Hitri recepti
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
Blooma - Sramežljivka
- Prispevkov: 19
- Na forumu od: 19. 11. 2005
- Kraj: nekje...med oblaki
Živjo!
Jaz sem pa danes na hitro eno sladico scoprala pa je kr dobro izpadlo.
Kupila sem Savoiarde piškote (tiste ki se uporabljajo tud za tiramisu), vanilijev puding, sveže jagode, breskve v konzervi in smetano.
v pekaču sem postavla savoiarde tako, da sem pokrila dno, prelila sem jih s sokom iz konzerve breskev;
istočasno kuhala puding, pustila da sem malo shladi, potem sem vmešala še smetano (ne preveč), tako da je blo malo bolj tekoče.
na savoiarde sem postavla polovico vsega sadja ki sem imela (narezanega), prelila sem s pudingom in na koncu še ostalo sadje sem dala povrhu za okras.
Pol pa v hladilnik za eno urco
yummy!
Jaz sem pa danes na hitro eno sladico scoprala pa je kr dobro izpadlo.
Kupila sem Savoiarde piškote (tiste ki se uporabljajo tud za tiramisu), vanilijev puding, sveže jagode, breskve v konzervi in smetano.
v pekaču sem postavla savoiarde tako, da sem pokrila dno, prelila sem jih s sokom iz konzerve breskev;
istočasno kuhala puding, pustila da sem malo shladi, potem sem vmešala še smetano (ne preveč), tako da je blo malo bolj tekoče.
na savoiarde sem postavla polovico vsega sadja ki sem imela (narezanega), prelila sem s pudingom in na koncu še ostalo sadje sem dala povrhu za okras.
Pol pa v hladilnik za eno urco
yummy!
se la vita non ti sorride...falle il solletico!
-
inchy15 - Sramežljivka
- Prispevkov: 11
- Na forumu od: 30. 4. 2006
evo pa še en hitri recept : omaka za makarone, riž, krompir, kuskus,...
na olivnem olju prepražiš čebulo(lahk tut česn...sam js ga ne maram)
naj zlato zarumeni.....dodaš na kockice narezano papriko
počakaš da se mal prepraži.....
dodaš paradižnik ni važno v kakšni obliki (svež, pelate, mezgo,...) meni je najbolš da je mešanica svežega in paradižnikove kaše
naj se vse skupaj malo kuha
nato dodamo jušno osnovo ali mleko (kaj vam je ljubše)
nato dodaš začimbe (peteršil, bazilika, curry, redča paprika, sol, poper,......vse kar vam pade na pamet ali kar imate radi)
na koncu dodaš še kislo smetano(po okuso koliko kateremu paše)
in čisto na koncu dodamo še sir (najbolša je mešanica sira in parmezana)
počakamo da se stopi..........
....in omaka je gotova.....
tole bi še anglčki jedl
če pa imate radi meso pa lahko date notri na trakove al kocke narezano šunko alo katero koli salamo......al pa riomare...al pa če vam od prejšnega dne ostane puranje meso..njamsi
pa dobr tek vsem
na olivnem olju prepražiš čebulo(lahk tut česn...sam js ga ne maram)
naj zlato zarumeni.....dodaš na kockice narezano papriko
počakaš da se mal prepraži.....
dodaš paradižnik ni važno v kakšni obliki (svež, pelate, mezgo,...) meni je najbolš da je mešanica svežega in paradižnikove kaše
naj se vse skupaj malo kuha
nato dodamo jušno osnovo ali mleko (kaj vam je ljubše)
nato dodaš začimbe (peteršil, bazilika, curry, redča paprika, sol, poper,......vse kar vam pade na pamet ali kar imate radi)
na koncu dodaš še kislo smetano(po okuso koliko kateremu paše)
in čisto na koncu dodamo še sir (najbolša je mešanica sira in parmezana)
počakamo da se stopi..........
....in omaka je gotova.....
tole bi še anglčki jedl
če pa imate radi meso pa lahko date notri na trakove al kocke narezano šunko alo katero koli salamo......al pa riomare...al pa če vam od prejšnega dne ostane puranje meso..njamsi
pa dobr tek vsem
-
Tigi - Cosmopsiho
- Prispevkov: 2821
- Na forumu od: 29. 1. 2005
- Kraj: kjer diši po bencinu in zažganih gumah...
Ima katera zares dober recept in sicer za tiramisu...
Da se naredi iz un baby piškotkov...
Da se naredi iz un baby piškotkov...
...poraunej vooolan!!! Bencin, bel dim, črna črta po sredin, okn dol, vroč krom, prletim čez ovink, rada mam k zacvil, rada mam k drsi, rada imam vonj po gumah, naj se kadi...
-
mycosmogirl - Kofetarica
- Prispevkov: 769
- Na forumu od: 25. 8. 2005
makaroni s rio mare:
Čist izi....skušaš makarone med tem pa pripravš omakco. Za omakco rabš eno ali dve konzerve roi mare , kislo smetano pa koprc. V posodi zmešaš rio mare....dodaš dve veliki žlici kisle smetane pa še mal koprca za okus.....in to je to
Čist izi....skušaš makarone med tem pa pripravš omakco. Za omakco rabš eno ali dve konzerve roi mare , kislo smetano pa koprc. V posodi zmešaš rio mare....dodaš dve veliki žlici kisle smetane pa še mal koprca za okus.....in to je to
-
mikena77 - Komunikatorka
- Prispevkov: 124
- Na forumu od: 27. 11. 2005
Jst mam tud en supr recepr, in sicer, potrebuješ kus kus, zelenjavo (jst kupim kr tisto zamrznjeno mešanco), eno zelenjavno al pa govejo kocko, malo olivnega olja ter sol.
V široko posodo daš vodo in kocko , ko zavre odstaviš iz ognja, ter daš noter kus kus. Ko ta postane mehek, priliješ malo olja ter sol po okusu.
Med tem pa skuhaš zelenjavo, na koncu vse skupaj zmešaš in je supeeer...
V široko posodo daš vodo in kocko , ko zavre odstaviš iz ognja, ter daš noter kus kus. Ko ta postane mehek, priliješ malo olja ter sol po okusu.
Med tem pa skuhaš zelenjavo, na koncu vse skupaj zmešaš in je supeeer...
Fight for your right!!
-
mikena77 - Komunikatorka
- Prispevkov: 124
- Na forumu od: 27. 11. 2005
Pa še en:)
Skuhaš špagete. Med kuhanjem pa pripraviš omako; zopet daš vodo in kocko, ko zavre, dodaš pfiladelphio, ter nariban sir. Mešaš, dokler se sir ne raztopi. Na koncu to preliješ po špagetih.. Mmmmmm
Skuhaš špagete. Med kuhanjem pa pripraviš omako; zopet daš vodo in kocko, ko zavre, dodaš pfiladelphio, ter nariban sir. Mešaš, dokler se sir ne raztopi. Na koncu to preliješ po špagetih.. Mmmmmm
Fight for your right!!
-
*_nincy_* - Kofetarica
- Prispevkov: 690
- Na forumu od: 7. 2. 2006
...jz pa vedno ko sem doma sama pa ker vem da noben od mojih tega ne mara si naredim široke rezance v gorgonzoli...umiram za to jed....uglavnme kako se skuhajo široki rezanci mi ni treba povedat ane
...omaka od gorgonzole pa je tako hitro narejena da to ni res 5 min...narežeš čebulco jo popražiš...dodaš lahko tudi mal meska(porana)ga popečeš tok da ni sorovo in potem naliješ 1 deci sladke smetane in notri narežeš sir gorgonzolo in potem to omakco poliješ po makaronih...hudo dobr....
...omaka od gorgonzole pa je tako hitro narejena da to ni res 5 min...narežeš čebulco jo popražiš...dodaš lahko tudi mal meska(porana)ga popečeš tok da ni sorovo in potem naliješ 1 deci sladke smetane in notri narežeš sir gorgonzolo in potem to omakco poliješ po makaronih...hudo dobr....
najprej imej sebe rad in potem te bodo imeli tudi drugi
-
Smejkica - Kofetarica
- Prispevkov: 559
- Na forumu od: 28. 4. 2005
- Kraj: MaLo Tu, MaLo Tam
Evo danes bo za naju z mami za kosilo jed iz bučk.
Omaka za testenine iz bučk
V eni izmed Jamijevih knjig ...
Na olivnem olju prepražiš česen, dodaš bučke (le te prej narežeš na majhne koščke, glede velikosti pač po želji), zaliješ s sokom ene limone, dodaš še svežo bazilko (list ali dva sesekljana). Nekaj časa dušiš nato dodaš še testenine ( seveda skuhane)) ter vse skupaj premešaš.
Tole bom delala prvič, upam, da bo dobro. Pa dober tek!
Omaka za testenine iz bučk
V eni izmed Jamijevih knjig ...
Na olivnem olju prepražiš česen, dodaš bučke (le te prej narežeš na majhne koščke, glede velikosti pač po želji), zaliješ s sokom ene limone, dodaš še svežo bazilko (list ali dva sesekljana). Nekaj časa dušiš nato dodaš še testenine ( seveda skuhane)) ter vse skupaj premešaš.
Tole bom delala prvič, upam, da bo dobro. Pa dober tek!
Moja Sladka Si Razvada, Kot Pred Spanjem Čokolada.
-
smotkica_ - Kofetarica
- Prispevkov: 561
- Na forumu od: 11. 1. 2005
Jaz sem ravno včeraj delala:
OMAKA IZ BUČK:
Sestavine:
*1 manjša bučka
*kisla smetana
*česen(strok)
*približno 15-20 dag šunke
*začimbe(peteršilj, bazilika, rožmarin...)+ sol
*mozzarela
Potek:
Na olivnem olju popražimo česen, vmes narežemo šunko na manjše koščke, ter jih dodamo česnu. Pečemo dokler šunka ne porjavi. Dodamo na kocke narezano bučko, ter vse skupaj dušimo 10 minut, vmes dodamo vse začimbe. Nato dodamo 3 žlice ali več kisle smetane, ter vmes narezano mozzarelo. Počakamo, da se mozzarela raztopi. Ponudimo skupaj s širokimi rezanci, ter parmezanom.
Dober tek!
OMAKA IZ BUČK:
Sestavine:
*1 manjša bučka
*kisla smetana
*česen(strok)
*približno 15-20 dag šunke
*začimbe(peteršilj, bazilika, rožmarin...)+ sol
*mozzarela
Potek:
Na olivnem olju popražimo česen, vmes narežemo šunko na manjše koščke, ter jih dodamo česnu. Pečemo dokler šunka ne porjavi. Dodamo na kocke narezano bučko, ter vse skupaj dušimo 10 minut, vmes dodamo vse začimbe. Nato dodamo 3 žlice ali več kisle smetane, ter vmes narezano mozzarelo. Počakamo, da se mozzarela raztopi. Ponudimo skupaj s širokimi rezanci, ter parmezanom.
Dober tek!
...če ljubezen nosiš v sebi...potem jo vedno tudi srečaš...
-
Zvoncica - Cosmofrik
- Prispevkov: 2499
- Na forumu od: 4. 11. 2005
- Kraj: Ljubljana
JUHA IZ BUČK
Popražiš česen in čebulo, narežeš bučko na kose in dodaš še bučko, posoliš. Narežeš še manjši paradižnik in dodaš še to. Malo mešaš in zaliješ z vodo. Vre naj še 5-10minut. Lahko dodaš tudi zelenavno kocko.
Ko je kuhano, zmiksaš s paličnim mešalnikom.
Popražiš česen in čebulo, narežeš bučko na kose in dodaš še bučko, posoliš. Narežeš še manjši paradižnik in dodaš še to. Malo mešaš in zaliješ z vodo. Vre naj še 5-10minut. Lahko dodaš tudi zelenavno kocko.
Ko je kuhano, zmiksaš s paličnim mešalnikom.
-
blue eye - Kofetarica
- Prispevkov: 726
- Na forumu od: 8. 9. 2005
Joj sm še bl lačna. No jest pa ful rada delam špagete s tunino omako..
Najprej odliješ olje iz tun in jih potem v eni skledi mal popečeš, čez nekaj časa dodaš koruzo (jest je dam ful velik), lahko mal popra, vegete, lahko tut sol, pa še mal bazilike..no na koncu pa še kislo smetano pa potem še mal zavreš-to je to. Količino sestavin je pa najbolje da vsak sam pogrunta-če je za več folka je treba dat ful kisle smetane.
Najprej odliješ olje iz tun in jih potem v eni skledi mal popečeš, čez nekaj časa dodaš koruzo (jest je dam ful velik), lahko mal popra, vegete, lahko tut sol, pa še mal bazilike..no na koncu pa še kislo smetano pa potem še mal zavreš-to je to. Količino sestavin je pa najbolje da vsak sam pogrunta-če je za več folka je treba dat ful kisle smetane.
Za dežjem vedno posije sonce!!
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov