En dan v tednu brez mesa

Gurmanski užitki.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

ana27
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 13. 3. 2008
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a ana27 » 11. Avg. 2009 22:06

*skokica* napisal/-a:
orhideja1 napisal/-a:
jullia_ napisal/-a:A si ti mnenja, da je dolžnost ženske poskrbet, da gospodinjstvo teče, da je kosilo na mizi in da tip ne skače okrog v umazanih ali zmečkanih oblačilih?

A ti nisi tega mnenja? Čemu torej potem sploh rabimo drug drugega?

Rabimo? Jaz imam fanta zato, ker se imava rada, se imava skupaj fajn ... Ne pa zato, da mi menja žarnice, ker je pač to moško delo. In tudi on nima mene zato, da ni lačen in da ne hodi naokoli v umazanih cunjah.

Ne vem kako lahko ene mirno sprejemate to, kot da je vaše življensko poslanstvo, da skrbite za moža. Saj tudi jaz rada kuham, pospravljati pač moram, ampak če bi moj fant čakal pred TV-jem, da se vse te stvari zgodijo, pa ne bi bil dolgo moj fant.

Že res, a zaljubljenost mine in potem ostaja preveč časa in se začnejo delati neumnosti,... Ja lepo se imam jaz lahko tudi brez fanta, zato ga samo zaradi tega razloga ne bi imela.
orhideja1
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 29. 10. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a orhideja1 » 11. Avg. 2009 22:10

floribunda napisal/-a:lahko mu kuham vsak dan, perem likam pospravlja, futram froce in drsam parket....če on prinese domov ves za preživetje potreben dnar. dokler morem tudi jaz hodit v službo si bova gospodinjska opravila delila približno na pol. edino fer.
ker, kot je že julija omenla....s takim tipom, ki se po šihtu rukne na kavč, prižge TV in začne težit, da južna še ni na mizi....ma hvala lepa.

in vsakega dečka se da malček pregnest in nauči česar jih mamice niso. ampak če skačeš naokoli njega v seksi spodnjem perilu s pečenko v roki, mu zvečer zmasiraš podplate in mu ga še malo potegneš pač nikoli ne boš dosegla enakopravne zveze.

Pa kdo je rekel, da on sedi na kavču in gleda TV. On dela po cele dneve in jaz sem prepričana, da toliko spoštovanja moram imeti do njega, da si zasluži vsaj vredu kosilo.
cvetkaaa
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 15. 5. 2008
Kraj: Postojna

Neprebrana objavaNapisal/-a cvetkaaa » 11. Avg. 2009 22:15

Ah naučile kar mame niso. Nič ne pomaga, če mame naučijo, če fantje nimajo volje.

Komentirat pa hočem tole, da meni pa ni dovolj to, da se imava s fantom rada, ampak še marsikaj. Jaz ne pričakujem od fanta samo to, da me ima rad in sem zato z njim. Jaz pričakujem tudi to, da si pomagava, da hočeva ustreči drug drugemu, da se potrudiva za drugega, da zna opravljati osnovna moška opravila, da je urejen, da pelje družino na izlet,... pač da je pravi moški.

In če orhideja1 rada skuha fantu ali možu dobro kosilo vidim tukaj samo velik + in nič slabega.
Da gre ljubezen skozi želodec zelo drži.
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 3. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 11. Avg. 2009 22:23

orhideja1 napisal/-a:Pa kdo je rekel, da on sedi na kavču in gleda TV. On dela po cele dneve in jaz sem prepričana, da toliko spoštovanja moram imeti do njega, da si zasluži vsaj vredu kosilo.

A ti pa ne nameravaš delat cele dneve? Oz. delat? Ne vem zakaj si bi si fant zaslužil vredu kosilo na mizi, jaz pa ne?

Ene pa res še živite 50 let nazaj :rolleyes:
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Uporabniški avatar
densy
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 5. 3. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a densy » 11. Avg. 2009 22:24

baba nej dela pa kuha pa pobere nej se sama če jo udariš!
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 11. Avg. 2009 22:26

Baba je tko kt šporget, fajn jo je met, ni pa s sabo za vozt
Uporabniški avatar
densy
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 5. 3. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a densy » 11. Avg. 2009 22:35

čudno da imam sploh volilno pravico glede na razmišljanje določenih ljudi :D
Uporabniški avatar
kr.ena
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a kr.ena » 11. Avg. 2009 22:47

jullia_ napisal/-a:Pomoje se tukaj precej vidi, da smo različne generacije. Tega, kar vi opisujete, pri 20-letnikih ni. Vsaj ne v dovolj veliki meri, da bi vsakič na takega naletela.

Če pa kdaj slučajno bom, bo pa letel čez Karavanke, ker je eden mojih največjih strahov, da bi končala kot moja babica, ki ima na grbi sitnega dedca, ki zna samo godrnjat, sitnarit in čakat, da ga ona spedena. Grem raje za nuno.

Hm, sama sem čisto druga generacija (polovici uporabnic tule bi lahko bila mama, če ne bi pazila na kontracepcijo v najstniških letih :D ), pa še nisem srečala tipa, ki bi pričakoval od mene, da bom kuhala. Enkrat eden, drugič drugi, eden olupi krompir, drugi peče zrezke, eden skuha, drugi pomije ... kakor pač nanese in kdo ima tisti dan več časa in volje.

Ampak važno je koneckoncev le, da se tapravi najdejo skupaj. Nekaterim tradicionalna delitev vlog odgovarja in so zadovoljni s tem (občasno jamranje, kako on samo leži na kavču in nič ne naredi, je le samo sebi namen - opazila sem, da takšne ženske pač uživajo v jamranju, v bistvu jim pa odgovarja, da so možeki odvisni od njih).

Glede dneva brez mesa pa: nimam nič proti. Se zgodi včasih. Sploh če v brezmesni jedilnik štejete morske zadeve. Pa tudi brez tega gre kak dan. Važno, da je za veliki petek krvav šnicl :D
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 22. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a floribunda » 12. Avg. 2009 0:28

orhideja1 napisal/-a:
floribunda napisal/-a:lahko mu kuham vsak dan, perem likam pospravlja, futram froce in drsam parket....če on prinese domov ves za preživetje potreben dnar. dokler morem tudi jaz hodit v službo si bova gospodinjska opravila delila približno na pol. edino fer.
ker, kot je že julija omenla....s takim tipom, ki se po šihtu rukne na kavč, prižge TV in začne težit, da južna še ni na mizi....ma hvala lepa.

in vsakega dečka se da malček pregnest in nauči česar jih mamice niso. ampak če skačeš naokoli njega v seksi spodnjem perilu s pečenko v roki, mu zvečer zmasiraš podplate in mu ga še malo potegneš pač nikoli ne boš dosegla enakopravne zveze.

Pa kdo je rekel, da on sedi na kavču in gleda TV. On dela po cele dneve in jaz sem prepričana, da toliko spoštovanja moram imeti do njega, da si zasluži vsaj vredu kosilo.

pa sej to sm ze napisala. da sem pripravljena kuhat pospravljat in likat v primeru, da on prinese domov VES denar potreben za preživetje ali še bolje ležerno življenje.
a ti pa nisi zaposlena?
Uporabniški avatar
polly-polly
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 31. 12. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a polly-polly » 12. Avg. 2009 8:26

Pa veste, da je tuki tema ``en dan v tednu brez mesa´´? :D
floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 22. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a floribunda » 12. Avg. 2009 10:31

a se ni razvila v zanimivo debato? :)
Uporabniški avatar
UG84
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 18. 2. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a UG84 » 12. Avg. 2009 11:12

Zelo! :D
Uporabniški avatar
aderyn
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 16. 5. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a aderyn » 12. Avg. 2009 12:02

red_rose napisal/-a:Sem jaz nekoč enemu kolegu od mojega omenila, da nisem kuharica v hotelu, da bi izpolnjevala želje. Mi je naredil potem celo pridigo kakšno vzgojo sem imela doma, da ne opravljam osnovnih življenskih potreb, da če me ni sram kaj bo tašča rekla kako skrbim za jenega sina, kako bom koga na kosilo povabila, če ne kuham z užitkom, kdo mi bo otroke redil,... svašta vsega, kljub temu, da se mi zdi, da za današnje čase kar znam kuhat v primerjavi z ostalimi. Torej kako si jaz zamišljam takšno življenje, in če me ni sram, da bi si mogel fant sam skuhati.

Prej bi moralo biti taščo sram, da sin ne zna poskrbeti sam zase. :stupid:
There are no shortcuts to any place worth going.
orhideja1
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 29. 10. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a orhideja1 » 12. Avg. 2009 13:37

*mala* napisal/-a:A ti pa ne nameravaš delat cele dneve? Oz. delat? Ne vem zakaj si bi si fant zaslužil vredu kosilo na mizi, jaz pa ne?

Ene pa res še živite 50 let nazaj :rolleyes:

Kdo pa pravi, da si ga ti ne zaslužiš? Oba si ga zaslužita, če imata le možnosti zanj.
Ne jaz pa ne delam cel dan, ker imam službo 8ur/dan.
matjazd
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 14. 8. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a matjazd » 12. Avg. 2009 13:38

densy napisal/-a:baba nej dela pa kuha pa pobere nej se sama če jo udariš!

Da te ni sram za tole izjavo.

Vrni se na Kuhinja

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov