Hitri recepti

Gurmanski užitki.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
ZeroCool
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 57
Na forumu od: 21. 10. 2007
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a ZeroCool » 08. Dec. 2008 0:55

@ *purple* Hvala :)

Hmm ker ste večinoma tu same ženske, in ker se dosti žensk ne zna upreti čokoladi, menim da bi vam ta recept moral biti všeč (vsaj tistim, ki imate rade belo čokolado).

BELA ČOKOLADNA KREMA

Slika

Potrebujemo (za 3 večje lončke):
* 1 list želatine
* 1 jajce
* 1 1/2 jedilne žlice sladkorja v prahu
* 3 1/2 jedilne žlice mleka
* 150 g bele čokolade (poskusite katerokoli razen Milko)
* 200 ml smetane

Naj samo povem, da si je za to sladico potrebno vzeti čas. Njena enostavnost je pa hkrati tudi njena vrlina (tako da vam jo lahko pripravi tudi vaš izbranec : P).

Namočite list želatine v vodo da se razmehča. Ločite rumenjak od beljaka in stepite beljak. V kozico dodajte mleko in rumenjak ter sladkor v prahu in pričnite greti. Odstavite od ognja ko dobite gosto zmes. Stepite smetano in stopite čokolado v kozici. Gosto zmes dajte v veliko posodo, zraven pa še stepen beljak, stopljeno belo čokolado in smetano. Vse skupaj dobro premešajte. Odstranite želatino iz vode in jo raztopite v eni jedilni žlici vrele vode. Raztopino dodajte v veliko posodo. Vse skupaj še enkrat premešajte z mešalnikom ali na roke. Zlijte vse skupaj v kozarce in pustite v hladilniku čez noč. Drug dan dekorirajte s sirupom (pomarančni ali malinin) in sezonskim sadjem. Za dodatek lahko še dodate malce pomarančne lupinice.
Uporabniški avatar
piQoLina
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 32
Na forumu od: 14. 9. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a piQoLina » 21. Avg. 2009 12:18

men je pa neki najbolšega -> riž skuhas, tuna, olive pa hrenavke pa use to zmešaš pa daš u hladilnik nekje za 1-2urce :)
paše zdj ko je vroče..
life is too short to worry about stupid things.
V_Rose_V
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 493
Na forumu od: 7. 7. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a V_Rose_V » 24. Avg. 2009 18:49

hm...
*meni je pa dobra kruhova pita: štruco kruha(še boljše je, če je kak dan star) nasekaš na kocke, prav tako salamo(kakršnokoli) in sir. vse skupaj daš v pomaščen pekač in zmešaš ter preliješ s ketchupom. v posodici zmešaš mleko, 3 jajca in žlico gorčice...zmixaš in preliješ po kruhu, ter daš pečt...mmmmmmm :P
*no pa piščančji fingersi mo mi kul..piščačnčje prsi narežeš na trakce in spaniraš, ocvreš..njamiiiiiiiiiiiii :D
*al pa rižota ena...prepražiš zelenjavo(paprika, čebula in paradižnik), poleg prepražiš pišč. prsi...dodaš kuhan riž in kislo smetano...njamiiii :D
* aja pa tortilje...ali spečeš palačinke ali pa uporabiš kupljene tortilje...nadevaš pa s prepraženim mletim mesom, kateremu dodaš Uncle Beans Mexican sauce..pokriješ z drugo tortiljo, naribaš prek sir in popečeš..mmmm
Uporabniški avatar
cebelica_Kaja*
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 78
Na forumu od: 23. 7. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a cebelica_Kaja* » 22. Dec. 2009 13:23

Moje kuhanje sestoji predvsem iz hitrih receptov, ker sem študentka, pa ne jem na študentske bone, ampak kuham za naju s fantom...tko da evo jih par:

Testetine s tuno: skuham testetine, medtem na olivnem olju popražim česen, dodam pelate, solim, vegetam, dodam origano, čisto na koncu še kislo smetano. Testenine odcedim, in prelijem z omako (čas kuhanja: tolko, da se testenine skuhajo ;) )

Krompir iz pečice: Olupim krompir, narežem na krhlje, in ga dam kuhat, med tem časom na olivnem olju prepražim čebulo, dodam piščančje/puranje koščke in počakam, da se popečejo, dodam papriko (zeleno in rdečo), kuhan korenček, včasih še grah in koruzo, solim. Medtem segrejem pečico na 180 stopinj in imam v njej pekač, v katerem je olje. Ko krompir zavre, pustim, da vreje približno 10 min, ga odcedim, dam v pekač, potresem z vegeto ( potem dobi skorjico) , dodam zelenjavo in puranje koščke, začimbe po želji in dam v pekač še za cca 5-10 min. da se malo popeče. ( čas: pol ure )

Parmezanovi špageti: Skuham špagete, na segreto maslo stresem narezane šampinjone, dodam že skuhane špagete potresem z parmezanom in premešam. Ko so špageti že na krožniku jih potresem še z malo parmezana in peteršiljem. (čas: 15 min)

Puranji zrezki: Puranje zrezke, nasolim, povegetam, poporam, dodam začimbe ( ponavadi že tiste pripravljene, za perutnino + origano) zrezke popečem, zraven različne omake ( sirova (segrejem smetano in naribam sir, ter počakam, da se stopi) , arašidova ( isto segrejem smetano in dodam arašide, po okusu solim) ), priloga: dušen riž.

Hawai:: purana, piščanca narežem na koščke, dam na olje, da se popeče, ko je že skoraj pečeno, dodam ananas, da malo porjavi. Medtem segrejem pečico na 180* dam vse skupaj v pekač, dodam mozzarelo, dam v pečico in počakam, da se mozzarela stopi, zraven skleda solate:)

Bučke z mletim mesom : Bučke popečem na žaru, v drugi posodi prepražim čebulo, solim, začinim, dodam mleto meso, prelijem z malo pelatov (le za okus, da ni omaka)...pečico segrejem na 200*, v pekač dam malo olivnega olja, položim notri plast bučk, dodam mleto meso, še enkrat plast bučk, in še enkrat mleto meso ter še enkrat plast bučk ( delam v majhnem pekaču, sicer pride ogromno tega), čez dodam sir (nariban ali mozzarelo) , v pečici pustim, da se sir stopi, zraven : pesa, solata...:)

Evo to je nekaj receptov:) , drugače pa kšne juhice se tut znajdejo na jedilniku (porova, špargljeva, gobova, paradižnikova, piščančja...) , tudi šmorn a.k.a carski praženec je hitro pripravljen,
Put your seatbelt on guys, I wanna try something*
_________________________________________

http://kajasbeautyblog.blogspot.com/
*Gaja*
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 698
Na forumu od: 25. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a *Gaja* » 09. Jan. 2010 13:59

nisem vedla v kero temo postavit tole vprašanje, ker v nobeno prav ne paše, pa sem se odločla kar odpret novo temo :)
mi zna kdo priporočit kakšno hrano, ki je že pripravljena a jo je treba samo pogret v mikrovalovni, pa da je še vedno dobra, ker ne znam nič kaj dosti skuhat razen osnovnih stvari, skos pa se mi ne da hodt nekam jest :? recimo kakšni rezanci oz. testenine. vem da obstaja nekaj v lončku kao testenine z omako in sam pogreješ, skratka da je neki, da nism skos na sendvičih, picah, mehiški občasno... :( sicer se mi ne pozna na teži, je pa nezdravo skos to jest, sam doma jem redno kosila ker mami kuha.
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 8839
Na forumu od: 3. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 09. Jan. 2010 14:05

Je ogromno omak za testenine po trgovinah in pripravljenih jedi, koliko je pa to res zdravo, je pa vprašanje (še posebi stvari za v mikrovalovno so polne konzervansov). Definitivno ni za vsak dan.

Če bi res rada zdravo jedla, se nauči kuhat. Na Kulinariki je ogromno receptov in precej jih je enostavnih za pripravo. Razen če nimaš želje po kuhanju, boš pa očitno obstala na restavracijah.

Ni taka umetnost se naučiti naredit kakšno omako za testenine, kak popečen file piščanca, itd...
Ne moreš se zanašat na druge da ti kuhajo, ampak je treba včasih tudi sama kej :wink: ne bit taka lenoba in se spravi za štedilnik!
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Uporabniški avatar
SWEETprinces
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1360
Na forumu od: 30. 9. 2008
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a SWEETprinces » 09. Jan. 2010 17:04

cist tko...zadnje case mi pase jest ajdovo kaso...4 zlice surove, ki se jo potem nakuha za en kroznik (se najem) ima le 16 kkcal :) . pa kuha se samo 10-15 min :razz:
floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 4942
Na forumu od: 22. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a floribunda » 09. Jan. 2010 18:09

vse tiste zadeve v lončku po principu 'pojej in pogrej' so nagravžne in daleč od zdravega. za pripravo rabiš cca. 5 minut, medtem ko za pripravo testenin z neko enostavno omako porabiš 10minut.

kulinarika (in internet na sploh) je res cela zakladnica dobrih idej. recepti so v večini napisani za telebane, tako da skoraj ne moreš zaj***.

srečno pri ustvarjanju!
Uporabniški avatar
Abby
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 166
Na forumu od: 7. 9. 2007
Kraj: Celje

Neprebrana objavaNapisal/-a Abby » 09. Jan. 2010 19:05

SWEETprinces napisal/-a:cist tko...zadnje case mi pase jest ajdovo kaso...4 zlice surove, ki se jo potem nakuha za en kroznik (se najem) ima le 16 kkcal :) . pa kuha se samo 10-15 min :razz:


A čisto samo ajdovo kašo ješ? Kaj bi pa drugače lahko jedla zraven?
katja_t_1980
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 342
Na forumu od: 16. 12. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a katja_t_1980 » 09. Jan. 2010 22:17

Hitro že hitro, samo mora biti tudi zdravo. Instant juhice in testenine vsebujejo ooooogromno aditivov, recimo takih, ki povzročajo migrene, živčnost, da o raznih spodbujevalcih tumorske rasti niti ne govorim.

Jaz si na hitro pripravim:

1. solatni krožnik (npr. iz rukole, paradižnika, paprike, kumar, naribanega sira, trdo kuhanega jajca in jogurtovega preliva) - potrebuješ cca. 10 minut

2. testenine z omako iz popečenih narezanih bučk (na teflonki), ki jih preliješ s kislo smetano in začiniš (česen, sol) - potrebuješ cca. 15 min

3. v konvekcijski pečici spečeš 2 sojina polpeta (so že naoljeni, tako da jih ne rabiš cvreti v olju), vzameš 3 liste zelene solate, 1 majhen paradižnik, narezan na rezine, in si vse skupaj daš v polnozrnato bombico - narediš vege burger - to potrebuješ cca. 10 minut

4. vzameš lečo iz konzerve (po možnosti BIO, da ni dodanih konzervansov in ostalega), 1 narezan krompir, 1 narezan korenček, sol, malo začimb (recimo mleta čebula, peteršilj, mleta paprika ipd.) in si v 15 minutah skuhaš ful dobro enolončnico, ki jo poješ s kruhom

5. narežeš 5 šampinjonov, jih pokuhaš 10 minut, stepeš 2 jajci, vliješ na teflonko, dodaš šampinjone, kakšno začimbo in spečeš, zraven pa solata - gobova omleta s solato ti vzame 15 minut

Pa dober tek!
katja_t_1980
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 342
Na forumu od: 16. 12. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a katja_t_1980 » 09. Jan. 2010 22:22

Zraven ajdove kaše bi jaz jedla recimo narezane banane pa malo medu. Ali pa bi jo zmešala s praženo zelenjavo.
sirova štručka
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 5990
Na forumu od: 9. 12. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a sirova štručka » 09. Jan. 2010 22:23

...
Zadnjič spremenil sirova štručka, dne 10. Dec. 2016 10:25, skupaj popravljeno 1 krat.
cvetkaaa
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 802
Na forumu od: 15. 5. 2008
Kraj: Postojna

Neprebrana objavaNapisal/-a cvetkaaa » 09. Jan. 2010 23:16

Hrana iz mikrovalovke ni zdrava.
katja_t_1980
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 342
Na forumu od: 16. 12. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a katja_t_1980 » 09. Jan. 2010 23:40

Aja, pa pa še to: lahko kupiš zamrznjeno zelenjavo brez dodatkov in si kaj skuhaš iz nje, recimo kakšno juho, rižoto (riž plus zelenjava, pa potreseš nariban sir gor na vročo, da se stopi), ker rabi samo približno 10 minut, da se skuha.
Zamrznjena zelenjava sicer z zamrzovanjem izgubi nekaj vitaminov, nekaj se jih izgubi še s kuhanjem, nekateri pa kljub temu ostanejo. Še vedno bolje kot že pripravljen obrok za v mikrovalovko.
nivea9
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 543
Na forumu od: 5. 6. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a nivea9 » 10. Jan. 2010 9:11

Že pripravljena hrana za pogrevanje v mikrovalovni nikakor ni zdrava. Če boš hotela zdravo jest, se boš morala naučit kuhat. Sveže pripravljena in doma kuhana hrana je najbolj zdrava.

Vrni se na Kuhinja

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov

cron