Hitri recepti

Gurmanski užitki.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
čmokica
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 557
Na forumu od: 30. 1. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a čmokica » 16. Avg. 2005 21:45

Tiramisu- s sadjem

Baby piškoti, rum, kuhana kava, 0,5 kg mascarpone, 4 jajca, sladkor v prahu, sadje (borovnice, maline, jagode..karkoli)



Zmiksaš 4 rumenjake (penasto), dodaš 0,5 kg mascarpona, 4 žlice sladkorja, to vse zmešaš in dodaš sneg.



Posebej v posodi zmešaš kavo in rum...da bo veliko tekočine.



Posoda naj bo široka, podolgovata: spodaj na tanko namažeš maso, nanjo položiš piškote (namočene v tekočino kave in ruma), na piškote (namočene) namažeš maso, potreseš sadje in maso,nato spet piškote,maso,sadje, masa...na koncu mora v glavnem biti masa, ker nanjo potem potreseš kakav.



Postaviš v hladilnik...in to je to!



Je pa res, da tiramisu s sadjem ne gre tako lepo iz posode,ker je bolj sočen..torej ne bo lepih 4 oglatih oblik..temveč bolj skropocalo.Je pa njami!!!


mandljevi sladkorni bonbončki

150 g mandljev
200 g sladkorja
malo vode




Sladkor in mandlje damo v ponev. Vode prelijemo le toliko čez, da prekrije mandlje. Pri močnem ognju najprej raztopimo sladkor, potem pa začne vse skupaj karamelizirati. Ko začnejo mandlji pokati, odstavimo z ognja. Zmes stresemo na nek pladenj in hitro mešamo (drugače se sprimejo) dokler se ne ohladijo.



To je recept za mandljeve bonbone, ki jih ponavadi kupimo na kakšnem sejmu, štandih ipd.
Nema na svetu ruznih zena..postoje samo zene, koje ne znaju da bi s malo truda mogle da budu lepe.
( Dior )
Uporabniški avatar
čmokica
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 557
Na forumu od: 30. 1. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a čmokica » 16. Avg. 2005 22:15

munchmallow

sestavine za biskvit:



4 jajca
12 dag sladkorja
2 dl mleka
14 dag moke
1 pecilni prašek
3 (ali poljubno več) žlice kakava



rabiš še: 10 dag sladkorja
5 dag margarine in 1 jedilno čokolado



procedura:



Rumenjake ločiš od beljakov in jih zmiksaš s sladkorjem. Dodaš mleko in moko ter pecilni prašek. Potem v maso dodaš še kakav. Pečeš v pečici 20 minut na 175 stopinj. Vmes stepeš sneg iz beljakov (najboljša so domača jajca, če jih lahko kje dobite!) in dodaš 10 dag sladkorja.Sneg namažeš na pravkar spečen biskvit in popečeš v pečici 5 min na 175 stopinj.
Za čokoladni premaz stopiš na vodni kopeli 5 dag margarine in eno 100-gramsko jedilno čokolado. Namažeš jo na vroč, popečen beljak.

Ko je pecivo čisto ohlajeno, ga razrežeš na kocke... :D
Nema na svetu ruznih zena..postoje samo zene, koje ne znaju da bi s malo truda mogle da budu lepe.
( Dior )
Uporabniški avatar
čmokica
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 557
Na forumu od: 30. 1. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a čmokica » 16. Avg. 2005 22:19

Limone za vsak dan

PROTI SRCNIM OBOLENJEM IN ZA KREPITEV ODPORNOSTI ORGANIZMA

v litrsko steklenico nalijemo sok treh limon, dodamo zlicko morske soli, dolijemo vodo in pretresamo, dokler se tekocina ne speni. Vsak dan jemljemo zlicko te tekocine.


PROTI VISOKEMU KRVNEMU PRITISKU

zjutraj pred jedjo pijemo limonin sok z 10 g kvasa v kozarcu vode

pol kg limon zmeljemo v strojcku, zmesamo s pol kg sladkorja in pustimo vse skupaj, naj stoji 10 dni. Vsako jutro vzamemo na tesce zlicko te zmesi


PROTI TEZAVAM S PLJUCI

200 g medu zmesamo s sokom dveh limon. Jemljemo trikrat dnevno po 1 zlicko

zmesamo 250 g limoninega soka, 250 g olivnega olja in 250 g sladkorja - pred jedjo vzamemo 2 zlicki te mesanice



PROTI GRIPI, VNETJIH V USTNI VOTLINI IN PREHLADU


v kozici segrevamo tri limone, dokler se ne zmehcajo, potem izcedimo sok iz njih in ga zmesamo z dvema zlickama medu in 1 zlicko konjaka, nato pa dodamo pol litra vroce vode. Pijemo toplo, 5 do 7 vecerov zaporedoma, lezati pa moramo na toplem


proti vnetjih v ustni votlini je zelo primerno:

z mocnim kamilicnim cajem z veliko limoninega soka izpiramo usta veckrat na dan


veckrat grgramo limonin sok, razredcen z vodo


PROTI KURJIM OCEM IN ZULJEM

koscek limone damo na vato in pritisnemo na zulj ali na kurje oko ter pustimo tako cez noc. To naredimo nekaj vecerov zapored. Preden damo koscek limone na kurje oko, si umijemo noge v topli vodi in kurje oko nekoliko postrgamo z nozem

PROTI ZASTRUPITVAM

pijemo limonado iz 4 ali 5 limon z vodo, v kateri raztopimo glino


PROTI MASTNIM LASEM


blagemu samponu za umivanje las dodamo sok polovice limone (za enkratno umivanje).


ZA POMLADITEV, REGENERACIJO CELIC, VITALNOST IN DOLGO ZIVLJENJE

izcedimo sok 10 limon, dodamo 10 strtih cesnovih glavic in sopek petersilja. Vse skupaj dobro zmesamo in vzamemo zlicko mesanice pred vsakim obrokom hrane (zajtrkom, kosilom in vecerjo), dokler ne porabimo vse mesanice

PROTI DEPRESIJI IN NESPECNOSTI

pred spanjem popijemo sok ene limone, oslajen z medom ali sladkorjem in razredcen z vodo

PROTI VNETEMU ZIVCU


izcedimo sok iz ene limone, ga nekoliko oslolimo ter z njim prepojimo koscek gaze ali cisto krpico. Polozimo jo na prizadeti zivec in prevezemo s suho krpo


PROTI PIKOM IN ZA ODVRACANJE INSEKTOV

pike mocimo z limoninim sokom, insekte pa odganjamo tako, da se s tem sokom namazemo

ZA CISCENJE OBOLELIH JETER IN ZA RAZSTRUPLJANJE ORGANIZMA

zvecer razrezemo 3 limone in jih prelijemo s 300 do 400 g vrele vode, tako da jih prekriva. Tekocino popijemo zjutraj pred jedjo

na 150 g vode dodamo zlicko medu in sok ene limone. Popijemo naenkrat.
Nema na svetu ruznih zena..postoje samo zene, koje ne znaju da bi s malo truda mogle da budu lepe.
( Dior )
Uporabniški avatar
čmokica
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 557
Na forumu od: 30. 1. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a čmokica » 16. Avg. 2005 22:20

Kinder pigvin

SESTAVINE

POSTOPEK




Biskvit - 2x po:
3 jajca
3 žlice sladkorja
3 žlice tople vode
3 žlice ostre moke
1 žlica kakava
1/2 pecilnega praška

Krema:
vrečka želatine (kot vanilijev sladkor)
3 dcl mleka
1 l rastlinske smetane (lahko manj, definitivno pa več kot 0,75l)

Čokoladna glazura:
1,5 dcl mleka
10 dag margarine
1,5 žlice sladkorja
35 dag čokolade




Za biskvit potrebujemo velik pekač. Spečemo ga 2 krat (potrebujemo torej dvojne sestavine za biskvit). Beljak in sladkor stepemo v trd sneg, dodamo rumenjake, vodo ter moko s pecilnim praškom. Pečemo v namaščenem pekaču približno 15 minut. Prvi biskvit damo iz pekača, drugega pa pustimo kar v njem, samo pazimo, da se ne prime.

Krema: želatino zmešamo v 4 žlicah hladnega mleka in pustimo 10 minut, da nabrekne. Nato damo to v segreto mleko, zmešamo in počakamo, da se ohladi. V ohlajeno maso vlijemo rastlinsko smetano in stepemo do trdega.

Kolač sestavimo v naslednjem vrstnem redu:
na ohlajen biskvit namažemo 1/2 kreme, ki jo prelijemo z 1/3 čokoladne glazure. Nato namažemo drugo polovico kreme, pokrijemo z 2. biskvitom in na koncu prelijemo s preostankom glazure.

Obvezno je treba kolač dat v skrinjo - minimalno 40 minut.
Nema na svetu ruznih zena..postoje samo zene, koje ne znaju da bi s malo truda mogle da budu lepe.
( Dior )
Uporabniški avatar
*melby*
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 673
Na forumu od: 23. 7. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a *melby* » 22. Avg. 2005 17:45

A mi lahko katera napiše recept za bovlo ... kolk česa moraš dat, da je dobr okus :oops:
* ~ ne oziraj se za drugimi, bodi originalen ~ *
Uporabniški avatar
ciber_girl
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 568
Na forumu od: 29. 6. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a ciber_girl » 22. Avg. 2005 19:04

Pečen krompir s čebulno majonezo


Sestavine za 12 oseb.
Čas priprave: 60 minut.

Sestavine:

3 kg krompirja
300 g solatne majoneze Hellmann's
2 lončka jogurta ali kisle smetane
1 mala tuba hrena Kolinska
150 g na tanke rezine narezane rdeče čebule
1 žlica sesekljanega peteršilja, sol, poper



Krompir očistimo in ga z lupino spečemo na žaru ali v žareči žerjavici, ki je ostala pri peki mesa. Med peko zmešamo majonezo, jogurt, hren, čebulo, sol, poper in peteršilj. Ko je krompir pečen, ga ponudimo z omako.




Mleko z jagodami in banano


Sestavine za 4 porcije.
Čas priprave: 10 minut.

Sestavine:

500 g jagod
250 g banan
0,5 l mleka
0,5 l kislega mleka
2 žlici medu
sladkor z limono Regina



Jagode očistimo, banane olupimo in narežemo. V mešalnik damo sadje, mleko, kislo mleko, sladkor z limono in med. Zmešamo, nalijemo v kozarce in okrasimo z jagodami in bananami.
Uporabniški avatar
t-e-a
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 195
Na forumu od: 18. 2. 2005
Kraj: Kranj

Neprebrana objavaNapisal/-a t-e-a » 22. Avg. 2005 19:06

A ma kdo recept za CHOCOLATE CHIP COOKIES ... sm en recept z neta potegnila sam mi ni lih ratal :(
a ma kdo že preizkušen recept, hvala ;)
Uporabniški avatar
Smejkica
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 559
Na forumu od: 28. 4. 2005
Kraj: MaLo Tu, MaLo Tam

Neprebrana objavaNapisal/-a Smejkica » 22. Avg. 2005 19:52

hm tuki je en recept

Cookies


Sestavine:
14 dag margarine
14 dag masla
2 jajci
22 dag sladkorja
22 dag rjavega sladkorja
1 vanilijev sladkor
66 dag moke
30 dag nasekljane jedilne čokolade
1 pecilni prašek
1 jogurtov lonček grobo mletih orehov

Postopek:
Maslo in margarino segrejemo, zmešamo s sladkorjem, rjavim sladkorjem, jajci, vanilijevim sladkorjem, dodamo moko, pecilni prašek, orehe, narezano čokolado (koščki 1x1 cm)in vse skupaj dobro premešamo.
Polagamo kupčke v velikosti kavne žličke na pekač prekrit s peki papirjem in pečemo pri temperaturi 180 stopinj, 10-15 minut.

----------

jst sem pa delala tele, sam mi niso tolk dobr ratal, ker so se preveč razlezl ( čeprou ne vem zakaj), sam dobri so bli pa še vseen! :D

Cookiji
Sestavine:

90 g masla
80 g sladkorja
1 jajce
175 g moke
malo pecilnega praška
60 g zmletih orehov
100 g čokoladnih koščkov

Postopek:


Iz vseh sestavin razen čokolade zamesimo testo.

Na koncu dodamo čokoladne koščke, ki jih v testo vmešamo z žlico (lahko tudi z rokami, samo paziti je treba, da se ne stopijo). Oblikujemo cookije.

Pečemo pri 180 stopinjah 10-15 minut.

Jst sem namest orehov dala kokosovo moko, pa je blo tut dobr!

Dober, sladek tek!

:D
Moja Sladka Si Razvada, Kot Pred Spanjem Čokolada.
Uporabniški avatar
Bluegirl
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 119
Na forumu od: 31. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a Bluegirl » 22. Avg. 2005 19:55

Evo sestra po ipodu, mam jaz:
Tega sem nasla enkrat na www.allrecipes.com, meni je zelo vredu, taki chewy so, niso trdi - yummy!
Torej chocolate chocolate chip cookies (prosim cokkolada je 2x!)

225 g butter, softened
300 g white sugar
2 eggs
10 ml vanilla extract
250 g all-purpose flour
55 g cocoa powder
3 g baking soda
2 g salt
335 g semisweet chocolate chips - jaz sem vzela cokolado jedilno, pa jo na koscke narezala
60 g chopped walnuts (optional) (tega nisem dala)

Preheat oven to 350 degrees F (175 degrees C).
In large bowl, beat butter, sugar, eggs, and vanilla until light and fluffy. Combine the flour, cocoa, baking soda, and salt; stir into the butter mixture until well blended. Mix in the chocolate chips and walnuts. Drop by rounded teaspoonfuls onto ungreased cookie sheets.
Bake for 8 to 10 minutes in the preheated oven, or just until set. Cool slightly on the cookie sheets before transferring to wire racks to cool completely
Meow
Uporabniški avatar
čmokica
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 557
Na forumu od: 30. 1. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a čmokica » 22. Avg. 2005 22:23

*melby*

Jagodova bovla

SESTAVINE
20 dag jagod. Namesto svežih lahko vzamemo zmrznjene.
3 žlice sladkorja
7 dl belega vina
1/2 steklenice šampanjca

POSTOPEK

Jagode speremo, odcedimo in jih vložimo v globjo posodo. Večje jagode razpolovimo. Potresemo jih s sladkorjem. Zalijemo jih z 2 kozarcema belega vina. Pustimo stati 1 uro. Preden jih vlijemo v posodo za bovlo, prilijemo še preostalo vino in šampanjec. Postrežemo tako, da vsak dobi v kozarec tudi jagode.
Nema na svetu ruznih zena..postoje samo zene, koje ne znaju da bi s malo truda mogle da budu lepe.
( Dior )
Uporabniški avatar
čmokica
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 557
Na forumu od: 30. 1. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a čmokica » 22. Avg. 2005 22:25

Bovla

Sestavine:

- 1 liter ruma
- 1 liter hruškovega zganja (20 vol. %). Lahko tudi kaj podobnega, ne premočnega.
- 1 lubenica
- 2 do 3 pločevinke kompota (če je možno je priporočljiv domač kompot) Obvezno vsaj 1 breskve in 1 jagode.
- cca 1/4 kg sladkorja
- 2 redbulla
- led

Priprava:

navrh v lubenico izrežemo luknjo veliko premera cca 15, 20cm tako da nam ostane "pokrov", ki ga shranimo za kasneje. Z žlico izdolbemo lubenico in meso narežemo na kocke. Ko je lubenica prazna najprej v njo zlijemo žganje. Potem vse ostalo, lubenico, kompote in redbull (Če je sadje v kompotih preveliko ga narežemo na manjše kose, primerne za 1 grižljaj). Na koncu stresemo not še sladkor in mešamo dokler se ne raztopi.
Bovle ni priporočeno servirati takoj, ker je zadeva še precej močna. Dlje časa kot jo bomo pustili počivati, manj se bo čutil alkohol. Če jo naredimo zjutraj, jo do poznega popoldneva ali večera hladimo v vodi ali hladilniku (če zadevo delate v kampu ali drugje na prostem jo zavarujte pred mravljami in osami). Do takrat se bo že precej "omehčala". Če ste postopek izpeljali pravilno se v pijači ne bo čutilo alkohola, sploh, zato previdno :) Tik preden jo postrežemo v lubinico stresemo še led, kolikor ga pač imamo.
Nema na svetu ruznih zena..postoje samo zene, koje ne znaju da bi s malo truda mogle da budu lepe.
( Dior )
žblj
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 171
Na forumu od: 27. 4. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a žblj » 22. Avg. 2005 22:27

Joj čmokica, prov pohvalt te moram, ker nas oskrbuješ z vsemi temi recepti! Tole bovlo bom pa zihr probala (pa še par ostalih zadev) ... :flower:
Zadnjič spremenil žblj, dne 23. Avg. 2005 8:08, skupaj popravljeno 1 krat.
norolescentka
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 504
Na forumu od: 12. 8. 2005
Kraj: štajerska

Neprebrana objavaNapisal/-a norolescentka » 23. Avg. 2005 8:05

samomojca napisal/-a:
Naughty grl napisal/-a:
samomojca napisal/-a:Skuhaš makarone (polžeke) in jih ohladiš. Na majhne kvadratke narežeš papriko, paradajz in sir. Fajn popraš, da malo peče (jaz najraje z belim poprom), preliješ s sojino omako (je dovolj slana, da ne rabiš druge soli) in zmešaš s polžeki. Njami solatka :)

ooo tole se pa tok dobr sliš da morm čimprej probat :ja:


Povej, kako se ti bo zdelo, ko si boš naredila! Meni je njami :)


jst poznam isti recept, sam pol ne popram fejst pa namest sojine omake dam lahko majonezo al pa navadn jogurt...pa lahk si da se kera sunkico zravn, ce ni vegetarjanka
življenje je treba uživat! ne veš, kaj te čaka za naslednjim vogalom...
norolescentka
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 504
Na forumu od: 12. 8. 2005
Kraj: štajerska

Neprebrana objavaNapisal/-a norolescentka » 23. Avg. 2005 8:15

kaj pa kr kuplena špinačka??pa jo stopiš na maslu, soliš, popraš po želji, stisneš notr 2 strokca česna...pa 1 velika žlica kisle smetance...pa krompirčk brez vsega zraven :D

al pa prepražiš čebulo, dodaš česnček, na kockice narezane bučke, paradižnik, papriko, korenček...kuhaš ene 1/2 urce...pa ješ zraven krompirček al pa preliješ čez rižeka al pa makarone...pa mal kisle sm spet :D

pa "murkinzoc" s krompirjem?? murke (= surove kumarce) olupiš in naribaš...daš na čebulco in česnček, soliš, popraš, počakaš, da se zmehčajo in dodaš kuhan krompir...vse skupaj pretlačiš s tlačilko za krompir

full hitr recept-kupiš mali prebranec, skuhaš makarone, vse skup zmešaš

močna hrana: stopiš pašteto, jo zmešaš z jajčko pa ketchupom
življenje je treba uživat! ne veš, kaj te čaka za naslednjim vogalom...
Uporabniški avatar
x_nika_x
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 167
Na forumu od: 20. 5. 2005
Kraj: Domžale

Neprebrana objavaNapisal/-a x_nika_x » 23. Avg. 2005 8:49

tale "solatka" je tut fino:rabs pa:makarone,olive,tuno,kapre,trdo kuhan jajc.
skuhas makarone (polzke)---->pa pocakas d se mal ohladijo,pol pa narezes kapre,olive,trdo kuhan jajc pa zravn das se tuno (iz konzerve) pa use to zmesas skupi.....njam :D

Vrni se na Kuhinja

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov