Hitri recepti

Gurmanski užitki.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

žblj
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 27. 4. 2005

OdgovorNapisal/-a žblj » 23. Avg. 2005 15:20

Ena mojih najljubših jedi, predvsem me mami s tem futra, k sm bolna:

ZLOOOO SIMPL:
Zavreš vodo, v tej vodi skuhaš riž in dodaš vegeto. Zlo fajn juhca, še posebi k mal pazš na prehrano :)
Uporabniški avatar
Zvezdica007
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 2. 1. 2005
Kraj: Med zvezdicami...

OdgovorNapisal/-a Zvezdica007 » 23. Avg. 2005 17:56

Mjamiii... Same dobrote! Za enkrat sm še u fazi k se učim kuhati. Ker je pa tukaj napisanih nekaj odličnih&enostavnih receptov bom, pa jutri še z večjim veseljem kaj pripravila za papat. Tko čist eno vprašanje, da ne bom načenjala nove teme: a ma mogoče kakšna dobre&enostavne recepte za coctaile (po možnosti alkoholni :P).
¤MajC¤
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 3. 8. 2004

OdgovorNapisal/-a ¤MajC¤ » 23. Avg. 2005 18:00

http://www.ahac.si/trgovina/default.php?cPath=173_174
ewo tu mas koktejlčke....
mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm :love: :love:
Uporabniški avatar
tadejci
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 25. 6. 2004
Kraj: maribor

OdgovorNapisal/-a tadejci » 23. Avg. 2005 20:29

VANILIJEVE TESTENINE
25 dag testenin (rezancev ali drugih)
1 liter mleka
2 vanilijeva sladkorja
4 žlice sladkorja
malo soli
1,25 dl kisle smetane
3 rumenjake
8 dag masla
8 dag naribanih orehov ali kokosova moka
ščep cimeta

V mleko damo vanilijev sladkor, sladkor in sol, ter ga zavremo. Rezance stresemo v vrelo mleko, jih kuhamo 15 minut, nato odstavimo in pustimo, da se zgostijo v mleku. Kislo smetano zmešamo z rumenjaki in vmešamo v rezančno maso. Maslo v pekaču segrejemo v pečici in v pekač naložimo pol rezančne mase, potresemo z orehi in cimetom in dodamo ostalo maso. Pečemo pri 200° 25 minut. Postrežemo s kompotom.

to je meni pune dobro
I never wanted anything, other than to be ur everything...
Uporabniški avatar
čmokica
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 30. 1. 2005

OdgovorNapisal/-a čmokica » 24. Avg. 2005 11:55

sofia83 napisal/-a:Joj čmokica, prov pohvalt te moram, ker nas oskrbuješ z vsemi temi recepti! Tole bovlo bom pa zihr probala (pa še par ostalih zadev) ... :flower:

hehe,mam jih velik :D sj bom še kej nalimala :D ja ta bovla je res dobra :) :D
Nema na svetu ruznih zena..postoje samo zene, koje ne znaju da bi s malo truda mogle da budu lepe.
( Dior )
Uporabniški avatar
nutella
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 12. 5. 2005
Kraj: Trbovlje

OdgovorNapisal/-a nutella » 24. Avg. 2005 12:51

Zdej ko sva z lubijem na svojem, sm tut jst ratala bolj gospodinjski tip... In glih pred kratkim sem si začela vse te recepte pisat. vam jih jutr prlimam, kr se mi zdejle že iz službe mudi.

Enga na hit:

Ocvrte bučke

bučke
jajca
moka
drobtine

Bučke naribaš in jih zmešaš z ostalimi sestavinami. Masa mora biti dovolj gosta, da z rokami oblikuješ majhne zrezke (tanke), ki jih ocvreš na olju.
Never pick a fight with an ugly person, they've got nothing to loose.
Uporabniški avatar
tessa
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 23. 8. 2005

OdgovorNapisal/-a tessa » 24. Avg. 2005 14:19

Sem lih kosilo pojedla, pa bom spet lačna, če bom dolg brala tele recepte.
Jaz sem pa skupi skombinirala par stvari pa se mi zdi dobr.

Musaka z bučk
Bučke narežeš na tenke kolobarje, in jih nasoliš. Najbolje, da to storiš prej, da se čim več vode odteče stran. Potrebuješ mleto meso, ki ga prepražiš na čebuli, dodaš sol, poper, česen, šampinje(iz slanice). V namaščen pekač zložiš plast bučk, plast mesa, plast bučk,... Narediš plasti, kolikor želiš. Dovolj pa je že ena plast mesa. Zgoraj morajo biti bučke. Nato zmešaš v posodici kar dosti kisle smetane, jajce, malo mleka in malo moke za zgostitev. S tem preliješ zgornjo plast bučk. Čez to pa naribaš sir.
Pečeš v pečici okoli 30-40 min(odvisno koliko je plasti) pri 220. :jump:
glamBABY
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 1. 6. 2005

OdgovorNapisal/-a glamBABY » 24. Avg. 2005 14:23

¤MajC¤ napisal/-a:http://www.ahac.si/trgovina/default.php?cPath=173_174
ewo tu mas koktejlčke....
mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm :love: :love:

iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiijoj hvala :flehan: to sm že dolg iskala! hvala ti polno! :bussi:

aja pa še neki bi prašala zakaj eni delajo sex on the beach rdeč drugi pa rumen če kera ve?
Uporabniški avatar
Eneya
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 11. 4. 2005
Kraj: rob Gorenjske

OdgovorNapisal/-a Eneya » 24. Avg. 2005 14:44

Narezes bucke na okrogle rezine. vrzes v ponev na olivno olje in jih posolis. zapeces jih z obeh strani in nanje stisnes cesen in malce popopras. cez ulijes 2 zvrkljani jajci in peces na najmanjsem ognju da se zadeva fajn skrkne v omleto. cez pa das po zelji se rezine sira ali paradiznika.
ful dobr! :D
micy17
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 30. 1. 2005

OdgovorNapisal/-a micy17 » 25. Avg. 2005 16:40

mlecna kasa-zavres rahlo posoljeno mleko not streses proseno kaso in kuhas 10minut!das na kroznik posladkas in gor naribas cokolado mmmmm :razz: !!najboljsi zajtrk!!
Uporabniški avatar
cukrck
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 20. 11. 2004

OdgovorNapisal/-a cukrck » 25. Avg. 2005 16:56

Mongolska govedina

Potrebuješ:
0,5 kg mlade govedine
por
1 čajna žlička soli
1 čajna žlička sladkorja
1 veliko žlico sojine omake
2 čajni žlički gostina

Mlado govedino narežeš na lističe ali kocke, vsaj 0.5 kg. Na meso potreseš 1 čajno žličko soli in 1 čajno žličko sladkorja ter 1 veliko žlico sojine omake. Dodaš tudi 2 čajni žlički gostina in vse skupaj pregneteš ter daš v hladilnik počivat vsaj za dve uri. Dlje ko počiva, bolje je. V tem času narežeš por na krogce, opereš in odcediš. Potem daš v ponev malo olja in ko je segreto nanj streseš meso ter ga zaliješ s parimi žličkami vode. Zdušiš do mehkega, zaliješ še z deci vode in dušiš še ½ ure. 10 min. pred koncem dodaš por.

Kot priloga pa je lahko riž.
Vsakršna oblika sreče je zasebna. Naši največji trenutki so osebni, imajo svoj razlog, so nedotakljivi. Stvari, ki so nam svete in dragocene, so stvari, ki jih črpamo iz skupnih doživetij. (Ayn Rand)
tjaska
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 12. 8. 2004

OdgovorNapisal/-a tjaska » 25. Avg. 2005 18:35

breakfast: :D narežeš mango, breskev in hruško, potreseš z rozinami, dodaš sojine kosmiče in preliješ s sojinim mlekom.

ful dobr :)
First to Know

Tres tres chic.
žblj
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 27. 4. 2005

OdgovorNapisal/-a žblj » 25. Avg. 2005 20:19

tjaska napisal/-a:breakfast: :D narežeš mango, breskev in hruško, potreseš z rozinami, dodaš sojine kosmiče in preliješ s sojinim mlekom.

ful dobr :)

yummy :D
Uporabniški avatar
smotkica_
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 11. 1. 2005

OdgovorNapisal/-a smotkica_ » 25. Avg. 2005 20:38

Playgirl napisal/-a:
Mafini z Nutello
Sestavine za nekje 12 kosov
Testo:
75 g mehkega masla
75 g čokoladno lešnikove kreme (Nutella)
50 g sladkorja
2 jajci
300 g moke
1 zavitek pecilnega praška
100 ml mleka

Za garniranje:
125 g sladkorja
1 žlička ruma
50 g mlečne čokolade

Priprava
Pečico segrejte na 200 stopinj. V skledi kremasto zmešajte margarino, čokoladno lešnikovo kremo in sladkor. Posebej zmešajte moko in pecilni ter skupaj z mlekom na hitro vdelajte v gladko maso.

V pekače za mafine namestite papirnate modelčke. Uporabite lahko tudi navaden pekač, na katerega postavite modelčke po dva skupaj, enega v drugega.Papirnate modelčke napolnite do roba z umešanim gladkim testom. V pečici jih pečemo približno 20 minut.

Opombe
Pekač vzamite iz pečice in kolačke postavite na kuhinjsko rešetko, da se ohladijo.

Za glazuro previdno zmešajte rum in sladkor v prahu, tako da nastane gosta tekoča masa. Z njo namažite ohlajene mafine. Preko mafinov povlecite na tanke čokoladne cikcak črte in pustite da se posušijo.

Če želite posebno hrustljave mafine, uporabite namesto 300 g moke, samo 250 g. Čokolado razpustimo, testa ne smemo mešati predolgo.

tale recept je pa božanski...jaz sem jih zdaj že dvakrat delala pa jih je vedno takoj zmanjkalo....mjamiiiiii.....
...če ljubezen nosiš v sebi...potem jo vedno tudi srečaš...
Uporabniški avatar
smotkica_
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 11. 1. 2005

OdgovorNapisal/-a smotkica_ » 25. Avg. 2005 20:46

čmokica napisal/-a:~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
[b]Muffini z nutello

75g masla ali margarine
100g Nutelle
50g sladkorja
2 jajci
120 ml mleka
300g moke
1 pacilni prašek
1 vanilij sladkor
koščki čokolade po želji (najmanj 100g)

Zmiksaš maslo in sladkor, dodaš nutelo, jajci, mleko, pacilni in vanilij, na koncu zamešaš narahlo moko in dodaš koščke čokolade. Lahko potreseš tudi z mandlji, lešniki, mrvicami...Nadevaš pekač (za 12 muffinov) in pečeš 20-25 minut pri 180 stopinj. MNJAMI

se opravičujem...jaz sem mufine delal po tem receptu :oops: pa so bli res mjamiiiiiiiiiiiii.....
...če ljubezen nosiš v sebi...potem jo vedno tudi srečaš...

Vrni se na Kuhinja

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov