Vse za kariero?
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
v-e-s-n-a - Cosmopsiho
- Na forumu od: 10. 5. 2010
Da je pa služba v državni upravi, pa je še toliko boljše ....sicer morda ne tako visoka (no ja, odvisno itak od položaja) plača, ampak vsaj zagotovljena. Pa še manjša možnost je da službo tukaj zgubiš, kot če bi delal za neko privat firmo, ki bi bila v času recesije na majavih nogah in ne bi vedel koliko časa bo še obstala. Pa še težko je prit v državno upravo...tako da se drži stolčka in izkoristi vse kar ti je ponujeno.
Navijam, da greš!
Prijatelje in družino boš videval čez vikende...in kot ti je že marsikdo napisal: tam imaš možnost za nova poznanstva, nove prijatelje, nova znanja....jaz na tvojem mestu ne bi toliko razmišljala ampak preprosto šla!
Navijam, da greš!
Prijatelje in družino boš videval čez vikende...in kot ti je že marsikdo napisal: tam imaš možnost za nova poznanstva, nove prijatelje, nova znanja....jaz na tvojem mestu ne bi toliko razmišljala ampak preprosto šla!
-
delusional - Cosmopsiho
- Na forumu od: 25. 4. 2007
Jaz bi šla, če tu ne bi imela partnerja. kot samska bi itak šla.
obiskovalec, mi je všeč tvoj avatar. ti meni kupi take tangice in boš videl še boljšo rit kot je ta v živo. kdaj me povabiš na buteljkico?
obiskovalec, mi je všeč tvoj avatar. ti meni kupi take tangice in boš videl še boljšo rit kot je ta v živo. kdaj me povabiš na buteljkico?
-
***Ally*** - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 8. 7. 2006
- Kraj: Maribor
Jaz pa vem kaj misliš, ker je moj dec čisto isti. Jaz sem se imela namen selit 350km za službo, pa že prej za šolo, ampak mi ni finančno zneslo, on pa se ne more 100km vozit in je raje brez te službe. Pač tako kot si rekel, cel lajf je bil doma, šola in služba max 15min oddaljene..
Oprosti, ne mislim slabo, ampak meni je tako mišljenje najbolj, kar je možno, mimo. Sploh ti, ki imaš možnost tam živeti in ti to ne predstavlja finančnega bremena. Meni se zdi ful pomembno da ti je delo v veselje in ti daje zadovoljstvo - predvidevam da ti bo napredovanje fajn in se mi premiki (sploh po Sloveniji!! ko je vse max 3h oddaljeno) sploh ne zdijo nič takega. Če bi vsi bili takega mnenja bi vsak moral ostat čim bližje domu in tisti, ki pač niso iz večjih krajev, kjer se bi kaj dogajalo, je najbolje, da ostanejo v domači vasi, kjer so lahko samo..ne vem..kmetovalci. In nikoli ne razvijejo kakšnih svojih potencialov. To je meni totalno primitivno.
Saj prijatelji so najbrž tud zaposleni pa nimajo skoz časa? Se pa zmenite za vikende al pa če je kakšnaa posebna priložnost se pa lahko tud pelješ al ne? Bodi srečen da imaš možnost napredovanja in ne oviraj sam sebe!
Oprosti, ne mislim slabo, ampak meni je tako mišljenje najbolj, kar je možno, mimo. Sploh ti, ki imaš možnost tam živeti in ti to ne predstavlja finančnega bremena. Meni se zdi ful pomembno da ti je delo v veselje in ti daje zadovoljstvo - predvidevam da ti bo napredovanje fajn in se mi premiki (sploh po Sloveniji!! ko je vse max 3h oddaljeno) sploh ne zdijo nič takega. Če bi vsi bili takega mnenja bi vsak moral ostat čim bližje domu in tisti, ki pač niso iz večjih krajev, kjer se bi kaj dogajalo, je najbolje, da ostanejo v domači vasi, kjer so lahko samo..ne vem..kmetovalci. In nikoli ne razvijejo kakšnih svojih potencialov. To je meni totalno primitivno.
Saj prijatelji so najbrž tud zaposleni pa nimajo skoz časa? Se pa zmenite za vikende al pa če je kakšnaa posebna priložnost se pa lahko tud pelješ al ne? Bodi srečen da imaš možnost napredovanja in ne oviraj sam sebe!
Houd de wereld tegen
-
barbie_girl_85 - Cosmofrik
- Na forumu od: 15. 1. 2010
***Ally*** napisal/-a: Bodi srečen da imaš možnost napredovanja in ne oviraj sam sebe!
Dobro povedano.
Dont't wait for the perfect moment, take the moment and make it perfect!
-
neenchy - Komunikatorka
- Na forumu od: 3. 2. 2005
- Kraj: nekje med oblaki
tud js bi šla, nove možnosti, novi ljudje, itaq napredovanje.... lej nimaš kaj razmišljat, sej se boš navadil biti v novem stanovanju, spoznal boš nove ljudi, možno, da bo med temi tudi kakšen bodoči prijatelj, stari prijatelji pa itaq, če so ta pravi, te ne bodo odpisali, sej pa ni važna kvantiteta druženja ampak kvaliteta ( vsaj moj pogled je tak), pa še samski si, lej mogoče pa tam spoznaš ljubezen svojega življenja... vglavnem js bi zagrabila priložnost in zrla pozitivno v prihodnost...
odločitev je tvoja, le to glej, da ne boš kasneje kaj obžaloval ...pa sporoči kako si se odločil
odločitev je tvoja, le to glej, da ne boš kasneje kaj obžaloval ...pa sporoči kako si se odločil
-
s0nckic4 - Cosmofrik
- Na forumu od: 29. 7. 2009
- Kraj: Over the Rainbow
2 leti ni nič. mlad si še. dokler nimaš šoloobveznih otrok se lahko preseljuješ zarad službe kolikor hočeš. pa še stanovanje dobiš pa vse...
men se bolj zdi, da se ti tukaj hvališ kot pa da imaš resn problem s tem
men se bolj zdi, da se ti tukaj hvališ kot pa da imaš resn problem s tem
-
jullia_ - Cosmopsiho
- Na forumu od: 29. 6. 2007
Tananda napisal/-a: pri dojemanju razdalje si pa celo za Slovenca preveč občutljiv.
Se ne strinjam, ker sem imela čast spoznat že čisto preveč ljudi, ki se niso pripravljeni preselit dlje kot 3 ulice stran. Večina od njih pa itak planira umret na rodni grudi.
Imho, prijatelji niso noben argument proti selitvi. Kot prvo zato, ker povsod najdeš nove prijatelje, kot drugo zato, ker 200 km ne bi smelo predstavljat ovire pravemu prijateljstvu, kot tretje pa zato, ker naj na določeni točki v življenju prijatelji ne bi več predstavljali pomembnejšega faktorja pri sprejemanju življenjskih odločitev. Če je pri 15ih do neke mere sprejemljivo, da greš na isto gimnazijo kot tvoj BFF, je ta isti kriterij pri izbiri službe precej čudaški.
- GoodBadBoy
- Sramežljivka
- Na forumu od: 27. 7. 2010
Da sploh ne omenjamo dejstva, da dandanes razdalja ni več to, kar je bila nekoč. Ljudje smo čedalje bolj mobilni, poleg tega so pa tudi kontakti mnogo preprostejši. Lahko si na drugem koncu sveta, pa še vedno ohranjaš dober stik s prijatelji preko interneta, parkrat na leto pa potem sledi druženje v živo ... Se to res toliko razlikuje od situacije v preteklosti? Saj menda niste non-stop viseli skupaj? Verjetno je večinoma šlo za kakšne pogovore ob slučajnem srečanju, pijača tu in tam, kakšno konkretnejše druženje se je pa dogajalo vsake toliko časa.
Če pa k temu dodamo še to, da je tudi čedalje več služb, pri katerih lahko marsikaj postoriš, oz. pravzaprav potrebuješ zgolj laptop ter dostop do interneta, se pa kakšne razdalje še toliko zmanjšajo.
Ko sem naletel na to temo, sem se ravno pogovarjal s prijateljem, ki kar ne more in ne more zapustiti okolja, kjer je odraščal. Je res prav smešno kako se velik del ljudi "zabubi" na nekem kraju, bognedaj, da bi slučajno kdaj spremenili okolje. Teh horror!
Oh, ko bi se zavedali koliko s tem pravzaprav izgubljajo. Ne zgolj v sklopu kariere, ampak življenja na sploh. Ne glede na to kam se preseliš, vsako novo okolje ti da marsikaj, razširi obzorja, omogoči spoznavanje do tedaj neznanega, da sploh ne omenjamo ogromno nove zabave, prijateljev, oz. uživanja življenja ...
Če pa k temu dodamo še to, da je tudi čedalje več služb, pri katerih lahko marsikaj postoriš, oz. pravzaprav potrebuješ zgolj laptop ter dostop do interneta, se pa kakšne razdalje še toliko zmanjšajo.
Ko sem naletel na to temo, sem se ravno pogovarjal s prijateljem, ki kar ne more in ne more zapustiti okolja, kjer je odraščal. Je res prav smešno kako se velik del ljudi "zabubi" na nekem kraju, bognedaj, da bi slučajno kdaj spremenili okolje. Teh horror!
Oh, ko bi se zavedali koliko s tem pravzaprav izgubljajo. Ne zgolj v sklopu kariere, ampak življenja na sploh. Ne glede na to kam se preseliš, vsako novo okolje ti da marsikaj, razširi obzorja, omogoči spoznavanje do tedaj neznanega, da sploh ne omenjamo ogromno nove zabave, prijateljev, oz. uživanja življenja ...
-
amyZ - Kofetarica
- Na forumu od: 31. 3. 2005
- Kraj: trbovlje
Nekaterim osebno se ni težko preseliti če situacija pač tako zahteva, spet drugim je. To je čist odvisno od samega človeka. Nekateri se pač raje vozijo z avtom po več ur, pa čeprav jim to vzame polovico delovnega časa.
Jz osebno menim, da je dve uri v eno smer enostavno preveč, ker potem nimaš čisto nič od dneva. 8 ur v službi, 4 na cesti in je dan mimo. Do ene ure jaz še toleriram, vendar če bi bila možnost bi se preselila ali v kraj kjer bi delala ali v bližino.
Glede na to, da imaš možnost stanovanja v kraju dela, se moraš odločiti ali ti več pomeni napredovanje, boljše možnosti v službi, plača itd. ali pa pač stalnost, domače okolje. Za nekatere je to težko dati na tehtnico, vendar boš moral.
Upam, da ti bo odločitev prinesla pozitivne rezultate, take h katerim stremiš.
Jz osebno menim, da je dve uri v eno smer enostavno preveč, ker potem nimaš čisto nič od dneva. 8 ur v službi, 4 na cesti in je dan mimo. Do ene ure jaz še toleriram, vendar če bi bila možnost bi se preselila ali v kraj kjer bi delala ali v bližino.
Glede na to, da imaš možnost stanovanja v kraju dela, se moraš odločiti ali ti več pomeni napredovanje, boljše možnosti v službi, plača itd. ali pa pač stalnost, domače okolje. Za nekatere je to težko dati na tehtnico, vendar boš moral.
Upam, da ti bo odločitev prinesla pozitivne rezultate, take h katerim stremiš.
-
purple_rain - Cosmopsiho
- Na forumu od: 13. 2. 2006
- Kraj: Lj
Jz bi tud šla, če bi bla v taki situaciji.
In ja, 2h vožnje stran ni "drug konec sveta"...obstajajo tud hujše stvari.
In ja, 2h vožnje stran ni "drug konec sveta"...obstajajo tud hujše stvari.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov