Waldorfska gimnazija

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Lizzy*
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 13. 5. 2012
Kraj: Kamnik

Neprebrana objavaNapisal/-a Lizzy* » 27. Maj. 2012 17:16

obiskujem drugi letnik SMGŠ (srednja medijska in grafična šola Ljubljana) in premišljujem, da bi se vpisala v tretji letnik Waldorfske in če je to sploh možno....ker sm slišala da majo tm čist drugačn sistem učenja in odnos do ocen, znanja in učencov. pa me zanima če ma katera oz kateri izkušnje s to gimnazijo? in če je vpis sploh možn? al pa če pozna koga, k bi meu izkušnje s to šolo... res me zanima, HVALA! :))
Uporabniški avatar
pyr kitty
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 29. 4. 2010
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a pyr kitty » 27. Maj. 2012 18:37

Iz prve roke ti neznam nic povedat, je pa kolegica hodila na to gimnazijo. Je plačljiva (cena je odvisna od prihodkov družine, mislim da je nekje od 60 do 200 evrov), nimajo sprasevanja, delovnih zvezkov in ucbenikov ter neopravicenih (ce manjkas, med vikendi pospravljas ucilnice). Je bolj umetnisko usmerjena: imajo zbor, risanje, igro, oblikovanje.. Odnos profesor-ucenec je veliko bolj oseben kot na drugih gimnazijah, nudijo ti tudi individualne ure. Imajo epohe, to so glavne ure, ki trajajo par ur in se menjajo na 3-4 tedne, v tem času obdelajo en predmet (kemija, biologija, itd.). Na epoho se navezujejo tudi ostali predmeti, ki so na urniku po epohi. Nekaj pomankljivosti pa je v pravilniku sole, dolocajo pravila oblacenja (brez kratkih hlac, kril), mobitelov tut videt ne smejo..

Moji podatki sicer niso najbolj tocni, samo tako sem si jaz zapomnila vse skupaj.
Drgac pa nastudiraj zgodovino ustanavljanje te sole, njihov program, razne clanke, potem se pa odloci!
Uporabniški avatar
pyr kitty
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 29. 4. 2010
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a pyr kitty » 27. Maj. 2012 18:38

O prepisu pa bo najbolje, da vprasas na tvoji soli ter poklices tudi na Waldorfsko, ti bodo znali najvec povedat.
Uporabniški avatar
Tamala_mrha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 21. 10. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Tamala_mrha » 27. Maj. 2012 18:56

Glede na to, da gre za program splošne gimnazije, mi ni jasno, od kje potem dobijo znanje kot dijaki na drugih gimnazijah, še manj pa, kako naredijo maturo. :?
floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 22. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a floribunda » 27. Maj. 2012 19:27

Js poznam eno deklco, ki je na to hodla in nikakor ni mogla skupaj spravit mature. Bojda naj bi bil njihov učbeniki, spraševanje in ocene free sistem za dijaka sicer prijeten, ampak končni rezultat pa porazen. Najbrž je pa zlo odvisno od vsakega posameznika in njegove motivacije za delo.

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov