Dnevni obroki
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
Leann - Komunikatorka
- Na forumu od: 24. 8. 2006
- Kraj: Ljubljana
Odvisno od dneva in razpoloženja. Dostikrat se zgodi, da sploh nič ne jem po cel dan ali pa imam le kak prigrizek (kako jabolko, košček ali dva prepečenca...); včasih si celo privoščim normalen (kuhan) obrok... Običajno pa je tako, da pojem nekaj enkrat dnevno, potem pa samo veliko pijem. No ja, so pa tudi dnevi, ko vsake pet minut nekaj žvečim...
I know there's no forgiveness for the things I've said and done; at least I know what I am and I'm not the only one
-
Claudia22 - Debatorica
- Na forumu od: 18. 12. 2005
- Kraj: Maribor
Jaz jem 5 obrokov dnevno.
Jem zajtrk (4 krekerje pa kavo), pol malica (jogurt/musliji/corn flakes/tud kak sendvič/sadje), kateremu sledi kosilo, ki je pri meni najobilnejši obrok dneva (tu ponavadi piščanje ali puranje meso, če le gre, brez prilog, če pa že, pa sem udarjena na riž, solata, aja, pa seveda juha), nato spet malica, tokrat popoldanska (podobno kot dopoldan) in še večerja, za katero pa spijem beljakovinski napitek. Vsak dan namreč telovadim (ali fitnes ali vadba doma).
Si pa privoščim tud čokolado pa sladoled pa pico, samo to bolj redko oz. takrat, ko mi paše, takrat se recimo da ne šparam ravno.
S tem stilom prehranjevanja in vadbe mi uspe vzdrževati idealno težo, obenem pa mi prinaša tudi dobro počutje v mojem telesu in zdravo mero samozavesti oz. pozitivno samopodobo.
Jem zajtrk (4 krekerje pa kavo), pol malica (jogurt/musliji/corn flakes/tud kak sendvič/sadje), kateremu sledi kosilo, ki je pri meni najobilnejši obrok dneva (tu ponavadi piščanje ali puranje meso, če le gre, brez prilog, če pa že, pa sem udarjena na riž, solata, aja, pa seveda juha), nato spet malica, tokrat popoldanska (podobno kot dopoldan) in še večerja, za katero pa spijem beljakovinski napitek. Vsak dan namreč telovadim (ali fitnes ali vadba doma).
Si pa privoščim tud čokolado pa sladoled pa pico, samo to bolj redko oz. takrat, ko mi paše, takrat se recimo da ne šparam ravno.
S tem stilom prehranjevanja in vadbe mi uspe vzdrževati idealno težo, obenem pa mi prinaša tudi dobro počutje v mojem telesu in zdravo mero samozavesti oz. pozitivno samopodobo.
" I am FREE no matter what labels you put on me. I am a no-name brand human being." (Simone Hudson)
-
polly-polly - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 31. 12. 2005
Jaz imam 6 - 8 obrokov dnevno. Si ne predstavljam več drugega načina.
-
Mayflower* - Kofetarica
- Na forumu od: 10. 6. 2007
med šolskim letom ne jem zajtrka, ker se mi ne ljubi zjutrej in rajš v šoli pojem malco. zdej ko sm pa frej pa jem zajtrk, ki pa ni obiln, ampak glih tok da želodec zalaufa kosilo je najobilnejši obrok dneva, večerja pa ne jem. vmes pa skos nekej grickam, čeprov vem, da to ni dobr ...
-
LARIKA - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 6. 2. 2005
Pri meni je zajtrk obvezen del dneva. ne glede na to kdaj ustanem jem zajtrk. Ali jem kosmiče, kos kruha z kakšnim namazom, paštetko,.. če sem v službi dopoldne, jem okoli 11h maico, ponavadi je to kakšen sendvič ni sicer zdravo vem,..ko pridem domov pa obvezno topel obrok z veliko solate. Za večerjo če jem pojem kakšen jogurt, sladoled,... Če delam popoldne jem zjutraj zajtrk, potem topel obrok ala malico, potem v službi sadje, jogurt,.pač nekaj lahkega, vmes pade tudi kakšen cukr , zvečer odvisno kdaj pridem domov mogoče juho ali pa jogurt,...
Ženske moramo biti lepe, da nas moški ljubijo, in neumne, da lahko ljubimo njih.
Coco Chanel
Coco Chanel
-
Leann - Komunikatorka
- Na forumu od: 24. 8. 2006
(ne buljim zato, ker si privoščiš topel obrok, ampak zato, ker to storiš le občasno)
[/quote]
Hm ja, razlog: E.D.- eating disorder
I know there's no forgiveness for the things I've said and done; at least I know what I am and I'm not the only one
- Smetka_
- Kofetarica
- Na forumu od: 2. 9. 2006
Jaz ne vem kateri bi izbrala za najobilnejši obrok dneva...Dala sem sicer kosilo, ampak če mene vprašate je vse nekako podobno...
Zajtrk mam med tednom ob 8-9 (če sem v službi ali na faksu)....Če je vikend pozneje, okrog pol desetih. Jem kako žemljico z namazom, marmelado,pašteto...ali pa dam notri pičančje prsi....Najraje mam maslene štručke. Dostikrat jem kosmiče z jogurtom.
Potem imam do kosila ene dve malici. Ena je običajno kos sadja (nektarina npr) druga pa odvisno...če sem lačna pojem kak puding,skutko, drugače pa spijem kakav.
Kosilo jem res malo no...Krožnik juhe, potem krompirja za eno navadno žlico če je,pa minimalno mesa če je zraven (1/3 zrezka) pa dosti solate.
Potem malica...Kaj pa vem, spet kos sadja al pa kako sranje...Pest čipsa recimo...Včasih sploh nič,odvisno kje sem...Včasih na hrano kar pozabim.
Večerjam pa podobno kot zajtrk. Kos kruha/žemlja z tistim kar mi prvo pride pod roke.
Jem ko sem lačna in nikoli se ne bašem. Sladkarij in peciv ne jem, razen če kdo ponudi malo, ali če je kaka prilika.
Redim se pa ob taki "go with the flow" hrani tud ne. Sem mela že začetno fazo anoreksije lani,pa obsedenost s šoprtom potem,pa zdravim prehranjevanjem...Ko sem dobila fanta se nisem več mela časa ukvarjat s sabo in zadnji mesec jem kar mi paše (sam pač ne veliko sladkega,mastnega pa itak ne jem).Ne gledam več na to da zvečer ne bi jedla OH...Skratka...Jem kar mi pride pod roke/zapaše And I feel great!
Zajtrk mam med tednom ob 8-9 (če sem v službi ali na faksu)....Če je vikend pozneje, okrog pol desetih. Jem kako žemljico z namazom, marmelado,pašteto...ali pa dam notri pičančje prsi....Najraje mam maslene štručke. Dostikrat jem kosmiče z jogurtom.
Potem imam do kosila ene dve malici. Ena je običajno kos sadja (nektarina npr) druga pa odvisno...če sem lačna pojem kak puding,skutko, drugače pa spijem kakav.
Kosilo jem res malo no...Krožnik juhe, potem krompirja za eno navadno žlico če je,pa minimalno mesa če je zraven (1/3 zrezka) pa dosti solate.
Potem malica...Kaj pa vem, spet kos sadja al pa kako sranje...Pest čipsa recimo...Včasih sploh nič,odvisno kje sem...Včasih na hrano kar pozabim.
Večerjam pa podobno kot zajtrk. Kos kruha/žemlja z tistim kar mi prvo pride pod roke.
Jem ko sem lačna in nikoli se ne bašem. Sladkarij in peciv ne jem, razen če kdo ponudi malo, ali če je kaka prilika.
Redim se pa ob taki "go with the flow" hrani tud ne. Sem mela že začetno fazo anoreksije lani,pa obsedenost s šoprtom potem,pa zdravim prehranjevanjem...Ko sem dobila fanta se nisem več mela časa ukvarjat s sabo in zadnji mesec jem kar mi paše (sam pač ne veliko sladkega,mastnega pa itak ne jem).Ne gledam več na to da zvečer ne bi jedla OH...Skratka...Jem kar mi pride pod roke/zapaše And I feel great!
-
*nAughTykA* - Sramežljivka
- Na forumu od: 29. 6. 2007
Js za zajtrk jem ponavadi jogurt s kosmiči, za malico sadje, za kosilo zdle poleti večinoma zelenjavo pripravljeno na različne načine, za večerjo pa spet sadje...
-
amyZ - Kofetarica
- Na forumu od: 31. 3. 2005
- Kraj: trbovlje
Če se le da jem trikrat na dan. Zajtr je skoraj obvezen, nekje od 8.00 - 10.00 moram nekaj pojesti, če ne mi je slabo. Če sem doma pojem malo več, če sem na faksu le sendvič. Kosilo je ponavadi največje, večerja pa odvisno kdaj je bilo kosilo. Učasih, če je kosilo pozno, okrog 16.00, potem ne večerjam.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov