Napisal/-a floribunda » 06. Mar. 2014 16:23
najboljši piščanec v grahovi omaki ever
piščančji file posoliš, popopraš (beli poper) in nanj namažeš malo gorčice. v ponvi na malo olja popražiš malo čilija, pocvreš fileje. vzameš fileje ven, čilije tudi (da ne zagrenijo), dodaš košček masla na katerem popražiš 3 mičkene čebule, sesekljane na drobno. čebulo posoliš, da spusti vodo. ko je karamelizirana (če se mudi, si pomagaš s ščepom sode bikarbone) dodaš sesekljan česen (3 stroke). ko česen zadiši, dodaš grah iz pločevinke, malo jušne osnove (ali četrt kocke raztopljene v deci vode). pokuhaš. ko zavre, odstaviš in zmiksaš. v zmiksano omako daš pečene piščančje fileje, zaliješ z malo malo sladke smetane, dodaš žličko garam masale in malo muškatnega oreščka.
sestavine:
piščančji file
čebula
česen
sladka smetane (pol deci)
deci jušne osnove
pločevinka graha (velika)
garam masala
muškatni orešček
point je v bistvu v garam masali, ki da tak malo sladkast okus, ki paše k grahu ko tata na mamo.