Zaposlitev v trgovini
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- sunset21
- Debatorica
- Na forumu od: 7. 3. 2009
orhideja1 napisal/-a:sunset21 napisal/-a:
jaz govorim iz svojih izkušenj.
Kakšnih izkušenj? Minimalna plača je 597,43 in nič drugače!!
madona, se razburjamo. kot da smo v parlamentu, en čez druzga.
vprašala si me, koliko bi bila plača po moje, in sem ti napisala.
če je tako iz tvoje strani, prav. tako je pa iz moje strani, kot sem napisala.
če je pa res skrajšan delovnik, potem pa ne vem zakaj se razburjaš.
- orhideja1
- Kofetarica
- Na forumu od: 29. 10. 2007
- Kraj: Ljubljana
*QueenBitch* napisal/-a:orhideja1 napisal/-a:sunset21 napisal/-a:
jaz govorim iz svojih izkušenj.
Kakšnih izkušenj? Minimalna plača je 597,43 in nič drugače!!
To je minimalna plača, ki je bla sprejeta kak teden nazaj, s tem da je niti še vsa podjetja niso uvedla in da tista ki slabše stojijo jo bojo uvajala postopno.. Drugače je bila pa minimalna plača 600€ bruto, kar pride 460, 79€ neto potem pa še prevoz in prehrana. Te preračune si lahko pa tle ogledaš: http://www.manpower.si/domov/informativ ... cun_place/
Draga moja niti pod razno nimaš prav. Ta minimalna plača obstaja že kar dolgo časa in nikakor ni bila sprejeta teden nazaj. In jo nimajo kaj uveljavljat posamezna podjetja, ker je za vsa podjetja enaka. In minimalna plača ni bila še nikoli višja od tega zneska in zato nikoli 600 eur. Prevoz in prehrana pa sploh nimata nič zraven bruto plače o kateri govorimo.
- orhideja1
- Kofetarica
barbie_girl_85 napisal/-a:Minimalna plača pa za Hofer itak ne velja, sem učeraj slučajno zvedla, da ne delajo polni delovni čas, ampak 25 ur na teden.
Za vsa podjetja velja minimalna plača. Če delaš manj ur se pač izplača sorazmerni delež. Drugače pa moja kolegica dela 40 ur/teden.
- orhideja1
- Kofetarica
haylee napisal/-a:^^ 142. člen ZDR: Z zakonom oziroma s kolektivno pogodbo se lahko določi kot polni delovni čas delovni čas, ki je krajši od 40 ur na teden, vendar ne manj kot 36 ur na teden.
36 ur je zakonski minimum in ne moreš sklent pogodbe o zaposlitvi za 25 ur na teden oz. je le ta v tem primeru nezakonita.
Točno to.
- orhideja1
- Kofetarica
sunset21 napisal/-a:če je pa res skrajšan delovnik, potem pa ne vem zakaj se razburjaš.
1. zato, ker je minimalna plača 597,43
2. zato, ker nima nobenega skrajšanega časa, ampak je to ena druga napisala, očitno za drug primer.
-
*mala* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 3. 8. 2004
orhideja1 napisal/-a:sunset21 napisal/-a:če je pa res skrajšan delovnik, potem pa ne vem zakaj se razburjaš.
1. zato, ker je minimalna plača 597,43
2. zato, ker nima nobenega skrajšanega časa, ampak je to ena druga napisala, očitno za drug primer.
Na spletni strani jasno piše, da trenutno zaposljujejo le za skrajšan delovni čas: KLIK (vsaj navadne delavke, medtem ko poslovodje za polni). In nekako dvomim da je to od včeraj na danes

Si tako zelo prepričana da ona res dela 40 ur na teden?
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
- orhideja1
- Kofetarica
*mala* napisal/-a:Na spletni strani jasno piše, da trenutno zaposljujejo le za skrajšan delovni čas: KLIK (vsaj navadne delavke, medtem ko poslovodje za polni). In nekako dvomim da je to od včeraj na danes![]()
Si tako zelo prepričana da ona res dela 40 ur na teden?
Jaz ne govorim kaj piše trenutno. Jaz govorim za konkretni primer. Ona se ni zaposlila včeraj, če že prejema plačo. In ja 100% sem, da je zaposlena za 40 ur na teden.
-
*mala* - Cosmopsiho
V bistvu ti ne verjamem
KLIK
Spodaj je prilepljen članek iz Financ (lahko se tudi tukaj registriraš in ga prebereš: KLIK) iz leta 2006, kjer piše tudi naslednje:
Dvomim, da so v tem času dali na polnega in spet nazaj na skrajšanega

KLIK
Spodaj je prilepljen članek iz Financ (lahko se tudi tukaj registriraš in ga prebereš: KLIK) iz leta 2006, kjer piše tudi naslednje:
Druga streznitev: prva plačilna lista. Razočarana delavka ugotovi, da od evropske plače ne bo nič. Namesto obljubljenih 650 evrov (155.766 tolarjev) neto plače dobi "zgolj" približno 334 evrov (80 tisoč tolarjev). Pozor! Delavke so zaposlene za krajši delovni čas, kar pomeni, da imajo delno plačane prispevke za pokojninsko in invalidsko zavarovanje. Če bi želele imeti plačane cele prispevke, bi si morale ali si same doplačati razliko ali pa se zaposliti pri drugem delodajalcu tako, da bi dosegle 40-urni tedenski delovnik.

But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
- orhideja1
- Kofetarica
*mala* napisal/-a:V bistvu ti ne verjamem![]()
KLIK
Spodaj je prilepljen članek iz Financ (lahko se tudi tukaj registriraš in ga prebereš: KLIK) iz leta 2006, kjer piše tudi naslednje:Druga streznitev: prva plačilna lista. Razočarana delavka ugotovi, da od evropske plače ne bo nič. Namesto obljubljenih 650 evrov (155.766 tolarjev) neto plače dobi "zgolj" približno 334 evrov (80 tisoč tolarjev). Pozor! Delavke so zaposlene za krajši delovni čas, kar pomeni, da imajo delno plačane prispevke za pokojninsko in invalidsko zavarovanje. Če bi želele imeti plačane cele prispevke, bi si morale ali si same doplačati razliko ali pa se zaposliti pri drugem delodajalcu tako, da bi dosegle 40-urni tedenski delovnik.
Se vidi, da ne poznaš politike zaposlovanja. Se ti zdi logično, da bi podjetje v celoti zaposlovalo le skrajšani delovni čas? Čemu? Zato, da bi imeli več stroškov, dela,... z večjim številom osebja.
Drugače pa ne mi pameti solit-za svojo kolegico že vem koliko ur na teden dela.
-
barbie_girl_85 - Cosmofrik
- Na forumu od: 15. 1. 2010
Hofer ne zaposuje prodajalk za polni delovni čas. PIKA. Nobene prodajalke. V nobeni poslovalnici. Nikoli. Tako da izgleda ne veš. Razen, če ni poslovodja, ti dalajo po 8 ur na dan (40 na teden).
In prosim te, ne izmišljuj si podatkov. Mogoče lahko farbaš določene osebe, ampak obstajajo tudi taki, ki točno vedo, kako in zakaj Hofer zaposluje.
Vprašala si še, o kakšnih stroških govorim, ko sem izračunala neto plačo prodajalke v Hoferju. Ne razumem dobro vprašanja, ampak tudi če delaš pri Hoferju, moraš plačati račun za elekriko, vodo, telefon.... No te stroške sem mislila.
Sicer ti pa tako ali tako ne verjamem več, ker če si si lahko izmislila, da kolegica dela polni delovni čas, si si najverjetneje izmislila tudi pogodbo, obljube, plačo....
In prosim te, ne izmišljuj si podatkov. Mogoče lahko farbaš določene osebe, ampak obstajajo tudi taki, ki točno vedo, kako in zakaj Hofer zaposluje.
Vprašala si še, o kakšnih stroških govorim, ko sem izračunala neto plačo prodajalke v Hoferju. Ne razumem dobro vprašanja, ampak tudi če delaš pri Hoferju, moraš plačati račun za elekriko, vodo, telefon.... No te stroške sem mislila.
Sicer ti pa tako ali tako ne verjamem več, ker če si si lahko izmislila, da kolegica dela polni delovni čas, si si najverjetneje izmislila tudi pogodbo, obljube, plačo....
-
*mala* - Cosmopsiho
orhideja1 napisal/-a:Se vidi, da ne poznaš politike zaposlovanja. Se ti zdi logično, da bi podjetje v celoti zaposlovalo le skrajšani delovni čas? Čemu? Zato, da bi imeli več stroškov, dela,... z večjim številom osebja.
Ja, se mi zdi logično. Zakaj pa ne? Očitno se jim že splača. Verjetno tudi v drugih državah zaposljujejo na isti način (ne vem pa), čeprav se nekje imenuje Aldi in ne Hofer

Lahko pa pošljem Hoferju mail, če kdaj zaposloval za polni delovni čas. A boš potem zadovoljna? A boš še naprej trdila svoje?
- sunset21
- Debatorica
- Na forumu od: 7. 3. 2009
orhideja1 napisal/-a:Se vidi, da ne poznaš politike zaposlovanja. Se ti zdi logično, da bi podjetje v celoti zaposlovalo le skrajšani delovni čas? Čemu? Zato, da bi imeli več stroškov, dela,... z večjim številom osebja.
haha.
Hofer ni edina trgovina, ki ima skrajšan delovnik.
In so službe, ki ti dajo deljen delovni čas.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov