En dan v tednu brez mesa
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
Prvi neprebran prispevek • 149 prispevkov
• Stran 3 od 10
•
Prejšnja
1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 10
Naslednja
- orhideja1
- Kofetarica
- Na forumu od: 29. 10. 2007
- Kraj: Ljubljana
jullia_ napisal/-a:Jaz sicer zelo pogosto jem meso, ampak da bi ga bilo pa ravno vsak dan neizogibno treba, se pa ne strinjam.
Testenine se recimo komot da pripravit vegetarijansko. Moji najljubši varianti sta skuta-sir in pa zelenjavna omaka iz bučk, paradižnika in paprike. Je pa problem, če imaš izbirčne jedce, ki recimo ne jedo zelenih stvari
Se podpišem pod tole

- orhideja1
- Kofetarica
UG84 napisal/-a:orhideja1 napisal/-a:UG84 napisal/-a:Ne kuham samo zase. Od kje pa si to sklepala? Ti pa ne morem pomagat, če v tvoji družini ne znate brez mesa. Jaz sem ti lepo povedala nekaj malega alternativ.
Brezmesne jedi so idealne in izjemno priporočljive tudi za odraščajoče otroke, da mal razbiješ to mesno monotonijo. Si sploh ne predstavljam vsak dan meso jest. Predlagam ti, da si vzameš malo časa, mal pogooglaš po spletu al pa vzameš kako kuharsko knjigo. Boš videla koliko idej boš našla.
Mal si je pa tud treba kuharske spretnosti razširit, ne morš sam meso vsak dan pripravljat.
Ne napadaj. Sklepala sem, glede na jedilnik, da živiš sama. Ni problem naša družina, ampak problem so fantje, ker imam to smolo, da vsi zahtevajo, da kuham meso, oz. zelenjave skoraj nobeden sploh ni jedel. Sestra je vegi, k sreči tudi njen mož. Za otroka pa so ji zdravniki prepovedali, da bi mu pripravljala takšno hrano.
Prav nič ne napadam. Sam verjamem poa trdno v tole načelo: kolkr otroke vzgojiš tak ti jedo. Če so bili od nekdaj navajenio sam na meso, pol verjamem, da zelenjave ne marajo. Pri nas se je skuhalo kar se je. Meni tudi ne diši ravno špinača na primer - pa misliš, da me je kdo kaj vprašal? To se je dalo na mizo in se je jedlo.
Sem se samo odzvala na trditev, da za družino pa ni mogoče brezmesnih jedi pripravljat. Da to je za tistega, ki sam živi. Oprosti, sam jaz tu ne vidim NOBENE povezave. Če jo katera druga, naj pove.
Pri nas doma vsi vse jemo, tako meso kot zelenjavo. Torej smo navajeni na vse. Govorim, da ko boš živela s fantom ni rečeno, da mu bo tvoj jedilnik pasal. Moj bivši je hotel jesti samo meso pa čeprav so ostali v njegovi družini jedli vse. Solate npr. sploh ni jedel. A zdaj vidiš povezavo pri pripravi hrane. Najbrž ne bi vsak dan kuhala ločeno za njega in za sebe. To zna bit velik problem.
- orhideja1
- Kofetarica
..Evelyn.. napisal/-a:Saj pico pa pasulj lahko brez mesa ješ wtf!Vse enolončnice lahko ješ brez mesa! Tud raznorazne župe, rižote, lazanje, palačinke, kanelone, celo makaronovo "meso" za bolonjez špagete!
Pa tudi filane paprike, sarmo, navaden standarden obrok ala nedeljsko kosilo "zrezek(sojin, špinačn s sirom, zelenjaven) s krompirjem", raznorazne zelenjavne pašte, solate..Skratka skoraj vse se da pripravit brez mesa. In ta članek in naslov je taka bedarija, priporočljivo je meso jest največ 4x na teden(in še to ne zrezek večji od pesti) ne pa vsak dan in potem si ekstra zadovoljen, ko en dan nisi pojedel mesa.
Važna je količina mesa, ne kolikokrat se ga je. Jaz ga sigurno jem 5x na teden, ampak v minimalnih količinah. Oprosti ampak pasulj brez suhega mesa zame ni pasulj.
-
red_rose - Cosmofrik
- Na forumu od: 12. 4. 2008
^^sem vegeterijanka in ze vec kot eno leto zivim s fantom ki je vse - torej tudi meso
pa ni nobenega problema in imama skoraj brezmesni jedilnik - zakaj bi se pa mogla js njemu prilagajat in mu kuhat meso? sej mu naredim vcasih zraven, ampak nekih ful omakic in golazev mu pa ne morem kuhat, ker js te hrane niti probat ne morem ce je dobra ker je pac ne jem
tako da se je navadu na malo manj mesno prehrano in mu je vsec
zraven si pa normalno kupuje razne pastete in salame, pa vec zelenjave je zacel jest. sva se oba prilagodila
takega fanta ki bi me pustil ce bi mu za vecerjo naredila skledo solate, pa js sploh mela nebi, ker nisem nobena suznja, in izvoli, naj si gospodic sam skuha ce mu kaj ne pase!
zakaj bi pa mogla vedno vse zenska skuhat? jao jao =)

Če bi pa to pripravila fantu, bi me pustil z izjavo, da ne znam kuhat, in da on te trave že ne bo jedel. Pač moj je hotel imet 2 zrezka na krožniku.
takega fanta ki bi me pustil ce bi mu za vecerjo naredila skledo solate, pa js sploh mela nebi, ker nisem nobena suznja, in izvoli, naj si gospodic sam skuha ce mu kaj ne pase!

-
..Evelyn.. - Cosmopsiho
- Na forumu od: 4. 4. 2008
Orhideja, pasulj je enolončnica s fižolom(pasulj= fižol)
stoletja so ga jedli brez mesa, ker si mesa niso mogli privoščiti in še zmeraj je pasulj tudi brez mesa pasulj, kakor je lahko jota brez slanine jota.

It was forever..but it didnt last long..
- orhideja1
- Kofetarica
Ni problem, če je vse. Problem je, če je samo meso in krompir pa nobene solate. Sicer ni problem, ker jaz sem jedla vse. Ampak še tako sem pogrešala zelenjavo, ker jo on sploh ni prebavljal in se je vedno zgražal nad vsako solato.
- orhideja1
- Kofetarica
..Evelyn.. napisal/-a:Orhideja, pasulj je enolončnica s fižolom(pasulj= fižol)stoletja so ga jedli brez mesa, ker si mesa niso mogli privoščiti in še zmeraj je pasulj tudi brez mesa pasulj, kakor je lahko jota brez slanine jota.
Saj ne pravim, da ni. Ampak zame ni!!
- orhideja1
- Kofetarica
red_rose napisal/-a:takega fanta ki bi me pustil ce bi mu za vecerjo naredila skledo solate, pa js sploh mela nebi, ker nisem nobena suznja, in izvoli, naj si gospodic sam skuha ce mu kaj ne pase!zakaj bi pa mogla vedno vse zenska skuhat? jao jao =)
Ja veš pa jih ni malo.
-
rachka_ - Cosmofrik
- Na forumu od: 21. 11. 2005
- Kraj: hollywood
orhideja1 napisal/-a:rachka_ napisal/-a:orhideja1 napisal/-a:UG84 napisal/-a:Ne kuham samo zase. Od kje pa si to sklepala? Ti pa ne morem pomagat, če v tvoji družini ne znate brez mesa. Jaz sem ti lepo povedala nekaj malega alternativ.
Brezmesne jedi so idealne in izjemno priporočljive tudi za odraščajoče otroke, da mal razbiješ to mesno monotonijo. Si sploh ne predstavljam vsak dan meso jest. Predlagam ti, da si vzameš malo časa, mal pogooglaš po spletu al pa vzameš kako kuharsko knjigo. Boš videla koliko idej boš našla.
Mal si je pa tud treba kuharske spretnosti razširit, ne morš sam meso vsak dan pripravljat.
Ne napadaj. Sklepala sem, glede na jedilnik, da živiš sama.
brez zamere, ampak me pa res zanima kje točno se razlikuje jedilnik za družino in jedilnik za eno osebo?
Popolnoma se razlikuje. Ko sem živela sama sem si komot za večerjo ali kosilo naredila skledo solate. Če bi pa to pripravila fantu, bi me pustil z izjavo, da ne znam kuhat, in da on te trave že ne bo jedel. Pač moj je hotel imet 2 zrezka na krožniku.
ja ampak potemtakem je bolj pomembno KAKŠNEGA partnerja imaš, ne pa da ga sploh maš

"And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the music." F. W. Nietzsche
-
jullia_ - Cosmopsiho
- Na forumu od: 29. 6. 2007
orhideja1 napisal/-a:Ni problem kuhati sebi. Če pa kuhaš večim, se je potrebno malo prilagajati.
Načeloma sem zagovornik tega, da se jedci prilagajajo kuharju in ne obratno

Saj to ne pomeni, da zganjaš teror nad ostalimi in jih futraš samo s krompirjem v oblicah, ampak zdi se mi pa ful nehvaležno, da ti nekdo kosilo skuha, pa skritiziraš vse po vrsti. Čeprav enim ljudem to ni čisto jasno.
-
haley - Cosmopsiho
- Na forumu od: 20. 11. 2007
red_rose napisal/-a:^^sem vegeterijanka in ze vec kot eno leto zivim s fantom ki je vse - torej tudi mesopa ni nobenega problema in imama skoraj brezmesni jedilnik - zakaj bi se pa mogla js njemu prilagajat in mu kuhat meso? sej mu naredim vcasih zraven, ampak nekih ful omakic in golazev mu pa ne morem kuhat, ker js te hrane niti probat ne morem ce je dobra ker je pac ne jem
tako da se je navadu na malo manj mesno prehrano in mu je vsec
zraven si pa normalno kupuje razne pastete in salame, pa vec zelenjave je zacel jest. sva se oba prilagodila
Če bi pa to pripravila fantu, bi me pustil z izjavo, da ne znam kuhat, in da on te trave že ne bo jedel. Pač moj je hotel imet 2 zrezka na krožniku.
takega fanta ki bi me pustil ce bi mu za vecerjo naredila skledo solate, pa js sploh mela nebi, ker nisem nobena suznja, in izvoli, naj si gospodic sam skuha ce mu kaj ne pase!zakaj bi pa mogla vedno vse zenska skuhat? jao jao =)
Se strinjam skor z vsem kar je napisala red_rose... Jaz sem vegetarijanka, moj fant pa je iz take družine, kjer tudi po trikrat na dan jejo meso

Zadnjič spremenil haley, dne 07. Avg. 2009 23:30, skupaj popravljeno 1 krat.
-
UG84 - Cosmo moderatorka
- Na forumu od: 18. 2. 2009
Orhideja1 jaz možu večkrat pripravim kaj brezmesnega, kljub temu, da je zagrižen mesojedec. Kuhar mora skrbeti za raznoliko prehrano, ne obratno. Kolkokrat je že dobil kakšno zelenjavno jed, pa je vedno vse pojedel.
In ja, večkrat nardim tudi ločeni kosili, ker pač meni ne paše neka stvar, ki bi jo on jedel. BIG DEAL, sj na štedilniku so štirje plini, pa res ni panike več kosil naredit. Sam jaz rada kuham, mogoče je pa tud tukaj zdej razlika, ne vem.
Ko so pa še otroci, narediš pa sam večje porcije. In to je to. Mislim, vsaj pri nas smo tako delala, ni zdej to neka znanost.
Skratka, če povzamem - na tvojem mestu, bi resno razmislila o tem, da imate na mizi vsak dan meso. Pa ponavljam, noben od naju z možem tud slučajno ni vegetarijanec.
In ja, večkrat nardim tudi ločeni kosili, ker pač meni ne paše neka stvar, ki bi jo on jedel. BIG DEAL, sj na štedilniku so štirje plini, pa res ni panike več kosil naredit. Sam jaz rada kuham, mogoče je pa tud tukaj zdej razlika, ne vem.
Ko so pa še otroci, narediš pa sam večje porcije. In to je to. Mislim, vsaj pri nas smo tako delala, ni zdej to neka znanost.
Skratka, če povzamem - na tvojem mestu, bi resno razmislila o tem, da imate na mizi vsak dan meso. Pa ponavljam, noben od naju z možem tud slučajno ni vegetarijanec.
Prvi neprebran prispevek • 149 prispevkov
• Stran 3 od 10
•
Prejšnja
1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 10
Naslednja
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov