Zmedenost
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- sunset21
- Debatorica
- Na forumu od: 7. 3. 2009
bolj premišljujem, manj vem, hehe..
no, gre se zaradi moje mature...maturo naj bi šla delat kot 21 letnik.tukaj pa pride do problema...nekak se ne morem lotit, saj 5 predmetov se moram naučit do maja, kar ni lahko...saj je zraven še shiht,rekreacija itd.
razmišljala sem tudi o MT, ampak se en bo zneslo, saj bi mogla shiht zapustit...to pa je težko, glede na to, da redno službo zelo težko dobiš.
niti ne vem kaj naj naredim..ali naj leto dni počakam, do pametne rešitve, ali naj se nekako prisilim in zaćnem delat.
ja, boste rekli, da pišem, da delam zapiske...že že, sam kaj ko naredim pol strani, pa se naveličam in več ne vem kaj in kako..
že 2 ure si govorim, da grem zapiske delat, pa nč od tega.
vem, da je pri vas isto, samo da ste mal na višjem položaju
torej ste na faksu, jaz pa odkar sem fertik 5.letnika še kar čmurim s to maturo.
najprej s poklicno ni bilo ok, en predmet nisem naredila, sedaj pa so problemi pri splošni maturi.
tako, da se človek sprašuje, če mu je šola namenjena...
žal nisem izobražena po moji želji, tako da niti to ne morem delat, kar sedaj delam še 50 let, kr me en veseli, ker se mi bo zrolalo
no, gre se zaradi moje mature...maturo naj bi šla delat kot 21 letnik.tukaj pa pride do problema...nekak se ne morem lotit, saj 5 predmetov se moram naučit do maja, kar ni lahko...saj je zraven še shiht,rekreacija itd.
razmišljala sem tudi o MT, ampak se en bo zneslo, saj bi mogla shiht zapustit...to pa je težko, glede na to, da redno službo zelo težko dobiš.
niti ne vem kaj naj naredim..ali naj leto dni počakam, do pametne rešitve, ali naj se nekako prisilim in zaćnem delat.
ja, boste rekli, da pišem, da delam zapiske...že že, sam kaj ko naredim pol strani, pa se naveličam in več ne vem kaj in kako..
že 2 ure si govorim, da grem zapiske delat, pa nč od tega.
vem, da je pri vas isto, samo da ste mal na višjem položaju

najprej s poklicno ni bilo ok, en predmet nisem naredila, sedaj pa so problemi pri splošni maturi.
tako, da se človek sprašuje, če mu je šola namenjena...
žal nisem izobražena po moji želji, tako da niti to ne morem delat, kar sedaj delam še 50 let, kr me en veseli, ker se mi bo zrolalo

Zadnjič spremenil sunset21, dne 25. Dec. 2009 18:51, skupaj popravljeno 1 krat.
-
..Evelyn.. - Cosmopsiho
- Na forumu od: 4. 4. 2008
Ablahbla, jz se moram šest predmetov naučit do 19ga januarja! 

It was forever..but it didnt last long..
-
*mala* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 3. 8. 2004
Prisili se zapiske delat. To sem jaz vedno naredila, sam potem se mi učit ni dalo
mi je blo pa ful luštno pisat z barvnimi kemiki, kaj barvat
Do maja imaš še ogromno časa, tako da ti lahko rata, če hočeš. Ne vem zakaj bi še bolj zavlačevala.
Je pa res, da ti bo težje kot dijakom zadnjega letnika, ki celo leto pišejo teste, ponavljajo. Zakaj pa nebi MT? Pomoje nebi bilo slabo. Vsaj "prisiljena" si tam bit in poslušat.
Sicer pa (vsaj meni) matura ni bila nič v primerjavi s faksom. Za maturo sem se učila po liniji najmanjšega odpora, ker nisem imela omejitve na faksu, tako da sem bila popolnoma sproščena (medtem ko ostali trepetali
), ampak mi presneto dobr ratala. Na faksu se šele začne žur glede učenja.
Meni (verjetno sem bila edina) je bila matura zakon
zelo lepa izkušnja in bi šla takoj še enkrat!
Sicer bi pa tudi jaz rabila kak nasvet kako se spravit učit, ker se dejansko sploh ne znam učit in me tepe

Do maja imaš še ogromno časa, tako da ti lahko rata, če hočeš. Ne vem zakaj bi še bolj zavlačevala.
Je pa res, da ti bo težje kot dijakom zadnjega letnika, ki celo leto pišejo teste, ponavljajo. Zakaj pa nebi MT? Pomoje nebi bilo slabo. Vsaj "prisiljena" si tam bit in poslušat.
Sicer pa (vsaj meni) matura ni bila nič v primerjavi s faksom. Za maturo sem se učila po liniji najmanjšega odpora, ker nisem imela omejitve na faksu, tako da sem bila popolnoma sproščena (medtem ko ostali trepetali

Meni (verjetno sem bila edina) je bila matura zakon

Sicer bi pa tudi jaz rabila kak nasvet kako se spravit učit, ker se dejansko sploh ne znam učit in me tepe

But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
-
*mala* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 3. 8. 2004
Ne pomaga, ker seveda ratam lačna, si grem za jest narest, pojem, ugotovim da sem žejna, si grem za pit ponj, pol me na wc zagrab, se odločim, da se bom učila, ratam zaspana po 15 min, si grem kavo skuhat, spijem počasi kavo, se spravim učit, me spet na wc, pol kmal spet lačna ratam
Obup!
Sej se izboljšuje, ampak počasi
sej se čudim, da sem sploh do faksa prilezla s tako lenobo 

Obup!
Sej se izboljšuje, ampak počasi

But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
- sunset21
- Debatorica
- Na forumu od: 7. 3. 2009
ja, saj vem, da do maja je še kar nekaj časa.sam vseen, me neka čudna panika grabi in se potem svet podre.če delam popoldne, nekak nč ne naredim za maturo, če delam ponoč, pa malo več...in pol me daje panika...ko delam zjutraj, pa kaj postorim, pa se lotim nekaj, pol pa že toliko ura, da letim na rekreacijo
lahko se pa pohvalim, da sem naredila skoraj seminarsko:)
hvala za nasvete.

hvala za nasvete.
- floribunda
- Cosmopsiho
- Na forumu od: 22. 2. 2007
ja js tudi mislim, da ni treba na vsak način silit na faks. to pomeni še 5 let dodatnega mučenja, eksistencialnih vprašanj in podobnih problemov.
ne vem, zakaj v sloveniji obstaja prepričanje, da je faks OBVEZEN. s poklicno šolo se da čisto lepo živet.
ne vem, zakaj v sloveniji obstaja prepričanje, da je faks OBVEZEN. s poklicno šolo se da čisto lepo živet.
-
..Evelyn.. - Cosmopsiho
- Na forumu od: 4. 4. 2008
Spet odvisno katero poklicno šolo..
Edino, če si nekdo res želi postat prodajalka al pa kaj takega(kar ne pravim, da je slabo) potem pa je res popolnoma vseeno dandanes katero šolo imaš.

It was forever..but it didnt last long..
-
haley - Cosmopsiho
- Na forumu od: 20. 11. 2007
Mislim, da imaš do maja še čisto dovolj časa, da se vse lepo naučiš. Pač sama sebe prepričaj, da kak bo fajn, ko boš naredila maturo in da se ti bodo že s tem odprle nove poti za kako novo službo.
Pomoje je najboljš, da se lotiš kakega predmeta, ki ti je najtežji, prosi koga še za pomoč oz. si dobi inštuktorja. Bolš, da ti nekdo pomaga, če veš da imaš probleme z določenim predmetom. Prosi še svoje starše, fanta, prijatelje... naj ti stojijo ob strani...mene tud to pomaga, če vidim da me nekdo spodbuja pri tem.
Samo naj te ne bo preveč strah. Matura ni nek bav bav, ker sem se jo tudi jaz blazno bala, potem pa sem videla, da ni tako hudo.
Pomoje je najboljš, da se lotiš kakega predmeta, ki ti je najtežji, prosi koga še za pomoč oz. si dobi inštuktorja. Bolš, da ti nekdo pomaga, če veš da imaš probleme z določenim predmetom. Prosi še svoje starše, fanta, prijatelje... naj ti stojijo ob strani...mene tud to pomaga, če vidim da me nekdo spodbuja pri tem.
Samo naj te ne bo preveč strah. Matura ni nek bav bav, ker sem se jo tudi jaz blazno bala, potem pa sem videla, da ni tako hudo.
- floribunda
- Cosmopsiho
- Na forumu od: 22. 2. 2007
sunset21 napisal/-a:gostinka sem, zato si tudi želim it na fax in iti stran od gostiinstva.
najbolj mučno je, ki ne morem biti pri mir niti pol ure.![]()
želiš si nekaj, a te nekaj zavira..bah...
če ne moreš sedet za knjigo niti pol ure je škoda cajta sploh delat maturo in se vpisovat na faks.
pa dejte se že enkrat sprijaznit z dejstvom, da vsi pač nis rojeni za intelektualno kariero madonca.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Google [Bot]