Zaposlitev v trgovini

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
gemini
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 8. 9. 2004
Kraj: notranjska

Neprebrana objavaNapisal/-a gemini » 01. Feb. 2010 11:49

Jah sam mal je res utopično verjet Hoferjevim oglasom, ki obljubljajo super plačo in dobro kariero.
Jaz sem še od vseh slišala, da je plača slaba, pogoji dela pa včasih čisto nenormalni.
Ko odvržeš vso strast
in me prideš nežno krast
tvoji poljubi z dlanmi kot bi mi
ustavil čas in že se dani (Neisha)
orhideja1
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 29. 10. 2007
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a orhideja1 » 01. Feb. 2010 17:45

sunset21 napisal/-a:v enem mesecu ni šans, da toliko dobiš. začneš s pol manj kot ti obljubljajo, oz. mrbit 100€ več, kot ti povejo. bote zadovoljni, da je takšna plača,da vam ni treba delat nočne itd.

Pol manj kot 1000 sploh ne moreš dobit.

Drugače pa jaz (samo ne v trgovini) dobim plače toliko kot so mi jo obljubili, ne kar nekaj.
Zadnjič spremenil orhideja1, dne 02. Feb. 2010 22:18, skupaj popravljeno 1 krat.
orhideja1
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a orhideja1 » 01. Feb. 2010 17:45

SWEETprinces napisal/-a:a je ona redno zaposlena?

Ja.
orhideja1
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a orhideja1 » 01. Feb. 2010 17:46

gemini napisal/-a:Jah sam mal je res utopično verjet Hoferjevim oglasom, ki obljubljajo super plačo in dobro kariero.
Jaz sem še od vseh slišala, da je plača slaba, pogoji dela pa včasih čisto nenormalni.

Bi prej verjela tebi ja kot njihovim oglasom. Se delajo drugačne kot v resnici so.
kokica87
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 18. 7. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a kokica87 » 01. Feb. 2010 17:55

Mislim da namesto da se pritožuje ker takoj nima 1000€, naj bo zadovoljna da ima tistih 660€, ker kolikor vem imajo prodajalci tudi nižje plače. Drugače pa če v pogodbi piše 600€ naj bo vesela da je še malo več dobila. Sama je podpisala takšno pogodbo in najbrž z ekonomsko šolo tudi zna brati kaj v njej piše. Med drugim tudi drobni tisk.
matjazd
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 14. 8. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a matjazd » 01. Feb. 2010 18:26

kokica87 napisal/-a:Mislim da namesto da se pritožuje ker takoj nima 1000€, naj bo zadovoljna da ima tistih 660€, ker kolikor vem imajo prodajalci tudi nižje plače. Drugače pa če v pogodbi piše 600€ naj bo vesela da je še malo več dobila. Sama je podpisala takšno pogodbo in najbrž z ekonomsko šolo tudi zna brati kaj v njej piše. Med drugim tudi drobni tisk.

Jaz bi se tudi pritoževal, če bi mi rekli, da bom dobil 1000, dobil pa bi 660 :evil:
Seveda imajo prodajalci tudi nižje, a ne delajo okrog lažnih reklam. Poglejte si malo letake od Hoferja. Me prav zanima kolikokrat si ti prebrala pogodbo, če si jo že sploh kdaj podpisovala.
Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 2. 2006
Kraj: Lj

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 02. Feb. 2010 1:06

matjazd napisal/-a:Jaz bi se tudi pritoževal, če bi mi rekli, da bom (*) dobil 1000, dobil pa bi 660 :evil:
Seveda imajo prodajalci tudi nižje, a ne delajo okrog lažnih reklam. Poglejte si malo letake od Hoferja. Me prav zanima kolikokrat si ti prebrala pogodbo, če si jo že sploh kdaj podpisovala.
* lahko...da bi lahko dobil, je blo rečeno.
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 02. Feb. 2010 9:10

matjazd napisal/-a:Me prav zanima kolikokrat si ti prebrala pogodbo, če si jo že sploh kdaj podpisovala.

Ja vsakič, jebemti! Vsakič je treba prebrat pogodbo. Če menjaš mobitel ponudnika, če rezerviraš dopust in še toliko bolj, kadar sklepaš pogodbo o zaposlitvi!
Močno dvomim, da ima ona v pogodbi zapisan nek okvirni znesek ciljne plače. Verjetno tam zelo točno piše, koliko bo plačana. Samo ne z rdečo barvo na rumeni podlagi, 3cm velike črke, kot na letaku.
Uporabniški avatar
barbie_girl_85
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 15. 1. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a barbie_girl_85 » 02. Feb. 2010 9:41

Hoferjev oglas ponuja 1011 Eurov bruto plače prodajalkam.....kar znaša cca 600 eurov neto.

Tko da ne se preveč pritoževat. Bruto plača je tista, ki je navedena v pogodbi in je dejansko plačilo podjetja za tvoje delo. Neto pa tista, ki jo dobiš na račun, ko ti trgajo vse prispevke in ko država pobere svoje.

Če pa hočeš 1000 eurov ven dobit, pa išči dela, ki oglašujejo in pogodbeno navajajo tm okoli 1800 eurov plače.

INFORMATIVNI IZRAČUN PLAČE

Osebni mesečni dohodek ali plača je znesek denarja, ki ga delavec prejme od svojega delodajalca v zameno za opravljeno delo. Ločimo bruto in neto plačo. Bruto plača je znesek, ki ga je zaposleni zaslužil in kateri naj bi bil praviloma določen v pogodbi o zaposlitvi. Bruto plača je praviloma sestavljena iz rednega dela, delovne uspešnosti, minulega dela,…. Neto plača je tista, ki jo delavec dobi izplačano potem, ko mu delodajalec od bruto plače odtegne prispevke in davke. Po trenutno veljavni zakonodaji je delodajalec dolžan obračunati prispevke v višini 22,1% iz bruto plače in akontacijo dohodnine po progresivni davčni lestvici.

Kako izračunamo neto plačo? Delavec se zaposli pri novem delodajalcu in se dogovori, da bo njegova mesečna plača znašala 1.000 €. Izračun neto plače je sledeč, naprej bruto plačo zmanjšamo za prispevke (22,1%) in dobimo 779 €. Od tega zneska je nato potrebno odšteti še dohodnino, ki jo izračunamo tako, da najprej določimo osnovo za dohodnino. Osnova za akontacijo dohodnino je enaka bruto plači zmanjšani za prispevke in splošno mesečno olajšavo, ki je 233,33€. V obravnavanem primeru znaša osnova za dohodnino 779 € - 233,33 € = 545,67 €. Če zaposleni koristi olajšavo za vzdrževane člane, se odšteje še znesek teh olajšav. Ko si izračunamo davčno osnovo lahko odmerimo višino dohodnine po davčni lestvici za leto 2007, ki je objavljena na: http://www.durs.gov.si

Ker je naša plača nižja od zgornje meje v prvem razredu dohodninske lestvice, znaša naša akontacija dohodnine 16% od 545,67 € oz. 87,31€. Neto plača je torej 779 € - 87,31€ = 691,69 €. Ob koncu leta se seštejejo vsi ostali prejemki iz dela in zaposlenemu se obračuna dokončna dohodnina po enaki lestvici.
orhideja1
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a orhideja1 » 02. Feb. 2010 22:02

jullia_ napisal/-a:
matjazd napisal/-a:Me prav zanima kolikokrat si ti prebrala pogodbo, če si jo že sploh kdaj podpisovala.

Ja vsakič, jebemti! Vsakič je treba prebrat pogodbo. Če menjaš mobitel ponudnika, če rezerviraš dopust in še toliko bolj, kadar sklepaš pogodbo o zaposlitvi!
Močno dvomim, da ima ona v pogodbi zapisan nek okvirni znesek ciljne plače. Verjetno tam zelo točno piše, koliko bo plačana. Samo ne z rdečo barvo na rumeni podlagi, 3cm velike črke, kot na letaku.

Da ne bo kreganja in ugibanja. Tukaj so ji pogodbo samo pomolili pod nos kao smo že vse dogovorjeni ti samo podpiši. Piše pa 600 eur,+++ stimulacija, dod. na izobrazbo, minulo delo, delovne pogoje, popoldansko delo,... kar naj bi ji zneslo precej več. Tako so ji dejali. Itak pa da gre za nategancijo.
orhideja1
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a orhideja1 » 02. Feb. 2010 22:07

barbie_girl_85 napisal/-a:Hoferjev oglas ponuja 1011 Eurov bruto plače prodajalkam.....kar znaša cca 600 eurov neto.

Tko da ne se preveč pritoževat. Bruto plača je tista, ki je navedena v pogodbi in je dejansko plačilo podjetja za tvoje delo. Neto pa tista, ki jo dobiš na račun, ko ti trgajo vse prispevke in ko država pobere svoje.

Če pa hočeš 1000 eurov ven dobit, pa išči dela, ki oglašujejo in pogodbeno navajajo tm okoli 1800 eurov plače.

INFORMATIVNI IZRAČUN PLAČE

Osebni mesečni dohodek ali plača je znesek denarja, ki ga delavec prejme od svojega delodajalca v zameno za opravljeno delo. Ločimo bruto in neto plačo. Bruto plača je znesek, ki ga je zaposleni zaslužil in kateri naj bi bil praviloma določen v pogodbi o zaposlitvi. Bruto plača je praviloma sestavljena iz rednega dela, delovne uspešnosti, minulega dela,…. Neto plača je tista, ki jo delavec dobi izplačano potem, ko mu delodajalec od bruto plače odtegne prispevke in davke. Po trenutno veljavni zakonodaji je delodajalec dolžan obračunati prispevke v višini 22,1% iz bruto plače in akontacijo dohodnine po progresivni davčni lestvici.

Kako izračunamo neto plačo? Delavec se zaposli pri novem delodajalcu in se dogovori, da bo njegova mesečna plača znašala 1.000 €. Izračun neto plače je sledeč, naprej bruto plačo zmanjšamo za prispevke (22,1%) in dobimo 779 €. Od tega zneska je nato potrebno odšteti še dohodnino, ki jo izračunamo tako, da najprej določimo osnovo za dohodnino. Osnova za akontacijo dohodnino je enaka bruto plači zmanjšani za prispevke in splošno mesečno olajšavo, ki je 233,33€. V obravnavanem primeru znaša osnova za dohodnino 779 € - 233,33 € = 545,67 €. Če zaposleni koristi olajšavo za vzdrževane člane, se odšteje še znesek teh olajšav. Ko si izračunamo davčno osnovo lahko odmerimo višino dohodnine po davčni lestvici za leto 2007, ki je objavljena na: http://www.durs.gov.si

Ker je naša plača nižja od zgornje meje v prvem razredu dohodninske lestvice, znaša naša akontacija dohodnine 16% od 545,67 € oz. 87,31€. Neto plača je torej 779 € - 87,31€ = 691,69 €. Ob koncu leta se seštejejo vsi ostali prejemki iz dela in zaposlenemu se obračuna dokončna dohodnina po enaki lestvici.

In kaj si ti novega povedala? Nič, saj vsi skoz govorimo koliko je njena bruto plača ne neto. Neto plače sploh nisem omenjala!!!!
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 02. Feb. 2010 22:08

orhideja1 napisal/-a:Tukaj so ji pogodbo samo pomolili pod nos kao smo že vse dogovorjeni ti samo podpiši.

Nočem bit nič nesramna do tvoje kolegice, ampak razumen človek v taki situaciji ne podpiše.
orhideja1
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a orhideja1 » 02. Feb. 2010 22:10

jullia_ napisal/-a:
orhideja1 napisal/-a:Tukaj so ji pogodbo samo pomolili pod nos kao smo že vse dogovorjeni ti samo podpiši.

Nočem bit nič nesramna do tvoje kolegice, ampak razumen človek v taki situaciji ne podpiše.

Kje maš pa ti garancijo koliko ti bodo dali stimulacije?
sunset21
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 7. 3. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a sunset21 » 02. Feb. 2010 22:15

orhideja1 napisal/-a:
sunset21 napisal/-a:v enem mesecu ni šans, da toliko dobiš. začneš s pol manj kot ti obljubljajo, oz. mrbit 100€ več, kot ti povejo. bote zadovoljni, da je takšna plača,da vam ni treba delat nočne itd.

Pol manj kot 1000 sploh ne moreš dobit.

Drugače pa jaz (samo v trgovini) dobim plače toliko kot so mi jo obljubili, ne kar nekaj.

a misliš, da sem na pamet govorila, da ni možno, pol dobit?

če vam gre to v nos, pa poiščite drugo službo. jaz bi bila vesela, če bi imela takšna plačo.

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov