Zagovor diplomske naloge
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
powerpuff - Sramežljivka
- Na forumu od: 22. 10. 2006
- Kraj: lj
A je katera (ali pa pozna kaksno, ki je) prijavila temo diplomske naloge, potem pa ugotovila, da bi ful rada delala nekaj drugega, zamenjala temo in mentorja? Je bilo kaj komplikacij, "obtozb" na zagovoru, zakaj si zmisljuje? Jaz bi tokrada to nardilaa...
-
miss_kitty - Komunikatorka
- Na forumu od: 29. 7. 2005
- Kraj: hollywood
Jaz jih kar nekaj poznam, ki so menjal, pa ni blo nobenih komplikacij. Ravno zadnjič sem hodila s prijateljico, ker je šla odjavit temo in je v bistvu imela že skor celo diplomsko narejeno. Sam pač je dobila boljšo priložnost oz. drugega mentorja, s tem pa tudi temo, ki ji je veliko bližje + tega lahko to diplomo dosti bolj vnovči.
Just dance!
- floribunda
- Cosmopsiho
- Na forumu od: 22. 2. 2007
pravico mas enkrat menjat temo in enkrat mentorja, potem ko si naslov diplomske ze prijavil in so ti ga potrdili.
-
emanuela - Cosmo moderatorka
- Na forumu od: 28. 7. 2005
Kopiram v ustrezno temo:
*pikyca* napisal/-a:Hej...trenutno se pripravljam na zagovor diplome, datuma mi sicer še niso sporočili, ampak pričakujem ga pa vsak čas. Torej, diplomirala bom na pedagoški fakulteti v Ljubljani, smer prdšolska vzgoja. Zdaj sem malo brala po foromih in ugotavljam, da tole poteka povsod nekoliko drugače. Nekje majo po končanem zagovoru pogostitev za komisijo, nekje spet ne. Nekje dajo mentorjem darila, nekje ne. Prav tako ponekod komisijo povabijo na pijačo. Zdaj pa sploh ne vem, kako tole poteka na pedagoški v Lj, kakšne navade majo tam? Zelo bi bla hvalaležna vsakega mnenja, upam pa tudi da se najde kakšen, ki je v zadnjem času diplomiral na Pef....
No, pa tudi kakšen predlog o darilu za mentorico in somentorja bi mi prišel še kako prav
The world is as you are.
-
emanuela - Cosmo moderatorka
- Na forumu od: 28. 7. 2005
Ni problema Drugič poskusi z iskalnikom
The world is as you are.
-
haley - Cosmopsiho
- Na forumu od: 20. 11. 2007
Sicer sem čisto na drugem faksu kot ti, ampak bom vseeno povedala svoje mnenje...
Meni se tole z darili zdi čisto mimo no. Sej naloga mentorja je itak, da te vodi in usmerja skozi pisanje naloge in mislim, da se ni neki ekstra pretegnil zaradi tega Razen, če ti je res ful pomagal, ti še poiskal kako dodatno literaturo... potem se mi zdi ok neka malenkost, ampak res ne pretiravat.
Pa tudi to, da povabiš komisijo na pijačo mi je kar nekaj. Večina so potem še kakšni zagovori ali pa imajo predavanja in nimajo časa. Po drugi strani pa...kaj hudiča se boš sploh menil z mentorjem oz. komisijo na pijači? Dejansko bi se lahko pogovarjal samo o faksu in diplomski, kar pa je pomoje po zagovoru diplomske, ko naj bi se veselil, da si končno končal, zadnja tema o kateri bi se rad pogovarjal.
Meni se tole z darili zdi čisto mimo no. Sej naloga mentorja je itak, da te vodi in usmerja skozi pisanje naloge in mislim, da se ni neki ekstra pretegnil zaradi tega Razen, če ti je res ful pomagal, ti še poiskal kako dodatno literaturo... potem se mi zdi ok neka malenkost, ampak res ne pretiravat.
Pa tudi to, da povabiš komisijo na pijačo mi je kar nekaj. Večina so potem še kakšni zagovori ali pa imajo predavanja in nimajo časa. Po drugi strani pa...kaj hudiča se boš sploh menil z mentorjem oz. komisijo na pijači? Dejansko bi se lahko pogovarjal samo o faksu in diplomski, kar pa je pomoje po zagovoru diplomske, ko naj bi se veselil, da si končno končal, zadnja tema o kateri bi se rad pogovarjal.
-
*pikyca* - Komunikatorka
- Na forumu od: 27. 6. 2008
Ja saj tudi meni ni za neko gostijo pol, dala bi malo darilce mentorici in somentorju...ampak, če je pa na nekem faksu navada, da diplomanti pač kaj pripravijo, je neprijetno, če ti narediš drugače oz. ne narediš nič. Ker kolikor sem brala, imajo po nekod tako, da jih ima več zaporedoma zagovor, na koncu pa majo pogostitev v jedilnici res pa nimam pojma kako to gre pri nas....nekaj sošolk je menda že diplomiralo, ampak nimamo stike, tiste ki pa stike mamo, pa žal ni nobena še diplomirala. Tako da sploh ne vem kako do teh informacij
-
NaomiKlein - Sramežljivka
- Na forumu od: 4. 1. 2011
Jaz nisem nosila nobenih daril in tudi na pijačo nisem povabila nikogar iz komisije. Sem se mentorici in somentorju že v diplomi iskreno zahvalila in potem še osebno, da je bolj držalo.
Po zagovoru sem pa šla na pijačo s prijateljicami, ki so me poslušale na zagovoru.
Po zagovoru sem pa šla na pijačo s prijateljicami, ki so me poslušale na zagovoru.
-
haley - Cosmopsiho
- Na forumu od: 20. 11. 2007
NaomiKlein napisal/-a:Po zagovoru sem pa šla na pijačo s prijateljicami, ki so me poslušale na zagovoru.
This. Na pijačo greš potem s svojo družbo, da se malo poveseliš in proslaviš uspeh.
*pikyca* ti se pa res probaj še pri komu pozanimat kako to pri vas poteka. Skušaj pridet v kontakt s tistimi, ki so že diplomirali, vprašaj na forumu od faksa... nekako boš že prišla do teh informacij.
-
v-e-s-n-a - Cosmopsiho
- Na forumu od: 10. 5. 2010
Meni je to obdarovanje mentorjev in potem Pijača Z Njimi čisto mimo!!
Potem se poveseliš s svojimi bližnjimi - prijatelji in družino - ne pa da greš "zapit" diplomiranje s svojimi mentorji!
Jaz sem komaj čakala da se jih rešim in nikoli več ne vidim, kaj šele da bi jih vabla na pijačo potem.
Potem se poveseliš s svojimi bližnjimi - prijatelji in družino - ne pa da greš "zapit" diplomiranje s svojimi mentorji!
Jaz sem komaj čakala da se jih rešim in nikoli več ne vidim, kaj šele da bi jih vabla na pijačo potem.
-
Moja prijateljica je na zagovor prinesla dva šampanjca. Meni se je to zdelo malce nenavadno, ampak ker si je to želela, ji nihče ni oporekal.
Je bila pa malce nerodna situacija, ko se ene izmed steklenic ni dalo odpreti in je potem vsak član komisije poskušal odpreti steklenico na svoj način. Na koncu jo je uspelo odpreti prav njej.
Se pa strinjam, da je to odvisno od faksa do faksa. Prav tako pa verjetno tudi od meseca, v katerem imaš zagovor. Ponavadi je največja gneča septembra in tedaj imajo določeni člani komisije kar par zagovorov zapored. Jaz bi ga mogla imeti ob 11 dopoldne in sem bila tam že pol ure prej in sem čakala pred predavalnico skupaj s prijateljico. Mimo so prišli člani komisije in so me vprašali, če bi lahko kar začeli. Prosila sem samo, če počakamo še par minut še na drugo kolegico, ki ima namen priti me poslušati, tako da smo počakali ca 5 min, šli notri in voila; začel se je moj monolog.
Zagovor je ena super stvar, napumpa te z adrenalinom in ponosom nase. Čeravno jaz še sedaj nekako ne dojamem, da sem zaključila dodiplomski študij in letos jeseni me po vsej verjetnosti čaka zagovor magisterija. Se ga že veselim, ker je super občutek, ko lahko predstaviš svoje delo.
Veliko sreče vsem, ki vas ta trenutek še čaka!
Je bila pa malce nerodna situacija, ko se ene izmed steklenic ni dalo odpreti in je potem vsak član komisije poskušal odpreti steklenico na svoj način. Na koncu jo je uspelo odpreti prav njej.
Se pa strinjam, da je to odvisno od faksa do faksa. Prav tako pa verjetno tudi od meseca, v katerem imaš zagovor. Ponavadi je največja gneča septembra in tedaj imajo določeni člani komisije kar par zagovorov zapored. Jaz bi ga mogla imeti ob 11 dopoldne in sem bila tam že pol ure prej in sem čakala pred predavalnico skupaj s prijateljico. Mimo so prišli člani komisije in so me vprašali, če bi lahko kar začeli. Prosila sem samo, če počakamo še par minut še na drugo kolegico, ki ima namen priti me poslušati, tako da smo počakali ca 5 min, šli notri in voila; začel se je moj monolog.
Zagovor je ena super stvar, napumpa te z adrenalinom in ponosom nase. Čeravno jaz še sedaj nekako ne dojamem, da sem zaključila dodiplomski študij in letos jeseni me po vsej verjetnosti čaka zagovor magisterija. Se ga že veselim, ker je super občutek, ko lahko predstaviš svoje delo.
Veliko sreče vsem, ki vas ta trenutek še čaka!
-
McLarnovc - Cosmofrik
- Na forumu od: 26. 6. 2007
To postaja moderno zato ker folk iz določenih faksov hodi po pijačah s profesorji in asistenti, kar je bilo rečeno tudi v eni temi na tem forumu. S tem se briše meja med študentom in profesorjem, kar je narobe. Nevem kakega kurca palca ima en študent za hodit s svojim mentorjem na pijačo? Res nevem... Nekaj drugega pa je zagovor doktorata...tam je normalno, da greš z mentorjem na večerjo. Ampak takrat te on že prizna za sebi enakega in to stvari popolnoma spremeni.
...mini kikle nosjo vse, topless pa ne. Js pa vem zakaj to je...kolena majo vse...gor pa ne...
-
Tamala_mrha - Cosmopsiho
- Na forumu od: 21. 10. 2006
Jaz se ne spomnim, da bi sestra na zagovoru diplome mentorju oz. komisiji karkoli kupila, niti ne vem čemu. Ja, saj ti pomaga pri delu itd., ampak da se profesorjem kupuje darila ob zagovoru... Prvič slišim za to. Niti ob zagovoru mag. naloge mislim, da ne bo nič kupila, in kolikor mi je znano, na njenem faksu (pa je zasebna visoka šola) nobeden od njenih kolegov ni kupil ničesar ob zagovoru.
-
Tudi meni je nesprejemljivo z asistentom ali profesorjem hoditi na pijačo ipd čeravno sem videla, da je nekaj kolegic/kolegov to v zadnjih letnikih prakticiralo. Zame so asistenti in profesorji v času študija avtoriteta in bi mi bilo nelagodno se v njihovi družbi obnašati kot da smo ovce skupaj pasli. Jaz osebno sem imela/imam s profesorji stik zgolj na predavanjih in morebitnih govorilnih urah in jih kako drugače v svoje privatno življenje ne mislim vpletati.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov