Hitri recepti

Gurmanski užitki.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
FairyAngel
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 579
Na forumu od: 6. 10. 2004
Kraj: Svet mojih sanj :)

Neprebrana objavaNapisal/-a FairyAngel » 03. Nov. 2005 12:10

Bom kar tukaj postavila moje vprašanje oz. prošnjo... Iščem namreč recept za tradicionalen grški giros/gyros (ja vem, Turki in Bolgari imajo nekaj podobnega - kebab), pa bi prosila tiste, ki ga morda imate, da mi ga napišete. Hvala. :)
Tu stojim ponosno s teboj, ti povem misli jasno na glas ... Saj veš, ljubim te do neba.
Uporabniški avatar
ciber_girl
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 568
Na forumu od: 29. 6. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a ciber_girl » 03. Nov. 2005 12:27

Heej... :D

Ve kdo kakšno na hitro pripravljeno ne mesno omako za njoke, res nekaj na hitro...
Brat pride, pa ni prej povedal.... :motz: , pa ob pol dveh ima že službo....
Uporabniški avatar
cosmy
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 494
Na forumu od: 16. 7. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a cosmy » 03. Nov. 2005 14:40

punchka napisal/-a:cosmy: kaneloni so z mletim mesom, a niso? u bistvu, ja, še najbolj spominja na kanelone, samo men je to bolše :P

uauu...prov zdele bi jedla...sam je prepoznn :( :cry:


ni važn, s čim so... maš tud zelenjavne kanelone! Pač, sam da je palačinka, nadev in pol to panirano, pa je kanelon
Peek-a-boo!
Uporabniški avatar
ciber_girl
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 568
Na forumu od: 29. 6. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a ciber_girl » 05. Nov. 2005 16:48

PAPRIČNA OMAKA S KUS KUSOM
(30 minut)

1500 - 1700 kJ


SESTAVINE

1 srednje veliko čebulo-šalotko, 2 papriki, sol, mlet poper, mleta rdeča (lahko ostra) paprika, sol, mlet poper, 2 žlici kisle smetane, olje za pečenje.

PRIPRAVA

Čebulo šalotko olupimo in nasekljamo. Papriko operemo in odstranimo semenje. Papriko narežemo na rezine. Na maščobi ovenemo čebulo in dodamo papriko. Začinimo in pokrijemo, da se zmehča. Na koncu dodamo še smetano.
Vrečka kus kusa, sol, rožna voda, slan krop.
Vodo zavremo, solimo in dodamo malo rožne vode. Zavrelo vodo polijemo po kus kusu. Vode naj bo toliko kot je bilo kus kusa. Pustimo stati 5 minut in kus kus je nared.

SERVIRANJE

Serviramo na zelo vročem krožniku ob kozarcu piva.


Še slikica:


Slika
Uporabniški avatar
ciber_girl
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 568
Na forumu od: 29. 6. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a ciber_girl » 05. Nov. 2005 17:07

Pa še enega na hitro:
Nadevana francoska štruca

Količnia: Za 4 osebe

Sestavine: 16 rezin francoske štruce, 5 dag zeliščnega masla, 8 večjih rezin kraškega pršuta, 16 majhnih rezin sira, 1 šopek peteršilja, 2 jajci, 3 dl mleka, maslo, sol, poper

Priprava: Rezine kruha namažemo z zeliščnim maslom. Na vsako položimo rezino sira in pol rezine pršuta. Obložene kruhke kot strešnike zložimo v namaščeno nepregorno posodo. Peteršilj nasekljamo.
Jajci razžvrkljamo in zmešamo z mlekom. Dodamo peteršilj, solimo in popramo ter prelijemo obložene kruhke. Postavimo v pečico, ki smo jo ogreli na 200 stopinj Celzija in pečemo 25-30 minut.


Ideja za večerjo ;D
Uporabniški avatar
punchka
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 572
Na forumu od: 28. 1. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a punchka » 05. Nov. 2005 23:48

uff sem se spomnla še neki dobrega!!
to je pomoje najhitrejše prpravljena omaka za na špagete: segreješ olje, dodaš rio mare in koruzo, nekaj časa mešaš, nazadnje pa vliješ noter še sladko smetano :scherzkeks: mnjamiiiiii
to infinity and beyond!
Uporabniški avatar
punchka
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 572
Na forumu od: 28. 1. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a punchka » 05. Nov. 2005 23:51

cosmy napisal/-a:ni važn, s čim so... maš tud zelenjavne kanelone! Pač, sam da je palačinka, nadev in pol to panirano, pa je kanelon


res? hmm...js sm pa zmeri mislna da v kanelonih mora bit mleto meso...jaoo kaj vse človek ne zve :wink:
to infinity and beyond!
Uporabniški avatar
x_nika_x
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 167
Na forumu od: 20. 5. 2005
Kraj: Domžale

Neprebrana objavaNapisal/-a x_nika_x » 21. Dec. 2005 16:10

FairyAngel napisal/-a:Bom kar tukaj postavila moje vprašanje oz. prošnjo... Iščem namreč recept za tradicionalen grški giros/gyros (ja vem, Turki in Bolgari imajo nekaj podobnega - kebab), pa bi prosila tiste, ki ga morda imate, da mi ga napišete. Hvala. :)

:wink: evo recept...
GYROS

1/2 lb Ground lamb
1/2 lb Ground beef
2 slices semi dried (day old) bread
2 Cloves garlic, chopped fine
2 Tbls Fresh parsley, chopped
1 tsp Salt
1/4 tsp Pepper
1/4 tsp Ground funugreek
1/4 tsp Ground cumin
1 Egg, beaten

TZATZIKI SAUCE
(Yogurt cucumber sauce)

2 Small Cucumbers, Peeled, Seeded & Diced
1 1/4 cup Yogurt
2 Tbls Olive oil
Juice of 1 lemon
4 Garlic cloves, minced
1 Tbls Fresh dill, chopped
White pepper
Salt




TZATZIKI SAUCE
1) Combine yogurt, olive oil, lemon juice, garlic and pepper in a bowl. Cover and refrigerate for one hour.

2) Blend yogurt mixture with a whip until smooth.

3) Dry cucumbers by patting with paper towels.

4) Add Cucumbers and dill to yogurt mixture.

5) Salt and pepper to taste.

GYROS
1) Mix lamb and beef in a glass bowl.

2) Crumb bread into meat mixture.

3) Add Spices and mix well.

4) Stir egg into meat mixture.

5) Form mixture into 2 large patties and place on a medium hot grill for 5 minutes per side or until the Gyros is cooked through.

Serve sliced gyros on warm pita bread with fresh sliced tomatoes, onions and Tzatziki sauce (Yogurt cucumber sauce)

(sory k je u angleščini sam ni blo nobenga slovenskega)
Uporabniški avatar
čmokica
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 557
Na forumu od: 30. 1. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a čmokica » 21. Jan. 2006 11:51

Rafaelo


1/4 zavoja mleka v prahu
15 dag kokosove moke
olupjeni mandlji
7 dag margarine ali masle
12 dag sladkorja
0,5 dl vode

1. V vodo zamešamo sladkor in pustimo,da zavre.
2. Dodamo mleko v prahu ter margarino.
3. Zmes odstavimo s štedilnika in dodamo 7 dag kokosove moke.
4. Dobro premešamo, da dobimo gladko maso, ki jo nato damo v hladilnik,da se ohladi in strdi.
5. Iz mase naredimo majhne kroglice. V sredino kroglic damo olupljen mandelj.
6. Kroglice povaljamo v kokosovi moki.
Nema na svetu ruznih zena..postoje samo zene, koje ne znaju da bi s malo truda mogle da budu lepe.
( Dior )
Uporabniški avatar
Smejkica
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 559
Na forumu od: 28. 4. 2005
Kraj: MaLo Tu, MaLo Tam

Neprebrana objavaNapisal/-a Smejkica » 21. Jan. 2006 11:59

^^ mmm teli rafaeloti so pa čist preveč dobri ... Slika

Sam men se jih nikol ne da delat ... :D
Moja Sladka Si Razvada, Kot Pred Spanjem Čokolada.
Uporabniški avatar
Mimi_M
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 2552
Na forumu od: 24. 11. 2005
Kraj: Primorska

Neprebrana objavaNapisal/-a Mimi_M » 21. Jan. 2006 13:03

Tiramisu.Dans ga pa res moram naredit!

Kupim 400g baby piškotov, dve kremi za tiramisu od dr.Oetkerja.
V ohlajeno kavo namakam piškote in jih zlagam v pekač, enega zraven drugega. Kremo zmešam z mlekom, kot piše in jo namažem po prvi plasti piškotov.
Nato polagam ponovno drugo plast namočenih piškotov, tokrat drugače obrnjene, kot prvič. Še na te namažem kremo in potresem s kakavom ter dam za nekaj ur ali do drugega dne v hladilnik!
Dober tek!
Uporabniški avatar
izitanči
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 680
Na forumu od: 27. 12. 2004
Kraj: bela ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a izitanči » 21. Jan. 2006 13:04

SESTAVINE
20-25 dag dobro pasirane skute,
2 žlici kisle smetane,
1 žlico masla,
1 žličko majoneze,
sok 1/2 limone,
sol,
poper,
šopek drobno narezanega drobnjaka.

Navodila za pripravo

Skuto, kislo smetano in maslo dobro zmešamo, dodamo majonezo in lim. sok, solimo popramo. Na koncu primešamo še narezan drobnjak.

Če vam je všeč, lahko dodate tudi malo mlete kumine. Slika


Število obrokov: 4-6
Čas priprave: 15 min
Sončni zahod je mešanica, med pravljico in iluzijo. Ene največjih lepot, kar jih ponuja stvarstvo. Čista katarza človeškim čutom.
Uporabniški avatar
izitanči
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 680
Na forumu od: 27. 12. 2004
Kraj: bela ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a izitanči » 21. Jan. 2006 13:07

Sestavine

riž 30 dag
korenček: 1 kom
čebula : 1 kom
steblo zelene: 1 kom
rdeče vino
nariban parmezan
goveja ali zelenjavna juha
olivno olje

Priprava

Očistimo in olupimo korenček, čebulo in zeleno ter vse narežemo. V kozici segrejemo 4-5 žlic olja in na njem steklasto popražimo narezano zelenjavo. Čez 8-10 minut dodamo riž in ga na močnem ognju prepražimo. Prilijemo skodelico vina, osolimo in popopramo ter kuhamo, dokler vino ne izpari. Nato prilijemo zajemalko juhe in še približno 15 minut kuhamo. Vmes riž večkrat premešamo in po potrebi prilivamo juho, ki smo ji dodali malo vina. Kuhano rižoto odstavimo z ognja, jo potresemo s parmezanom in 3-4 minute narahlo mešamo, da postane kremasta. Slika
Sončni zahod je mešanica, med pravljico in iluzijo. Ene največjih lepot, kar jih ponuja stvarstvo. Čista katarza človeškim čutom.
Uporabniški avatar
porcelain
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 858
Na forumu od: 27. 2. 2005
Kraj: maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a porcelain » 21. Jan. 2006 13:09

Mimi_M napisal/-a:Tiramisu.Dans ga pa res moram naredit!

Kupim 400g baby piškotov, dve kremi za tiramisu od dr.Oetkerja.
V ohlajeno kavo namakam piškote in jih zlagam v pekač, enega zraven drugega. Kremo zmešam z mlekom, kot piše in jo namažem po prvi plasti piškotov.
Nato polagam ponovno drugo plast namočenih piškotov, tokrat drugače obrnjene, kot prvič. Še na te namažem kremo in potresem s kakavom ter dam za nekaj ur ali do drugega dne v hladilnik!
Dober tek!


točno tak ga moja mama naredi pa je taboljši ! ;)
.perfect soul, perfect mind, perfect face.. a perfect lie.
Uporabniški avatar
čmokica
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 557
Na forumu od: 30. 1. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a čmokica » 27. Jan. 2006 21:28

Burek


1 zavitek tankega vlečenega testa
500 dag mastne skute ali srbskega sira
15 dag masti ali olja
1 dl radenske
malo soli


Pekač namastimo, vanj vložimo plast testa, ga premažemo z maščobo, damo naslednjo plast testa in zopet premažemo. Na tretjo premazano plast damo sir zmešan s soljo in premažemo po testu. Nato damo naslednjo plast testa, malo pomastimo in poškropimo z Radensko. Nato zopet sir in testo in Radenska, vse dokler imamo sestavine. Na vrhu morata biti vsaj dve plasti premazanega
testa. Burek pustimo malo počivati, da se testo prepoji , nato ga spečemo v pečici. Še vročega poškropimo s slano mlačno vodo in pokrijemo za 10 minut s krpo. Nato še vročega narežemo. Dober tek.

(kulinarika)
Nema na svetu ruznih zena..postoje samo zene, koje ne znaju da bi s malo truda mogle da budu lepe.
( Dior )

Vrni se na Kuhinja

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov