Work Experience USA - delo v ZDA
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
Prvi neprebran prispevek • 3 prispevkov
• Stran 1 od 1
- Wilma
- Sramežljivka
- Na forumu od: 26. 2. 2013
Odločila sem se odpreti temo, ker je nisem našla. Gre za delo za študente, stare od 18 do 29 let, ki imajo status študenta in imajo željo poletno delo opravljati v ZDA. Najkrajši možen čas je 3 mesece, najdaljši pa 4 (od začetka junija do konca septembra). Seveda je vse odvisno kako se dogovoriš s potencialnim delodajalcem v ZDA (delo oz. delodajalca ti lahko priskrbi tudi CCUSA organizacija - ta varianta je malo dražja, tudi zato, ker imaš možnost bivanja pri delodajalcu ter da izbereš s kom bi želel tam delati v paru, torej da ne greš sam, pač pa s prijateljem).
Najbolj idealno je delati tri mesece, saj tako ne rabiš doplačati 80€ zavarovanja, ki ga moraš, če bivaš in delaš v ZDA dlje kot tri mesece. Za prve tri ti namreč organizacija uredi osnovno zavarovanje.
To željo sem imela že dolgo, a prejšnja leta zaradi faksa te želje nisem mogla realizirati, tudi ne vem, če jo bom lahko še kdaj kot to leto, ko imam več časa. Zanima me, če je še kdo, ki ima veliko željo iti opravljat poletno delo v ZDA, da ne bi šla popolnoma sama tja, saj zna v paru biti bolj zanimivo, sploh ker po končanem delu lahko do izteka vize potuješ po ZDA, kam pač želiš in koliko ti finance dopuščajo - v lastni režiji.
Kar se tiče dela so nekatera, zlasti hotelirska zelo dobro plačana. Lahko ti organizacija sama najde delo in delodajalca - recimo mene mika iti delat v hotel (sobarica in taka osnovnejša dela, za receptorja pomoje itak ne vzamejo kogarkoli zaradi jezika), kot hostesa, v kazino ipd., kjer so urne postavke in zlasti napitnine zelo visoke. Lahko delaš tudi v zabaviščnih parkih ipd.
Pogoj je le status študenta in da si lahko privoščite začetni strošek, da prideš do tja, kjer pa se ti ta strošek po izkušnjah študentov pokrije v cca. enem mesecu.
Gre za zanimivo izkušnjo, ki je moja velika želja, a se sama nekako ne upam podati v to (vsaj ne v poznejše potovanje brez družbe).
Tukaj se lahko bolje informirate, če vas zanima, pa lahko malo podebatiramo tukaj ali po zs.
http://www.sta-lj.com/delo-v-tujini/poletno-delo-zda
Super bi bilo, če se oglasi tudi kdo, ki je že šel delat preko te organizacije in z nami deli izkušnjo.

To željo sem imela že dolgo, a prejšnja leta zaradi faksa te želje nisem mogla realizirati, tudi ne vem, če jo bom lahko še kdaj kot to leto, ko imam več časa. Zanima me, če je še kdo, ki ima veliko željo iti opravljat poletno delo v ZDA, da ne bi šla popolnoma sama tja, saj zna v paru biti bolj zanimivo, sploh ker po končanem delu lahko do izteka vize potuješ po ZDA, kam pač želiš in koliko ti finance dopuščajo - v lastni režiji.
Kar se tiče dela so nekatera, zlasti hotelirska zelo dobro plačana. Lahko ti organizacija sama najde delo in delodajalca - recimo mene mika iti delat v hotel (sobarica in taka osnovnejša dela, za receptorja pomoje itak ne vzamejo kogarkoli zaradi jezika), kot hostesa, v kazino ipd., kjer so urne postavke in zlasti napitnine zelo visoke. Lahko delaš tudi v zabaviščnih parkih ipd.
Pogoj je le status študenta in da si lahko privoščite začetni strošek, da prideš do tja, kjer pa se ti ta strošek po izkušnjah študentov pokrije v cca. enem mesecu.

Tukaj se lahko bolje informirate, če vas zanima, pa lahko malo podebatiramo tukaj ali po zs.

http://www.sta-lj.com/delo-v-tujini/poletno-delo-zda
Super bi bilo, če se oglasi tudi kdo, ki je že šel delat preko te organizacije in z nami deli izkušnjo.
- *Gaja*
- Kofetarica
- Na forumu od: 25. 3. 2008
Meni se to zdi ful dobra možnost, da vidiš nekaj več sveta, drugo kulturo, tam dobiš tudi izkušnje, izboljšaš jezik in še nekaj zaslužiš, a je začetni strošek kar visok. Z povratno letalsko in raznimi "drobnarijami" (viza ipd) pride okoli 2000eur (malo manj), tako da me je zato vsako leto minilo, ker s študentskim delom pri nas težko (ob sprotnih stroških) prihraniš kaj konkretnega.
Bi pa ful šla, če bi imela pare..

- Wilma
- Sramežljivka
- Na forumu od: 26. 2. 2013
Ja kar drag špas je na začetku oz. da prideš do tja, kar precej sprazniš denarnico.
Se pa vsaj ta opcija Placement, ko ti oni najdejo delo in vse uredijo, da plačati na štiri obroke (dva sta 200eur, eden malo več in eden malo manj).
http://www.sta-lj.com/delo-v-tujini/poletno-delo-zda/cene
To povezavo sem naknadno objavila že v drugem sporočilu, a ni objavilo ničesar.
Mene ful mika iti, me vleče v ZDA že od nekdaj in to je res super priložnost, je pa res, da je draga priložnost ... Vsaj dokler ne prideš tja in nekaj zaslužiš oz. pokriješ te vsote ter začneš dejansko služiti (kar gre za sprotne stroške tam, nekaj pa itak tudi prišparaš za konec, ko greš po zaključenem delu na nekajtedensko potovanje po ZDA). Jaz bi sigurno hotela najprej videti zahodno obalo (Kalifornija, Dolina smrti) in NY, za ostale države bi našparala ob drugem obisku.

http://www.sta-lj.com/delo-v-tujini/poletno-delo-zda/cene
To povezavo sem naknadno objavila že v drugem sporočilu, a ni objavilo ničesar.

Mene ful mika iti, me vleče v ZDA že od nekdaj in to je res super priložnost, je pa res, da je draga priložnost ... Vsaj dokler ne prideš tja in nekaj zaslužiš oz. pokriješ te vsote ter začneš dejansko služiti (kar gre za sprotne stroške tam, nekaj pa itak tudi prišparaš za konec, ko greš po zaključenem delu na nekajtedensko potovanje po ZDA). Jaz bi sigurno hotela najprej videti zahodno obalo (Kalifornija, Dolina smrti) in NY, za ostale države bi našparala ob drugem obisku.

Prvi neprebran prispevek • 3 prispevkov
• Stran 1 od 1
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov