Hitri recepti
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
Dalila - Debatorica
- Na forumu od: 5. 8. 2004
- Kraj: Ljubljana
No sem že nekaj časa razmišljala da bio objavla tako temo, fajn da si jo.
Sicer pa sem jaz bol slaba kuharica, najraj kupujem kaj že pripravljenega, npr. kupim uncleBans sladkokislo(ali kero drugo) omako, dodam narezanega purana ali piščanca in to prelijem čez riž.
Al pa kupim zmrznjene morke sadeže in pelate, na olivnem olju prepražim malo česna in nato dodam morske sadeže, ki jih prej prelijem z vročo vodo, da se že mal odtalijo. sadeže popražim cca10 min, nato dodam še pelate za ene 10 min, malce morda še solim in spet na riž. Odlično res.
Riževa solata: Rabiš riž, Papriko, paradižnik, koruzo, korenje, in še kakšno zelenjavo, sir, tuno, kislo smetano.
Riž skuhaš-logično, dodaš ostale sestavine, zmešaš in dobiš odlično poletno kosilo.
A se opazi da mam rada riž.
Al pa za polet je odlična kumarična solata, naribaš kumarce, jih soliš, počakaš mal da spustijo vodo in jo odliješ, dodaš kislo smetano in la, je odlična solata pred teboj.
Za pit za polet, je tud super, tekoči navadni jogurt v katerega narežeš kumare, hraniš v hladilniku in je odlična osvežitev.
Veselim se vaših receptov. Pa ne kaj zakompliciranega pisat, da bom znala pripravt.
Sicer pa sem jaz bol slaba kuharica, najraj kupujem kaj že pripravljenega, npr. kupim uncleBans sladkokislo(ali kero drugo) omako, dodam narezanega purana ali piščanca in to prelijem čez riž.
Al pa kupim zmrznjene morke sadeže in pelate, na olivnem olju prepražim malo česna in nato dodam morske sadeže, ki jih prej prelijem z vročo vodo, da se že mal odtalijo. sadeže popražim cca10 min, nato dodam še pelate za ene 10 min, malce morda še solim in spet na riž. Odlično res.
Riževa solata: Rabiš riž, Papriko, paradižnik, koruzo, korenje, in še kakšno zelenjavo, sir, tuno, kislo smetano.
Riž skuhaš-logično, dodaš ostale sestavine, zmešaš in dobiš odlično poletno kosilo.
Al pa za polet je odlična kumarična solata, naribaš kumarce, jih soliš, počakaš mal da spustijo vodo in jo odliješ, dodaš kislo smetano in la, je odlična solata pred teboj.
Za pit za polet, je tud super, tekoči navadni jogurt v katerega narežeš kumare, hraniš v hladilniku in je odlična osvežitev.
Veselim se vaših receptov. Pa ne kaj zakompliciranega pisat, da bom znala pripravt.
pa pa
- metuljčica
- Komunikatorka
- Na forumu od: 11. 10. 2004
Ko sem sama doma si vedno skuham torteline s kislo smetano. Mmmm. Naj katera doda smeška, ki se oblizuje
Ni packanja z omako, okus pa je božanski.
Vem, da to ni ravno neka kuharska umetnina je pa hitr pripravljeno.
Svet je okrogel zato, da ga obkroža prijateljstvo
-
Tamala` - Kofetarica
- Na forumu od: 31. 1. 2005
- Kraj: Ljubljana
U jst mam pa kr ene par dobrih in hitrih receptov...a pa to velja samo za kosila ipd ali tudi kakšne sladice?
Hm...zdj nazadnje sem si naredila palačinke in noter potem zavila koščke paradižnika in zelene solate ter tuno, prelila s sladko-kislo smetano in potresla z origanom... mnjami
Hm...zdj nazadnje sem si naredila palačinke in noter potem zavila koščke paradižnika in zelene solate ter tuno, prelila s sladko-kislo smetano in potresla z origanom... mnjami
-
baby girl - Komunikatorka
- Na forumu od: 18. 2. 2005
- Kraj: ko bi biu vsaj los angeles
hm...joj...verjetn mi recepta kk si palacinke s cokolado spect ni treba razlagat ....pa kak se sendvic nardi tud ne ....pa prej sm opazla d znate muffije tud pect ....hja no pol mi pa ne ostane nc
svetovna kuharca ni kej
svetovna kuharca ni kej
can you keep up
baby boy
baby boy
-
Žaklina - Komunikatorka
- Na forumu od: 21. 3. 2005
- Kraj: Gorenjska
opa pozabila recept: riž postekleniš na sončničnem olju, lahko prej tudi popražiš čebulo če se ti da, meni se ponavadi ne, dodaš na kockice, al pa trakce narezane bučke, soliš, popraš, dodaš začimbe, ki ti ugajajo in zaliješ z vodo, še bolje pa je če imaš pripravljeno kakšno dobro juho. Dobro premešaš, kuhaš na zmernem ognju v pokriti posodi in "voila". Za prste polizat, še :angel: bi jedl
-
||MuCkAa - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 1. 12. 2004
Dalila napisal/-a:Riževa solata: Rabiš riž, Papriko, paradižnik, koruzo, korenje, in še kakšno zelenjavo, sir, tuno, kislo smetano.
Uuu Dalila kake luste si mi zdaj naredila s to rizevo solato... mmm bi kar probala...
To kumaricno solato pa tudi jaz delam... samo jaz dodam se luk, rdeco papriko (v prahu) in posolim mmmm
metuljčica napisal/-a:Ko sem sama doma si vedno skuham torteline s kislo smetano. Mmmm. Naj katera doda smeška, ki se oblizuje
O ja, to si jaz tudi delam in je zelo dobro
- krEna
- Sramežljivka
- Na forumu od: 21. 8. 2004
metuljčica napisal/-a:Ko sem sama doma si vedno skuham torteline s kislo smetano. Mmmm. Naj katera doda smeška, ki se oblizuje
Samo eno vprašanje - a samo torteline in smetano ali daš še kej drugega notri! Nisem še probala se pa zanimivo sliši!
-
Bulma - Cosmopsiho
- Na forumu od: 16. 11. 2004
- Kraj: BLTNC
krEna napisal/-a:metuljčica napisal/-a:Ko sem sama doma si vedno skuham torteline s kislo smetano. Mmmm. Naj katera doda smeška, ki se oblizuje
Samo eno vprašanje - a samo torteline in smetano ali daš še kej drugega notri! Nisem še probala se pa zanimivo sliši!
Jaaaaaa,to tortelini so zakon!!! Mlajsk,kak bi jih zaj jedla
Is sex dirty? Only if it’s done right.
-
CommandykA - Komunikatorka
- Na forumu od: 3. 11. 2004
- Kraj: Maribor
Gregec napisal/-a:A je že Kdo, eh sej tu ste same ženske, Katera probala "pogrej in pojej"?
A mislite da ni to preveč umetno in nezdravo?
jaz probala ...ne vem ce je je ravno pogrej in pojej je pa nekaj zloooo podobnega...v posodici dobis hrano pol pa v mikrovalovni zagrejes..jaz sem jedla pasulj s klobaso in je bil kr uziten no...saj konec koncev to ni nic drugega kot skuhana hrana pripravljena tako da se lahko pol se segreje .. pac ma vrjetno kake stvari da pol to vse skupaj malo dlje drzi..na kratko : NI SLABO
Riba plava in rdeca.Bil je bled in bohinj.Srbela ga je peta in sesta.Znal je brat in sestra.
-
Žaklina - Komunikatorka
- Na forumu od: 21. 3. 2005
- Kraj: Gorenjska
sAdie napisal/-a:koncno ena resnicno dobra tema ko najdem kaj pametnega posredujem, za zdaj pa bom samo se sline cedila zravn vasih postov
ce pa se komu da naj mi poslje kak vegetarijanski recept (lahk na ZS), bom vesela
Jaz se tudi priporočam. Bi rada kak nov vegi recept zvedla
-
*melby* - Kofetarica
- Na forumu od: 23. 7. 2004
Dalila napisal/-a:...
...
Uff, tole bo pa treba probat jst mam tud ful rada riž.
* ~ ne oziraj se za drugimi, bodi originalen ~ *
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov