Čaj

Gurmanski užitki.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
anoyel
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 3. 5. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a anoyel » 08. Feb. 2009 11:31

tiste, ki ste iz kave preveslale na zeleni čaj+mleko verzijo - ste sprva kej pogrešale kavo, kakšen (sicer psihološki, ampak vseeno) občutek utrujenosti, kr niste spile dnevne doze kave? kater zeleni čaj pa najbolj priporočate? pravi čaj je meni dober, ampak ne vsi. eni so preveč pustega in grenkega okusa.
Čas je vrednota,
ne mineva,
temveč ga uporabljamo.
Uporabniški avatar
Georgia
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 7. 8. 2007
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Georgia » 08. Feb. 2009 12:15

Jaz sem lani namesto kave začela piti zeleni čaj, ker sem se odločila za bolj zdrav način življenja. Zeleni čaj nima niti približno takega učinka kot kava. V bistvu jaz niti ne opazim, da bi me kaj prebudila oz. držala pokonci... Med učenjem sem zato še vedno kdaj pa kdaj (ke je bila nuja) spila skodelico kave.
Meni nearomatizirani zeleni čaji ne pašejo zaradi okusa, zato pijem aromatizirane. Priporočam zeleni čaj-ginseng limona ali pina colada...
Trenutno pa sem začela namesto zelenega piti beli čaj, ki ravno tako vsebuje kofein in imam še mal več antioksidantov kot zeleni, ma pa bolj nežen okus kot zeleni čaj. Priporočam pa beli čaj-granatno jabolko (ta je res noro dober!!! :hearts: ), in pa Pai mu tan (nearomatiziran, ampak vseeno zeloo dober okus).
Kim77
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 7. 2. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Kim77 » 08. Feb. 2009 12:24

Georgia, če želiš čaj, ki te zbudi, kot šok terapija :wink:, poskusi s črnim čajem.
Uporabniški avatar
candy.
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 21. 9. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a candy. » 01. Mar. 2009 20:53

Jaz pa ravnokar pijem pravi turški čaj :hearts: spomini na lansko poletje :D
chiqqa
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 9. 9. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a chiqqa » 02. Mar. 2009 1:08

men je pa dons mt uturila en čaj, ful čudn ime, nej bi bil pa za topljenje maščobe LOL kao da vsebuje nekaj tazga da zavira lakoto al krneki lol. okus ma pa po lekadolu če daš prašek lekadola v čaj.

ve katera če je to res kej fore v tem?

Med učenjem sem zato še vedno kdaj pa kdaj (ke je bila nuja) spila skodelico kave.

za te stvari je men najbolš ena doza red bulla u rit pa gremo :) al pa dva pa sm dobra za celo noč hehe
Uporabniški avatar
Libido.
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 30. 7. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Libido. » 02. Mar. 2009 1:25

Jst ful obožujem kamilico :D
Let's swim to the moon .....
Uporabniški avatar
amyZ
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 31. 3. 2005
Kraj: trbovlje

Neprebrana objavaNapisal/-a amyZ » 02. Mar. 2009 15:12

Jz pijem zeleni čaj, eno do dve skodelici na dan. Odvisn kok sem doma. Ampak sam tega k ni v vrečkah, da si sama reguliram koliko ga bom dala. Mam ga pa tm ene 2-3min notr, k drgač mi je preveč grenk.
Moja mami pa ne prenaša čajev, ni šans da bi ga pila. Tud če zboli, karkol druzga kokr pa čaj.
Vedno delaj za življenje in ne dopusti da bi živel za delo!!!

http://amadeaz.blogspot.com/
Uporabniški avatar
svetlana5
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 23. 2. 2009
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a svetlana5 » 29. Maj. 2009 11:21

metin čaj mi je super :)
Uporabniški avatar
punkie_
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 17. 4. 2006
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a punkie_ » 31. Maj. 2009 11:22

a to je res, da zeleni čaj pomaga pri visokem pritisku (piše v članku, ki ga je dala Georgia)? ker jaz sem vedno mislila, da prej obratno, glede na to da vsebuje kofein?
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 3. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 31. Maj. 2009 11:30

Js sem si iz Londona iz ene čajnice na Covent Garden privlekla 3 super čajčke. Enga s pomarančo, enga divjimi sadeži, pa enega črnega (da em mal prebudi). So mi pa velik bolj všeč čaji, ki niso v vrečkah. Pri teh prov vidm jagode, borovnice, itd :D Vsaj vem, kaj pijem.

A ve katera kaj več o črnem čaju?
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Uporabniški avatar
[vanessa]
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 14. 3. 2008
Kraj: In your worst nightmare near hell :)

Neprebrana objavaNapisal/-a [vanessa] » 31. Maj. 2009 11:44

nikoli nism bla naudušena nad čajem (mogoče zto kr so nam v Oš, vsak dan za malco, dali za pit najbolj ogabn možn čaj), lani jeseni pa sm začela pit malo bolj redno in zdej si skori da ne predstavljam dneva brez (zelenega) čaja
Uporabniški avatar
choco.cat
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 14. 9. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a choco.cat » 31. Maj. 2009 11:49

*mala*:
Vbistvu je finta al je čaj črn, zelen, rdeč... samo v tem kako je narjen (ta je bolj oksidiran kot zelen, bel čaj).
Je močnejši od npr. zelenega in ma tud bolj močn okus. Pri pripravi mire bit voda nekje okrog 100stopinj, pri zelenem je manj (okrog 80stopinj). Ma tud več kofeina kot zeleni čaj.
Pa dlje ga lahko uporabljaš (zeleni se razdišijo po nekaj mescih, ta pa ostane dalje). Jaz mam že 3 leta čaj iz Londona (črni) pa ma še zdaj isto močen okus (pač dobro ga je met v tisti kovinski škatlici).
Pa dober je z mlekom :) Moj najljubši je črni z vanilijo :)
I laugh at gilded butterflies.
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 3. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 31. Maj. 2009 12:42

Najlepša hvala. Sem vedno mislna da je zeleni močnejši.

Kolk kofeina pa ima črni čaj v primerjavi z npr. kavo? Da bi bilo to moje nadomestilo pri odvajanju od kave.

So pa moji čajčki iz tele trgovine: [urlhttp://www.teapalace.co.uk/]Tea Palace[/url]. Pa ful so mi všeč te kovinske posode.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Uporabniški avatar
SWEETprinces
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 30. 9. 2008
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a SWEETprinces » 31. Maj. 2009 13:13

mogoce malo neumesna ampak vseeno...vedno si cimprej ko spijete caj umijte zobke ker ful pusca obloge na zobeh (prej so rumeni) :zwinker:
Uporabniški avatar
choco.cat
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 14. 9. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a choco.cat » 31. Maj. 2009 13:43

*mala*, našla sem to:

vsebnost kofeina v čaju in ostalih pijačah. (1 dl)

Kava (dvojni expresso) 100mg
Kava (instant) 35mg
Kava (Illy, Barcafe...) 50mg
Coca-cola (navadna) 10mg
Črni čaj 15mg
Oolong čaj 12mg
Zeleni čaj 8mg
Beli čaj 6mg

Čeprav sem pred ratkim prebrala en članek, kjer je pisalo da ima lahko čaj celo več kofeina kot kava, ampak ga zdaj ne najdem...

Edit: pozabla sem dodat da v bistvu je odvisno kolko čaja spiješ (jaz ga pijem po 3, 4 dl naenkrat) in kako si ga pripraviš (če dalje pustiš vrečko je močnejši).
I laugh at gilded butterflies.

Vrni se na Kuhinja

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov