Zaukazana nenosečnost

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Ali vas je delodajalec kdaj silil v podpis izjave, da vsaj 3 (ali 5 oz. neko število) let ne boste zanosile?

Ja
4
9%
Poznam frendico, je podpisala
7
15%
Ne
35
76%
Skupaj glasov : 46

Uporabniški avatar
Lastovica
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 24. 12. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a Lastovica » 17. Jan. 2006 21:43

kr.ena napisal/-a:Kaj pa vnaprej podpisane izjave o prostovoljni odpovedi delovnega razmerja? A to se da dokazat kdaj in pod kakšnimi pogoji je bilo podpisano? Tudi to se dogaja...

Ce se prav spomnim, tudi to nima pravne veljave. Oziroma ne mores ti vnaprej podpisovat, da bos pod dolocenimi pogoji prostovoljno podal odpoved o zaposlitvi.

Ce se motim, se opravicujem, ampak od mojga izpita iz delovnega prava je ze nekaj casa, pa ne vem vec tako precizno :)
Uporabniški avatar
kr.ena
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a kr.ena » 17. Jan. 2006 21:48

Saj nič ne piše, da odpoveduješ pod določenimi pogoji (nosečnost). Enostavno piše, da odpoveduješ delovno razmerje, prostor za datum pa pustiš prazen... in če ne podpišeš, ne dobiš službe... Sem slišala za take primere, ne vem pa, kako so se končali...
fun
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 15. 8. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a fun » 19. Jan. 2006 7:49

Js sm tut že slišala za take primere. Se mi zdi zelo grozno, da se to dela. :x
Že tako so ženske, ki se odločajo za otroke čim starejše, pol pa še to. :(
ivana orleanska
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 5. 10. 2004
Kraj: tupatam

Neprebrana objavaNapisal/-a ivana orleanska » 22. Jan. 2006 3:18

mislim da tudi take "blanko izjave" nimajo veljave, oz. če te na podlagi tega odpustijo se lahko pritožiš, ali pa še pred podpisom rečeš da boš dala na presojo ustavnosti....je pa res da če kaj "frčkaš" te lahko ne zaposlijo iz "kakega drugega razloga"
Uporabniški avatar
Tanja__
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 10. 12. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a Tanja__ » 22. Jan. 2006 19:53

pehta napisal/-a:
opium napisal/-a:tale tvoja anketa pa je res zmagovalna, čudn da nisi kr samo ene opcije dala... :D

Se ne da, mi je zavrnil.

:wink: The best!
Uporabniški avatar
*Srček
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 19. 6. 2006
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a *Srček » 11. Jul. 2006 20:13

pehta napisal/-a:Poznam kar nekaj punc, ki so ob podpisu pogodbe o zaposlitvi morale - ilegalno seveda - podpisati tudi izjavo, da npr. toliko in toliko let ne bodo zanosile. Jasno da je to protizakonito in če delodajalca prijaviš in mu dokažejo, lahko ornk nasrka.

Gre za hudo kršitev zakonodaje, ampak punce raje podpisujejo - in se celo držijo tega - kot pa da bi izgubile job ali imele druge posledice. Ja, tudi to je rezultat gnilih kapitalistov, ki jih nekateri tako zagovarjajo (tudi na forumu).

Obnavlam staro temo ampk me je naslov res pritegnu...men tut če dajo podpisat podpišem takoj,pol pa če se mi zdi taprav čas pa koj zanosim.Zakaj?

Ker oni nimajo pravne podlage na kateri me lahko odpustijo, jes mam pa dokaz da so ravnali protizakonito...jes dobim odpravnino + odškodnino ker so mi kršil TČP&S, oni bojo pa faaaaaajn premisl preden bodo še kateri kej tazga nardil... :wink:
Kaži da me nisi voleo,kaži da si mi odoleo,kaži bilo šta al naivno, još niko me nije preboleo..
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 19. Jul. 2006 12:13

pehta napisal/-a:Poznam kar nekaj punc, ki so ob podpisu pogodbe o zaposlitvi morale - ilegalno seveda - podpisati tudi izjavo, da npr. toliko in toliko let ne bodo zanosile. Jasno da je to protizakonito in če delodajalca prijaviš in mu dokažejo, lahko ornk nasrka.

Gre za hudo kršitev zakonodaje, ampak punce raje podpisujejo - in se celo držijo tega - kot pa da bi izgubile job ali imele druge posledice. Ja, tudi to je rezultat gnilih kapitalistov, ki jih nekateri tako zagovarjajo (tudi na forumu).

ilegalno??nevem kako je s tem pri nas, vendar od mojga bratranca žena je podpisala pogodbo v bruslju za nevem kaj v komisiji za evropsko unijo-visok stolček, in je bilo vse legalno in pravno...in potem je še zanosila vmes, čeprav je podpisala in ni blo nobene panike, razen tega da je mela mal skrajšano porodniško...
Uporabniški avatar
GloR-Red
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 11. 2. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a GloR-Red » 18. Jul. 2008 16:06

no ja...js lahko dodam le to da tista k to podpiše bo veretno podpisala tut kere druge podobne bedarije če ji bodo dal...osu ne gre več sam enkrat na led =)
Love yourself. Be fatal.

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov