Hitri recepti
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
***PINKYCA*** - Kofetarica
- Na forumu od: 3. 8. 2005
evo to pa je meni najljubsa solata
makaroni(polžki) skuhani, ohlajeni, dodamo na koške narezano posebno, sir, paradižnik, papriko, kumare in pa čebulo, vse zmesamo, in prelijemo z majoneznim prelivom
njaaaaaaaaaaaaami božansko
makaroni(polžki) skuhani, ohlajeni, dodamo na koške narezano posebno, sir, paradižnik, papriko, kumare in pa čebulo, vse zmesamo, in prelijemo z majoneznim prelivom
njaaaaaaaaaaaaami božansko
- norolescentka
- Kofetarica
- Na forumu od: 12. 8. 2005
- Kraj: štajerska
Smejkica napisal/-a:hm tuki je en recept
Cookies
Sestavine:
14 dag margarine
14 dag masla
2 jajci
22 dag sladkorja
22 dag rjavega sladkorja
1 vanilijev sladkor
66 dag moke
30 dag nasekljane jedilne čokolade
1 pecilni prašek
1 jogurtov lonček grobo mletih orehov
Postopek:
Maslo in margarino segrejemo, zmešamo s sladkorjem, rjavim sladkorjem, jajci, vanilijevim sladkorjem, dodamo moko, pecilni prašek, orehe, narezano čokolado (koščki 1x1 cm)in vse skupaj dobro premešamo.
Polagamo kupčke v velikosti kavne žličke na pekač prekrit s peki papirjem in pečemo pri temperaturi 180 stopinj, 10-15 minut.
----------
jst sem pa delala tele, sam mi niso tolk dobr ratal, ker so se preveč razlezl ( čeprou ne vem zakaj), sam dobri so bli pa še vseen!
Cookiji
Sestavine:
90 g masla
80 g sladkorja
1 jajce
175 g moke
malo pecilnega praška
60 g zmletih orehov
100 g čokoladnih koščkov
Postopek:
Iz vseh sestavin razen čokolade zamesimo testo.
Na koncu dodamo čokoladne koščke, ki jih v testo vmešamo z žlico (lahko tudi z rokami, samo paziti je treba, da se ne stopijo). Oblikujemo cookije.
Pečemo pri 180 stopinjah 10-15 minut.
Jst sem namest orehov dala kokosovo moko, pa je blo tut dobr!
Dober, sladek tek!
hellow vceraj naredila po 2 recetu, z upoštevanjem zaporedja pri 12. hvalati, čudovito so mi uspeli, na krožniku jih je že zmanjkal
življenje je treba uživat! ne veš, kaj te čaka za naslednjim vogalom...
-
Playgirl - Komunikatorka
- Na forumu od: 3. 9. 2004
smotkica_ napisal/-a:Playgirl napisal/-a:
Mafini z Nutello
Sestavine za nekje 12 kosov
Testo:
75 g mehkega masla
75 g čokoladno lešnikove kreme (Nutella)
50 g sladkorja
2 jajci
300 g moke
1 zavitek pecilnega praška
100 ml mleka
Za garniranje:
125 g sladkorja
1 žlička ruma
50 g mlečne čokolade
Priprava
Pečico segrejte na 200 stopinj. V skledi kremasto zmešajte margarino, čokoladno lešnikovo kremo in sladkor. Posebej zmešajte moko in pecilni ter skupaj z mlekom na hitro vdelajte v gladko maso.
V pekače za mafine namestite papirnate modelčke. Uporabite lahko tudi navaden pekač, na katerega postavite modelčke po dva skupaj, enega v drugega.Papirnate modelčke napolnite do roba z umešanim gladkim testom. V pečici jih pečemo približno 20 minut.
Opombe
Pekač vzamite iz pečice in kolačke postavite na kuhinjsko rešetko, da se ohladijo.
Za glazuro previdno zmešajte rum in sladkor v prahu, tako da nastane gosta tekoča masa. Z njo namažite ohlajene mafine. Preko mafinov povlecite na tanke čokoladne cikcak črte in pustite da se posušijo.
Če želite posebno hrustljave mafine, uporabite namesto 300 g moke, samo 250 g. Čokolado razpustimo, testa ne smemo mešati predolgo.
tale recept je pa božanski...jaz sem jih zdaj že dvakrat delala pa jih je vedno takoj zmanjkalo....mjamiiiiii.....
mhm....tale je za dol past
-
čmokica - Kofetarica
- Na forumu od: 30. 1. 2005
SACHER TORTA
150g rahlo grenke čokolade
125g surovega masla
5 jajc
125g sladkorja
Ščepec soli
Po 50g moke in jedilnega škroba
Žlička pecilnega praška
50g zmeltih mandeljnov (jaz dam včasih kar orehe ali pa lešnike)
½ stroka vanilije (bolj enostavno je kar en vanili sladkor)
200g marelične marmelade (te daš itak po filingu več ali manj)
200g rahlo grenkega tortnega preliva ali čokolade
V vodni kopeli razpustimo čokolado in surovo maslo. Jajca ubijemo in ločimo rumenjake od beljakov.
Rumenjake penasto umešamo s sladkorjem. Iz beljakov in soli stepemo čvrst sneg.
Moko zmešamo s škrobom, pecilnim praškom, zmletimi mandeljni in izpraskanim strženom vanilije, vse to pa s snegom in malo ohlajeno zmesjo čokolade in masla primešamo rumenjakom.
Pečico segrejemo na 180. Model namažemo z maslom in posujemo s piškotnimi drobtinami (meni je najboljpi kar peki papir, samo na spodnji strani).
Testo nadevamo v model in ga 45 minut pečemo.
Torto pustimo še 15 min v izključeni pečici. Marmelado med mešanjem segrejemo, jo pretlačimo skozi sito (jaz dam kar marmelado in cist mejcken vode v mikro in potem lepo zmesam) in z njo premažemo torto. Razpustimo preliv, ga razdelimo po torti in zarišemo vanj 12 kosov (kar je najbolj važno, sicer nima istega okusa).
150g rahlo grenke čokolade
125g surovega masla
5 jajc
125g sladkorja
Ščepec soli
Po 50g moke in jedilnega škroba
Žlička pecilnega praška
50g zmeltih mandeljnov (jaz dam včasih kar orehe ali pa lešnike)
½ stroka vanilije (bolj enostavno je kar en vanili sladkor)
200g marelične marmelade (te daš itak po filingu več ali manj)
200g rahlo grenkega tortnega preliva ali čokolade
V vodni kopeli razpustimo čokolado in surovo maslo. Jajca ubijemo in ločimo rumenjake od beljakov.
Rumenjake penasto umešamo s sladkorjem. Iz beljakov in soli stepemo čvrst sneg.
Moko zmešamo s škrobom, pecilnim praškom, zmletimi mandeljni in izpraskanim strženom vanilije, vse to pa s snegom in malo ohlajeno zmesjo čokolade in masla primešamo rumenjakom.
Pečico segrejemo na 180. Model namažemo z maslom in posujemo s piškotnimi drobtinami (meni je najboljpi kar peki papir, samo na spodnji strani).
Testo nadevamo v model in ga 45 minut pečemo.
Torto pustimo še 15 min v izključeni pečici. Marmelado med mešanjem segrejemo, jo pretlačimo skozi sito (jaz dam kar marmelado in cist mejcken vode v mikro in potem lepo zmesam) in z njo premažemo torto. Razpustimo preliv, ga razdelimo po torti in zarišemo vanj 12 kosov (kar je najbolj važno, sicer nima istega okusa).
Nema na svetu ruznih zena..postoje samo zene, koje ne znaju da bi s malo truda mogle da budu lepe.
( Dior )
( Dior )
-
čmokica - Kofetarica
Borovničevi polžki
350 g moke, 1/2 kocke kvasa ali zavojček suhega kvasa, 125 g sladkorja, pičlih 100 ml mlačnega mleka, jajce, 75 g surovega masla, 250 g borovnic, 75 g zmletih mandljev, 150 g sladkorja v prahu.
Iz moke, kvasa, 50 g sladkorja in mleka zmešamo kvasec in ga na toplem pustimo vzhajati kakšnih 30 minut.
Testu pridenemo jajce in maščobo in ga tako dolgo stepamo, da postane čisto voljno (da se začne mehuriti). Testo pustimo še 30 min vzhajati.
Prebrane, oprane in odcejene borovnice zmešamo z mandlji in 75 g sladkorja. Testo pregnetemo na pomokani delovni površini. Potem ga razvaljamo v 25x42 cm velik pravokotnik, po katerem razdelimo borovničev nadev. Potem testo z ožje strani zvijemo in ga z ostrim nožem narežemo v približno 3 cm široke rezine. Pekač namastimo ali obložimo s peki papirjem in nanj polagamo polžke. Pustimo še malo časa vzhajati. Pečico segrejemo na 200°C in pečemo kakšnih 20 do 30 minut. Posipamo z mletim sladkorjem.
350 g moke, 1/2 kocke kvasa ali zavojček suhega kvasa, 125 g sladkorja, pičlih 100 ml mlačnega mleka, jajce, 75 g surovega masla, 250 g borovnic, 75 g zmletih mandljev, 150 g sladkorja v prahu.
Iz moke, kvasa, 50 g sladkorja in mleka zmešamo kvasec in ga na toplem pustimo vzhajati kakšnih 30 minut.
Testu pridenemo jajce in maščobo in ga tako dolgo stepamo, da postane čisto voljno (da se začne mehuriti). Testo pustimo še 30 min vzhajati.
Prebrane, oprane in odcejene borovnice zmešamo z mandlji in 75 g sladkorja. Testo pregnetemo na pomokani delovni površini. Potem ga razvaljamo v 25x42 cm velik pravokotnik, po katerem razdelimo borovničev nadev. Potem testo z ožje strani zvijemo in ga z ostrim nožem narežemo v približno 3 cm široke rezine. Pekač namastimo ali obložimo s peki papirjem in nanj polagamo polžke. Pustimo še malo časa vzhajati. Pečico segrejemo na 200°C in pečemo kakšnih 20 do 30 minut. Posipamo z mletim sladkorjem.
Nema na svetu ruznih zena..postoje samo zene, koje ne znaju da bi s malo truda mogle da budu lepe.
( Dior )
( Dior )
-
cosmy - Debatorica
- Na forumu od: 16. 7. 2005
solata s testeninami: skuhaš testenine, dodaš tuno, zeleno papriko, na koščke narezan sir, po želji še kaj drugega, in nardiš dresing s jogurtom in kislo smetano...yummy
sendvič z jajcem: kruhke namažeš z maslom in jih popečeš v ponvi, nato daš gor šunko in sir ter daš u pečico. Vmes spečeš jajčka na oko, pa pazi, da jih ne zapečeš preveč, in ko so kruhki že popečeni po tvojem okusu, daš na vrh še jajček in daš vse skupaj še za 2 minutki u pečico
sendvič z jajcem: kruhke namažeš z maslom in jih popečeš v ponvi, nato daš gor šunko in sir ter daš u pečico. Vmes spečeš jajčka na oko, pa pazi, da jih ne zapečeš preveč, in ko so kruhki že popečeni po tvojem okusu, daš na vrh še jajček in daš vse skupaj še za 2 minutki u pečico
Peek-a-boo!
-
čmokica - Kofetarica
cosmy napisal/-a:solata s testeninami: skuhaš testenine, dodaš tuno, zeleno papriko, na koščke narezan sir, po želji še kaj drugega, in nardiš dresing s jogurtom in kislo smetano...yummy
njammmmiiiiiiiiiiiii to pa js kr večkrat nardim..
( Dior )
( Dior )
-
smotkica_ - Kofetarica
- Na forumu od: 11. 1. 2005
punchka napisal/-a:js si pa včasih kadar kuham pa se mi ne da kaj dosti ubadat s tem, spečem palačinke, vanje zavijem šunko pa sir, potem spaniram in ocvrem...mnjaaami
am...a to potlej nastane cordon blue?reči ja...ker meni je to tolk noro dobro, pa mat noče kupovat, ker je predrago
...če ljubezen nosiš v sebi...potem jo vedno tudi srečaš...
-
cosmy - Debatorica
- Na forumu od: 16. 7. 2005
smotkica_ napisal/-a:punchka napisal/-a:js si pa včasih kadar kuham pa se mi ne da kaj dosti ubadat s tem, spečem palačinke, vanje zavijem šunko pa sir, potem spaniram in ocvrem...mnjaaami
am...a to potlej nastane cordon blue?reči ja...ker meni je to tolk noro dobro, pa mat noče kupovat, ker je predrago
ne,cordon blue ni s palačinkam, ampak z mesom. To se pa imenuje kaneloni!
Peek-a-boo!
-
punchka - Kofetarica
- Na forumu od: 28. 1. 2005
cordon blue ne vem kaj je...lahko rezložiš, smotkica_?
cosmy: kaneloni so z mletim mesom, a niso? u bistvu, ja, še najbolj spominja na kanelone, samo men je to bolše
uauu...prov zdele bi jedla...sam je prepoznn
cosmy: kaneloni so z mletim mesom, a niso? u bistvu, ja, še najbolj spominja na kanelone, samo men je to bolše
uauu...prov zdele bi jedla...sam je prepoznn
to infinity and beyond!
-
pikovita - Komunikatorka
- Na forumu od: 14. 8. 2005
hmm jst bom pa zdeile jedla solato z jajcem pa koruzo, mord tud kei čebulce zravn drgač je dobr tud če daš mal mesa iz juhe zravn...njami
joj sam jst bi picoooo
joj sam jst bi picoooo
...ples je izziv, iskanje sebe v prostranstvih, hlastanje po lepoti giba, pospeševanje ritma, borba s časom in svoboda v absolutnem...
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov