En dan v tednu brez mesa

Gurmanski užitki.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

orhideja1
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 29. 10. 2007
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a orhideja1 » 08. Avg. 2009 22:15

Imam v temi o kuhanju, pod rubriko kaj ste jedli danes, jedilnik za cel teden kaj sem jedla. Meni se ne zdi, da bi pretiravala z mesom.
Uporabniški avatar
densy
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 5. 3. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a densy » 09. Avg. 2009 8:39

meni že tako ali tako meso sploh ne paše. Naprimer ta teden ko sem bila sama doma in sem kuhala zase in za fanta, nisem nikoli sploh naredila mesa. Pa sva jedla jedi s siri, gobami,sojo,... + ribe in morske sadeže(to vsak šteje drugam :D ) edino on si je en dan naredil sendvič s salamo, meni pa sploh ne paše..
floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 22. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a floribunda » 09. Avg. 2009 11:12

matjazd napisal/-a:
floribunda napisal/-a:glede kuhanja pa....sicer fant ne živi z mano, ampak mi na misel ne pride da bi nekomu kuhala nekaj česar jaz ne bom jedla. al se nekako uskladimo al si pa kuha vsak po svoje. če bo hotu moj dragi vsak dan krvavice jst si jih bo pač peku (sej se ga bom umilla vsake tolko :)

Sanjaj ti, da si bo mož sam kuhal. Sicer sam res kuham, ampak enkrat jaz enkrat punca, če sva skupaj. Nikoli pa vsak zase. No priznam pa tole, da me vsi kolegi ozmerjajo s copato, ker kuham. No, če iamte ve takšne, da vam kuhajo, držite se jih, ker jih je malo.

ja a mu bo krona z glave padla če si bo mogu klobaso sam spečt?
fun
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 15. 8. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a fun » 09. Avg. 2009 11:47

matjazd napisal/-a:
floribunda napisal/-a:glede kuhanja pa....sicer fant ne živi z mano, ampak mi na misel ne pride da bi nekomu kuhala nekaj česar jaz ne bom jedla. al se nekako uskladimo al si pa kuha vsak po svoje. če bo hotu moj dragi vsak dan krvavice jst si jih bo pač peku (sej se ga bom umilla vsake tolko :)

Sanjaj ti, da si bo mož sam kuhal. Sicer sam res kuham, ampak enkrat jaz enkrat punca, če sva skupaj. Nikoli pa vsak zase. No priznam pa tole, da me vsi kolegi ozmerjajo s copato, ker kuham. No, če iamte ve takšne, da vam kuhajo, držite se jih, ker jih je malo.

To s copato je malo mimo.. :wink: mojmu fantu tud velikokrat kolegi težijo da je copata, ker tud on pomiva in kuha, pa on vedno reče nazaj, da sem jaz njegova punca in ne njegova kuharca in čistilka.

Men se zdi ful lepo da zna tip kuhat in pomit za sabo. Midva kuhava skupaj, če sva oba doma. Če pa en sam kuha, pa drugi zloži posodo v stroj. Je pa res, da sem ponavadi jaz glavna, ker znam dobro kuhat, on pa zna sam bolj osnovne stvari... In včasih se mi ne da razlagat in stalno kontrolirat, če naredi prav kar mu naročim, zato ga pošibam iz kuhinje in raje delam sama :D (perfekcionisti pač :P )... ampak jaz kar rada kuham; in če kdaj njemu paše jest meso meni pa ne, mi ni panike spečt enga zrezka samo zanj.
orhideja1
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a orhideja1 » 09. Avg. 2009 14:26

densy napisal/-a:meni že tako ali tako meso sploh ne paše. Naprimer ta teden ko sem bila sama doma in sem kuhala zase in za fanta, nisem nikoli sploh naredila mesa. Pa sva jedla jedi s siri, gobami,sojo,... + ribe in morske sadeže(to vsak šteje drugam :D ) edino on si je en dan naredil sendvič s salamo, meni pa sploh ne paše..

Ribe jaz štejem pod meso. Je pa res, da rib sploh ne maram. Gob tudi ne. Vsak ima svoj okus.
orhideja1
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a orhideja1 » 09. Avg. 2009 14:27

floribunda napisal/-a:ja a mu bo krona z glave padla če si bo mogu klobaso sam spečt?

Kaj a on samo klobase je?
Ah moj si še čaja ne zna skuhat, kaj šele kaj drugega.
sanjaanja
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 24. 10. 2007
Kraj: Gorenjska, Starost: 30 let

Neprebrana objavaNapisal/-a sanjaanja » 09. Avg. 2009 14:35

fun napisal/-a:
Men se zdi ful lepo da zna tip kuhat in pomit za sabo. Midva kuhava skupaj, če sva oba doma. Če pa en sam kuha, pa drugi zloži posodo v stroj. Je pa res, da sem ponavadi jaz glavna, ker znam dobro kuhat, on pa zna sam bolj osnovne stvari... In včasih se mi ne da razlagat in stalno kontrolirat, če naredi prav kar mu naročim, zato ga pošibam iz kuhinje in raje delam sama :D (perfekcionisti pač :P )... ampak jaz kar rada kuham; in če kdaj njemu paše jest meso meni pa ne, mi ni panike spečt enga zrezka samo zanj.

Blagor ti.
Men je bivši vedno govoril, da ni ženska, da bi čepel za štedilnikom. Jaz sem kuhala on pa bil pred tvjem. Pripravit sem mu morala dvojno količino mesa seveda. Ta zgodba se je končala, ker sem imela vse do vrga glave.

Potem drugi, on zelenjave sploh ni jedel. Pojedel pa je nenormalne količine mesa, pic, krompirja,... ker on je pač potreboval močno hrano, da je lahko pridno treniral v fitnesu, smučal,... rabil je moč. Zbirčen do amena. Ko sva kam šla na večerjo sem si jaz vedno naročila malo pico, ali kako solatko, on se je zgražal zraven kako lahko solato sploh jem in kako se lahko z njo sploh kaj najem.

Tretji, jedel sicer vse, nikoli se ni nažiral, on je bil zadovoljen z manjšo količino, tudi sam je kaj skuhal. A pogoj, da ostaneva par je bil, da se za 1 leto preselim k njemu, da me stestira, če dobro znam kuhat potem pa bo videl kako naprej. Vse kar ni bilo do potankosti popolno je skritiziral in pustil.
Fantje z leti postanejo zahtevnejši.
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 12. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a red_rose » 09. Avg. 2009 14:55

orhideja1 napisal/-a:Ah moj si še čaja ne zna skuhat, kaj šele kaj drugega.

orhideja1 napisal/-a:Nikakor pa ne bi upala svojemu fantu reči, poslišaj jaz ti mesa ne bom kuhala, ker ga sama ne jem. Je tko?

ne ni tko :D ti mas malo cudne fante oz. odnose z njimi, da si mu ne upas dolocenih stvari povedat. pa obcutek mam da si taka tipicna zenska - v vsem ustrezes moskemu, doma in za stedilnikom :roll: moski niso nobeni kralji da bi se lahko nad vsem sprdavali?! naj se nauci sam kuhat :roll: js bi mojega takoj nekam poslala da mi rece da ''zahteva'' nekaj na mizi vsak dan od mene. pa sej nisem njegova osebna kuharca?! kuham mu cist iz lastnega zadovoljstva ker to zelo rada pocnem, in mi vrne na ogromno drugih nacinov, pomije potem vso posodo in kuhinjo, jaz se po kosilu samo se ulezem in pocivam...on se mi pa za vse kar mu skuham se 3x zahvali, pohvali, mi pokaze da mi je hvalezen. tako kot si bos naredila bos imela, in ce ti je prav bit neke vrste suznja fantu, it's your life :D sam ne misli da je povsod tako.

matjazd napisal/-a:Sanjaj ti, da si bo mož sam kuhal. Sicer sam res kuham, ampak enkrat jaz enkrat punca, če sva skupaj. Nikoli pa vsak zase. No priznam pa tole, da me vsi kolegi ozmerjajo s copato, ker kuham. No, če iamte ve takšne, da vam kuhajo, držite se jih, ker jih je malo.

uboscek :stupid:
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 09. Avg. 2009 15:00

Pomoje se tukaj precej vidi, da smo različne generacije. Tega, kar vi opisujete, pri 20-letnikih ni. Vsaj ne v dovolj veliki meri, da bi vsakič na takega naletela.

Če pa kdaj slučajno bom, bo pa letel čez Karavanke, ker je eden mojih največjih strahov, da bi končala kot moja babica, ki ima na grbi sitnega dedca, ki zna samo godrnjat, sitnarit in čakat, da ga ona spedena. Grem raje za nuno.
sanjaanja
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a sanjaanja » 09. Avg. 2009 15:03

red_rose napisal/-a:ne ni tko :D ti mas malo cudne fante oz. odnose z njimi, da si mu ne upas dolocenih stvari povedat. pa obcutek mam da si taka tipicna zenska - v vsem ustrezes moskemu, doma in za stedilnikom :roll: moski niso nobeni kralji da bi se lahko nad vsem sprdavali?! naj se nauci sam kuhat :roll: js bi mojega takoj nekam poslala da mi rece da ''zahteva'' nekaj na mizi vsak dan od mene. pa sej nisem njegova osebna kuharca?! kuham mu cist iz lastnega zadovoljstva ker to zelo rada pocnem, in mi vrne na ogromno drugih nacinov, pomije potem vso posodo in kuhinjo, jaz se po kosilu samo se ulezem in pocivam...on se mi pa za vse kar mu skuham se 3x zahvali, pohvali, mi pokaze da mi je hvalezen. tako kot si bos naredila bos imela, in ce ti je prav bit neke vrste suznja fantu, it's your life :D sam ne misli da je povsod tako.

Sem jaz nekoč enemu kolegu od mojega omenila, da nisem kuharica v hotelu, da bi izpolnjevala želje. Mi je naredil potem celo pridigo kakšno vzgojo sem imela doma, da ne opravljam osnovnih življenskih potreb, da če me ni sram kaj bo tašča rekla kako skrbim za jenega sina, kako bom koga na kosilo povabila, če ne kuham z užitkom, kdo mi bo otroke redil,... svašta vsega, kljub temu, da se mi zdi, da za današnje čase kar znam kuhat v primerjavi z ostalimi. Torej kako si jaz zamišljam takšno življenje, in če me ni sram, da bi si mogel fant sam skuhati.
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 09. Avg. 2009 15:14

Ja in kakšna je bila tvoja reakcija?
sanjaanja
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a sanjaanja » 09. Avg. 2009 15:56

jullia_ napisal/-a:Pomoje se tukaj precej vidi, da smo različne generacije. .

Samo to 100% drži. Sama imam 30 in vem, da je bilo pri 20 čist drugače, in da takrat fantje vse obljubijo, sedaj pa že kažejo pravi obraz.
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 09. Avg. 2009 16:31

A si ti mnenja, da je dolžnost ženske poskrbet, da gospodinjstvo teče, da je kosilo na mizi in da tip ne skače okrog v umazanih ali zmečkanih oblačilih?
Uporabniški avatar
softTouch
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 16. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a softTouch » 10. Avg. 2009 9:05

jaz ne poznam nobenega fanta moje generacije, ki ne bi bil pripravljen vsaj občasno kaj skuhat ali nasplošno pomagat v gospodinjstvu.

drugače pa en dan v tednu brez mesa res ni nič posebnega, ne vam kaj delate tak halo okrog tega
Uporabniški avatar
densy
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 5. 3. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a densy » 10. Avg. 2009 9:26

jaz tudi ne razumem. imamo doma že celo življenje vsaj en dan na teden brez mesa (bučke, sladka kosila, gobova rižota...). sploh ne vem kako bi lahko k vsakem kosilu zbasal še meso zraven

Vrni se na Kuhinja

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov