Čaj
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
punkie_ - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 17. 4. 2006
- Kraj: ljubljana
choco.cat napisal/-a:
Čeprav sem pred ratkim prebrala en članek, kjer je pisalo da ima lahko čaj celo več kofeina kot kava, ampak ga zdaj ne najdem...
ja, ampak če primerjamo v izvorni obliki (zrnca). če pa primerjamo kuhan čaj in kavo, ga ima pa več kava.
-
Tejax - Komunikatorka
- Na forumu od: 29. 4. 2009
Sama pijem vse vrste čaja - katerega si pa naredim, pa je čisto odvisno od dneva, volje... Kak dan mi bolj paše sadni, drug dan spet zeliščni, tretji dan si naredim zeleni... Najraje si ga pripravim sama doma.
Glede črnega čaja pa - tega pijem zelo redko, saj tudi zapira (prebavo). Včasih si ga naredim kakšno skodelico z malo mleka. Enega črnega imam, ki se dobro meša z mlekom, ostale si le sladkam (zeliščne ponavadi z medom) ali pa pijem kar grenke.
Že od otroštva pa mi je eden najboljših čajev kamiličen (grenki).
Glede črnega čaja pa - tega pijem zelo redko, saj tudi zapira (prebavo). Včasih si ga naredim kakšno skodelico z malo mleka. Enega črnega imam, ki se dobro meša z mlekom, ostale si le sladkam (zeliščne ponavadi z medom) ali pa pijem kar grenke.
Že od otroštva pa mi je eden najboljših čajev kamiličen (grenki).
-
aderyn - Debatorica
- Na forumu od: 16. 5. 2008
Najraje imam črni čaj, ampak ga ne pijem vsak dan, odvisno od počutja, ker popijem tudi precej kave. Vedno pa mi po obroku zapaše vroč čaj (tudi poleti, ja
), tako da si ponavadi skuham meliso, meto, redkeje mogoče tudi kaj sadnega. Vse pa brez sladkorja, ker mi sladkor nekako pokvari okus 

There are no shortcuts to any place worth going.
- Mala_Teych
- Komunikatorka
- Na forumu od: 11. 12. 2007
zelen (vanilija)
meta
jagoda-vanilija
(milford)-6 früchte al nekak tak
tudi milford-češnja in še nekaj, mislim da banana??
jabolko-cimet
dosti pa pijem tud doma pripravljenih iz suheha sadja ali zelišč, saj take kuha fantova mama.
pijem jih s sladkorjem, tudi medom in limono.
ne maram pa črnih z mlekom
meta
jagoda-vanilija
(milford)-6 früchte al nekak tak
tudi milford-češnja in še nekaj, mislim da banana??
jabolko-cimet
dosti pa pijem tud doma pripravljenih iz suheha sadja ali zelišč, saj take kuha fantova mama.
pijem jih s sladkorjem, tudi medom in limono.
ne maram pa črnih z mlekom
-
..Evelyn.. - Cosmopsiho
- Na forumu od: 4. 4. 2008
Larchiiie napisal/-a:Jst mam najrajš in največkrat pijem čaj - gozdni sadeži. So pa zlo dobri sadni od Cedevita čaja.Zdej ga zlo redko pijem, pozim sm pa kr dost.
A majo kej okusa po Cedeviti? Mislim, so kisli?

It was forever..but it didnt last long..
-
inaa - Cosmofrik
- Na forumu od: 9. 11. 2005
- Kraj: tu pa tam
men so sadni usec, se posebej jagoda vanilija, pa u bozicnem casu jaboloko cimet...mmmmm..
drugac mam pa use vrste caja ful rada in se je sezona caja ze kr zacela pr men, kaj je lepsga k vrst eno vrecko u salcko pa lenart pred tv
drugac mam pa use vrste caja ful rada in se je sezona caja ze kr zacela pr men, kaj je lepsga k vrst eno vrecko u salcko pa lenart pred tv

Zivljenje je piskotek!
- Tysia
- Kofetarica
- Na forumu od: 11. 5. 2008
francija napisal/-a:1. kateri čaj mate najraje?
2. ga spijete veliko?
3. kater je najbolj zdrav?
4. pravi, črni, navaden- kater je dobr za kaj in s katerim se pije mleko?
5. ga pijete samo v lokalčkih ali si ga kuhate tudi doma?
6. date not še kaj drugega poleg limone, medu in mleka?
1. Odvisno od obdobja. Kolebam med koprivo, lipo, kokosovim pravim čajem, žajbjem (ja, vem, da je grenak

2. Niti ne, občasno me prime in ga pijem kak teden ali dva vsak dan, potem pa več tednov ne.
3. Odvisno od tega, kaj rabiš. Najbolj nevtralen se mi zdi šipkov (dober za večino stvari).
4. Mislim, da je navaden najboljši. Za učenje ipd pa je seveda namesto kave super črni čaj. Mleko naj bi se pilo ob pravih čajih, vendar se sama s tem ne strinjam - vsaj meni ne paše.
5. Skuham ga in doma, prav tako ga pijem v lokalih.
6. Načeloma ga pijem brez vsega, če pa že kaj dodam, je to limona ali pa med.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov