Zmedenost

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
dai.94
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 27. 11. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a dai.94 » 30. Dec. 2009 17:53

lol :lol:
sunset21
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 7. 3. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a sunset21 » 09. Mar. 2010 13:11

no ja, spet jaz :D
od vseh teh mojih vragolij, bi ne, bi ne bi...sem ostala praznih rok. tudi moja poklicna matura mi je potekla in bi mogla še enkrat delat.
je pa hudič, ker imam odpor do te smeri. rada bi šla v drugo smer, razmišljala o poklicnem tečaju..praksa je pa obvezna pri vsakem poklicnem tečaju a ne?
praksa še ni problem, je pa problem na shihtu se zment kaj in kako, ker komplicirajo preveč. :roll:
sploh ne vem, kaj naj naredim. :roll: tečna sem sama sebi.
floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 22. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a floribunda » 09. Mar. 2010 13:23

zakaj se pa s poklicno maturo nisi vpisala na neko visoko šolo?
zdej so popularni tečaji za vzgojiteljice v vrtcu, če ti otroci ležijo.
kaj pa kake zasebne izobraževalne ustanove? tudi rabiš maturo? najbrž ne povsod?

najbolje bo, da mahneš na območni zavod za zaposlovanje in se pri kaki svetovalki pozanimaš o opcijah ki jih imaš.
sunset21
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objavaNapisal/-a sunset21 » 09. Mar. 2010 13:49

nimam narejene poklicne mature. en predmet nisem naredila.
T00Mika
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 26. 2. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a T00Mika » 09. Mar. 2010 13:50

Kar se tiče tečajev, moraš imeti kar srečo, da prideš v krog izbranih. Ker je letos država glede izvajanja tečajev, namenila zelo malo financ. Poleg tega, pa seveda najbolje iti čimprej, ker te najprej vpiše na seznam čakajočih, in potem traja in traja, če te izberejo. Izbirajo tudi na podlagi dosedanje izobrazbe(potreben je dokončan 4-letni program, katerekoli srednje šole), tvojih lastnih želja, morebiti kakršnihkoli izkušenj. Edini pogoj je, če te izberejo, da moraš ta tečaj dokončati, v nasprotnem primeru vračaš denar.
A tebe zanima delo vzgojiteljice? Poznam kar nekaj oseb, ki so se vpisale v ta tečaj, opravile tistih nekaj izpitov, pa mislim da so vključene tudi športne aktivnosti (tečaj plavanja se mi zdi), dol. število ur. In ko to zaključiš, potem moraš opraviti nek določen del ur prakse, da ti ta tečaj v celoti priznajo, ter da si potem pripravljen za delo v vrtcu, kot pomočnica vzgojiteljice.
sunset21
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objavaNapisal/-a sunset21 » 09. Mar. 2010 13:55

delo me po drugi strani veseli, a nsiem talent na glasbilih in na likovnem področju, tako da to odpade.
razmišljala sem v smeri prometnega tehnika, poklicni tečaj..ni poceni jasno,niti ni ne vem koliko iskanih služb.
biti gostinc, še par let je pa nemogoče, ker se mi trga. 9 let sem že v tem in enostavno ne gre več. niti ni bil to moj željen poklic.
zato imam tudi prevelik odpor da bi še enkrat šla maturo delat. želim si iti kam drugam, čas šolanja pa naj bi bilo eno leto.
T00Mika
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objavaNapisal/-a T00Mika » 09. Mar. 2010 14:04

Torej ni nekega dela, ki te dejansko veseli? Poleg tega, si se odločila, da več kot eno leto ne boš zapravila za šolanje. Ampak če dobro premisliš, a ni bolj pametno, se šolati leto, dve, več, pa potem počneš kar ti je všeč in rada opravljaš to delo.
Dobila sem občutek, da bi rada imela neko izborazbo, ni pomembno katero, samo da boš nekaj počela in da boš rekal, da nekaj imaš. Včasih je o takšni stvari bolje dvakrat premislit, vložit v to nekaj več, in potem imaš tisto, s čimer si zadovoljen - če me razumeš. :wink:
sunset21
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objavaNapisal/-a sunset21 » 09. Mar. 2010 14:24

to je res. o kakršnikoli prekvalifikaciji itd. anj bi trajalo 1 leto in bi šla potem na fax.
T00Mika
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objavaNapisal/-a T00Mika » 09. Mar. 2010 14:28

Preprosto, najprej narediš maturo, da imaš odprtih malce več možnosti, potem boš pa dalje razmišljala kako in kaj. No to je zgolj moje mnenje, kako pa ti gledaš na to in kako se boš odločila, je pa potem druga stvar. Odloči se tak, da ti bo ustrezalo, ne glede na leto/dve več, ki bi ju zapravila. :wink:
Uporabniški avatar
haley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 20. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a haley » 09. Mar. 2010 14:36

Se kar strinjam s Toomiko... Če si res želiš v nek drug poklic in veš, da ti v gostinstvu ni več za zdržat pol se boš zihr potrudila pa nardila poklicno maturo. Že s tem maš pomoje kar nekaj možnosti, da dobiš kako drugo službo.

Kero izobrazbo bi pa predobila s poklicno maturo?
sunset21
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objavaNapisal/-a sunset21 » 09. Mar. 2010 14:53

gostinski turistični tehnik
Uporabniški avatar
haley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 20. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a haley » 09. Mar. 2010 16:15

^^pomoje bi lahko potem tudi kako drugo službo dobila. Mogoče v kaki turistični agenciji, na recepciji... Ponavadi je za taka dela dovolj 5. stopnja izobrazbe.

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov