Hitri recepti
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
Prvi neprebran prispevek • 363 prispevkov
• Stran 24 od 25
•
Prejšnja
1 ... 21, 22, 23, 24, 25
Naslednja
- floribunda
- Cosmopsiho
- Prispevkov: 4942
- Na forumu od: 22. 2. 2007
solata iz stročjega fižola je ekspresno hitra in ful dobra stvar. tako kot samostojna jed ali priloga k mesu ali ribam.
Stročji fižol vržeš v krop, da se skuha (lahko je še malo hrustljav), potem pa v mrzlo vodo, da ohrani lepo obliko in barvo. Js mu dodam nadrobljen feta sir in česen/čebulo/mlado čebulo, kar imam pač na voljo. zabeliš in to je to
Stročji fižol vržeš v krop, da se skuha (lahko je še malo hrustljav), potem pa v mrzlo vodo, da ohrani lepo obliko in barvo. Js mu dodam nadrobljen feta sir in česen/čebulo/mlado čebulo, kar imam pač na voljo. zabeliš in to je to
- floribunda
- Cosmopsiho
- Prispevkov: 4942
- Na forumu od: 22. 2. 2007
najboljši piščanec v grahovi omaki ever
piščančji file posoliš, popopraš (beli poper) in nanj namažeš malo gorčice. v ponvi na malo olja popražiš malo čilija, pocvreš fileje. vzameš fileje ven, čilije tudi (da ne zagrenijo), dodaš košček masla na katerem popražiš 3 mičkene čebule, sesekljane na drobno. čebulo posoliš, da spusti vodo. ko je karamelizirana (če se mudi, si pomagaš s ščepom sode bikarbone) dodaš sesekljan česen (3 stroke). ko česen zadiši, dodaš grah iz pločevinke, malo jušne osnove (ali četrt kocke raztopljene v deci vode). pokuhaš. ko zavre, odstaviš in zmiksaš. v zmiksano omako daš pečene piščančje fileje, zaliješ z malo malo sladke smetane, dodaš žličko garam masale in malo muškatnega oreščka.
sestavine:
piščančji file
čebula
česen
sladka smetane (pol deci)
deci jušne osnove
pločevinka graha (velika)
garam masala
muškatni orešček
point je v bistvu v garam masali, ki da tak malo sladkast okus, ki paše k grahu ko tata na mamo.
piščančji file posoliš, popopraš (beli poper) in nanj namažeš malo gorčice. v ponvi na malo olja popražiš malo čilija, pocvreš fileje. vzameš fileje ven, čilije tudi (da ne zagrenijo), dodaš košček masla na katerem popražiš 3 mičkene čebule, sesekljane na drobno. čebulo posoliš, da spusti vodo. ko je karamelizirana (če se mudi, si pomagaš s ščepom sode bikarbone) dodaš sesekljan česen (3 stroke). ko česen zadiši, dodaš grah iz pločevinke, malo jušne osnove (ali četrt kocke raztopljene v deci vode). pokuhaš. ko zavre, odstaviš in zmiksaš. v zmiksano omako daš pečene piščančje fileje, zaliješ z malo malo sladke smetane, dodaš žličko garam masale in malo muškatnega oreščka.
sestavine:
piščančji file
čebula
česen
sladka smetane (pol deci)
deci jušne osnove
pločevinka graha (velika)
garam masala
muškatni orešček
point je v bistvu v garam masali, ki da tak malo sladkast okus, ki paše k grahu ko tata na mamo.
- floribunda
- Cosmopsiho
- Prispevkov: 4942
- Na forumu od: 22. 2. 2007
res simpl in hitro pripravljen pirin kruh
-
*mala* - Cosmopsiho
- Prispevkov: 8839
- Na forumu od: 3. 8. 2004
Kak vam je sicer všeč okusno.je? Js mam kar predsodek do te strani, kaki zlo ne-slovencem prirejeni recepti glede sestavin in sem že mal obupala nad njimi.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
-
Sarissima - Cosmo moderatorka
- Prispevkov: 3564
- Na forumu od: 26. 12. 2010
Ne vem, js če mam na izbiro isti recept na kulinariki in okusno, vedno izberem kulinariko. Nimam pa nobenih predsodkov, in sem sprobala že kar nekaj receptov tudi s te strani, pa ni bilo nobenih težav .
P.s. : Ta pirin kruh izgleda preveč enostaven da bi bil dober
P.s. : Ta pirin kruh izgleda preveč enostaven da bi bil dober
...But because I saw you. Someone like me. Someone so scared that the only way you know how to handle things is by worrying your way through them. That's what you and I are. Worriers.
- floribunda
- Cosmopsiho
- Prispevkov: 4942
- Na forumu od: 22. 2. 2007
ful je dober
mi dodamo še praženo mešanico semen. zadnjič sem ga delala z rožmarinom in sušenimi paradižniki. rožmarin da res epic okus, samo kar samega ob vinu jedli. današnji je z lešniki in goji jagodami.
mi dodamo še praženo mešanico semen. zadnjič sem ga delala z rožmarinom in sušenimi paradižniki. rožmarin da res epic okus, samo kar samega ob vinu jedli. današnji je z lešniki in goji jagodami.
-
Sarissima - Cosmo moderatorka
- Prispevkov: 3564
- Na forumu od: 26. 12. 2010
A lahko tudi s kake druge moke naredim? Nimam pirine pri roki....
...But because I saw you. Someone like me. Someone so scared that the only way you know how to handle things is by worrying your way through them. That's what you and I are. Worriers.
- floribunda
- Cosmopsiho
- Prispevkov: 4942
- Na forumu od: 22. 2. 2007
http://www.gurman.eu/recepti.php?S=6&Article=8167
sam ne garantiram, da je tako fajn kot pirin
piriniega sem delala v treh variantah. samo z mineralno vodo. samo s pivom namesto mineralne vode. in polovico jogurta in polovico mineralne. zadnja kombinacija je najboljša.
sam ne garantiram, da je tako fajn kot pirin
piriniega sem delala v treh variantah. samo z mineralno vodo. samo s pivom namesto mineralne vode. in polovico jogurta in polovico mineralne. zadnja kombinacija je najboljša.
-
Sarissima - Cosmo moderatorka
- Prispevkov: 3564
- Na forumu od: 26. 12. 2010
Hmmm, ta z belo moko mi ni všeč ker nima jogurta.... Mam ful rada teksturo, ki jo da jogurt . Bom sprobala pirinega ob prvi priliki.
...But because I saw you. Someone like me. Someone so scared that the only way you know how to handle things is by worrying your way through them. That's what you and I are. Worriers.
-
Anjeske - Kofetarica
- Prispevkov: 876
- Na forumu od: 13. 1. 2011
Iz okusno.je sem si zaenkrat par stvari skopirala, nardila par sladic in solat je blo prov fajn. Sestra skuha ogromno stvari od tle dol, sama pa se najrajš poslužujem kulinarike.
No ravn kulinarika ma en super recept:
piščančje zrezke nasoliš in mičken popraš, jih daš v namazan pekaš, čez položiš mal pršuta, sira in zaliješ s smetano za kuhanje. Za 40 minut v pečico na cca 180 in voila, za vse prste obliznt Zraven paše pire krompir. Praktično nič dela, pa pečica zna sama vse narest
No ravn kulinarika ma en super recept:
piščančje zrezke nasoliš in mičken popraš, jih daš v namazan pekaš, čez položiš mal pršuta, sira in zaliješ s smetano za kuhanje. Za 40 minut v pečico na cca 180 in voila, za vse prste obliznt Zraven paše pire krompir. Praktično nič dela, pa pečica zna sama vse narest
- floribunda
- Cosmopsiho
- Prispevkov: 4942
- Na forumu od: 22. 2. 2007
jao ta piščančji žur....mene ta poc ne prepriča.
ena hitra, poceni in okusna alternativa so zrezki v omaki s pivom.
popečeš zrezke, vzameš iz ponve, v njej prepražiš čebulo, daš zrezke nazaj not, zaliješ z enim malim pivom in kuhaš cca pol ure, oz do želene gostote omake.
ena hitra, poceni in okusna alternativa so zrezki v omaki s pivom.
popečeš zrezke, vzameš iz ponve, v njej prepražiš čebulo, daš zrezke nazaj not, zaliješ z enim malim pivom in kuhaš cca pol ure, oz do želene gostote omake.
- floribunda
- Cosmopsiho
- Prispevkov: 4942
- Na forumu od: 22. 2. 2007
sto ljudi sto okusov
te smetanasto piščančje kombinacije so mi ratale dolgočasne, najbrž sem se jih v študentskih letih prenajedla.
kombinacije sira in smetane v naši bajti ni odobravana s strani gospoda deca.
on topic:
skuša v pečici z zelenjavo. hitro, poceni, okusno in zdravo.
skuša (5€/kg očiščene sveže ribe), malo naoljena in polimonana, z vejico rožmarina v trebuhu, vržena v pečico s paradajzom in čebulo ter česnom. peče se cca pol ure, pred koncem pečenja se jo lahko zalije z vinom, ni pa nujno.
te smetanasto piščančje kombinacije so mi ratale dolgočasne, najbrž sem se jih v študentskih letih prenajedla.
kombinacije sira in smetane v naši bajti ni odobravana s strani gospoda deca.
on topic:
skuša v pečici z zelenjavo. hitro, poceni, okusno in zdravo.
skuša (5€/kg očiščene sveže ribe), malo naoljena in polimonana, z vejico rožmarina v trebuhu, vržena v pečico s paradajzom in čebulo ter česnom. peče se cca pol ure, pred koncem pečenja se jo lahko zalije z vinom, ni pa nujno.
Prvi neprebran prispevek • 363 prispevkov
• Stran 24 od 25
•
Prejšnja
1 ... 21, 22, 23, 24, 25
Naslednja
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov