Ali vaš partner kuha?
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
Prvi neprebran prispevek • 121 prispevkov
• Stran 7 od 9
•
Prejšnja
1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9
Naslednja
-
MissBitch - Kofetarica
- Prispevkov: 610
- Na forumu od: 4. 7. 2004
- Kraj: *med zemljo in zrakom*
moj zna toko, da ne umre od lakote če je sam (beri pašeto zna nardit, sam to zame ni kuhanje) ampak je res da mu še ni treba vedet, ker ne živiva skupaj in njemu kuha mamica...
rgač pa jaz kuham tako doma kot med tednom v ljubljani in to v bistvu zlo rada in zlo dobro počnem, tako da mi raznoraznih zna narediti super pašto z tuno ne prodajat, ker to zame ni kuhanje ampak metanje skupaj osnovnih sestavin... like, ker pa tega ne ve???
rgač pa jaz kuham tako doma kot med tednom v ljubljani in to v bistvu zlo rada in zlo dobro počnem, tako da mi raznoraznih zna narediti super pašto z tuno ne prodajat, ker to zame ni kuhanje ampak metanje skupaj osnovnih sestavin... like, ker pa tega ne ve???
...when it comes to the love, even the devil himself has a soul...
-
red_rose - Cosmofrik
- Prispevkov: 2239
- Na forumu od: 12. 4. 2008
jullia: recimo poznavanje osnov kuhe stejem jaz pod nujo, tako kot si vsi znamo zavezat vezalke. to da zna nekdo: skuhat hrenovke (jih vrect v vrelo vodo), spect jajca na oko (ubit jajca na olje), dat juho iz vrecke v vrelo vodo, mogoce se testenine in omaka iz vrecke... tak tipicen moski student . taki zame ne znajo kuhat, ampak so prisiljeni vcasih vklopit stedilnik in neki vrect v vodo ker jim je ne vem, zmanjkalo denarja in bi drugac umrli od lakote
kar je nad to, ko nekdo res zna xxx jedi, uporablja raznovrstne sestavine, vcasih kaj sam priredi, si sam izmisli recept, zna naredit po vsakem receptu...to je potem kuhanje =)
kar je nad to, ko nekdo res zna xxx jedi, uporablja raznovrstne sestavine, vcasih kaj sam priredi, si sam izmisli recept, zna naredit po vsakem receptu...to je potem kuhanje =)
A diamond is nothing more than a chunk of coal made good under pressure.
-
red_rose - Cosmofrik
- Prispevkov: 2239
- Na forumu od: 12. 4. 2008
ce sem pa res zacela razmisljat in pravzaprav zelo tezko rect kje je neka meja - ker po nekem ZELO natancnem receptu bi vsak znal vse skuhat fora izkusenih kuharc je, da pac neke trike in to poznajo....sam ce bi to vse pisalo v receptu, potem tak vsi znamo kuhat?! =)
A diamond is nothing more than a chunk of coal made good under pressure.
-
jullia_ - Cosmopsiho
- Prispevkov: 5285
- Na forumu od: 29. 6. 2007
Itak, saj kuhat v bistvu ni težko. Ko enkrat zaštekaš osnovni princip, je the sky the limit, baby Potem pa kulinarika.net, pa je vsak lahko Jamie
Jaz zase res ne vem, zakaj sem se kuhanja tako dolgo bala. Pekla sem najrazličnejše sladice, česa drugega se pa nikakor nisem upala lotit, ker sem bila prepričana, da ne znam.
Pa v bistvu res ni nobene znanosti v tem. Trenutno sem sicer še pri bolj enostavnih receptih, mi pa je že recimo precej bolj jasno, kako lahko nekdo zna spečt celega purana
Jaz zase res ne vem, zakaj sem se kuhanja tako dolgo bala. Pekla sem najrazličnejše sladice, česa drugega se pa nikakor nisem upala lotit, ker sem bila prepričana, da ne znam.
Pa v bistvu res ni nobene znanosti v tem. Trenutno sem sicer še pri bolj enostavnih receptih, mi pa je že recimo precej bolj jasno, kako lahko nekdo zna spečt celega purana
-
Lady_Cristina - Debatorica
- Prispevkov: 428
- Na forumu od: 10. 6. 2009
- Kraj: Graz
Ijaaa moj kuha Pa moj bivši je tudi.. In jaz sem nasplošno slaba pri kuhanju tako da mam srečo
A vida é bela. Só tens de a tornar bela. <3
-
*mala* - Cosmopsiho
- Prispevkov: 8839
- Na forumu od: 3. 8. 2004
Mene tudi zanima kaj naredi "dobrega" kuharja?
Ni kuhanje neka blazna umetnost, kakor se nekateri obnašajo, da je.
Vzameš recept in kuhaš- če je dober recept, nimaš kaj zajebat (pa tudi vsak zna malce posvoje priredit).
Moj fant ne kuha kaj dosti, a ko proba mu gre presneto dobro. Samo imajo doma le eno kuhinjo (pa čeprav ima on svoje nadstropje) in mu starši skoz pod prste gledajo in se mu lih zmeša. Tako da skupaj kuhava, ko sama doma in nama je še vse super ratalo
(sem mu enkrat podarila Home made kuharsko knjigo z recepti z neta z dobrimi ocenami in je bil popolnoma navdušen; pa še vem, da so vsi odlični recepti, kar v kuharski knjigi ne veš).
Ni kuhanje neka blazna umetnost, kakor se nekateri obnašajo, da je.
Vzameš recept in kuhaš- če je dober recept, nimaš kaj zajebat (pa tudi vsak zna malce posvoje priredit).
Moj fant ne kuha kaj dosti, a ko proba mu gre presneto dobro. Samo imajo doma le eno kuhinjo (pa čeprav ima on svoje nadstropje) in mu starši skoz pod prste gledajo in se mu lih zmeša. Tako da skupaj kuhava, ko sama doma in nama je še vse super ratalo
(sem mu enkrat podarila Home made kuharsko knjigo z recepti z neta z dobrimi ocenami in je bil popolnoma navdušen; pa še vem, da so vsi odlični recepti, kar v kuharski knjigi ne veš).
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
- floribunda
- Cosmopsiho
- Prispevkov: 4942
- Na forumu od: 22. 2. 2007
MissBitch napisal/-a:rgač pa jaz kuham tako doma kot med tednom v ljubljani in to v bistvu zlo rada in zlo dobro počnem, tako da mi raznoraznih zna narediti super pašto z tuno ne prodajat, ker to zame ni kuhanje ampak metanje skupaj osnovnih sestavin... like, ker pa tega ne ve???
čisto res.
za bit kvalificiran 'good pašta mejker' se moreš pač malo bolj potrudit, kot da samo konzervo odpreš ib flikneš tuno gor.
lahko pa na primer nardiš iz tune perfektno omako, ki zahteva še celo berbo začimb in fantazije, kar bi se že skoraj kvalificiralo kot kuhanje.
znet kuhat je zame tudi to, da ne ješ pašte vsak dan, ampak da tvoje znanje obsga malo bolj kompleksen jedilnik, ki vsaj približno zagotavlja normalno in zdravo ter raznovrstno prehranjevanje.
še en pomemben kriterij! da znaš iz malo nič sestavin ustvarit okusen obrok.
moj zna nardit odlične palačinke (medtem ko so moje polj podobne podplatom), ostalo pa raje kar jaz pripravim.
1. ker to rada počnem
2. ker porabim pol manj časa
3. umažem pol manj posode
-
MissBitch - Kofetarica
- Prispevkov: 610
- Na forumu od: 4. 7. 2004
- Kraj: *med zemljo in zrakom*
jullia_ zame znati kuhati pomeni naslednje stvari: (mogoče da sem mičkeno zahtevna, mogoče pa ne, povejte same)
-jajca,hrenovke,čaj,kava,palačinke,juha z vrečke, pašta to ni neko višje obvladanje kuhanja
-skuhat pašto in fliknit gor omakco od barille pa prek vrčt parmezan tud ni kuhanje
-jest pašto 5x na teden, ker si pač študent in se to počne tud ni kuhanje
-toast prav tako ni kuhanje, kakorkoli sem precej velik ljubitelj toastov na 100 in en način
-pire iz vrečke ni pire
-sol ni edina začimba
-fliknit pico v pečico še ne pomeni da si picopek (že doživela vabilo na homemade večerjo in dobla za jest pico s hoferja... saj je blo po svoje sladko, ampak...)
-približno poznat količine se tud spodobi, moj dragi je zadnjič genialno skuhal kilo špagetov za dve osebi...
-to da pomiješ svoj krožnik po večerji tud ne pomeni da si kuhal
ne vem no, zame se kuhanje začne takrat, ko si sposoben brez youtube tutoriala ter mami na telefonu skuhati kosilo/večerjo ki je sestavljena z vsak ene stvari, ki si jo dejansko naredil sam ne pa stresel iz vrečke... za začetek me navdušujejo tudi pašte s kakšnimi homemade omakcami, ker so ene res zlo dobre in treba par stvari obvladati...
v obvladovanje kuhanja je za moje pojme vključeno poznavanje osnovnih začimb, nekaterih zakonitosti kuhanja, recimo da veš približno kok časa kaj traja da se skuha, kaj se lahko meša in katere stvari se pač ne mešajo... podobne stvari pač...
no to je to z moje strani... recimo umrem od smeha ko ena kolegica zmeša tuno z smetano za kuhanje in to razglasi za višek kulinarične umetnosti... mislim sori, zame je to izhod v skrajni sili ko se mi res ne daaaaaaa
-jajca,hrenovke,čaj,kava,palačinke,juha z vrečke, pašta to ni neko višje obvladanje kuhanja
-skuhat pašto in fliknit gor omakco od barille pa prek vrčt parmezan tud ni kuhanje
-jest pašto 5x na teden, ker si pač študent in se to počne tud ni kuhanje
-toast prav tako ni kuhanje, kakorkoli sem precej velik ljubitelj toastov na 100 in en način
-pire iz vrečke ni pire
-sol ni edina začimba
-fliknit pico v pečico še ne pomeni da si picopek (že doživela vabilo na homemade večerjo in dobla za jest pico s hoferja... saj je blo po svoje sladko, ampak...)
-približno poznat količine se tud spodobi, moj dragi je zadnjič genialno skuhal kilo špagetov za dve osebi...
-to da pomiješ svoj krožnik po večerji tud ne pomeni da si kuhal
ne vem no, zame se kuhanje začne takrat, ko si sposoben brez youtube tutoriala ter mami na telefonu skuhati kosilo/večerjo ki je sestavljena z vsak ene stvari, ki si jo dejansko naredil sam ne pa stresel iz vrečke... za začetek me navdušujejo tudi pašte s kakšnimi homemade omakcami, ker so ene res zlo dobre in treba par stvari obvladati...
v obvladovanje kuhanja je za moje pojme vključeno poznavanje osnovnih začimb, nekaterih zakonitosti kuhanja, recimo da veš približno kok časa kaj traja da se skuha, kaj se lahko meša in katere stvari se pač ne mešajo... podobne stvari pač...
no to je to z moje strani... recimo umrem od smeha ko ena kolegica zmeša tuno z smetano za kuhanje in to razglasi za višek kulinarične umetnosti... mislim sori, zame je to izhod v skrajni sili ko se mi res ne daaaaaaa
...when it comes to the love, even the devil himself has a soul...
-
jullia_ - Cosmopsiho
- Prispevkov: 5285
- Na forumu od: 29. 6. 2007
Ja, to so vse osnove preživetja
Ampak, če dam ravno omako za testenine za primer, ker se mi zdi taka tipična. Prvič vržeš samo konzervo tune čez makarone, naslednjič se ti zdi že fajn, da bi jo malo pogrel.
Potem se spomniš, da bi mogoče še pelati sedli zraven, pa da bi bilo dobro na prepraženi čebuli in česnu, vse še posoliš, popopraš, gor streseš malo začimb,... čez nekaj časa se spomniš, da bi lahko še sir dal v omako (ki je zdaj že daleč od konzerve tune na špagetih ) in zraven zlil deci vina,...
To je še vedno vse samo stresanje sestavnih skupaj, samo na višjem nivoju Ko jo enkrat razbiješ na manjše korake, ni nobene atomske fizike vmes, to vsak zna, če proba.
Ampak, če dam ravno omako za testenine za primer, ker se mi zdi taka tipična. Prvič vržeš samo konzervo tune čez makarone, naslednjič se ti zdi že fajn, da bi jo malo pogrel.
Potem se spomniš, da bi mogoče še pelati sedli zraven, pa da bi bilo dobro na prepraženi čebuli in česnu, vse še posoliš, popopraš, gor streseš malo začimb,... čez nekaj časa se spomniš, da bi lahko še sir dal v omako (ki je zdaj že daleč od konzerve tune na špagetih ) in zraven zlil deci vina,...
To je še vedno vse samo stresanje sestavnih skupaj, samo na višjem nivoju Ko jo enkrat razbiješ na manjše korake, ni nobene atomske fizike vmes, to vsak zna, če proba.
-
Lady_Cristina - Debatorica
- Prispevkov: 428
- Na forumu od: 10. 6. 2009
- Kraj: Graz
MissBitch napisal/-a:-fliknit pico v pečico še ne pomeni da si picopek (že doživela vabilo na homemade večerjo in dobla za jest pico s hoferja... saj je blo po svoje sladko, ampak...)
-približno poznat količine se tud spodobi, moj dragi je zadnjič genialno skuhal kilo špagetov za dve osebi...
-to da pomiješ svoj krožnik po večerji tud ne pomeni da si kuhal
A vida é bela. Só tens de a tornar bela. <3
- keksy
- Komunikatorka
- Prispevkov: 150
- Na forumu od: 6. 4. 2009
- Kraj: ljubljana
Ja kuha občasno,ker itak še ne živiva skupaj Ko pa bova si bova pa razdelila tako kuhanje kot pospravljanje itd. sovražim tipe k pravjo da so to ženske stvari..prvo delaš celi dan u službi pa prideš domov čist zmatran pol morš pa še kuhat pa pospravlat on se pa sam na kavč vrže in to je to,ne hvala!
Prvi neprebran prispevek • 121 prispevkov
• Stran 7 od 9
•
Prejšnja
1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9
Naslednja
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov