90 dnevna dieta

Gurmanski užitki.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
polly-polly
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 31. 12. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a polly-polly » 20. Sep. 2006 9:37

sinička napisal/-a:
SkY-MaN napisal/-a:koliko si pa shujsala sinicka?jst pa vodnih dnevih naprej sm bila grozno lacna ,tako da ne vem ce bi jih imela.Na sam vodni dan sm se pa izvrstno pocutila.

zgubla sm okol 8 kil... 5 more to go (sam brez te diete) :D

sinicka a te lahko vprasam na kaksen nacin imas zdaj namen izgubit se tistih 5 kilogramov? Napisala si brez te diete. Ker tudi jaz mam cilj se 5 kg izgubit in to na cisto drugacen nacin kot pa je ta 90 dnevna dieta. (mal OT sorry) :oops: :oops:
Uporabniški avatar
sinička
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 8. 4. 2005
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a sinička » 20. Sep. 2006 10:11

s telovadbo, čim manj sladkarij in posti ob polni in prazni luni
probala bom še enomesečni program herbalife (je tut tema na forumu), pol bomo pa vidli kok hitr bo šlo dol :D
Uporabniški avatar
Marco
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 17. 2. 2006
Kraj: Bel-Air

Neprebrana objavaNapisal/-a Marco » 20. Sep. 2006 10:21

jao buče... Ločevalna dieta... Izgubiš nevem 15Kg v nekem kratkem časovnem obdobju in če se pogledaš v špegu še slabše zgledaš kot pred hujšanjem. Zakaj? Namreč pri tej dieti, ne kuriš maščobo amapk izgubljaš mišično maso. Kaj posledično privede, do bolj razlezene nenapete kože ipd, saj mast ostane... Uglavnm nič preveč lepo na pogled.. In po vsem tem po končani dieti, kmalu lahko pridobiš kilograme nazaj - će ne še več...

Optimalno in najbolj zdrav način hujšanje je 0,5kg izgube teže na teden..

Za kvalitetno hujšanje, da ti ostane tudi na dolgi rok:
- urejena prehrana!! ( 5x do 6x obrokov na dan ) Čeprav je nekaterim to skregano z logiko, več o tem kdaj drugič..
- kardio
- Za oblikovanje postave optimalno fitnes z utežmi

Sicer vem, da z napisanem against loečvalna dieta, ne bom dosegel nič ,pri vsaj 95% ženske popuilacije tukaj na forumu... Če bi bilo že tistih 5% bi bilo ogromno :D

svetujem oz. toplo priporočam da kdaj zaidete na fitnes forum mojportal.com, kjer boste veliko zvedle o načinu, dietah ( slabih, koristnih, ipd...), kjer sodelujejo tudi strokovnjaki, fitness inštruktorji...

Punce po pamet in čim bolj stran od ločevalne ;)
Let's bypass all the bullshit and just get naked
Uporabniški avatar
Dagi
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 1. 8. 2006
Kraj: ...

Neprebrana objavaNapisal/-a Dagi » 20. Sep. 2006 10:48

No ti si pa na forumu ki zadeva direkt ločevalno dieto mal preber pisanja vseh teh srečnih žensk k so zgubile tud po 30kg, pa k limajo slikce prej in potem, pa ko s pravim način prehranjevanja (ki se ga btw s tole dieto fajn navadiš) svojo težo tud uspešno ohranjajo!
Always look on the bright side of life!
Uporabniški avatar
Marco
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a Marco » 20. Sep. 2006 11:13

hehe... No saj sem pričakoval približno tak odziv... S fitnesom ipd. se že predolgo ukvarjam, tako da bom itaq kmalu zaključil v tej temi, ker vem da je nesmiselno tukaj z moje strani še kaj diskutirati... No si bom vzel enkrat čas in šel na hitro skozi, sicep pa lepo da je uspelo telim parim dekletom... Genetika ima veliko vlogo: jaz naprimer lahko vse jem, karkoli in kadarkoli mi paše, pa vseeno ohranjam neko lepo razmerje med maso in defenicijo. Recimo primer: Od desetih kolegov, ki imamo skupne treninge z isto intenzivnostjo, podobnim stilom življenja ipd. imam samo jaz tako srečo, da mi pri prehrani ni treba delati nekih povdarkov z razliko od ostalih ki trenirajo toliko časa kot jaz in niso še na polovici moje poti... Oni se bodo morali za cilj ki sem ga jez dosegel, malo bolje potruditi, bolj urediti prehrano, še bolj trdo trenirati ipd...

Lepo da je tistim nevem cirka 30% ženskam uspelo... Kaj pa ostalih 70%?
Uporabniški avatar
Dagi
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 1. 8. 2006
Kraj: ...

Neprebrana objavaNapisal/-a Dagi » 20. Sep. 2006 11:24

glej... vredno se je vsaj potrudit... mogoče pa padeš v tistih 30% po tvoje... :wink: še zmer bolš da vsaj nekej počneš kt pa da se samo sam seb smilš pa premišljuješ o tem da morš zdej pa res počas že shujšat... :wink:
Always look on the bright side of life!
Uporabniški avatar
polly-polly
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a polly-polly » 20. Sep. 2006 11:46

No nej povem, da sm si jest s to dieto uredila prehranjevanje in sicer nisem se tocno držala (mau po svoje - brez sadnih in vodnih dnevov) in to sm drzala eno leto in nato pocasi prehajalo v bolj to sportno prehrano, tako, da sm zej ze cist v tem. V glaven ta prehrana za izgubo mascobe te zlo omejuje (to je dejstvo) in vecina ljudi se ni pripravlena tok odpovedat ampak bi radi v eni normalni količini jedli VSE in pri tem ohranjali normalno postavo. Za normalno postavo smatram tako k mas vsen malo maščobe (ne tisto k mas BF pod 10%, pa si cist nabildan). No uglavnem sem mnenja, da te ta dieta lahko nauči enga REDA v prehranjevanju, ne vzame ti velik časa, ker avtomatično z ločevanjem znižaš kalorije in ti ni potrebno vse preračunavat.
No med dieto sm jest SKOZ hodila v fitnes (3krat na teden), plus 3krat kardio vadbo tek, kolo, pozimi tek na smučeh in sm lepo shujšala.
No Marco pa, da me ne bos koj napadu, zdej se grem bolj sportno prehrano (+fitnes) prav to kar si ti tm napisov. Dejstvo pa je, da sm spoznala, da enga k je tok in tok let jedu samo mastno hrano, burgerje, no in podobno, tezko (za vedno) kar v hipu uvedes v to fitnes prehrano. In sm pac mnenja, da mors zacet s tem, da jes vse v nekih normalnih količinah in v nekem redu. Sele po tem postopoma prehajas v to sportno prehrano za izgubo mascobe.
jest npr. po enem letu ko sm se naučila enga reda, spoznala kaj moje telo zahteva in zmore se zdej drzim tega prehranjevanja k ga prakticiras tudi ti (Marco) no ce ga: pisc. prsa in puranja prsa, skuta, ribe, salama pisc. prsa, polnozrnate testenine, zelenjava, jogurt + polnozrnati musliji .... (nič sira, nič rdečega mesa) .... mi zelo odgovarja ta prehrana (no u bistvu nacin zivljenja) in ga zato tudi prakticiram. e mi pa zdi, da ni veliko punc, ki bi se bile prpravlene odpovedat tej vsakdanji hrani: npr.: bele testenine, krompir, bel kruh, rdeče meso, sir,....
PS: sinicka thx
Uporabniški avatar
Marco
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a Marco » 20. Sep. 2006 16:30

Lepo povedano in čestitke za tak dosežek. Seveda je treba spreminjati/prilagajati se novem življenjskemu stilu postopoma. Namreč hitro se lahko zgodi da se ti naenkrat vse zagnusi in hitro ti tudi motivacija pade, če rinemo z glavo skozi zid ipd... Treba se je tega lotiti počasi, da to preide človeku v navado. Tudi počutje se ti zelo izbolša, imaš več energije ipd..
Jaz hrane nimam preveč striktne.. Pazim predvsem na to da imam vsaj 5 obrokov na dan. No sedaj jem zelo bolj urejeno, ker je oče zbolel in se more držati zdrave prehrane/diete. Zaenkrat imam še dobro presnovo, s postavo sem zadovoljen tako da si ga bl u izi jemljem... Vendar bolje je začeti prej, kot pa enkrat ko ti tehnitca pokaže kar naenkrat 15 kil več ;)
Uporabniški avatar
polly-polly
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a polly-polly » 20. Sep. 2006 18:10

:) hvala Marco. ja sej pr men je ati diabetik ze par let, tko, da mamo prehrano delno (samo delno) poštimano zarad tega. Drgac pa kr se genetike tiče sem jest ravno nasproten tip kot ti - pri men se koj use pozna
:( zdej ze doooolgo casa niti kilca ni sla dol, se pa telo na zunaj spreminja...
mam pa cilj 5 kg do naslednjega poletja.
Uporabniški avatar
Marco
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a Marco » 20. Sep. 2006 18:26

ja ponavadi se pri neki točki rado ustavi... Če ni več napredka, poskušaj malo spremeniti svoj program, če se zelo poanvlja. Mišice je treba malo šokirati ipd. Pa seveda poslušaj svojo telo ;) Ja tudi pri genetiki se enkrat ustavi... Čas te povozi, tako da preveč odlašati ni dobr. Lepo počasi in kvalitetno. Organizem se ne muči, in pa na dolgi rok se ti bo zelo obrestovalo. Le tako naprej! ;)

Lp
Uporabniški avatar
sinička
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 8. 4. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a sinička » 20. Sep. 2006 21:07

če imaš čas in denar itak da ni panike delat vsega tega, samo eni si pač ne moremo privoščit vsega tega... meni ta fitnes kar lep kupček denarja vzame, zato sem se odločila, da bom spomladi prenehala ga obiskovati in bom raje hodila tečt v naravo in doma delala pilates

me pa neki zanima (bom mal šla offtopic)... poznaš kake učinkovite vaje za notranja stegna? meni že od nekdaj grenijo življenje in jih nikakor (niti na fitnesu) ne morem oklestit :cry:
Uporabniški avatar
jozica1
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 29. 4. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a jozica1 » 20. Sep. 2006 21:55

se strinjam z Marcom 100%! poleg tega velik folka pridobi nayaj + dodatno maso... :?

pa vem tud dejanski primer, ko sta oz se vedno hujsata fantova mami in stara mama - spoh druga se mi zdi kot posusena roza... :? ne izgleda prav nic lepo. z obeh tako rekoc visi dol, le da njegova ammi ob tem se telovadi in se vidijo obcutne izboljsave.
Uporabniški avatar
polly-polly
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a polly-polly » 21. Sep. 2006 9:43

sinička napisal/-a:če imaš čas in denar itak da ni panike delat vsega tega, samo eni si pač ne moremo privoščit vsega tega... meni ta fitnes kar lep kupček denarja vzame, zato sem se odločila, da bom spomladi prenehala ga obiskovati in bom raje hodila tečt v naravo in doma delala pilates

me pa neki zanima (bom mal šla offtopic)... poznaš kake učinkovite vaje za notranja stegna? meni že od nekdaj grenijo življenje in jih nikakor (niti na fitnesu) ne morem oklestit :cry:

jest mam srečo, da mamo pocen fitnes 3500 za mesečno (študentska cena) tko, da to se men zdi ful ful pocen k vem k sm vcasih v LJ dajala 10 000.
Joj stegna :cry: mam isti problem pa se ful mam nabita (bivsa smucarka). Jest za noge predvsem kolesarim k to ti nardi ful lepo obliko, pa ksni šprinti (tek). Hmm od vaj tko pa vem tist dvig noge ko ležiš na boku več se pa ne spomnem zdej, mamo mi na fitnesu par naprav za to... n vem nej raj Marco se kej vec pove.. :oops:
Uporabniški avatar
Marco
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a Marco » 21. Sep. 2006 10:52

en lep primer nekega dekleta:
"Iz osebnih izkušenj povem - mela sem kar močna stegna (zaradi načina treninga-rokomet) + maščobe. Odkar se pazim pri prehrani, so se mi stegna opazno zožala, celulita skorajda sploh nimam več(razen če kožo ful skupi stisnem) , mišic pa nisem veliko izgubila. Mislim, da je to idealna kombinacija, ker si zelo suhih stegen itak ne morem privoščit in jih tudi ne morem imet zaradi treningov. Če bo samo hujšala brez treninga, se ji bodo stegna sicer posušila, ampak maščoba in celulit (če ga ima) se bosta sigurno še videla. "

sicer pa za oblikovanje, je najbolj optimalno fitness z utežmi... Dvigovanje nog, bokov ipd... na začetku je OK, samo za kaj večji napredek, bo pa treba na naprave oz. lahko si kupiš kakšne ročke ipd.. No za vaje bom malo pobrskal in ti prilepim par slikc.. Samo še nekaj. Sininčka notranja stegna ti deljao težave v smislu, da so "špehasta"? ali kako naj se lepše izrazim :D
Še enkrat ponavljam: neke čudežna vaja vam ne bo pokurila vseh maščob, samo mišice bodo postale bolj utrjene, te pa bodo še vedno skrite pod maščobo. Pa še nekaj. Izguba maščobe na enem delu telesa ni mogoča, ampak se po celem telesu enakomerno izgublja. Torej mašobe se pa kurijo s pravo kardio vadbo in urejeno prehrano...

hm 3500sit/mesec... Zanimivo, lahko zaupaš kateri fitness je to ;)
Zadnjič spremenil Marco, dne 21. Sep. 2006 11:28, skupaj popravljeno 2 krat.
Uporabniški avatar
Mihaa
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a Mihaa » 21. Sep. 2006 11:04

haha Marco si kr ql tole napisu, lepo si punčkam razložu kuko pa kaj poteka dieta, sm ponosn nate :D Kdaj gremo spet kej na fitnes skupej :cool:

Vrni se na Kuhinja

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov