Zaposlitev v trgovini

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

orhideja1
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 29. 10. 2007
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a orhideja1 » 02. Feb. 2010 22:17

sunset21 napisal/-a:
orhideja1 napisal/-a:
sunset21 napisal/-a:v enem mesecu ni šans, da toliko dobiš. začneš s pol manj kot ti obljubljajo, oz. mrbit 100€ več, kot ti povejo. bote zadovoljni, da je takšna plača,da vam ni treba delat nočne itd.

Pol manj kot 1000 sploh ne moreš dobit.

Drugače pa jaz (samo v trgovini) dobim plače toliko kot so mi jo obljubili, ne kar nekaj.

a misliš, da sem na pamet govorila, da ni možno, pol dobit?

če vam gre to v nos, pa poiščite drugo službo. jaz bi bila vesela, če bi imela takšna plačo.

Zakaj komentiraš nekaj, če ne veš zakaj se gre. Pol manj od 1000 je 500. Minimalna plača pa je 597,43 eur.
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 02. Feb. 2010 22:27

orhideja1 napisal/-a:
jullia_ napisal/-a:
orhideja1 napisal/-a:Tukaj so ji pogodbo samo pomolili pod nos kao smo že vse dogovorjeni ti samo podpiši.

Nočem bit nič nesramna do tvoje kolegice, ampak razumen človek v taki situaciji ne podpiše.

Kje maš pa ti garancijo koliko ti bodo dali stimulacije?

Si malo zgrešila poanto. Hočem povedat, da je pametno prebrat, preden podpišeš. Če te nekdo priganja in je očitno, da ni najbolj zainteresiran, da prebereš, je še toliko bolj nujno, da prebereš.
orhideja1
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a orhideja1 » 02. Feb. 2010 22:30

jullia_ napisal/-a:Hočem povedat, da je pametno prebrat, preden podpišeš. Če te nekdo priganja in je očitno, da ni najbolj zainteresiran, da prebereš, je še toliko bolj nujno, da prebereš.

Se strinjam, ker jaz bi že na začetku dvomila, da Hofer za delo v trgovini ponuja 1000 eur BRUTO plače, da si ne bo katera druga po svoje razlagala.
Uporabniški avatar
haylee
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 8. 9. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a haylee » 02. Feb. 2010 22:42

orhideja1 napisal/-a:Da ne bo kreganja in ugibanja. Tukaj so ji pogodbo samo pomolili pod nos kao smo že vse dogovorjeni ti samo podpiši.

15. člen zakona o delovnih razmerjih: "Delodajalec mora delavcu izročiti pisen predlog pogodbe o zaposlitvi praviloma tri dni pred predvideno sklenitvijo, pisno pogodbo o zaposlitvi pa ob njeni sklenitvi."
Dvomim, pri Hoferju ne poznajo naše zakonodaje. Vsaka večja trgovinska veriga ima kup pravnikov, ki urejajo zaposlovanje delavcev. Tko, da mi ni jasno, da je ona pogodbo prvič vidla, ko jo je podpisala.

P.s. sorry mogla sm; "poklicna deformacija" :D
Uporabniški avatar
barbie_girl_85
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 15. 1. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a barbie_girl_85 » 02. Feb. 2010 23:13

orhideja1 napisal/-a:
In kaj si ti novega povedala? Nič, saj vsi skoz govorimo koliko je njena bruto plača ne neto. Neto plače sploh nisem omenjala!!!!

F..... a res? No nisem brala vseh postov, iz cifre sm sklepala, da gre za neto. Res nisem iz tega ceha sam moja tašča ma v proizvodnji za tekočim trakom brez šole osnovno plačo (izplačilo) 550 eurov, kar za 100 eurov prekaša prodajalke v Hoferju. Boljšo plačo imajo tudi čistilke v kliničnem.

450 eurov na mesec dobit za delo prodajalke.....pa sej še za stroške nimaš. Uboge prodajalke.

No vseeno, post ne bo nikomur škodil.
sunset21
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 7. 3. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a sunset21 » 03. Feb. 2010 9:06

orhideja1 napisal/-a:
sunset21 napisal/-a:
orhideja1 napisal/-a:
sunset21 napisal/-a:v enem mesecu ni šans, da toliko dobiš. začneš s pol manj kot ti obljubljajo, oz. mrbit 100€ več, kot ti povejo. bote zadovoljni, da je takšna plača,da vam ni treba delat nočne itd.

Pol manj kot 1000 sploh ne moreš dobit.

Drugače pa jaz (samo v trgovini) dobim plače toliko kot so mi jo obljubili, ne kar nekaj.

a misliš, da sem na pamet govorila, da ni možno, pol dobit?

če vam gre to v nos, pa poiščite drugo službo. jaz bi bila vesela, če bi imela takšna plačo.

Zakaj komentiraš nekaj, če ne veš zakaj se gre. Pol manj od 1000 je 500. Minimalna plača pa je 597,43 eur.

jaz govorim iz svojih izkušenj.
orhideja1
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a orhideja1 » 03. Feb. 2010 22:23

barbie_girl_85 napisal/-a:
orhideja1 napisal/-a:
In kaj si ti novega povedala? Nič, saj vsi skoz govorimo koliko je njena bruto plača ne neto. Neto plače sploh nisem omenjala!!!!

F..... a res? No nisem brala vseh postov, iz cifre sm sklepala, da gre za neto. Res nisem iz tega ceha sam moja tašča ma v proizvodnji za tekočim trakom brez šole osnovno plačo (izplačilo) 550 eurov, kar za 100 eurov prekaša prodajalke v Hoferju. Boljšo plačo imajo tudi čistilke v kliničnem.

450 eurov na mesec dobit za delo prodajalke.....pa sej še za stroške nimaš. Uboge prodajalke.

Kje si pa spet dobila podatek 450 eur?
Drugače sem pa o bruto plači govorila. 550 eur pa je kar značilno za marsikatero proizvodnjo.
orhideja1
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a orhideja1 » 03. Feb. 2010 22:26

sunset21 napisal/-a:

Kakšnih izkušenj? Minimalna plača je 597,43 in nič drugače!!
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 3. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 03. Feb. 2010 22:36

Ne vem zakaj se tako razburjaš? Razen če si ti v tej vlogi...

Pogodbo se prebere. Nihče te ne more prisiliti, da podpišeš brez branja. Če kaj v pogodbi spregledaš, si lahko šteješ le sebi v minus. Pred zakonom je taka pogodba bolj veljavna, kot pa tvoje besede o obljubah, ki niso bile uresničene.

Če sam nasedeš, si sam kriv :wink:
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
orhideja1
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a orhideja1 » 03. Feb. 2010 22:39

*mala* napisal/-a:Ne vem zakaj se tako razburjaš? Razen če si ti v tej vlogi...

Pogodbo se prebere. Nihče te ne more prisiliti, da podpišeš brez branja. Če kaj v pogodbi spregledaš, si lahko šteješ le sebi v minus. Pred zakonom je taka pogodba bolj veljavna, kot pa tvoje besede o obljubah, ki niso bile uresničene.

Če sam nasedeš, si sam kriv :wink:

Lej jasno piše, da se gre za kolegico. Ni mi vseeno kaj se z drugimi dogaja, ker ne gledam samo za lastno rit. Poleg tega sem že večkrat napisala, da to pišem kot v opozorilo drugim.
Razburjam se pa zaradi tega, ker tukaj ene komentirajo, ki ne vedo ne kaj je bruto, ne kaj neto in ne kaj je minimalna plača,...
Uporabniški avatar
barbie_girl_85
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a barbie_girl_85 » 03. Feb. 2010 23:04

orhideja1 napisal/-a:
barbie_girl_85 napisal/-a:
orhideja1 napisal/-a:

Kje si pa spet dobila podatek 450 eur?Drugače sem pa o bruto plači govorila. 550 eur pa je kar značilno za marsikatero proizvodnjo.

Zračunala ga iz bruto 600 eurov.

Sej ne da je 550 čudno za proizvodnjo, čudno mi je, da je to delo bolje plačano od dela prodajalke.
*QueenBitch*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 6. 6. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *QueenBitch* » 04. Feb. 2010 8:26

orhideja1 napisal/-a:
sunset21 napisal/-a:

Kakšnih izkušenj? Minimalna plača je 597,43 in nič drugače!!

To je minimalna plača, ki je bla sprejeta kak teden nazaj, s tem da je niti še vsa podjetja niso uvedla in da tista ki slabše stojijo jo bojo uvajala postopno.. Drugače je bila pa minimalna plača 600€ bruto, kar pride 460, 79€ neto potem pa še prevoz in prehrana. Te preračune si lahko pa tle ogledaš: http://www.manpower.si/domov/informativ ... cun_place/
Uporabniški avatar
barbie_girl_85
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a barbie_girl_85 » 04. Feb. 2010 8:53

Minimalna plača pa za Hofer itak ne velja, sem učeraj slučajno zvedla, da ne delajo polni delovni čas, ampak 25 ur na teden.
Uporabniški avatar
haylee
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 8. 9. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a haylee » 04. Feb. 2010 13:47

^^ 142. člen ZDR: Z zakonom oziroma s kolektivno pogodbo se lahko določi kot polni delovni čas delovni čas, ki je krajši od 40 ur na teden, vendar ne manj kot 36 ur na teden.

36 ur je zakonski minimum in ne moreš sklent pogodbe o zaposlitvi za 25 ur na teden oz. je le ta v tem primeru nezakonita.
Uporabniški avatar
barbie_girl_85
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a barbie_girl_85 » 04. Feb. 2010 17:48

Sej ni pogodba za polni delovni čas, ampak pogodba za skrajšan delovni čas :lol: In za to tudi ne velja minimalc, ampak vrednost sorazmerna z minimalcem.

http://kariera.hofer.si/karriere/html/d ... bljani.php

Preberi oglas in tisto, kar piše pod Prodajalke v Ljubljani v oklepaju

Torej?

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov