Čaj
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
*cosmic girl - Sramežljivka
- Na forumu od: 3. 2. 2007
jst mam poleg pravih rada tud domače zeliščne, ki so čuist drugačni kot iz filter vrečke... moj oči ma doma na vrtu ene 3 sorte mete in pol to vse zmeša pa še kej doda...odlično je, pa še zdravo
-
steLLcy - Kofetarica
- Na forumu od: 9. 8. 2004
- Kraj: CeLjE
jemina napisal/-a:Ne ta mi je tako zanič
Ga kupuješ v trgovini?
Tisti zapakirani so
Če želiš pit dobr zeleni čaj pojdi v čajnico in si ga pravilno kuhaj (opisano malo višje). Priporočam bancha zeleni čaj, za sladkosnede pa Zeleno pino colado.
Waiting in the queue oh whoopee doo
-
Angel girl - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 5. 12. 2006
- Kraj: Izbrisana land
Se spomnim še lansko zimo sem vsak večer srebala čajčka. Letos pa ne vem če sem ga pila 5x. Sploh mi ne paše:roll:. Fajn je če si ga skuham pa dam v termovko pa ga mam pol v sobi in pijem čez cel dan, sam kaj k se tega res spomnim večkrat delat. Raj tiste sokove nalivam cele dneve
-
nutella - Kofetarica
- Na forumu od: 12. 5. 2005
- Kraj: Trbovlje
Uf, jst pa sokov ne morem. Mogoče 2dcl zjutri in to je to. Čez dan pa obvezno nesladkan sadni čaj. Ga kr liter skuham in pol eno šalco toplega, naprej pa hladnega. Moji najljubši so Teekane Fruit Love, Winter time, Milford robidnica&malina, pa kaki gozdni sadeži še...
Never pick a fight with an ugly person, they've got nothing to loose.
-
purple_rain - Cosmopsiho
- Na forumu od: 13. 2. 2006
- Kraj: Lj
Jz sem se počasi navadla pit zeleni čaj("japonska češnja") brez sladkorja in mi je res dobr; včasih čist preveč sladkala in z mlekom zalivala, heh. Črnega pa čist mal sladkam, pa z mal mleka, sam za barvo
Hm, jz sem bla pa prepričana, da voda mora zavreti, pa da jo potem pustiš, da se mal shladi in šele takrat zaliješ čez čaj. Vsaj jz tko delam. Oz., črnega lahko z malo bolj vročo vodo priprapravljaš.
Na tej strani sem tole našla:
Black tea generally should be made with water at a full, rolling boil, 212 degrees(=100°C).
Green tea should be made with slightly cooler water, between 160 and 180 degrees(70-80°C). The steam should be wafting or gently swirling out of the kettle.
Tukaj podobno pravijo.
steLLcy napisal/-a:Zeleni čaj mora bit pravilno pripravljen, da se ga lahko z užitkom zaužije. Sploh pa je bolje (oz. najbolje) kupovati pravi čaj v čajnicah, tisti iz vrečke so res neužitni.
Torej voda za čaj ne sme zavreti, čaj pa se v vroči (ne vreli) vodi pusti največ tri minute, če ne postane grenek.
Hm, jz sem bla pa prepričana, da voda mora zavreti, pa da jo potem pustiš, da se mal shladi in šele takrat zaliješ čez čaj. Vsaj jz tko delam. Oz., črnega lahko z malo bolj vročo vodo priprapravljaš.
Black tea generally should be made with water at a full, rolling boil, 212 degrees(=100°C).
Green tea should be made with slightly cooler water, between 160 and 180 degrees(70-80°C). The steam should be wafting or gently swirling out of the kettle.
Tukaj podobno pravijo.
-
inaa - Cosmofrik
- Na forumu od: 9. 11. 2005
- Kraj: tu pa tam
js popijem prblizn en litr caja na dan....tko da kuhamo po 2,5l in damo notr ponavad 4 vrecke cist razlicnga (bezeg, jagoda, breskev, planinski, šipek, lipa, kamilice, sadni, gozdni sadezi, hibiskus,..zeleno jabolko..)
Zivljenje je piskotek!
-
steLLcy - Kofetarica
purple_rain napisal/-a:
Tukaj podobno pravijo.
Ja, sej maš prav, tud js sm zasledila, da je za črni čaj dobro tudi, če zavre, vendar so mi v čajnici rekli nasprotno in glede na to, da kupujem njihove čaje bom ubogala njih. Je pa verjetno tako tudi pravilno.
- franc kramberger
- Sramežljivka
- Na forumu od: 30. 1. 2007
Stellcy lahko poveš za kateri čaj gre. Ker meni se zdi čudno da pripravljaš črni čaj z ne vrelo vodo. Kaj točno so ti rekli v čajnici.
Povezava kako pripraviti črni čaj.
Pravi čaji na http://www.cajnica.com
Brezplačni čaji na http://www.cajnica.com/caj/Brezplacen_vzorec_caja.html
Brezplačni čaji na http://www.cajnica.com/caj/Brezplacen_vzorec_caja.html
-
steLLcy - Kofetarica
franc kramberger napisal/-a:Stellcy lahko poveš za kateri čaj gre. Ker meni se zdi čudno da pripravljaš črni čaj z ne vrelo vodo. Kaj točno so ti rekli v čajnici.
Od črnih čajev imam jaz Mandelj in Irish morning.
Rekli so mi, da mora biti malo pred vrelostjo, torej ko se že začnejo tiste bele pikice pojavljat...
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov