Varčevanje
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- vitavita
- Sramežljivka
- Na forumu od: 7. 5. 2008
Ja sem pa nekaj dnara pred približno 1,5 letom vložila v sklade in mi je fuuullll palo, za eno 80% in me ful žal, da sem se za to odločila, ker sem tisti dnar z trudom zaslužla, zdej je pa kar "skopnel"...pa dvomim, da bo kaj kmalu spet narasu, vsaj na pozitivno 0...
Glede Klika in varčevalnega računa je pa to neka srednja varianta-oboje skup ni glih za tiste, ki čjo kaj prišparat (govorim iz mojih izkušenj), ker si ja samo lepo preko klika iz varčevalnega na navaden račun prenakažem in denar zapravim-velikokraz ze brezvezne stvari:S:S:S.....
Glede Klika in varčevalnega računa je pa to neka srednja varianta-oboje skup ni glih za tiste, ki čjo kaj prišparat (govorim iz mojih izkušenj), ker si ja samo lepo preko klika iz varčevalnega na navaden račun prenakažem in denar zapravim-velikokraz ze brezvezne stvari:S:S:S.....
-
Mimi_M - Cosmopsiho
- Na forumu od: 24. 11. 2005
- Kraj: Primorska
Jst tud varčujem v skladih in mi ni nič žal, ker se zavedam, da je to dolgoročno in da ta kriza ne bo trajala večno. Jst mam sklenjeno polico na 30 let.
Čez ene pet let bo že bolje, saj nihanja so vedno, če se tega ne zavedaš, pol je blo mal butasta odlločitev za sklade
Čez ene pet let bo že bolje, saj nihanja so vedno, če se tega ne zavedaš, pol je blo mal butasta odlločitev za sklade
-
tita123 - Komunikatorka
- Na forumu od: 4. 8. 2008
- Kraj: Bela krajina/Ljubljana
Jaz imam denar vezan na banki, včasih za pol leta včasih pa za 3 mesece. Sem nameravala tud dnar dat v sklade samo kaj pa vem, mogoče se bom kasneje odločila za to možnost.
Lani sem kupila nekaj delnic katere sem drago plačala, zdaj se je pa njihova cena skoraj prepolovila ampak jih ne bom prodala, ker se ne splača. enkrat bo pa že te krize konec
Lani sem kupila nekaj delnic katere sem drago plačala, zdaj se je pa njihova cena skoraj prepolovila ampak jih ne bom prodala, ker se ne splača. enkrat bo pa že te krize konec
Najboljše šele prihaja...
- zala123
- Komunikatorka
- Na forumu od: 3. 11. 2007
- Kraj: Kranj
Jaz imam sklenjeno naložbeno zavarovanje - vsak mesec se nekaj denarja naloži v sklade. Sicer očitno vsi nekaj varčujejo za starost, ker se je večina kar čudila dokler nisem šla v to, ker nisem nikamor nič vlagala. Ampak jaz pa še vedno nisem 100%, če se to sploh splača, ker kot pravite tukaj je res vse tako padlo. Če bi ta denar imela na banki bi bil veliko več vreden kot pa je tako.
-
purple_rain - Cosmopsiho
- Na forumu od: 13. 2. 2006
- Kraj: Lj
Jz sem jih pa lani prodala, je bla bolj kot ne neumna poteza, zdej bi jih pa nazaj kupila, ker so samo še 1/4 "najvišje" vrednosti.tita123 napisal/-a:Lani sem kupila nekaj delnic katere sem drago plačala, zdaj se je pa njihova cena skoraj prepolovila ampak jih ne bom prodala, ker se ne splača. enkrat bo pa že te krize konec
- fun
- Cosmopolitanka
- Na forumu od: 15. 8. 2005
Jaz sem pa prodala delnice ko so bile skoraj največ vredne in sem dala del denarja vezat za 3 leta..
(in sem vesela da sem se tako odločila, ker zdej od tistih delnic vse skup nebi blo vredno skor nič... )
Drugih prihrankov pa nimam, ker vse zapravim sproti
(in sem vesela da sem se tako odločila, ker zdej od tistih delnic vse skup nebi blo vredno skor nič... )
Drugih prihrankov pa nimam, ker vse zapravim sproti
- Mahagonij
- Cosmopsiho
- Kraj: LJ
Pomojem se dolgo ne bodo delnice na tej ravni kot so bile. Ker so bile mocno precenjene(in se vedno so).Mimi_M napisal/-a:Jst tud varčujem v skladih in mi ni nič žal, ker se zavedam, da je to dolgoročno in da ta kriza ne bo trajala večno. Jst mam sklenjeno polico na 30 let.
Men and women agree on one thing: they both distrust women.
- Mahagonij
- Cosmopsiho
- Kraj: LJ
Ma sej bi nabavu sam k se nimam rednega sihta in pol vcasih porabljam teh prihranke.jemina napisal/-a:Sedaj se v nasprotju s splošnimi prepričanji splača vlagati v sklade, ker skladi padajo, kar pomeni, da točke kupiš za manjšo količino denarja. Ampak samo v primeru, če misliš varčevati dlje časa, ker nekej časa bodo pomoje še padali oziroma stagnirali. Čez kakšne dve leti pa se pomoje lahko obeta naraščanje skladov, razen, če bo ta kriza trajala več let.
Ce bi mel denar bi vzel kej takega:
http://vzajemci.com/vz_factsheet.php?im ... N%20Aktien
Men and women agree on one thing: they both distrust women.
-
punkie_ - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 17. 4. 2006
- Kraj: ljubljana
kdor visoko leta nizko pade, tko da skladom ne zaupam, niti se ne spoznam na to. zdej mam par tisoč evrov vezanih na banki in okol 20€ obresti in sem čist zadovoljna, za 20€ morem js 5 ur delat. tko da kot študentki mi je to čist kul. če bi pa mela neko finančno varnost in preveč dnarja, bi me pa verjetno zamikali kakšni skladi al pa delnice. trenutno sem pa v fazi 'počasi se daleč pride'.
-
tani24 - Kofetarica
- Na forumu od: 23. 1. 2007
Ravno sedaj sem prišla s predstavitve enega varčevanja in sicer prijatelj od mojega nama je predstavil življensko varčevanje pri Merkur zavarovalnici...skrb za družino, zdravlje in starost. Nevem moram še malo premislit, ker sem še študentka in nimam ravno velikih dohodkov, samo bolj kot premišljujem bolj pametno se mi zdi. saj če nič drugega, za penzijo mi nebi bilo treba skrbeti. sicer že nekaj časa varčujeva oba s fantom v NSVS (varčevanje za stanovanje pri NLB) ampak tisto je samo za stanovanje. Če se ti kaj zgodi nimam od nikjer nič. Moje je še gasilec in vsi vemo, v kakšnih življenskih nevarnostih se tam lahko znajdeš. Nevem midva bova še videla, ker trenutno šparava za skupno življenje, bova šla kmalu v najem...samo verjetno, ko malo splavava se bova sigurno odločila še za kakšno varčevanje.
- jagoda-malina
- Debatorica
- Na forumu od: 11. 4. 2008
Pri Triglavu imam sklenjeno polico za zavarovanje. Vsak mesec vlagam 100 eur. Ko mi pogodba poteče pa ta denar dobim ven, skupaj z dobičkom.
- jagoda-malina
- Debatorica
- Na forumu od: 11. 4. 2008
Jaz pa čez 20, ker sem sklenila pogodbo za 20 let. Saj manj kot 30 ne moreš vplačevat kar jaz vem.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov