90 dnevna dieta
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
Prvi neprebran prispevek • 890 prispevkov
• Stran 59 od 60
•
Prejšnja
1 ... 56, 57, 58, 59, 60
Naslednja
-
Aloha - Cosmopsiho
- Na forumu od: 20. 9. 2005
- Kraj: Havajsko otočje
Brez skrbi, da je use to preizkušeno. Šport je pa pr men prisoten itak vedno. Sam jebiga, enim ne laufa use tko k bi mogl . Pa dost OT.
Smell the warm and salty air... see a wave reflect a beam... stop and find a pretty shell... make it real your summer dream...
-
polly-polly - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 31. 12. 2005
Moje mnenje o tej dieti je, da se jo s časoma (tekom 90 dni) telo tako navadi, da ne hujšaš več. Metabolizem se ti tako upočasni, da kljub predpisani količini zaužite hrane (ki je saj zame ful majhna) telo ne hujša več, praktično ta količina postane tvoja dnevna potreba. In potem ko kao zaključiš z dieto in počasi preideš na normalen način prehranjevanja - večaš kcal, je logično, da se spet zrediš. Ker si s to dieto telo navadil na znižane kcal in je začelo varčevati.
Torej če hočeš ohranit težo - moraš jesti isto kot na dieti.
Če pa hočeš še hujšat - pa še dodatno znižat kcal.
In to je slabost te diete, ker ti samo upočasni cel proces prebave ter telo pripravi do tega, da hrano začne shranjevati v obliki maščobe.
Cilj hujšanja bi moral biti, da telo usposobiš za to, da bo porabljalo čimveč kcal s tem, da dvigneš - pospešiš metabolizem. To pa narediš samo z zdravo prehrano, kjer je prvi pogoj zadostno število dnevnih obrokov in izbrana živila ter jasno šport s katerim si zgradiš nekaj mišic, ki so glavni porabnik zaužitih kcal. In prides do tega, da lahko poješ več, pa še zmeraj hujšaš.
Torej če hočeš ohranit težo - moraš jesti isto kot na dieti.
Če pa hočeš še hujšat - pa še dodatno znižat kcal.
In to je slabost te diete, ker ti samo upočasni cel proces prebave ter telo pripravi do tega, da hrano začne shranjevati v obliki maščobe.
Cilj hujšanja bi moral biti, da telo usposobiš za to, da bo porabljalo čimveč kcal s tem, da dvigneš - pospešiš metabolizem. To pa narediš samo z zdravo prehrano, kjer je prvi pogoj zadostno število dnevnih obrokov in izbrana živila ter jasno šport s katerim si zgradiš nekaj mišic, ki so glavni porabnik zaužitih kcal. In prides do tega, da lahko poješ več, pa še zmeraj hujšaš.
-
Josephina - Cosmofrik
- Na forumu od: 20. 8. 2006
polly-polly napisal/-a:..., da kljub predpisani količini zaužite hrane (ki je saj zame ful majhna) telo ne hujša več, praktično ta količina postane tvoja dnevna potreba. ...
Kolicina ni omejena, vazno je samo, da ne mesas OH, škroba, beljakovin skupi.
-
polly-polly - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 31. 12. 2005
Josephina napisal/-a:polly-polly napisal/-a:..., da kljub predpisani količini zaužite hrane (ki je saj zame ful majhna) telo ne hujša več, praktično ta količina postane tvoja dnevna potreba. ...
Kolicina ni omejena, vazno je samo, da ne mesas OH, škroba, beljakovin skupi.
No načeloma je:
2 sadeža
2 zrezka
pol kosila (za večerjo)
3 obroki dnevno ....
to so omejitve na nek način...
-
Josephina - Cosmofrik
- Na forumu od: 20. 8. 2006
Nja, sej pri enih pise tko, pri drugih drugace. V najini knjigi pise, da so kolicine nepomembne, ni pa treba pretiravat.
Sicer pa 2 zrezka je zame veliko. Jaz pojem enega, za vecerjo mi pa pol sploh ne pase vec.
Vrjetno je pa kateru to premalo (ne leti nate).
Sicer pa 2 zrezka je zame veliko. Jaz pojem enega, za vecerjo mi pa pol sploh ne pase vec.
Vrjetno je pa kateru to premalo (ne leti nate).
-
cbr - Sramežljivka
- Na forumu od: 28. 10. 2006
če je morda mišljena ta 90 dnevna dieta na tole: http://mojplanet.si/forum/viewforum.php?f=2 lahko povem da je prijateljica res veliko skujšala a vendar, kakor pravijo, da po teh 90-dnevih se telo navadi in da ni nikakršnih problemov več glede teže je za moje pojme tako zlagano. po enem letu nekje so se ji kilogramčki spet začeli nabirat:(
sama imam tut nekaj problemov glede teže, kajti sprijaznila sem se s tem da takšna pač sem in z nobeno dieto ne bom postala suha, tako kot so nekateri že naravno taki in tut to vam lahko dam vedet, da tisti k hujša bo mogel celo življenje pazit na to kaj je in občasno hujšat, torej to je neprekinjen krog!!!
sama imam tut nekaj problemov glede teže, kajti sprijaznila sem se s tem da takšna pač sem in z nobeno dieto ne bom postala suha, tako kot so nekateri že naravno taki in tut to vam lahko dam vedet, da tisti k hujša bo mogel celo življenje pazit na to kaj je in občasno hujšat, torej to je neprekinjen krog!!!
-
motorola - Komunikatorka
- Na forumu od: 10. 7. 2006
mene pa zanima nekaj glede sadja (sem slučajno šla brat o tej dieti), a je res fejst narobe, če pojem-o 2 različna sadeža? recimo jabolko in kivi in ne dveh jabolk? ker nikoli nisem gledala na to, ko sem jedla sadje, da sta dva enaka sadeža. redkokdaj v bistvu pojem dva enaka sadeža, okej razen mogoče mandarin (al pa češenj, jagod, pač teh manjših).
ker pri tej dieti sem dobila občutek, da je kar greh, če poješ dve "različici" sadja (za en obrok)
ker pri tej dieti sem dobila občutek, da je kar greh, če poješ dve "različici" sadja (za en obrok)
If people can't accept your imperfections, that's their fault.
-
arrow - Kofetarica
- Na forumu od: 5. 11. 2007
motorola napisal/-a:mene pa zanima nekaj glede sadja (sem slučajno šla brat o tej dieti), a je res fejst narobe, če pojem-o 2 različna sadeža? recimo jabolko in kivi in ne dveh jabolk? ker nikoli nisem gledala na to, ko sem jedla sadje, da sta dva enaka sadeža. redkokdaj v bistvu pojem dva enaka sadeža, okej razen mogoče mandarin (al pa češenj, jagod, pač teh manjših).
Jst sm tud že sprobala tole dieto in sm pojedla tudi 2različna sadeža pa ni bilo nič narobe,tko da nč bat Sem kr dost shujšala samo po kakšnem letu sm pa kr začela dobivat nazaj izgubljene kilogramčke, tko da nič ni večno
I fear to keep an open mind, for there are those who would use it as a door to my soul.
- Wanna
- Sramežljivka
- Na forumu od: 5. 11. 2006
Hey!
Tudi jaz sem danes zacela z dieto!! Upam da bo ok ne...
Pred 4 leti sem ze s to dieto zgubila skoraj 15kg v 2 mesecih ( ceprav so bili prisotni vsakodnevni intenzivni treningi tenisa) ... pocasi so se kilogramcki nabrali nazaj ampak zdaj je tega dost
Vsakemu lahko rata ce si le dovolj zeli! Malo samodiscipline, pa bo
Pred 4 leti sem ze s to dieto zgubila skoraj 15kg v 2 mesecih ( ceprav so bili prisotni vsakodnevni intenzivni treningi tenisa) ... pocasi so se kilogramcki nabrali nazaj ampak zdaj je tega dost
- Wanna
- Sramežljivka
- Na forumu od: 5. 11. 2006
Hey!
Prvi neprebran prispevek • 890 prispevkov
• Stran 59 od 60
•
Prejšnja
1 ... 56, 57, 58, 59, 60
Naslednja
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov