za srednješolce..
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
Massq - Sramežljivka
- Na forumu od: 4. 8. 2009
Naslednje leto grem v srednjo šolo in sicer rada bi šla na gimnazijo pa še ne vem na katero. Moj uspeh v osnovni šoli je odličen (s samimi peticami) in upam da bo tako tudi v zadnjem letu OŠ. Zanimajo me gimnazije Bežigrad, Vič, Ledina v Ljubljani in Gimnazija Celje-Center v Celju. Če hodiš na katero od teh šol mi prosim sporoči kako je na šoli, kakšni so učitelji, koliko časa pred testom se učiš in podobne zadeve. Tako mi boste pomagali pri izbiri. Hvala 

Zadnjič spremenil Massq, dne 05. Avg. 2009 20:23, skupaj popravljeno 2 krat.
Maša ma vas rada 

-
agonistka - Komunikatorka
- Na forumu od: 11. 9. 2007
te lahko vprešem s ki si glede na to da te zanimajo gimnazije v lj in v celju
sama sem hodila na gimnazijo celje-center in mi ni žal 100% matura ok sej kak profesor je zajeban en Skalicki za matematiko pa madunič za fiziko
drgač pa mi ni blo nikol žal da sm hodila tja, zdaj ko gledam za nazaj se mi zdi da so mel profesorji velik posluha za dijake in njihove tažave. priporočam
glede učene je pa odvisno od tipa človeka, če ti gre hiter v glavo vrjetn rabiš manj hehe
drgač pa na gcc se začnejo priprava na maturo že v tretjem letniku tak si več kot zadost prpravlen ko gre zares
sama sem hodila na gimnazijo celje-center in mi ni žal 100% matura ok sej kak profesor je zajeban en Skalicki za matematiko pa madunič za fiziko
drgač pa mi ni blo nikol žal da sm hodila tja, zdaj ko gledam za nazaj se mi zdi da so mel profesorji velik posluha za dijake in njihove tažave. priporočam

glede učene je pa odvisno od tipa človeka, če ti gre hiter v glavo vrjetn rabiš manj hehe
drgač pa na gcc se začnejo priprava na maturo že v tretjem letniku tak si več kot zadost prpravlen ko gre zares
-
Massq - Sramežljivka
agonistka napisal/-a:te lahko vprešem s ki si glede na to da te zanimajo gimnazije v lj in v celju
živim ravno nek vmes med lj in celjem tko da mi je praktično vseeno kam se vpišem čeprav mam celje vseen mal bližje...hvala za odg.

Maša ma vas rada 

- lorelaj
- Kofetarica
- Na forumu od: 27. 6. 2005
Jaz bi ti tudi svetovala Poljane. Uspeh na maturi imajo res dober, tako da te naučijo veliko. Poleg tega je pa VEČINA sošolcev bolj normalnih kot npr. na Bežigradu. Se mi zdi, da ni toliko tekmovalnosti in več medsebojne pomoči.
Odsvetovala bi ti pa Ledino in Bežigrad.
-
Massq - Sramežljivka
lorelaj napisal/-a:Jaz bi ti tudi svetovala Poljane. Uspeh na maturi imajo res dober, tako da te naučijo veliko. Poleg tega je pa VEČINA sošolcev bolj normalnih kot npr. na Bežigradu. Se mi zdi, da ni toliko tekmovalnosti in več medsebojne pomoči.
aha hvala...lahko sam vprašam kaj je narobe z ledino in Bežigradom po tvojm mnenju?
Maša ma vas rada 

- lorelaj
- Kofetarica
Na Bežigradu je po mojem mnenju preveč zagrebenih ljudi, kar se potem pozna tudi na medsebojnih odnosih. Ne rečem, da so vsi taki, ampak se jih veliko najde. Eno leto sem hodila sem v šolo in se res nisem dobro počutila.
Na Ledini sem imela pa kar nekaj prijateljev in so vsi preklinjali profesorje. Zahtevajo visok nivo znanja, matura pa ni tako dobra, kot bi pričakoval.
Poljane imajo pa dobre profesorje, visok nivo znaja, dobre razultate na maturi, poleg tega so pa tudi odnosi v razredih dobri.
Tako je bilo, ko sem jaz hodila v srednjo šolo. Maturirala sem pred 4 leti, ampak mislim, da se ni toliko spremenilo.
Na Ledini sem imela pa kar nekaj prijateljev in so vsi preklinjali profesorje. Zahtevajo visok nivo znanja, matura pa ni tako dobra, kot bi pričakoval.
Poljane imajo pa dobre profesorje, visok nivo znaja, dobre razultate na maturi, poleg tega so pa tudi odnosi v razredih dobri.
Tako je bilo, ko sem jaz hodila v srednjo šolo. Maturirala sem pred 4 leti, ampak mislim, da se ni toliko spremenilo.

-
Tamala_mrha - Cosmopsiho
- Na forumu od: 21. 10. 2006
Lorelaj, a ti si menjala tri šole? No, sama nisem hodila na nobeno izmed gimnazij, smo pa imeli v 1. letniku izmenjavo z gimnazijo Poljane in se mi zdi, da je tam vladala pozitivna atmosfera - tako glede medsebojnih odnosov kot tudi učenja. V tistih časih se je tam gibal več ali manj skuliran folk, kako pa je zdaj pa ne vem. Itak pa greš na šolo v glavnem zaradi tega, kakšne in koliko plusov ima glede mature ipd. A drgač ne poznaš nikogar s katere izmed omenjenih gimnazij?
-
purple_rain - Cosmopsiho
- Na forumu od: 13. 2. 2006
- Kraj: Lj
Podobno je z gim. Vič (vsaj jz sem tako čutila)..lorelaj napisal/-a:Na Bežigradu je po mojem mnenju preveč zagrebenih ljudi, kar se potem pozna tudi na medsebojnih odnosih. Ne rečem, da so vsi taki, ampak se jih veliko najde. Eno leto sem hodila sem v šolo in se res nisem dobro počutila.
-
la_estrella - Komunikatorka
- Na forumu od: 31. 7. 2008
- Kraj: Povsod po malo
purple_rain napisal/-a:Podobno je z gim. Vič (vsaj jz sem tako čutila)..lorelaj napisal/-a:Na Bežigradu je po mojem mnenju preveč zagrebenih ljudi, kar se potem pozna tudi na medsebojnih odnosih. Ne rečem, da so vsi taki, ampak se jih veliko najde. Eno leto sem hodila sem v šolo in se res nisem dobro počutila.
jst sm letos končala gimvič...in res ne vem o čem govoriš...itak se v klasu najde kšn grebator...logično...sam mi smo si kot klas kr dost pomagal...je pa tud odvisn kakšno družbo si najdeš...
...par postov nazaj je blo kt da gimvič SPLOH nima družabnega življenja...so not true...je pač na obrobju lj in se morš za usako stvar vozt z busom...
...prfoksi so men bli čist ql,če te pa kdo uzame na piko itak ni fajn...sam na splošno pa tud na maturo ZLO dobr pripravjo,k jst se za pisni del mature skor nism učila,za ustnega sm se pač mogla napiflat use stvari....sam maturo sm pa useen nardila s 5 ...in brez problemov pršla na željeni fax čeprov je mel visoko omejitev...
...če te še kej zanima pa zs

-
ushergirl - Kofetarica
- Na forumu od: 4. 10. 2004
- Kraj: ljubljana
^Jst tut letos Vič končala. Ni lih lahka šola, se pa potem to na maturi pozna (prejšnje leto 34, to leto pa 25 zlatih maturantov, povprečje na maturi 24,01 točk). Če pridno obiskuješ pouk, velik tud od njega odnesš (ne pa tko kot jst, ko sem prešpricala polovico
). V prvem letniku sem se ful želela prepisat, v 2. letniku mi je blo pa že fajn in mi ni blo žal, da sem se vpisala na Vič - glede sošolcev in vzdušja. Edino kar je bil problem pr men, so ble učne navade. V OŠ se dejansko nč nism učila pol pa kr naenkrat pršla na srednjo (kot sem že rekla, ni baš lahka šola) in brez učnih navad. Ampak, če maš učne navade, ne bo problem.
Glede učenja - če pogledam kot celoto naš razred, se je večina učila en dan pred testom, največ dva dneva (seveda obstajajo ekstremi
).
Jst ti svetujem Poljane al pa Vič.

Jst ti svetujem Poljane al pa Vič.
-
miikena - Cosmofrik
- Na forumu od: 13. 11. 2004
Mahagonij napisal/-a:Jst ne vem o cem govoris.lorelaj napisal/-a:Na Bežigradu je po mojem mnenju preveč zagrebenih ljudi, kar se potem pozna tudi na medsebojnih odnosih.
Neither do I.
Pr nas si je folk dost pomagu med sabo. Z zapiski itak (in to tut med razredi, ne sam sošolci med sabo) pa tut tko, vsak k je kako stvar boljš znal, si je komot vzel čas pa mel inštrukcije s sošolcem. Za domačo nalogo še rečt ni blo treba, pa si dubu zadeve za prepisat, če si bil bolj lene sorte. Ta z zagrebenostjo je lih tok stereotipna k "na Bežigradu so itak sami piflarji" pa "gor je težko prit, pol je pa čist uizi".
Men je blo gor čist kul, sam če pogledam nazaj, bi jz pomoje bl na Poljane pasala.

Listen to the energy within. Go confidently in the direction of your dreams. Live the life you've imagined!
- lorelaj
- Kofetarica
Tamala_mrha napisal/-a:Lorelaj, a ti si menjala tri šole? ?
Ne. Zakaj?

Iz Poljan in Ledine pa imam ogromno kolegov in prijateljev, tako da govorim, kar so mi oni povedali.
-
Tamala_mrha - Cosmopsiho
- Na forumu od: 21. 10. 2006
Aja... Jaz sem razumela kot da si bla na vseh treh, sploh ko si za Ledino napisala, da si tam mela nekaj frendov, pa sem jaz to razumela kot da je tam v razredu blo nekaj vredu ljudi.
My mistake.

Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov