Božično pecivo
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
Playgirl - Komunikatorka
- Na forumu od: 3. 9. 2004
Mene pa zanima, kaj boste Cosmo bejbe letos ustvarjale za Božič? Pecivo, keksi, pojedina?
Jst tolk rada packam...vsako leto kaj novega. Zdej že pridno zbiram recepte...letos se bom lotila celo potice.
Imate kakšen preizkušen recept pri roki za peciva?
Jst tolk rada packam...vsako leto kaj novega. Zdej že pridno zbiram recepte...letos se bom lotila celo potice.

Imate kakšen preizkušen recept pri roki za peciva?
- el bou
- Cosmopolitanka
- Na forumu od: 4. 7. 2005
- Kraj: ljubljana
pr ns doma se vsako leto zbere cela druzina na bozicen vecer...
oci skuha svasta, mami pa jz mu pa pomagava...
mamo najprej lososa, prsut, melono, biftek, - uglavnem narezke..
pol pride neki konkretenga- razne pecenke in nevem kaj vse in kuhana zelenjava in krompircek in vse mozne vrste solat...
mamo pa se potico- orehova in pehtranova, kokosove kolacke, piskotke...
bozic mi je najlepsi praznik, k se vsi lepo zberemo...
oci skuha svasta, mami pa jz mu pa pomagava...
mamo najprej lososa, prsut, melono, biftek, - uglavnem narezke..
pol pride neki konkretenga- razne pecenke in nevem kaj vse in kuhana zelenjava in krompircek in vse mozne vrste solat...
mamo pa se potico- orehova in pehtranova, kokosove kolacke, piskotke...
bozic mi je najlepsi praznik, k se vsi lepo zberemo...
did i dissapoint u - or leave a bad taste in ur mouth...
- el bou
- Cosmopolitanka
ja men je tud najleps...
jz najraj pomagam zravn, k mam najraj da kr oci skuha, k obvlada sceno...
no, sam te razne narezke in to jz prpravm in vse lepo dekoriram...
to ponavad cel dan pecemo kuhamo itd...
zvecer pa vsi pridejo okol 8h in mamo vecerjo, pol mormo pa otroc v 2 stuk kao mal pogledat it...
in ta cajt ''odrasli'' nastimajo spodi darila pod smrekco in laufajo sm in tja tistih 5 min, da mi nc ne vidmo in smo pol ful veseli k je bozicek prsu
jz najraj pomagam zravn, k mam najraj da kr oci skuha, k obvlada sceno...
no, sam te razne narezke in to jz prpravm in vse lepo dekoriram...
to ponavad cel dan pecemo kuhamo itd...
zvecer pa vsi pridejo okol 8h in mamo vecerjo, pol mormo pa otroc v 2 stuk kao mal pogledat it...
in ta cajt ''odrasli'' nastimajo spodi darila pod smrekco in laufajo sm in tja tistih 5 min, da mi nc ne vidmo in smo pol ful veseli k je bozicek prsu

- bejbika
- Cosmopolitanka
- Na forumu od: 1. 8. 2004
a recept bi rada?
vzameš jurja ali dva, skočiš v večji market in kupiš škatlo ali dve piškotou ... priporočam kukije, pa zvrhano skodelico kave z mlekom, da jih pol lahk not tunkaš
drgač pa kuha božične večerje moja mami, vse kar jst nardim je, da pripravim kozarce pa natočim pjačo ... pa še to zadnja leta ne, ker sm bol nerodne sorte, pa gre večina vsebine po prtu
tko da bom letos za božič zelo ustvarjalna na kavču pred TVjem ob gledanju kakega po možnosti že 15x predvajanjega filma ....
(*bejbi ne kuha in ne peče)
vzameš jurja ali dva, skočiš v večji market in kupiš škatlo ali dve piškotou ... priporočam kukije, pa zvrhano skodelico kave z mlekom, da jih pol lahk not tunkaš

drgač pa kuha božične večerje moja mami, vse kar jst nardim je, da pripravim kozarce pa natočim pjačo ... pa še to zadnja leta ne, ker sm bol nerodne sorte, pa gre večina vsebine po prtu

tko da bom letos za božič zelo ustvarjalna na kavču pred TVjem ob gledanju kakega po možnosti že 15x predvajanjega filma ....
(*bejbi ne kuha in ne peče)
-
Tamala` - Kofetarica
- Na forumu od: 31. 1. 2005
- Kraj: Ljubljana
Lol bejbika ker hud recept.. no tega recepta se mi ne poslužujemo.. pri nas je vedno neka pojedina in miljon vrst hrane.. od mesnih do zelenjavnih jedi za večerjo.. za sladico pa itak napečemo vedno po 10-12 vrst piškotov, peciva, bla bla bla. Tako da.. December is NOT my favorit mesec kar se peke tiče.. ker mam potem dovolj za celo leto
Recepte še dopišem sam da ji najdem pa jih par prepišem

- el bou
- Cosmopolitanka
wannabe napisal/-a:lally napisal/-a:zvecer pa vsi pridejo okol 8h in mamo vecerjo, pol mormo pa otroc v 2 stuk kao mal pogledat it...
pa sej mi2 nisva z iste familije ane?![]()
js mam ob teh prazničnih dneh najrajš potico, ki pa je nikol ne naredim sama tko da za to nekak ne morm napisat nobenga recepta
hehe... nevem

jap men je tud potica zakon...
- bejbika
- Cosmopolitanka
- Na forumu od: 1. 8. 2004
tamala82 napisal/-a:Lol bejbika ker hud recept.. no tega recepta se mi ne poslužujemo.. pri nas je vedno neka pojedina in miljon vrst hrane.. od mesnih do zelenjavnih jedi za večerjo.. za sladico pa itak napečemo vedno po 10-12 vrst piškotov, peciva, bla bla bla. Tako da.. December is NOT my favorit mesec kar se peke tiče.. ker mam potem dovolj za celo leto
hehe sej pr ns tut babi peče potico pa razne piškotke

bom kej najdu, pa ti napišem v tale post, da ne svinjam okol

-
uršy - Kofetarica
- Na forumu od: 6. 7. 2004
- Kraj: najlepše mesto
Uuuu, jst se pa že zdej veselim božične večerje, čeprou se v bistvu ne razlikuje ne vem kolk od vikendaških kosil
Do zdej smo bli vedno pr ns - pr mami doma (mami pa jst in lubi pa še moja dva brata s puncama in nečakc) pa je ona skuhala kkšne dobrote, jst sm pa sladko nardila (ampak sam torte pa to, ker kkšnih suhih potic jst lih ne maram
). Ta let pa ne vem, kako bo, k že sama žviva, ampak po moje bomo vseen kr pri mami vsi
Drgač pa ful rada kuham in pečm, ker tut rada dobr jem
...zato mi pa skor u nbeni gostilni ni nč kej preveč dobr 

Do zdej smo bli vedno pr ns - pr mami doma (mami pa jst in lubi pa še moja dva brata s puncama in nečakc) pa je ona skuhala kkšne dobrote, jst sm pa sladko nardila (ampak sam torte pa to, ker kkšnih suhih potic jst lih ne maram

Drgač pa ful rada kuham in pečm, ker tut rada dobr jem

-
nana* - Komunikatorka
- Na forumu od: 17. 9. 2005
lally...pri nas je isto, sam da pri nas največ babica skuha...ma največ vesela za kuhanje pa še najbl obvlada...jst pa mal pomagam zravn
pa tista fora z božičkom tut...sm se mogla kr nasmejat, ker sem se kuj na nas spomnla
aja, drgač pa lih piškote delam...

pa tista fora z božičkom tut...sm se mogla kr nasmejat, ker sem se kuj na nas spomnla

aja, drgač pa lih piškote delam...

Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov