Absint-alkoholna pijača

Gurmanski užitki.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
miikena
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 13. 11. 2004

OdgovorNapisal/-a miikena » 31. Okt. 2006 21:19

Za nov let je en prjatlci prnesu tist kar oni pijejo, pa tut men zraven .. In je bil pač - glej ga, zlomka - absint .. Sam so ga zmešali z red bullom, tko da ga nismo pil tko kot nej bi se ga. ;)

Pa ja, prodajajo ga v Leclercu (bla čist presenečena en mesec nazaj, k sm prebrala, da se ga dejansko tut pri nas dobit) ..

Pa kako je unmu človeku ratal to zamenjat pa tut men ni jans? Kaj je mel zamašen nos do konca, pa zeksu tok, da je sam dol padu, al? .. Ne morš no .. Čaj, ki je brezalkoholna pijača, pa absint, k ma 70% alkota? ..
Listen to the energy within. Go confidently in the direction of your dreams. Live the life you've imagined!
babyface***
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 25. 2. 2006
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a babyface*** » 31. Okt. 2006 21:22

Absint ja :D sm bla prjatla z unim 80% in tudi z milejšo različico 60% ( ta je bil pol kot sok zravn :D ) Kupil smo ga pa v Bratislavi za novo leto :cool:
Ni junak tisti, ki nikoli ne pade, ampak tisti, ki vstane vsakič ko pade ...
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

OdgovorNapisal/-a *purple* » 31. Okt. 2006 22:32

hehe, ktero naključje... :D
preden se je začel bar2 noben ni vedu, kaj sploh je absinth in danes pa vsi norijo za to pijačo :roll: uglavnem mal dosadno, da neki tazga pride v modo zarad ene njihove noči s tem...ampak ok...

drgač pa se absinth kupi v leclercu, pa zihr ga majo še kje, samo malo bolj je treba pogledat...

jst sm ga že pila, nekaj let nazaj in sicer na tak način, da smo ga vlili v usta in pržgali z vžigalnikom, ko je pa zgorelo, pogoltnili..no jst se tega nism šla, to so delal moji kolegi..
je pa absinth definitivno zanč pijača, bruh, bljah in se je nikdar več en dotaknem, sploh zaradi učinkov ki jih je povzročil...celo noč sem namreč jokala brez razloga, se valjala po cesti, štirno dobesedno za posteljo zamenjala ipd...uglavnem katastrofa :?
Uporabniški avatar
Tamala`
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 31. 1. 2005

OdgovorNapisal/-a Tamala` » 31. Okt. 2006 22:42

*purple bitch*
Mislim da to pijačo nekateri že dolgo časa poznamo.. Tko da vsaj zame in za nekaj mojih ljudi okoli mene niso izvedeli to preko bara :D ker une tempirane hormonske bombe wannabe care ne gledamo ;)
Uporabniški avatar
smotkA
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 30. 8. 2004

OdgovorNapisal/-a smotkA » 31. Okt. 2006 22:46

JSt tud poznam absinth že precej več časa kot je pa bil menda omenjen v Baru?Sploh ne vem, da je bilo karkoli z absinthom ... Nisem vedla le tega, da se ga da dobit tudi pri nas, bla sm prepričana, da je to sam v tujini. :)

Sem pa pila letos na maturancu eno pijačo, ki vsebuje nekje med 70 in 75& alkohola, El foco de Etna al neki tazga se imenuje - smo kupl, ko smo bli na Etni. Podobna fora kot pa absinth. :P
E una vita sola non pu bastare,
per dimenticare una storia che vale,
dei tuoi occhi che mi stanno guardare, non dimenticare ...
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

OdgovorNapisal/-a *purple* » 31. Okt. 2006 22:54

ok, preveč sm očitno poslpošila...verjetno vidve res že od prej poznata, tako kot jaz, pa ostalih deset tudi...ampak dejansko še nikoli nisem slišala toliko govora o absinthu kot zdaj, odkar so jo pili v baru...in preidem v lokal in pod mizo flaša absinta za sosednjo mizo...pa pridem v drug lokal pa spet isto :?
dejansko ej pijača bolj popularna zdaj od kar so jo "zreklamirali" v baru, kot pa prej...prej o absinhtu nisem slišala besedice naokoli, danes vsi samo o tem trobijo...
jaz pa rajš trobiv o črni vodki :cool:
Tiavanna
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 29. 10. 2005

OdgovorNapisal/-a Tiavanna » 31. Okt. 2006 23:39

No, če druzga ne, je bil Absint omenjen tudi v Eurotripu... ;)
Sicer pa - jaz nebi rekla, da je Bar naredil "promocijo" absintu...pri nas je to precej poznano že več let, jaz ne poznam nobenga ki nebi vedu kaj je absint... :nixweiss:
Uporabniški avatar
miikena
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 13. 11. 2004

OdgovorNapisal/-a miikena » 31. Okt. 2006 23:46

Aja? .. Ma men so vsi, sam da sem omenila Bratislavo pa Prago, ta absint naprej metali (sicer z razlogom, k tm je pa res povsod).. Tko da je poznan že od prej .. Če ne druzga pa od Evrotripa naprej. ;)

Bara sploh nisem gledala, ko so mel kej v zvezi z absintom.

Edit: Heh, me je že Tiavanna prehitela.
Listen to the energy within. Go confidently in the direction of your dreams. Live the life you've imagined!
Uporabniški avatar
steLLcy
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 9. 8. 2004
Kraj: CeLjE

OdgovorNapisal/-a steLLcy » 01. Nov. 2006 0:33

No, js sm absint spoznala prek Ladota iz tlp-ja.

Nism še probala, če bo pa prilika pa zagotovo bom.
Waiting in the queue oh whoopee doo
Uporabniški avatar
Sunshine
Cosmo administrator
Cosmo administrator
Na forumu od: 6. 7. 2004

OdgovorNapisal/-a Sunshine » 01. Nov. 2006 8:37

Že poskusila, vendar samo za okus, pa tut že neki časa je od tega.
petelin
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 17. 5. 2005
Kraj: Odvisno od števila sončnih peg

OdgovorNapisal/-a petelin » 01. Nov. 2006 10:03

*purple bitch* napisal/-a:ok, preveč sm očitno poslpošila...verjetno vidve res že od prej poznata, tako kot jaz, pa ostalih deset tudi...ampak dejansko še nikoli nisem slišala toliko govora o absinthu kot zdaj, odkar so jo pili v baru...in preidem v lokal in pod mizo flaša absinta za sosednjo mizo...pa pridem v drug lokal pa spet isto :?
dejansko ej pijača bolj popularna zdaj od kar so jo "zreklamirali" v baru, kot pa prej...prej o absinhtu nisem slišala besedice naokoli, danes vsi samo o tem trobijo...
jaz pa rajš trobiv o črni vodki :cool:

čudeži modernega marketinga.

anyway, dobra stran tega je, da ga bo zj morda lažje dobit, kr odkar v celju ni več kljuba je ponudba absinta mal splahnela.
Uporabniški avatar
blue eye
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 8. 9. 2005

OdgovorNapisal/-a blue eye » 01. Nov. 2006 10:06

spellca napisal/-a:
blue eye napisal/-a:Aja no hotla sm še povedat, da obstaja en prov poseben način koko se to pije..mislm da žličko sladkorja pomoččeš, pol pa neki žgeš-en kolega je to znal, jest se pa ne spomnm glih zdj-sam da to te pa baje še bl prbije :)

V kozarec nalijes absint, na zlicko das sladkor, polijes z absintom in prizges, pocakas, da mal zgori, pol pa pomesas v kozarec in spijes ;)
Sem probala zadnjic in je kar piten glede na to kok % alkohola vsebuje. Samo si pa hitro pijan, tko da s tem se ne sme pretiravat.

no sm se zdj spomnla na to ja, ma čist mal če se ga že pije :D
Za dežjem vedno posije sonce!!
Uporabniški avatar
Gregor
Cosmo administrator
Cosmo administrator
Na forumu od: 28. 6. 2004

OdgovorNapisal/-a Gregor » 01. Nov. 2006 12:34

No absint se lahko pije na različne načine. Eden je seveda ta s sladkorjem. Potem imaš pa različna mešanja z ostalimi zadevami npr, šampanjcem raznimi sokovi itd itd..

Moraš pa bit previden, zadeva pač kar dobro poči. Torej, previdno pri opijanju z le tem.

In ja Purple nekateri ga že od prej poznamo. :)
And now something completely different
Uporabniški avatar
steLLcy
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 9. 8. 2004
Kraj: CeLjE

OdgovorNapisal/-a steLLcy » 01. Nov. 2006 12:58

petelin napisal/-a:kr odkar v celju ni več kljuba je ponudba absinta mal splahnela.

Interesting. :) Nism vedla, da se ga je tam dobil.
Waiting in the queue oh whoopee doo
petelin
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 17. 5. 2005
Kraj: Odvisno od števila sončnih peg

OdgovorNapisal/-a petelin » 01. Nov. 2006 15:53

steLLcy napisal/-a:
petelin napisal/-a:kr odkar v celju ni več kljuba je ponudba absinta mal splahnela.

Interesting. :) Nism vedla, da se ga je tam dobil.

tak al tak, ponavad si lahk celo izbiral katerega boš (tak kaki dve vrsti so imeli skor vedn na izbiro).

Vrni se na Kuhinja

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov