Hitri recepti

Gurmanski užitki.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
čmokica
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 557
Na forumu od: 30. 1. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a čmokica » 27. Jan. 2006 21:30

Mehiške palačinke

Testo za palačinke:
- koruzna moka, jajca, pšenična moka, mleko, sol, malo mletega praženega mesa;
1. masa: goveje meso, čebula, česen, mleta kumina, sol, poper;
2, masa: paradižnik, maščoba, sol, poper, čebula;
3. masa: por, maščoba, čebula.
Avokado olupimo, odstranimo peško in ga zmiksamo skupaj z limoninim sokom in malo vode, da je mazav.
- olive, sir.

Priprava:
Spečemo tanke palačinke. Na maščobi prepražimo mleto goveje meso in dodamo začimbe. Paradižnike zrežemo na kocke in jih prepražimo, ter začinimo. Por zrežemo na kolobarčke in ga prav tako žačinimo in spražimo. Olive zrežemo na kolobarčke, sir pa naribamo. Palačinke nadevamo z pol. mesa, paradižnika, pora, malo oliv in naribanega sira. Vsako palačinko posebej položimo v pomaščen pekač in po palačinkah naložimo preostalo maso mesa, paradižnika, pora, oliv, sira in zmiksanega avokada. V pečici pečemo prib. 20-30 min - toliko, da se segreje in obarva sir.
Nema na svetu ruznih zena..postoje samo zene, koje ne znaju da bi s malo truda mogle da budu lepe.
( Dior )
Uporabniški avatar
čmokica
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 557
Na forumu od: 30. 1. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a čmokica » 27. Jan. 2006 21:31

Tortilje z govedino

Sestavine za nadev:
50 dkg govedine (pljučna ali ramsteak)
četrt čebule
mala pločevinka rdečega fižola
žlička čilija v prahu
žlička moke
2 žlici kupljene paradižnikove omake - salse - zelo pekoče
sol, poper po okusu

Sestavine za marinado:
belo olje
limonin sok
strt česen
malo Vegete
malo čilija

pšenične tortilje


Priprava:
Meso, narezano na majhne koščke, nekaj ur mariniramo v marinadi, ki jo dobimo tako, da vse sestavine zmešamo.
Nato meso na hitro prepražimo na prej zarumeneli čebuli, ki smo jo narezali na lističe. Ko voda povre, poprašimo z moko in čilijem ter dolijemo malo vode. Ko jed prevre, dodamo salso in odcejen rdeči fižol iz pločevinke in še malo kuhamo, da se vse pregreje. Po potrebi dosolimo in popramo - previdno, ker je vse že zelo pekoče!
Potem segrejemo tortilje v pečici, čisto na kratko - približno 10 minut, jih na krožniku nadevamo s pripravljenim nadevom, zvijemo in okusna jed je pripravljena
Nema na svetu ruznih zena..postoje samo zene, koje ne znaju da bi s malo truda mogle da budu lepe.
( Dior )
Uporabniški avatar
čmokica
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 557
Na forumu od: 30. 1. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a čmokica » 27. Jan. 2006 21:32

Enchilada s sirom


Sestavine za 4 osebe:
8 pšeničnih tortilj
400 g mladega sira
100 g cedar sira ali gavde
4 mlade čebulice
1 žlička origana
100 ml zelene salse La Costena
100 ml rdeče salse La Costena
5 žlic oljčnega olja
8 listov zelene solate
2 paradižnika
ščepec popra


PRIPRAVA:
Čebulo olupimo in grobo sesekljamo, gavdo naribamo, mladi sir zmečkamo z vilico. Vse skupaj zmešamo in začinimo s poprom, žlico oljčnega olja in origanom. Soliti ni treba, ker že sira vsebujeta dovolj soli.
Pečico segrejemo na 200 stopinj C in v njej 3 minute grejemo pšenične tortilje, da postanejo mehke. Premažemo jih z zeleno salso, nato še z mešanico sirov in jih zvijemo.
Zložimo jih v z oljem premazan pekač ter prelijemo z ostankom sirne mešanice in oljčnim oljem. V pečici pečemo tortilje pri 180 stopinjah C približno 15 minut, dokler sir rahlo ne porjavi.
Jed ponudimo s solatnimi listi in narezanim paradižnikom.

Nasvet: 200 g piščančevega mesa narežemo na koščke, jih opražimo v oljčnem olju in dodamo k sirni mešanici.
Nema na svetu ruznih zena..postoje samo zene, koje ne znaju da bi s malo truda mogle da budu lepe.
( Dior )
Uporabniški avatar
SETA II
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 185
Na forumu od: 15. 12. 2005
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a SETA II » 27. Jan. 2006 21:38

čmokica napisal/-a:Enchilada s sirom


Mnjam :ja:

Hvala za tole, morm enkrat probat narest sama!
žblj
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 171
Na forumu od: 27. 4. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a žblj » 28. Jan. 2006 11:35

A ma kdo kak dober (lahek) recept za HUMUS? Sem vtipkala v Googla, pa mi ni nč pametnega ven vrgu ...
Uporabniški avatar
x_nika_x
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 167
Na forumu od: 20. 5. 2005
Kraj: Domžale

Neprebrana objavaNapisal/-a x_nika_x » 28. Jan. 2006 11:45

http://www.google.com/search?hl=sl&q=hummus&lr=

doma sn najdla pa tale recept:
sestavine:
175g čičerike v pločevinki
4 jedilne žlice tahinija
2 limoni
ščepec soli in paprike
2 jedilni žlici olivnega olja

priprava:
1.olupiš in seseklaš česen in stisneš sok iz limon.
2.use razen paprike daš v mešalnik in zmešaš da nastane gladka zmes.(če je treba dodaš mal vode)
3.naliješ v posodo in potreseš s papriko.

(upam da je to to k si mela u mislih) :)
Če jočeš, ker je iz tvojega življenja izginilo sonce, ti solze preprečujejo, da bi videl zvezde...
žblj
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 171
Na forumu od: 27. 4. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a žblj » 28. Jan. 2006 11:47

Jaaaa, ej ful ti hvala! :bussi: Pa še dost lahek recept zgleda, tko da bom tole že danes probala ... :)
Zadnjič spremenil žblj, dne 28. Jan. 2006 12:29, skupaj popravljeno 2 krat.
Uporabniški avatar
x_nika_x
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 167
Na forumu od: 20. 5. 2005
Kraj: Domžale

Neprebrana objavaNapisal/-a x_nika_x » 28. Jan. 2006 11:50

sofia83 napisal/-a:Jaaaa, ej ful ti hvala! :bussi: Pa še dost lahek recept zgleda, tko da bom tole že danes probala ... :)


ni blema, dobrtek :wink:
(aja piše še d to lah ješ kokr omako zravn kruhka al pa zelenjave :) )
Če jočeš, ker je iz tvojega življenja izginilo sonce, ti solze preprečujejo, da bi videl zvezde...
Uporabniški avatar
skinny
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 984
Na forumu od: 2. 1. 2006
Kraj: Prlekija

Neprebrana objavaNapisal/-a skinny » 28. Jan. 2006 12:04

RECEPT:
Kitajska brezmesna juha
(za vse vegetarijance :P )
RUBRIKA:
eksotika
DRŽAVA IZVORA
Kitajska
KOLIČINA
4 osebe

SESTAVINE: 12 dag zelja (primernejše je kitajsko zelje)
1 koren
12 dag stebla zelene
1 mlada čebula z zelenjem
2 žlici olja
6 skodel vode
1 žlica sojine omake
1 žlica suhega vina
ščepec soli
ščepec popra

POSTOPEK:
Korenje, zeleno in mlado čebulo nareži na trakove. V globoki posodi segrej olje, dodaj zelenjavo in jo peci in mešaj 2 do 3 minute. Dodaj vodo, sojino omako, sol in poper. Juha naj vre 10 minut na nizki temperaturi.[/b]
"Don't part with your illusions. When they are gone you may still exist, but you have ceased to live.”
~ Mark Twain
sonček=)
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 130
Na forumu od: 28. 1. 2006
Kraj: pekel, ker je dobro ogrevanje, v nebesih bi zmrznla...

Neprebrana objavaNapisal/-a sonček=) » 31. Jan. 2006 21:07

najhitrejši pa najboljši je pa sigurn tale=)kos kruha, najga daš ful dost sira, pa daš za mal mnj kot minutko v mikro, pol pa kečap gor. :respekt:
Če pa seveda koga skrbi za kalorije je pa boljš envoden joguret k je popolnoma zanič!!! Ampak brez kalorij.
nekdo mi je rekel da sonček nadomesti vse kletvice, zato sem jaz sonček
Uporabniški avatar
cokolada
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 86
Na forumu od: 18. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a cokolada » 26. Mar. 2006 15:20

em...

makaroni s tuno:

s paradižnikovo kašo (kupi se v tetrapaku, npr: Pomi) zmešaš tuno iz konzevre, začiniš, zavreš( če želiš dodaš olive) in že imaš izvrstno omako za testenine.

bananin shake

z mešalnikom zmiksamo banano, dodamo malo mleka in sladoled. mnjami...

ligner

krompir narežemo na podolgovate kose, damo ga v pekač, malo olivnega olja, česen, peteršilj, začimbe in cele očiščene lignje. premešamo in damo v pečico na 200 stopinj in pečemo dokler se krompir ne speče. zelo enostavno in za prste obliznit.

pečene banane

na maslu prepečemo počez narezano banano, prelijemo z malo meda, sladkim grehom in malo smetane. lahko tudi sladoledom. izvrstna sladica.
Če misliš, da zmoreš, zmoreš.
Če misliš, da ne zmoreš, imaš prav.
(Mary Kay Ash)
Uporabniški avatar
cokolada
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 86
Na forumu od: 18. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a cokolada » 26. Mar. 2006 15:23

perutnina v smetanovi omaki

prsa narežemo na majhne koščke, jih popečemo na olju in prelijemo s smetano. dodamo začimbe in muškatni orešček. kuhamo dokler se smetana ne zgosti. ponudimo h pireju.
Če misliš, da zmoreš, zmoreš.
Če misliš, da ne zmoreš, imaš prav.
(Mary Kay Ash)
Uporabniški avatar
LARIKA
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1209
Na forumu od: 6. 2. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a LARIKA » 27. Mar. 2006 16:33

bejbika napisal/-a:joj, kok bi bla jst lačna, če bi pršla h komu domou ... se že kr vidm v Macu ... lalala

hehe lubica pr meni bi šla res sita od mize :D :D
Ženske moramo biti lepe, da nas moški ljubijo, in neumne, da lahko ljubimo njih.
Coco Chanel
Uporabniški avatar
smotkica_
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 561
Na forumu od: 11. 1. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a smotkica_ » 02. Maj. 2006 7:37

Kaneloni:
Sestavine:
*10 slanih palačink
*10 rezin sira
*10 rezin šunke
*jajce
*moka
*drobtine
*olje za cvrenje

Postopek:
Spečemo palačinke. V še tople palačinke zavijemo košček sira in šunke, ter palačinko zapremo tako, da jo je čim manj odprte(ob koncih je malce težko notri spodvihati, tako, da je ponavadi tam malo odprto, vendar ni sile, ker sir ne steče ven). Najprej povaljamo v moki iz obeh strani, nato v jajcu iz obeh strani in na koncu še v drobtinah iz obeh strani. Damo v dobro segreto olje, ter pohamo toliko časa dokler ne dobimo temne skorjice. Zraven se lepo poda pire krompir ali pomfri.
Dober tek!
...če ljubezen nosiš v sebi...potem jo vedno tudi srečaš...
Uporabniški avatar
ciber_girl
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 568
Na forumu od: 29. 6. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a ciber_girl » 05. Maj. 2006 17:55

Grška solata!

kumarice
paradižnik
paprika
olive
feta sir
olivno olje
jabolčni kis
malo origana
sol, poper

Vso zelenjavo narežemo na približno 0,5 cm velike kocke. Vse skupaj damo v eno posodo, zmešamo, okisamo solimo, popramo in na koncu dodamo še feta sir. Pustimo nekaj časa v hladilniku, da je bolj sveže.
Razmerje med zelenjavami naj bo po barvi vidno.

Njamiiii :P

Vrni se na Kuhinja

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov