Za vse natakarice-Opis poklica :)
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
Prvi neprebran prispevek • 2 prispevkov
• Stran 1 od 1
- kozoroginjaeva
- Sramežljivka
- Prispevkov: 52
- Na forumu od: 2. 1. 2014
Ojla!
rada bi se preko studentskega dela preizkusila kot natakarica.Drugo leto seveda.
in me zanima kaj je najboljše pri tem poklicu in kaj je najslabše?
pa ko prineseš pijačo a delodajalec dovoli da daš takoj račun al morš rajš počakat k pr večini je tako.
pa kako si za usazga gosta zapomniš kaj je naročil a imaš tako napravo k prej zapišeš notr naročila torej račun?
pa koliko toplih napitkov torej pijač se moraš naučiti narediti?
pa ena mi je rekla da so u vsakemu lokalu pijanci sam js ne vem??
hvala že vnaprej za odgovore
rada bi se preko studentskega dela preizkusila kot natakarica.Drugo leto seveda.
in me zanima kaj je najboljše pri tem poklicu in kaj je najslabše?
pa ko prineseš pijačo a delodajalec dovoli da daš takoj račun al morš rajš počakat k pr večini je tako.
pa kako si za usazga gosta zapomniš kaj je naročil a imaš tako napravo k prej zapišeš notr naročila torej račun?
pa koliko toplih napitkov torej pijač se moraš naučiti narediti?
pa ena mi je rekla da so u vsakemu lokalu pijanci sam js ne vem??
hvala že vnaprej za odgovore
-
hayley - Cosmopsiho
- Prispevkov: 7985
- Na forumu od: 31. 8. 2012
Najbrž si že slišala kako izgleda delo v strežbi in večinoma drži, dvomim, da boš kaj tako zelo novega slišala tukaj..
Zelo odvisno je tudi v kakšnem lokalu delaš,ob katerih urah delaš..ni ravno povsod isto. Js drugače nisem delala čisto kot natakarica v lokalih ampak sem bila valejka v kazinoju. V strežbi ti bo fajn delat, če imaš rada delo z ljudmi, si odprta,zgovorna, ti je všeč bolj dinamično delo.. Slaba stran je, da imaš lahko tudi manj prijetne,tečne stranke.
Glede naročil, priprave pijač se razlikuje na različnih mestih, ampak uglavnem ni nič takega se vse naučiš na uvajanju ali na začetku ko delaš,tudi če ne delaš ravno sama ti na začetku pomagajo sodelavci,če česa ne veš, če delaš z blagajno moreš bit tud tam zelo pazljiva z denarjem.. Drugače pa itak na tistih delovnih mestih,kjer je večja zahtevnost, zelo velik promet niti ne jemljejo čistih začetnikov.
Uglavnem, če se ti zdi da se vidiš v tem, imaš rada delo z ljudmi,kar poskusi.
Zelo odvisno je tudi v kakšnem lokalu delaš,ob katerih urah delaš..ni ravno povsod isto. Js drugače nisem delala čisto kot natakarica v lokalih ampak sem bila valejka v kazinoju. V strežbi ti bo fajn delat, če imaš rada delo z ljudmi, si odprta,zgovorna, ti je všeč bolj dinamično delo.. Slaba stran je, da imaš lahko tudi manj prijetne,tečne stranke.
Glede naročil, priprave pijač se razlikuje na različnih mestih, ampak uglavnem ni nič takega se vse naučiš na uvajanju ali na začetku ko delaš,tudi če ne delaš ravno sama ti na začetku pomagajo sodelavci,če česa ne veš, če delaš z blagajno moreš bit tud tam zelo pazljiva z denarjem.. Drugače pa itak na tistih delovnih mestih,kjer je večja zahtevnost, zelo velik promet niti ne jemljejo čistih začetnikov.
Uglavnem, če se ti zdi da se vidiš v tem, imaš rada delo z ljudmi,kar poskusi.
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
Prvi neprebran prispevek • 2 prispevkov
• Stran 1 od 1
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov