
Men je najbolši jagoda + vanilija

steLLcy napisal/-a:Zeleni čaj mora bit pravilno pripravljen, da se ga lahko z užitkom zaužije. Sploh pa je bolje (oz. najbolje) kupovati pravi čaj v čajnicah, tisti iz vrečke so res neužitni.![]()
Torej voda za čaj ne sme zavreti, čaj pa se v vroči (ne vreli) vodi pusti največ tri minute, če ne postane grenek.
purple_rain napisal/-a:
Na tej strani sem tole našla:
Black tea generally should be made with water at a full, rolling boil, 212 degrees(=100°C).
Green tea should be made with slightly cooler water, between 160 and 180 degrees(70-80°C). The steam should be wafting or gently swirling out of the kettle.
Tukaj podobno pravijo.
franc kramberger napisal/-a:Stellcy lahko poveš za kateri čaj gre. Ker meni se zdi čudno da pripravljaš črni čaj z ne vrelo vodo. Kaj točno so ti rekli v čajnici.
Povezava kako pripraviti črni čaj.