Volontersko pripravništvo

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Lana
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 6. 12. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Lana » 15. Dec. 2006 1:06

Lep pozdrav.

Sem končala študij in nikjer ne dobim pripravništva. Ker se mi pa ponuja možnost volonterskega pripravništva me zanima, če ima katera kakšne izkušnje s tem.

Hvala za odgovore :)
Uporabniški avatar
Dagi
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 1. 8. 2006
Kraj: ...

Neprebrana objavaNapisal/-a Dagi » 15. Dec. 2006 7:29

Kaj pa to sploh je oz. kaj pomeni? :?: Bom diplomirala počasi pa me firbc matra...
Always look on the bright side of life!
kozarec
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 13. 11. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a kozarec » 15. Dec. 2006 11:25

Tudi jaz razmišljam o tej možnosti.

Končujem pa pedagoško fakulteto in pripravništvo je na žalost še vedno pogoj za opravljanje strokovnega izpita.

Že bolj žalostno pa je, da čeprav hočeš delat zastonj, niti ni nujno, da te misistrstvo izbere, ker je menda vse odvisno (govorim za pedagoško fakulteto) kateri predmet učiš!
Lana
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 6. 12. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Lana » 15. Dec. 2006 15:03

Jaz sem v taki stroki da pač rabim strokovni izpit. Da dobiš strokovni izpit pa moraš nekje nekaj časa delati. Problem je v tem, da me nihče noče vzeti, ker sem pač predraga in rajši vzamejo ljudi preko javnih del.
Se mi je pa ponudilo volontersko pripravništvo in mislim da bom vzela kajti na koncu bom lahko šla delat strokovni izpit.

Volontersko pripravništvo je na kratko, da delaš zastonj teh 10 mescev pripravništva. Nobene plače, noben dopust, mislim da še regresa in za prevoz ne dobiš nič. Je pa dobra stran to, da nisi v delovnem razmerju in lahko prekineš v primeru da si najdeš kaj boljšega.

Jaz bi imela rajši pripravništvo z plačo, ampak ker nimam druge izbire bom pač teh 10 mesecev pretrpela.

Za tiste, ki hodite na pedagoške fakultete in nameravate delati na šolah, vrtcih itd. ima ministrstvo za šolstvo 2x letno razpis za pripravništva, nekaj z plačami dost več pa takega volonterskega pripravništva.
Uporabniški avatar
Picaboo
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 29. 9. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Picaboo » 10. Sep. 2008 9:49

Mene pa zanima, če je pripravništvo plačano in koliko, mislm tko al sam ure al še dodatki zraven, pa to če se šteje v delovno dobo.
Men so nekje ponudil, da sem najprej par mesecev pripravnica, potem pa normalno zaposlena.

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov