Hitri recepti
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
Prvi neprebran prispevek • 363 prispevkov
• Stran 23 od 25
•
Prejšnja
1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25
Naslednja
-
*mala* - Cosmopsiho
- Prispevkov: 8839
- Na forumu od: 3. 8. 2004
Tortilje s piščancem (lahko tud prirejena verzija, ker mal dost sestavin),še en recept
Ali pa v kakšni smetanovi omaki in čez testenine: KLIK (tale recept je meni res super).
Mogoče tudi piščančji žur (smešno ime, ampak dobro).
Ali pa v kakšni smetanovi omaki in čez testenine: KLIK (tale recept je meni res super).
Mogoče tudi piščančji žur (smešno ime, ampak dobro).
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
- Linguini
- Sramežljivka
- Prispevkov: 4
- Na forumu od: 21. 2. 2011
Vse moje ideje najdete na
http://kuhinja-s-srcem.blogspot.com
http://kuhinja-s-srcem.blogspot.com
-
Tearjerker - Cosmopsiho
- Prispevkov: 2743
- Na forumu od: 12. 7. 2007
Par mojih, ki jih redno izvajam, ker sem lena za kuhanje:
Porova juha: dva manjša ali en večji por narežem na kolobarje, olupljen krompir na kose in kuham pustim vret v vodi ki ji dodam zelenjavno jušno kocko dokler se oboje ne skuha. Ko je kuhano spasiram z paličnim mešalnikom, dodam kislo smetano in še malo začimb (poper, curry, čili, česen v prahu) in je to to.
Zos za testenine: čebulo prepražim na olvinem olju, dodam spasirane pelate, zmrznjeno mehiško zelenjavo, sojino omako, par strokov česna in začimbe (poper, curry, čili, mešanica začimb za zrezke) ter malo krušnih dobtin in dam to čez polznozrnate špagete in je to to.
Instant rižota: skuham riž, nato na olvnem olju prepražim čebulo, česen in na drobno sesekljano rumeno papriko; dodam riž, peteršilj, drobnjak in malo popra ter malo pustim na ognju in voila, simpl rižota je fertik.
Vegetativne tortilje: namočeno sojo nakapam s sojino omako, prepražim na praženi čebuli na olivnem olju, nafilam s tem tortiljo, dodam kislo smetano, list solate in nasekljan paradajz, zavijem in je to to.
Slaniki: to ponavad zvečir nardim pa si zjutri spečem: četrt kocke kvasa umešam v pol deci mlačnega mleka, dodam dve žlici kisle vode, žlico olja in zmešam. Po 10 min še enkrat pregnetem in pustim čez noč v hladilniku. Nato oblikujem štručke lih kakorkol se mi lubi, v žlici vode namešam kanček moke in soli ter pokapam na štručke in pečem v ogreti pečici na 210-220 stopinja tam ene 10-15 minut. Iz tega dobim ven 4 štručke.
Porova juha: dva manjša ali en večji por narežem na kolobarje, olupljen krompir na kose in kuham pustim vret v vodi ki ji dodam zelenjavno jušno kocko dokler se oboje ne skuha. Ko je kuhano spasiram z paličnim mešalnikom, dodam kislo smetano in še malo začimb (poper, curry, čili, česen v prahu) in je to to.
Zos za testenine: čebulo prepražim na olvinem olju, dodam spasirane pelate, zmrznjeno mehiško zelenjavo, sojino omako, par strokov česna in začimbe (poper, curry, čili, mešanica začimb za zrezke) ter malo krušnih dobtin in dam to čez polznozrnate špagete in je to to.
Instant rižota: skuham riž, nato na olvnem olju prepražim čebulo, česen in na drobno sesekljano rumeno papriko; dodam riž, peteršilj, drobnjak in malo popra ter malo pustim na ognju in voila, simpl rižota je fertik.
Vegetativne tortilje: namočeno sojo nakapam s sojino omako, prepražim na praženi čebuli na olivnem olju, nafilam s tem tortiljo, dodam kislo smetano, list solate in nasekljan paradajz, zavijem in je to to.
Slaniki: to ponavad zvečir nardim pa si zjutri spečem: četrt kocke kvasa umešam v pol deci mlačnega mleka, dodam dve žlici kisle vode, žlico olja in zmešam. Po 10 min še enkrat pregnetem in pustim čez noč v hladilniku. Nato oblikujem štručke lih kakorkol se mi lubi, v žlici vode namešam kanček moke in soli ter pokapam na štručke in pečem v ogreti pečici na 210-220 stopinja tam ene 10-15 minut. Iz tega dobim ven 4 štručke.
-
Snežna Sova - Sramežljivka
- Prispevkov: 26
- Na forumu od: 30. 8. 2012
Kaj točno bi pa rada? Solate, sendviče, peciva(mafini, rogljički...)? Ker možnosti je nešteto
You are you. Now, isn't that pleasant?
-
Snežna Sova - Sramežljivka
- Prispevkov: 26
- Na forumu od: 30. 8. 2012
Aha.. Pa saj v bistvu za solate in sendviče ne rabiš ravno kakšnih receptov, pač zmečeš skupaj kar imaš rada obstaja pa tudi tema Solate, če se ne motim pa si lahko pogledaš. Kakšno idejo za kosilo( preizkušeno) ti pa jutri napišem, samo malo moram pobrskat
You are you. Now, isn't that pleasant?
-
Snežna Sova - Sramežljivka
- Prispevkov: 26
- Na forumu od: 30. 8. 2012
Torej, za zajtrk, kosilo ali večerjo si lahko pripraviš raznorazne omlete:
tudi teh ni nobena umetnost pripravit, osnova so jajca, če pa recept že zahteva mleko ga lahko nadomestiš z mineralno vodo. Dodatki so pa čisto po tvojem okusu(zelenjava, začimbe, tuna..). Poskusi tega:
-3 jajca
-žlica radenske
-1 večja bučka
-ščepec timijana
-sol, poper
-2 žlici olivnega olja
Jajca stepemo, dodamo timijan, radensko, sol in poper. Bučke narežemo na majhne koščke in jih malo popražimo. V ponvi segrejemo olje, vlijemo jajca in bučke ter pražimo, da jajca zakrknejo, nato jo obrnemo in spečemo še na drugi strani.
tudi teh ni nobena umetnost pripravit, osnova so jajca, če pa recept že zahteva mleko ga lahko nadomestiš z mineralno vodo. Dodatki so pa čisto po tvojem okusu(zelenjava, začimbe, tuna..). Poskusi tega:
-3 jajca
-žlica radenske
-1 večja bučka
-ščepec timijana
-sol, poper
-2 žlici olivnega olja
Jajca stepemo, dodamo timijan, radensko, sol in poper. Bučke narežemo na majhne koščke in jih malo popražimo. V ponvi segrejemo olje, vlijemo jajca in bučke ter pražimo, da jajca zakrknejo, nato jo obrnemo in spečemo še na drugi strani.
You are you. Now, isn't that pleasant?
-
Mishela - Cosmopolitanka
- Prispevkov: 1222
- Na forumu od: 5. 6. 2012
Palačinke malo drugače
- 1 velika banana
- 2 majhni do srednje veliki jajci
- po želji olje
Zmešaš banano in jajci, lahko tudi z mikserom, da bo fajn kremasto, nato pa jih pripraviš v ponvi kot palačinke (priporočam male palačinkice, v velikosti dlani največ, se lažje obrača)
Jaz osebno premažem dno ponve s kokosovim oljem, lahko pa ga tudi s čim drugim ali pa brez, ampak ne garantiram, da se ne bo prijelo
- 1 velika banana
- 2 majhni do srednje veliki jajci
- po želji olje
Zmešaš banano in jajci, lahko tudi z mikserom, da bo fajn kremasto, nato pa jih pripraviš v ponvi kot palačinke (priporočam male palačinkice, v velikosti dlani največ, se lažje obrača)
Jaz osebno premažem dno ponve s kokosovim oljem, lahko pa ga tudi s čim drugim ali pa brez, ampak ne garantiram, da se ne bo prijelo
- Avrora6
- Sramežljivka
- Prispevkov: 11
- Na forumu od: 5. 4. 2013
- Kraj: Kranj
Kuskus z zelenjavo
Skuhaš kuskus po navodilih iz vrečke (vzame največ 10 minut). Tačaš opereš in narežeš na majhne kose čimveč sezonske zelenjave (čebula, por, paradižnik, paprika, bučke, brokoli, korenje-ta mora biti na res majhne kolobarje ali palčke...). Ko je kuskus kuhan in mora par minut stat, začneš pražiti zelenjavo na žlici ali dveh olivnega olja. Najprej daš v ponev tršo zelenjavo, ki rabi dalje, da se malo zmehča - korenje, brokoli, potem papriko, čebulo, bučke, paradižnik pa ne rabi veliko. Na koncu v vso to zelenjavo dodaš še kuskus, fino premešaš, posoliš in to je to. Zraven pa kakšna solata. Po želji lahko dodaš v kuskus tudi koščke piščanca, ki jih tudi popražiš z zelenjavo. Pa imaš okusno in zdravo kosilo. Če kaj ostane lahko pogreješ v mikrovalovki in imaš še za večerjo.
Jajčna omleta
V teflonsko ponev daš popečt natrgano salamo, ki naj ima malo več masti v sebi (naj ne bo ravno piščančja ali puranja), ali pa kakšno suho na male koščke narezano. Ker imajo te salame dovolj maščobe, ni treba dodajat olja spodaj. Potem daš noter še na koščke narezano rdečo papriko, mlado čebulo, por - mešaš in pražiš. Čez kakšno minuto noter vržeš zmešana jajca, ki jih prej soliš (v surova jajca lahko vržeš tudi na kocke narezan kruh in gaš pečt v ponev skupaj z jajci). Pa spet vse skupaj mešaš, dodaš timijan, poper, malo čilija (oz. začimbe po želji). Po želji na koncu noter vržeš še sir, pa počakaš toliko da se stopi in spet vse skupaj mešaš.
Gres za večerjo
Zavreš eno skodelico mleka, dodaš eno žlico sladkorja ali medu. Odstaviš iz ognja in daš v mleko nekaj žlic pšeničnega/koruznega instant zdroba (piše na vrečki koliko). Moja sklečka drži približno 3dl, pa dam vanjo zelo polne 3 žlice zdroba. Daš posodo nazaj na čisto majhen ogenj, ker mleko hitro začne kipeti. Pa zraven ves čas mešaš, dokler se ne zgosti, toliko kot želiš - kakšna minuta, 2, 3, po želji. Gres se še potem malo zgosti, tako da priporočam, da ga zakuhate toliko, da bo v posodi še precej tekoč (tu izkušnje delajo mojstra - če je pretrd na koncu je predolgo vrel). Ko ga jeste, ga lahko potresete s čokolado v prahu, kakavom ali pa naribate gor katerokoli čokolado, ali pa brez vsega.
Toliko zaenkrat
Skuhaš kuskus po navodilih iz vrečke (vzame največ 10 minut). Tačaš opereš in narežeš na majhne kose čimveč sezonske zelenjave (čebula, por, paradižnik, paprika, bučke, brokoli, korenje-ta mora biti na res majhne kolobarje ali palčke...). Ko je kuskus kuhan in mora par minut stat, začneš pražiti zelenjavo na žlici ali dveh olivnega olja. Najprej daš v ponev tršo zelenjavo, ki rabi dalje, da se malo zmehča - korenje, brokoli, potem papriko, čebulo, bučke, paradižnik pa ne rabi veliko. Na koncu v vso to zelenjavo dodaš še kuskus, fino premešaš, posoliš in to je to. Zraven pa kakšna solata. Po želji lahko dodaš v kuskus tudi koščke piščanca, ki jih tudi popražiš z zelenjavo. Pa imaš okusno in zdravo kosilo. Če kaj ostane lahko pogreješ v mikrovalovki in imaš še za večerjo.
Jajčna omleta
V teflonsko ponev daš popečt natrgano salamo, ki naj ima malo več masti v sebi (naj ne bo ravno piščančja ali puranja), ali pa kakšno suho na male koščke narezano. Ker imajo te salame dovolj maščobe, ni treba dodajat olja spodaj. Potem daš noter še na koščke narezano rdečo papriko, mlado čebulo, por - mešaš in pražiš. Čez kakšno minuto noter vržeš zmešana jajca, ki jih prej soliš (v surova jajca lahko vržeš tudi na kocke narezan kruh in gaš pečt v ponev skupaj z jajci). Pa spet vse skupaj mešaš, dodaš timijan, poper, malo čilija (oz. začimbe po želji). Po želji na koncu noter vržeš še sir, pa počakaš toliko da se stopi in spet vse skupaj mešaš.
Gres za večerjo
Zavreš eno skodelico mleka, dodaš eno žlico sladkorja ali medu. Odstaviš iz ognja in daš v mleko nekaj žlic pšeničnega/koruznega instant zdroba (piše na vrečki koliko). Moja sklečka drži približno 3dl, pa dam vanjo zelo polne 3 žlice zdroba. Daš posodo nazaj na čisto majhen ogenj, ker mleko hitro začne kipeti. Pa zraven ves čas mešaš, dokler se ne zgosti, toliko kot želiš - kakšna minuta, 2, 3, po želji. Gres se še potem malo zgosti, tako da priporočam, da ga zakuhate toliko, da bo v posodi še precej tekoč (tu izkušnje delajo mojstra - če je pretrd na koncu je predolgo vrel). Ko ga jeste, ga lahko potresete s čokolado v prahu, kakavom ali pa naribate gor katerokoli čokolado, ali pa brez vsega.
Toliko zaenkrat
~ Najtemnejša je ura, ki ji sledi sončni vzhod ~
-
Mishela - Cosmopolitanka
- Prispevkov: 1222
- Na forumu od: 5. 6. 2012
majchy84 napisal/-a:Super je, če temule dodaš še malo cimeta, vaniljevega ekstrakta pa jst dodam še 1,5 žlice mandljevega masla. Čez pa pogrete maline/gozdne sadeže Jst naredim kar nekakšen "šmorn", ker mi nikoli ne uspe lepo obrnit
sem danes dodala še cimet! ostalega nimam ful dobro aja, pa isto se da nardit z bučkami, itak. bučke so očitno vsepovsod lahko prisotne >.<
Prvi neprebran prispevek • 363 prispevkov
• Stran 23 od 25
•
Prejšnja
1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25
Naslednja
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov