Danes sem prvič po pomoti dobila earl grey čaj, in ke vem, da je ogaben, sem notri dala še med, poleg mleka seveda. In bilo je super, priporočam vsem, ki obožujete čaje z mlekom.
lp
največkrat pijem metinga kr mi je ušeč tist svež okuš (za protiutež kavi ), včasih pa kakega sadnega, če je izvirna mešanca al pa kej drugačnega (kaka divja češnja recimo, pa uni namešani iz več okusov)
densy napisal/-a:kakšn je pa beli čaj.. prvič slišm..
jst skos črne pa zelene pijem.
Beli čaj je narejen iz mladih popkov, listov rastline Camellia sinensis pravzaprav so vsi čaji narejeni iz te rastline. Listi so poparjeni ali popraženi da se zaustavi oksidacija nato se jih posuši. Beli čaj zato ohrani velike kocentracije kateinov ki so prisotni v svežih čajnih listih. Popki čajne rastline so lahko tudi zaščiteni pred soncem da se prepreči proizvodnja klorofila. Beli čaj je specialiteta Kitajske province Fujian.
Opis ostalih vrst čajev se lahko najde [<a href="http://www.cajnica.com/caj/Vrste_caja.html" title="Vrste čaja">tukaj</a>]
jst sm pač nora na čaje:) seveda na prave čaje in jih pijem z mlekom....trenutno mi je najljubši čaj Irish green, zjutraj pa mi je že prišlo v navado in ponavadi pijem English breakfast.... drgač mi ej pa tut všeč twiningsov črni čaj z aromo vanilije.... ali pa uni s kakavom, vanilijo in kokosom.... drgač pa Earl Grey Royal je tut dober....ma polno jih je....
Mi mamo kr zalogo razlicnih doma. Darjeeling pa Earl Grey od bl klasicnih, js mam pa rada Twinings vanilijo, 4 red fruits al pa voyage, pol mamo pa se iz cajnice ksne, usakic ksnga novga, pa ceu kup sadnih. Odvisniki, kaj cmo