Vračanje republiške štipendije

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Ela20
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 28. 11. 2006
Kraj: sredi trave

Neprebrana objavaNapisal/-a Ela20 » 02. Maj. 2007 16:21

Hej! Jaz bi vas vprašala če ima mogoče ktera izkušnje z vračanjem štipendije?? :) Jaz jo bom mogla vrnit za eno leto, k sem z študijom mim pihnla. pa me zanima kako je z tem :roll:
Uporabniški avatar
Veverička
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 1. 5. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Veverička » 02. Maj. 2007 16:29

Na tejle strani je veliko govora o tem, lahko pa tudi sama zastaviš vprašanje. Kokr se men zdi, ti lahko republiška štipendija miruje, če ti slučajno eno leto spodleti. Če se pa to vleče dlje cajta, pol je pa ponavadi treba kr vrnit ja, razen če so bile kakšne izjemne okoliščine...
Uporabniški avatar
jagoda
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 25. 6. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a jagoda » 03. Maj. 2007 15:53

Jaz jo vracam, ker se nisem diplomirala.
Ce si ze dobila odlocbo (na kateri so zneski po mesecih), da jo moras vracati, se ne igraj z ognjem. Temu ne uides po nobeni pravni poti, ker ko se drzava spravi nate, vedno dobi. Lepo nakazi vsak mesec do 15. znesek, pa bo dolg poravnan.
Uporabniški avatar
Mimi_M
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 24. 11. 2005
Kraj: Primorska

Neprebrana objavaNapisal/-a Mimi_M » 03. Maj. 2007 17:11

Jaz bom tudi morala vrniti kadrovsko.
Nikol več je ne bi zvzela, če bi ibla spet študentka, ker bi ravno tako preživela brez tistih 30k na mesec, oni tam ti pa kar lepo postavijo v pogodbi rok :!: do kdaj moraš diplomirat ne glede na vrsto/smer študija. Mislim, pri nas na faksu je praksa, da so dvopredmetnikom vedno podaljšali absolventa na račun dveh diplom in izpitov na dveh smereh,
uni tam na Ministrstvu pa menikar določijo, da imam dovolj eno leto za vse. :evil:
Nazadnje sem prav vesela, da se lahko rešim dela všolstvu na tak način, da štipendijo vrnem.
Sedaj sem itak v "pogajanjih" s firmo, da mi jo oni odplačajo. :wink:

Aja, ta postopek se lahko ful zavleče, pri meni je trajalo cca. 2 leti od odločbe, da jo moram vrnit pa do zdaj, ko me tožijo.
Ela20
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 28. 11. 2006
Kraj: sredi trave

Neprebrana objavaNapisal/-a Ela20 » 04. Maj. 2007 18:19

Vem da ne bom ušla. No jaz sem vpisana bila 2xv 1.letnik. Zdaj pa sem študij opustila in se nameravam konec septembra izpisat. Zanima me predvsem kak to dalje poteka :)
Uporabniški avatar
jagoda
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 25. 6. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a jagoda » 05. Maj. 2007 11:28

Kaj mislis s tem, kako to poteka? Pocakaj na odlocbo, kjer ti bo vse jasno pisalo, koliko in kdaj moras vracati, pa stevilka TRR bo zraven. In ti samo nakazujes, lahko vse skupaj, vsak mesec posebej...samo da bo celoten znesek poravnan.
Uporabniški avatar
Mimi_M
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 24. 11. 2005
Kraj: Primorska

Neprebrana objavaNapisal/-a Mimi_M » 05. Maj. 2007 11:36

ma ti lepo počakaj in nič ne prehitevaj.
Itak bi jim v začetku prihodnjega šolskega leta verjetno morala dat kako potrdilo, da si se vpisala naprej, tako jim ga pa ne boš in bojo že sami ugotovil, da jim neki manjka, potem ti bodo verjento poslali kako obvestilo, da prekinjajo pogodbo, ki jo imaš z njimi kot štipenditorjem, ker pačnisi izpolnila obveznosti...
Lahko jim začneš vračat takoj, ko dobiš prvi zahtevek od njih, lahko pa zavlačuješ, greš do kakega odvetnika na posvet ali kaj podobnega... Sama veš, ali boš sposobna vračat ali ne.
Meni se je zavlačevanje izplačalo, ker pred dvema letoma bi morala sama vrniti (oz. moj porok), sedaj pa je veliko možnosti, da mi pro tem pomaga moja firma, kjer sem se zaposlila.
Pa v tem času ni bilo kakih hudih ukrepov s strani štipenditorja, ker ti postopki itak ful trajajo.
Vidim velikokrat, ko dobim od njih kakšen dopis, gor pa je datum izpred več kot pol leta že...potem pa to čaka kje pod kakšnim kupom drugih papirjev. :wink:
Lahko ti pa zraven nabijejo še kakšne obresti.
Uporabniški avatar
GloR-Red
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 11. 2. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a GloR-Red » 18. Jul. 2008 15:33

mene pa zanima kok sploh dobiš na mesc če maš republiško štipendijo? in še to...pač k se pogovarjate da je treba omenjeno štipendijo vračat...sj tole ni treba ( kokr vem) vem sam da eno leto jo pol ne dobivaš če ponaulaš...al mislm narobe?
Love yourself. Be fatal.

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov