Absint-alkoholna pijača
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
miikena - Cosmofrik
- Na forumu od: 13. 11. 2004
Za nov let je en prjatlci prnesu tist kar oni pijejo, pa tut men zraven .. In je bil pač - glej ga, zlomka - absint .. Sam so ga zmešali z red bullom, tko da ga nismo pil tko kot nej bi se ga.
Pa ja, prodajajo ga v Leclercu (bla čist presenečena en mesec nazaj, k sm prebrala, da se ga dejansko tut pri nas dobit) ..
Pa kako je unmu človeku ratal to zamenjat pa tut men ni jans? Kaj je mel zamašen nos do konca, pa zeksu tok, da je sam dol padu, al? .. Ne morš no .. Čaj, ki je brezalkoholna pijača, pa absint, k ma 70% alkota? ..

Pa ja, prodajajo ga v Leclercu (bla čist presenečena en mesec nazaj, k sm prebrala, da se ga dejansko tut pri nas dobit) ..
Pa kako je unmu človeku ratal to zamenjat pa tut men ni jans? Kaj je mel zamašen nos do konca, pa zeksu tok, da je sam dol padu, al? .. Ne morš no .. Čaj, ki je brezalkoholna pijača, pa absint, k ma 70% alkota? ..
Listen to the energy within. Go confidently in the direction of your dreams. Live the life you've imagined!
- babyface***
- Sramežljivka
- Na forumu od: 25. 2. 2006
- Kraj: Ljubljana
Absint ja
sm bla prjatla z unim 80% in tudi z milejšo različico 60% ( ta je bil pol kot sok zravn
) Kupil smo ga pa v Bratislavi za novo leto 

Ni junak tisti, ki nikoli ne pade, ampak tisti, ki vstane vsakič ko pade ...
-
*purple* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 23. 1. 2006
hehe, ktero naključje...
preden se je začel bar2 noben ni vedu, kaj sploh je absinth in danes pa vsi norijo za to pijačo
uglavnem mal dosadno, da neki tazga pride v modo zarad ene njihove noči s tem...ampak ok...
drgač pa se absinth kupi v leclercu, pa zihr ga majo še kje, samo malo bolj je treba pogledat...
jst sm ga že pila, nekaj let nazaj in sicer na tak način, da smo ga vlili v usta in pržgali z vžigalnikom, ko je pa zgorelo, pogoltnili..no jst se tega nism šla, to so delal moji kolegi..
je pa absinth definitivno zanč pijača, bruh, bljah in se je nikdar več en dotaknem, sploh zaradi učinkov ki jih je povzročil...celo noč sem namreč jokala brez razloga, se valjala po cesti, štirno dobesedno za posteljo zamenjala ipd...uglavnem katastrofa

preden se je začel bar2 noben ni vedu, kaj sploh je absinth in danes pa vsi norijo za to pijačo

drgač pa se absinth kupi v leclercu, pa zihr ga majo še kje, samo malo bolj je treba pogledat...
jst sm ga že pila, nekaj let nazaj in sicer na tak način, da smo ga vlili v usta in pržgali z vžigalnikom, ko je pa zgorelo, pogoltnili..no jst se tega nism šla, to so delal moji kolegi..
je pa absinth definitivno zanč pijača, bruh, bljah in se je nikdar več en dotaknem, sploh zaradi učinkov ki jih je povzročil...celo noč sem namreč jokala brez razloga, se valjala po cesti, štirno dobesedno za posteljo zamenjala ipd...uglavnem katastrofa

-
smotkA - Kofetarica
- Na forumu od: 30. 8. 2004
JSt tud poznam absinth že precej več časa kot je pa bil menda omenjen v Baru?Sploh ne vem, da je bilo karkoli z absinthom ... Nisem vedla le tega, da se ga da dobit tudi pri nas, bla sm prepričana, da je to sam v tujini.
Sem pa pila letos na maturancu eno pijačo, ki vsebuje nekje med 70 in 75& alkohola, El foco de Etna al neki tazga se imenuje - smo kupl, ko smo bli na Etni. Podobna fora kot pa absinth.

Sem pa pila letos na maturancu eno pijačo, ki vsebuje nekje med 70 in 75& alkohola, El foco de Etna al neki tazga se imenuje - smo kupl, ko smo bli na Etni. Podobna fora kot pa absinth.

E una vita sola non pu bastare,
per dimenticare una storia che vale,
dei tuoi occhi che mi stanno guardare, non dimenticare ...
per dimenticare una storia che vale,
dei tuoi occhi che mi stanno guardare, non dimenticare ...
-
*purple* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 23. 1. 2006
ok, preveč sm očitno poslpošila...verjetno vidve res že od prej poznata, tako kot jaz, pa ostalih deset tudi...ampak dejansko še nikoli nisem slišala toliko govora o absinthu kot zdaj, odkar so jo pili v baru...in preidem v lokal in pod mizo flaša absinta za sosednjo mizo...pa pridem v drug lokal pa spet isto
dejansko ej pijača bolj popularna zdaj od kar so jo "zreklamirali" v baru, kot pa prej...prej o absinhtu nisem slišala besedice naokoli, danes vsi samo o tem trobijo...
jaz pa rajš trobiv o črni vodki

dejansko ej pijača bolj popularna zdaj od kar so jo "zreklamirali" v baru, kot pa prej...prej o absinhtu nisem slišala besedice naokoli, danes vsi samo o tem trobijo...

-
miikena - Cosmofrik
- Na forumu od: 13. 11. 2004
Aja? .. Ma men so vsi, sam da sem omenila Bratislavo pa Prago, ta absint naprej metali (sicer z razlogom, k tm je pa res povsod).. Tko da je poznan že od prej .. Če ne druzga pa od Evrotripa naprej.
Bara sploh nisem gledala, ko so mel kej v zvezi z absintom.
Edit: Heh, me je že Tiavanna prehitela.

Bara sploh nisem gledala, ko so mel kej v zvezi z absintom.
Edit: Heh, me je že Tiavanna prehitela.
Listen to the energy within. Go confidently in the direction of your dreams. Live the life you've imagined!
- petelin
- Komunikatorka
- Na forumu od: 17. 5. 2005
- Kraj: Odvisno od števila sončnih peg
*purple bitch* napisal/-a:ok, preveč sm očitno poslpošila...verjetno vidve res že od prej poznata, tako kot jaz, pa ostalih deset tudi...ampak dejansko še nikoli nisem slišala toliko govora o absinthu kot zdaj, odkar so jo pili v baru...in preidem v lokal in pod mizo flaša absinta za sosednjo mizo...pa pridem v drug lokal pa spet isto![]()
čudeži modernega marketinga.
anyway, dobra stran tega je, da ga bo zj morda lažje dobit, kr odkar v celju ni več kljuba je ponudba absinta mal splahnela.
-
blue eye - Kofetarica
- Na forumu od: 8. 9. 2005
spellca napisal/-a:blue eye napisal/-a:Aja no hotla sm še povedat, da obstaja en prov poseben način koko se to pije..mislm da žličko sladkorja pomoččeš, pol pa neki žgeš-en kolega je to znal, jest se pa ne spomnm glih zdj-sam da to te pa baje še bl prbije
V kozarec nalijes absint, na zlicko das sladkor, polijes z absintom in prizges, pocakas, da mal zgori, pol pa pomesas v kozarec in spijes
Sem probala zadnjic in je kar piten glede na to kok % alkohola vsebuje. Samo si pa hitro pijan, tko da s tem se ne sme pretiravat.
no sm se zdj spomnla na to ja, ma čist mal če se ga že pije

Za dežjem vedno posije sonce!!
-
Gregor - Cosmo administrator
- Na forumu od: 28. 6. 2004
- Kraj: Ljubljana
No absint se lahko pije na različne načine. Eden je seveda ta s sladkorjem. Potem imaš pa različna mešanja z ostalimi zadevami npr, šampanjcem raznimi sokovi itd itd..
Moraš pa bit previden, zadeva pač kar dobro poči. Torej, previdno pri opijanju z le tem.
In ja Purple nekateri ga že od prej poznamo.
Moraš pa bit previden, zadeva pač kar dobro poči. Torej, previdno pri opijanju z le tem.
In ja Purple nekateri ga že od prej poznamo.

And now something completely different
- petelin
- Komunikatorka
- Na forumu od: 17. 5. 2005
- Kraj: Odvisno od števila sončnih peg
steLLcy napisal/-a:petelin napisal/-a:kr odkar v celju ni več kljuba je ponudba absinta mal splahnela.
Interesting.Nism vedla, da se ga je tam dobil.
tak al tak, ponavad si lahk celo izbiral katerega boš (tak kaki dve vrsti so imeli skor vedn na izbiro).
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov