vpis na visoko poslovno šolo Lj

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
manndika
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 29. 8. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a manndika » 29. Avg. 2010 15:55

Pozdravljene,

trenutno sem študentka slovenščine, sedaj bi se pa rada vpisala na visoko poslovno na ekonomsko fakulteto. Zanima me, če je tu kdo ki že to študira, če bi mi lahko povedal par informacij, npr. kakšen je študij na splošno, je zahteven, kakšni so profesorji in kakšni so pogoji napredovanja v višji letnik...je veliko vaj, seminarskih nalog, koliko dela moraš vložit v en sam izpit in podobne zadeve...mogoče tudi spoznam kakšno bodočo sošolko :) sedaj so na filozofski katastofalne razmere, sem vztrajala...ampak enostavno ni šlo, preveč je krivic in nepravičnosti, da sploh ne govorim o sami organizaciji in prijaznosti zaposlenih :)
torej, prosim za vsakršno pomoč :)

lp
Uporabniški avatar
kitty cat
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 27. 2. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a kitty cat » 29. Avg. 2010 16:53

Jaz tudi razmišljam o prepisu tja v 3. roku, vendar še kolebam med VS in UNI. :) Bojim se, da je na uni preveč obsežen in zahteven predmetnik. Lahko kdo kaj več pove o tem? Sicer nimam nobenih osnov iz ekonomije (razen iz sš osnove ekonomije), ker nisem hodila na srednjo ekonomsko.
Uporabniški avatar
manndika
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a manndika » 29. Avg. 2010 17:13

ja, sej...to tud mene skbi, ker sem bla na gimnaziji, zdej pa ekonomija pa statistika... :eek: js se v bistvu na UNI ne morm vpisat, ker sem že zdej na UNI, tako da grem sam na VŠ...samo upam, da bodo odnosi človeški in da se bo dalo kaj sporazumno zmenit :)
Uporabniški avatar
kitty cat
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a kitty cat » 29. Avg. 2010 17:19

Zakaj pa ne greš na uni? Saj se lahko iz drugega faksa uni program vpišeš spet na uni. :) Razen če si mislila glede zahtevnosti...
Uporabniški avatar
manndika
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a manndika » 29. Avg. 2010 17:24

ne ne, sploh ne morm na uni, ker letos ponavljam :? tako da mi samo vš ostane :)
Uporabniški avatar
Študentka.
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 19. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Študentka. » 29. Avg. 2010 18:25

tudi mene zanimajo informacije o študiju ekonomije! Vpisala sem se na UNI... kako je, obsežno, zahtevno, težko, a se da nardit? je treba res vse sprot spremlat pa to da znaš ane? ker to nameravam, ker vem kako je če se zadni trenutk- vse v vodo pade:D
Uporabniški avatar
haley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 20. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a haley » 29. Avg. 2010 18:49

Pomoje se da komot nardit faks tud, če nisi prej hodil na ekonomsko srednjo. Poznam kar nekaj ljudi, ki so prej obiskovali kakšno drugo srednjo šolo, pa jim zdej na tem faksu čist lavfa.
Uporabniški avatar
Mimi_M
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 24. 11. 2005
Kraj: Primorska

Neprebrana objavaNapisal/-a Mimi_M » 29. Avg. 2010 18:49

Mogoče se motim, ampak ali ni visoka enako UNI kar se tiče teh možnosti vpisa pa to?
če ti ponavljaš, se ne moreš več redno vpisat na eno drugo visoko ali UNI smer. Lahko se pa na višjo šolo.
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 3. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 29. Avg. 2010 18:53

^^ Prav imaš. Visoke šole so v isti kategoriji kot univezitetne. Skupni vpisi (torej, če porabila 2 na UNI, nimaš na visoki nobenega več).

Druga kategorija so pa višje šole :wink:
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Uporabniški avatar
kitty cat
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a kitty cat » 29. Avg. 2010 19:37

Katera smer je pa zanimiva in ne ravno zafrknjena? Razmišljala sem o bančništvu, podjetništvu in financah, predmetniki pa se ne razlikujejo ravno kaj dosti. Je katera na tej smeri in lahko pove kaj več o tem?
Uporabniški avatar
manndika
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a manndika » 29. Avg. 2010 19:56

ammm...v bistvu sem se vpisala zdej v drugem roku čisto brez problema, bom vidla če bo kaj prislo po posti...kolkr sm se pozanimala, se mi zdi da se to da...ker ponavljala sem samo enkrat, prepisala se pa se tud nisem...jao, zdej pa še to al kaj??? ne vem, bomo vidli če mi bojo kaj poslali...hvala za inf.
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 29. Avg. 2010 20:00

Žal te moram razočarat :wink:
Ko si se prvič vpisala v 1. letnik si porabila 1. vpis, ko si ponavljala, pa tudi 2. (ker je vseeno, al se prepišeš, al pa ponavljaš; razen če si pavzirala in takrat nisi imela statusa?). Žal ti je zmanjkalo vpisov in mislim da ti bodo to tudi sporočili :wink:
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Uporabniški avatar
manndika
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a manndika » 29. Avg. 2010 20:04

okej, verjetno mas prav...nisem vedela, da sta uni pa vš na istem rangu...groza...torej mi ne preostane drugega kot pa še narest izpite na slovenščini pa probat nadaljevat...vam sporočim kako bo :) hvala
Uporabniški avatar
manndika
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a manndika » 02. Sep. 2010 15:28

[quote="*mala*"]Žal te moram razočarat :wink:
Ko si se prvič vpisala v 1. letnik si porabila 1. vpis, ko si ponavljala, pa tudi 2. (ker je vseeno, al se prepišeš, al pa ponavljaš; razen če si pavzirala in takrat nisi imela statusa?). Žal ti je zmanjkalo vpisov in mislim da ti bodo to tudi sporočili :wink:[/quote]

si mela prav, veš...zdej me pa sam zanima, če znaš odgovorit na tole :) a se lahko js zdej na 3. rok vpišem na višjo, da imam vsaj status, na slovenščini pa pavziram in delam izpite, te ki so/mi bojo ostali al se morm kljub temu tu izpisat? Prosim, če lahko kdo pove, ko ima s tem ze izkusnje :)
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 02. Sep. 2010 16:22

8. septembra se začnejo vpisi na višje šole (2. rok). Zelo hitro zmanjka mest, tako da moraš pohitet (prijave preko spleta ta dan ob 16ih). Seznam vseh: KLIK. Vpis je pa TUKAJ

Preprosto se ne vpiši v naslednji letnik na slovenščini in to je to. Glede opravljana izpitov pa vprašaj na faksu (nekje dovolijo obiskovanje predavanj, nekje ne; nekje plačljivi izpiti, nekje ne), ne bi smel bit pa problem :wink:

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov