Hitri recepti

Gurmanski užitki.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
***PINKYCA***
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 627
Na forumu od: 3. 8. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a ***PINKYCA*** » 25. Avg. 2005 21:18

evo to pa je meni najljubsa solata

makaroni(polžki) skuhani, ohlajeni, dodamo na koške narezano posebno, sir, paradižnik, papriko, kumare in pa čebulo, vse zmesamo, in prelijemo z majoneznim prelivom

njaaaaaaaaaaaaami božansko
norolescentka
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 504
Na forumu od: 12. 8. 2005
Kraj: štajerska

Neprebrana objavaNapisal/-a norolescentka » 26. Avg. 2005 13:51

Smejkica napisal/-a:hm tuki je en recept

Cookies


Sestavine:
14 dag margarine
14 dag masla
2 jajci
22 dag sladkorja
22 dag rjavega sladkorja
1 vanilijev sladkor
66 dag moke
30 dag nasekljane jedilne čokolade
1 pecilni prašek
1 jogurtov lonček grobo mletih orehov

Postopek:
Maslo in margarino segrejemo, zmešamo s sladkorjem, rjavim sladkorjem, jajci, vanilijevim sladkorjem, dodamo moko, pecilni prašek, orehe, narezano čokolado (koščki 1x1 cm)in vse skupaj dobro premešamo.
Polagamo kupčke v velikosti kavne žličke na pekač prekrit s peki papirjem in pečemo pri temperaturi 180 stopinj, 10-15 minut.

----------

jst sem pa delala tele, sam mi niso tolk dobr ratal, ker so se preveč razlezl ( čeprou ne vem zakaj), sam dobri so bli pa še vseen! :D

Cookiji
Sestavine:

90 g masla
80 g sladkorja
1 jajce
175 g moke
malo pecilnega praška
60 g zmletih orehov
100 g čokoladnih koščkov

Postopek:


Iz vseh sestavin razen čokolade zamesimo testo.

Na koncu dodamo čokoladne koščke, ki jih v testo vmešamo z žlico (lahko tudi z rokami, samo paziti je treba, da se ne stopijo). Oblikujemo cookije.

Pečemo pri 180 stopinjah 10-15 minut.

Jst sem namest orehov dala kokosovo moko, pa je blo tut dobr!

Dober, sladek tek!

:D


hellow vceraj naredila po 2 recetu, z upoštevanjem zaporedja pri 12. hvalati, čudovito so mi uspeli, na krožniku jih je že zmanjkal :D
življenje je treba uživat! ne veš, kaj te čaka za naslednjim vogalom...
Uporabniški avatar
Playgirl
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 151
Na forumu od: 3. 9. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a Playgirl » 26. Avg. 2005 21:12

smotkica_ napisal/-a:
Playgirl napisal/-a:
Mafini z Nutello
Sestavine za nekje 12 kosov
Testo:
75 g mehkega masla
75 g čokoladno lešnikove kreme (Nutella)
50 g sladkorja
2 jajci
300 g moke
1 zavitek pecilnega praška
100 ml mleka

Za garniranje:
125 g sladkorja
1 žlička ruma
50 g mlečne čokolade

Priprava
Pečico segrejte na 200 stopinj. V skledi kremasto zmešajte margarino, čokoladno lešnikovo kremo in sladkor. Posebej zmešajte moko in pecilni ter skupaj z mlekom na hitro vdelajte v gladko maso.

V pekače za mafine namestite papirnate modelčke. Uporabite lahko tudi navaden pekač, na katerega postavite modelčke po dva skupaj, enega v drugega.Papirnate modelčke napolnite do roba z umešanim gladkim testom. V pečici jih pečemo približno 20 minut.

Opombe
Pekač vzamite iz pečice in kolačke postavite na kuhinjsko rešetko, da se ohladijo.

Za glazuro previdno zmešajte rum in sladkor v prahu, tako da nastane gosta tekoča masa. Z njo namažite ohlajene mafine. Preko mafinov povlecite na tanke čokoladne cikcak črte in pustite da se posušijo.

Če želite posebno hrustljave mafine, uporabite namesto 300 g moke, samo 250 g. Čokolado razpustimo, testa ne smemo mešati predolgo.






tale recept je pa božanski...jaz sem jih zdaj že dvakrat delala pa jih je vedno takoj zmanjkalo....mjamiiiiii.....


mhm....tale je za dol past :P
Uporabniški avatar
čmokica
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 557
Na forumu od: 30. 1. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a čmokica » 27. Okt. 2005 17:20

SACHER TORTA



150g rahlo grenke čokolade
125g surovega masla
5 jajc
125g sladkorja
Ščepec soli
Po 50g moke in jedilnega škroba
Žlička pecilnega praška
50g zmeltih mandeljnov (jaz dam včasih kar orehe ali pa lešnike)
½ stroka vanilije (bolj enostavno je kar en vanili sladkor)
200g marelične marmelade (te daš itak po filingu več ali manj)
200g rahlo grenkega tortnega preliva ali čokolade


V vodni kopeli razpustimo čokolado in surovo maslo. Jajca ubijemo in ločimo rumenjake od beljakov.



Rumenjake penasto umešamo s sladkorjem. Iz beljakov in soli stepemo čvrst sneg.



Moko zmešamo s škrobom, pecilnim praškom, zmletimi mandeljni in izpraskanim strženom vanilije, vse to pa s snegom in malo ohlajeno zmesjo čokolade in masla primešamo rumenjakom.



Pečico segrejemo na 180. Model namažemo z maslom in posujemo s piškotnimi drobtinami (meni je najboljpi kar peki papir, samo na spodnji strani).



Testo nadevamo v model in ga 45 minut pečemo.



Torto pustimo še 15 min v izključeni pečici. Marmelado med mešanjem segrejemo, jo pretlačimo skozi sito (jaz dam kar marmelado in cist mejcken vode v mikro in potem lepo zmesam) in z njo premažemo torto. Razpustimo preliv, ga razdelimo po torti in zarišemo vanj 12 kosov (kar je najbolj važno, sicer nima istega okusa).
Nema na svetu ruznih zena..postoje samo zene, koje ne znaju da bi s malo truda mogle da budu lepe.
( Dior )
Uporabniški avatar
čmokica
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 557
Na forumu od: 30. 1. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a čmokica » 27. Okt. 2005 17:23

Borovničevi polžki
350 g moke, 1/2 kocke kvasa ali zavojček suhega kvasa, 125 g sladkorja, pičlih 100 ml mlačnega mleka, jajce, 75 g surovega masla, 250 g borovnic, 75 g zmletih mandljev, 150 g sladkorja v prahu.

Iz moke, kvasa, 50 g sladkorja in mleka zmešamo kvasec in ga na toplem pustimo vzhajati kakšnih 30 minut.
Testu pridenemo jajce in maščobo in ga tako dolgo stepamo, da postane čisto voljno (da se začne mehuriti). Testo pustimo še 30 min vzhajati.
Prebrane, oprane in odcejene borovnice zmešamo z mandlji in 75 g sladkorja. Testo pregnetemo na pomokani delovni površini. Potem ga razvaljamo v 25x42 cm velik pravokotnik, po katerem razdelimo borovničev nadev. Potem testo z ožje strani zvijemo in ga z ostrim nožem narežemo v približno 3 cm široke rezine. Pekač namastimo ali obložimo s peki papirjem in nanj polagamo polžke. Pustimo še malo časa vzhajati. Pečico segrejemo na 200°C in pečemo kakšnih 20 do 30 minut. Posipamo z mletim sladkorjem.
Nema na svetu ruznih zena..postoje samo zene, koje ne znaju da bi s malo truda mogle da budu lepe.
( Dior )
Uporabniški avatar
cosmy
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 494
Na forumu od: 16. 7. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a cosmy » 27. Okt. 2005 20:03

solata s testeninami: skuhaš testenine, dodaš tuno, zeleno papriko, na koščke narezan sir, po želji še kaj drugega, in nardiš dresing s jogurtom in kislo smetano...yummy

sendvič z jajcem: kruhke namažeš z maslom in jih popečeš v ponvi, nato daš gor šunko in sir ter daš u pečico. Vmes spečeš jajčka na oko, pa pazi, da jih ne zapečeš preveč, in ko so kruhki že popečeni po tvojem okusu, daš na vrh še jajček in daš vse skupaj še za 2 minutki u pečico
Peek-a-boo!
Uporabniški avatar
čmokica
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 557
Na forumu od: 30. 1. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a čmokica » 29. Okt. 2005 13:20

cosmy napisal/-a:solata s testeninami: skuhaš testenine, dodaš tuno, zeleno papriko, na koščke narezan sir, po želji še kaj drugega, in nardiš dresing s jogurtom in kislo smetano...yummy




njammmmiiiiiiiiiiiii :D to pa js kr večkrat nardim.. ;)
Nema na svetu ruznih zena..postoje samo zene, koje ne znaju da bi s malo truda mogle da budu lepe.
( Dior )
Uporabniški avatar
punchka
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 572
Na forumu od: 28. 1. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a punchka » 01. Nov. 2005 9:45

js si pa včasih kadar kuham pa se mi ne da kaj dosti ubadat s tem, spečem palačinke, vanje zavijem šunko pa sir, potem spaniram in ocvrem...mnjaaami :top:
to infinity and beyond!
Nadine
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 677
Na forumu od: 3. 7. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Nadine » 01. Nov. 2005 11:31

damn!!! zdj sm pa lačna ratala! :D :P
Uporabniški avatar
smotkica_
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 561
Na forumu od: 11. 1. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a smotkica_ » 01. Nov. 2005 11:35

punchka napisal/-a:js si pa včasih kadar kuham pa se mi ne da kaj dosti ubadat s tem, spečem palačinke, vanje zavijem šunko pa sir, potem spaniram in ocvrem...mnjaaami :top:


am...a to potlej nastane cordon blue?reči ja...ker meni je to tolk noro dobro, pa mat noče kupovat, ker je predrago :roll:
...če ljubezen nosiš v sebi...potem jo vedno tudi srečaš...
Uporabniški avatar
cosmy
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 494
Na forumu od: 16. 7. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a cosmy » 01. Nov. 2005 13:19

smotkica_ napisal/-a:
punchka napisal/-a:js si pa včasih kadar kuham pa se mi ne da kaj dosti ubadat s tem, spečem palačinke, vanje zavijem šunko pa sir, potem spaniram in ocvrem...mnjaaami :top:


am...a to potlej nastane cordon blue?reči ja...ker meni je to tolk noro dobro, pa mat noče kupovat, ker je predrago :roll:


ne,cordon blue ni s palačinkam, ampak z mesom. To se pa imenuje kaneloni!
Peek-a-boo!
Uporabniški avatar
punchka
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 572
Na forumu od: 28. 1. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a punchka » 01. Nov. 2005 19:37

cordon blue ne vem kaj je...lahko rezložiš, smotkica_?

cosmy: kaneloni so z mletim mesom, a niso? u bistvu, ja, še najbolj spominja na kanelone, samo men je to bolše :P

uauu...prov zdele bi jedla...sam je prepoznn :( :cry:
to infinity and beyond!
Nadine
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 677
Na forumu od: 3. 7. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Nadine » 01. Nov. 2005 19:38

cordon blue je meso pa notr šunka pa sir.. kokr jz vem :D aja pa tko pohan je
Uporabniški avatar
punchka
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 572
Na forumu od: 28. 1. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a punchka » 01. Nov. 2005 19:53

Nadine napisal/-a:cordon blue je meso pa notr šunka pa sir.. kokr jz vem :D aja pa tko pohan je


hvala :)
to infinity and beyond!
Uporabniški avatar
pikovita
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 109
Na forumu od: 14. 8. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a pikovita » 01. Nov. 2005 19:57

hmm jst bom pa zdeile jedla solato z jajcem pa koruzo, mord tud kei čebulce zravn :) drgač je dobr tud če daš mal mesa iz juhe zravn...njami :D
joj sam jst bi picoooo :lol:
...ples je izziv, iskanje sebe v prostranstvih, hlastanje po lepoti giba, pospeševanje ritma, borba s časom in svoboda v absolutnem...

Vrni se na Kuhinja

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov