Čaj

Gurmanski užitki.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

franc kramberger
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 30. 1. 2007

OdgovorNapisal/-a franc kramberger » 12. Feb. 2007 11:05

Čudno prav nikjer še nisem slišal/prebral tega. Pa sem prebral veliko člankov glede priprave čaja. In velika večina priporoča, da ko voda začne vreti jo pustiš še nekaj časa, da se segreje prav vsa voda. Nikjer pa še nisem prebral, da se črni čaj pripravlja z manj kot vrelo vodo.

Zanimivo.
Uporabniški avatar
Smejkica
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 28. 4. 2005
Kraj: MaLo Tu, MaLo Tam

OdgovorNapisal/-a Smejkica » 12. Feb. 2007 11:06

Jst sem se zdej navadla pit zeleni čaj, in mi je ratou dobr. Na začetku mi je bil pa grozn okus. Mam pa najraj, da dam v 0,5L vode eno čajno vrečko ( mhm, vem ja, bo treba ob prvi priložnosti v čajnico it :) ). Men sam na 2dc vode pride premočn okus, in mam rajši, da je malo več vode.
Moja Sladka Si Razvada, Kot Pred Spanjem Čokolada.
Uporabniški avatar
g00fy_qa
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 22. 8. 2006

OdgovorNapisal/-a g00fy_qa » 12. Feb. 2007 11:18

Mene pa nekaj glede zelenega čaja zanima... pa upam da ni preveč neumno (pač ne pijem ga).
Torej: se zeleni čaj sladka? Nekak se mi ne zdi da gre to skp. :?
As the shadow follows the body,
As we think, so we become.
Uporabniški avatar
Smejkica
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 28. 4. 2005
Kraj: MaLo Tu, MaLo Tam

OdgovorNapisal/-a Smejkica » 12. Feb. 2007 11:31

^^ Jst ga nikoli ne sladkam, ubistvu sploh še nisem probala, kako je s sladkorjem. :)
Moja Sladka Si Razvada, Kot Pred Spanjem Čokolada.
Uporabniški avatar
steLLcy
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 9. 8. 2004
Kraj: CeLjE

OdgovorNapisal/-a steLLcy » 12. Feb. 2007 13:23

franc kramberger napisal/-a:Čudno prav nikjer še nisem slišal/prebral tega. Pa sem prebral veliko člankov glede priprave čaja. In velika večina priporoča, da ko voda začne vreti jo pustiš še nekaj časa, da se segreje prav vsa voda. Nikjer pa še nisem prebral, da se črni čaj pripravlja z manj kot vrelo vodo.

Zanimivo.

Sej čist možno, da imaš ti prav pa sm js tam kej narobe razumela, ker smo se pogovarjali o zelenih in črnih čajih naenkrat. Bom naslednjič k grem tja še enkrat vprašala. ;)
Waiting in the queue oh whoopee doo
franc kramberger
Sramežljivka
Sramežljivka

OdgovorNapisal/-a franc kramberger » 12. Feb. 2007 14:40

Ja vidiš to bo bolj verjetna razlaga. Namreč mehurčki na dnu posode se začnejo delati pri cca 70-80 °C kar je idelana temperatura za pripravo zelenega čaja.
Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 2. 2006
Kraj: Lj

OdgovorNapisal/-a purple_rain » 12. Feb. 2007 14:41

steLLcy napisal/-a:Irish morning. :)

Mmm, ja, ta je ful dobr! :)
Pa (se mi zdi, da sem že rekla enkrat, pa bom še enkrat) črni z aromo kokosa mi je ful ful dober.
Uporabniški avatar
someone
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 9. 6. 2005
Kraj: Trbovlje

OdgovorNapisal/-a someone » 12. Feb. 2007 21:12

jemina napisal/-a:Ktaer čaj je dober za spanje, za pomiritev, kateri pa za ebergijo, da si buden?

za energijo kakšni črni pa zeleni, ampak ima brez mleka močnejši učinek.
za pomiritev pa kakšni zeliščni, npr. meta, drugače pa od teekane sweet dreams, ki vsebuje sivko. Obstaja pa še od 1001 cvet tudi en za lahko noč, ki je že omenjen na tej strani, vendar, se meni ne zdi, da bi imel ravno kakšen pomirjajoč učinek, ker je notri roibos čaj, in nisem še nikoli slišala da bi roibos pomirjal, lahko, da se motim :wink:
franc kramberger
Sramežljivka
Sramežljivka

OdgovorNapisal/-a franc kramberger » 13. Feb. 2007 19:38

Zanimiv članek o kofeinu v čaju. Kako se izogniti kofeinu. Zakaj je tein napačen izraz.Čaj in kofein
Marilyn 777
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 14. 10. 2005
Kraj: povsod malo...

OdgovorNapisal/-a Marilyn 777 » 13. Feb. 2007 20:44

someone napisal/-a:
jemina napisal/-a:Ktaer čaj je dober za spanje, za pomiritev, kateri pa za ebergijo, da si buden?

za energijo kakšni črni pa zeleni, ampak ima brez mleka močnejši učinek.
za pomiritev pa kakšni zeliščni, npr. meta, drugače pa od teekane sweet dreams, ki vsebuje sivko. Obstaja pa še od 1001 cvet tudi en za lahko noč, ki je že omenjen na tej strani, vendar, se meni ne zdi, da bi imel ravno kakšen pomirjajoč učinek, ker je notri roibos čaj, in nisem še nikoli slišala da bi roibos pomirjal, lahko, da se motim :wink:

Za energijo absolutno črni ali zeleni čaj, za sprostitev pa vse kar vsebuje meliso, meto, janež, sivko, kamilico...! Ta od 1001 cvet za sprostitev je ful v redu, kljub rooibosu :!:

ah ja, pa js sem v Dm-u našla enkrat en super čaj od Twinnings s kamilico, vanilijo in medom... ta je tudi super za sproščanje, samo ga že nekaj časa ne najdem nikjer!!! :?
...if it hurts, it's probably worth it...
Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 2. 2006
Kraj: Lj

OdgovorNapisal/-a purple_rain » 10. Apr. 2007 17:19

Par dni nazaj sem si kupila aromatiziran zeleni čaj rdeča pomaranča - mmmm, ful mi je dober! :gut:
Zdej pijem pa rooibos, ker je pač že tolk časa doma in ga niti probala nisem nikol..in mi ful ni všeč. :/
Uporabniški avatar
polly-polly
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 31. 12. 2005

OdgovorNapisal/-a polly-polly » 10. Apr. 2007 20:16

Jest mam pa zdej doma zeleni čaj malaga :love: in pa zeleni čaj divja češnja. Mi je malaga zarad arome ful boljši. Mam pa tut ajurvedski čaj za poživitev in je tut :hearts: , zato ker vsebuje ingver pa na konc mav zapeče. :)
Uporabniški avatar
saarah
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 9. 9. 2005
Kraj: ljubljana

OdgovorNapisal/-a saarah » 14. Apr. 2007 0:03

Mmmm polly kje si kupla ta ayuverdski čaj z ingverjem?
Uporabniški avatar
..aNia*.
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 25. 2. 2007

OdgovorNapisal/-a ..aNia*. » 14. Apr. 2007 10:12

vsak dan zu3 pijem zeleni čaj oz. kdaj črnega :) ob večerih materinjo dušico al pa nekej podobnega, uglavnm kar se najde doma od zeliščnih. Sadne čaje pijem bolj poredko. aia pa v čaj nikoli nič ne dam - se pravi brez limone, sladkorja, medu :P

Če sm pa bovna: ingverjev čaj - ampak ga sama naredim po enmu receptu, ki mi ga je dala ena Indijka. Gre prbližn tako: Naribaš čist na drobno korenino ingverja, jo prelijš z vodo pa vse skupaj vreš 10 min v pokriti posodi, precediš pa mal ohladiš pa piješ (lhka daš tud kj notr kt drgač fuul peče) :cool: To je namest zdravil..res čutš kt te pogreje po cevmu telesu pa mal omotičn postanš. Sm nesmeš ga velikokrat pit.
Don''t care what people say, just follow your own way...
Uporabniški avatar
somebody
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 18. 6. 2005

OdgovorNapisal/-a somebody » 14. Apr. 2007 10:24

jst pa ponavad zutri pijem zelen čaj al pa rdeč mi je tud ful dobr

Vrni se na Kuhinja

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov