Varčevanje

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
*kayka*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 26. 1. 2005
Kraj: Kranj

Neprebrana objavaNapisal/-a *kayka* » 15. Jan. 2008 9:57

Mene pa zanima kaksne so se moznosti varcevanja pri banki, delnice, obveznice in to mene ne zanima...zj imam odprt racun pri Volksbank, ampak je cist mim lokacija (v centru kranja) in mislm it na sparkasee...pa tam tud vsak mesec nekaj dnarja na stran dan...ampak se ne spoznam na to...
Uporabniški avatar
habibi7
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 13. 5. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a habibi7 » 15. Jan. 2008 10:17

Jaz varčujem (kot ste nekatere tudi že napisale) z odpovednim rokom pri NKBM. Obresti tako veste da so boge, vendar bolje kot nič- se mi zdi da je okoli 4,5 % za varčevanje nad 31 dni.
Vem da bom denar kmalu potrebovala, zato druge oblike varčevanja ne pridejo v poštev.
pety87
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 27. 11. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a pety87 » 18. Jan. 2008 22:29

Povem vam,da je najboljše varčevat s pomočjo skladov...vsak mesec, daš določeno vsoto v sklad...provizija pa je absolutno večja kot na banki...na banki se se splača varčevat...
Uporabniški avatar
Gregorius
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 13. 4. 2005
Kraj: Somewhere over the rainbow

Neprebrana objavaNapisal/-a Gregorius » 19. Jan. 2008 10:35

pismo..jaz sem vložil 10.000 eur avgusta..pa sem zgubo 1.000 eur....
*kristyna*
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 7. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *kristyna* » 19. Jan. 2008 11:38

jaz sem mela tudi denar vezan. 50.000 sit 3 leta. nabralo se je vsega skupaj bol malo (3.000 sit). Dala sem vezat tako da se mi je vsake 3 mesece podaljšalo. tako da jaz denarja vrjetno ne bom dala več vezat.
nekaj denarja imam tudi v delnicah. tisto se mi zdi boljše. veliko več dobivaš, ampak obstaja možnost da veliko tudi izgubiš. je pač tvegano...
drugače pa tudi jaz večino denarja sproti porabim... najslabše je če ga imam doma v denarnici. tako imam najmanj pregleda. jaz imam najraje denar lepo na banki. dvineš ko rabiš... drugače se če se le da držim stran od kartice.
Love me or leave me. Hey! Where''s everybody going??
Uporabniški avatar
blue eye
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 8. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a blue eye » 19. Jan. 2008 13:12

*kristyna* res, da je mal obresti, sam poglej z druge strani-če bi mela dnar na računu, od banke ne bi dobila skor nč, pa u bistvu bi ga vrjetn zapravla..

Ma ja, če se da vezat, je treba kr mal večje vsote dat (sam kje jih dobit ane :( ), sam pa usaj nimaš dnarja na računu, je pa tolk bolš-kot neko varčevanje..
Za dežjem vedno posije sonce!!
Uporabniški avatar
*kayka*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a *kayka* » 20. Jan. 2008 21:09

kako pa je pol s temi skladi? keri so,kje jih najdes? :D kam se splaca dat?
Uporabniški avatar
lakeesha
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 10. 11. 2004
Kraj: domžale

Neprebrana objavaNapisal/-a lakeesha » 21. Jan. 2008 8:35

zanima me če začnem varčevat a se da pol zment d ti od plače trgajo... nekak tko k trajnik al morm pol vsak mesc na banki stat v vrsti?
She can't even call up her friends and say "help me save my life"... She's so ashamed of herself that she's come full circle, nobody understands what it's like to be this girl... so she disappeared,
and she didn't say where she was going
Uporabniški avatar
*SweetGirl*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 24. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *SweetGirl* » 21. Jan. 2008 16:42

Ja itak, da ti lahko trajnik za varčevanje nardijo :D
Letting him prove
how much he
loves you
is SO today
pety87
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 27. 11. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a pety87 » 22. Jan. 2008 9:17

*kayka* napisal/-a:kako pa je pol s temi skladi? keri so,kje jih najdes? :D kam se splaca dat?

jst sm se odločla za KD...tuki maš na voljo ful skladov...iz slovenije al pa tujine...maš možnost različnih paketov varčevanja...lahko varčuješ in si še življensko zavarovana..tako da meni se zdi to ful fajn...
dnar lahko kadarkoli vzameš vn, vendar se ti ga do 5 let ne splača...ampak tako varčevanje je vredu, kr maš denar tam na posebnem kupču in ko res neki nujno rabiš...npr kupiš avto si štimaš stanovanje al pa kej tazga..veš da ga maš tam...
pa teh KD-jevih finančnih točk je pa zdej ful po sloveniji..tako da se ti splača it pogledat ke če si zainteresirana...
Uporabniški avatar
Gregorius
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 13. 4. 2005
Kraj: Somewhere over the rainbow

Neprebrana objavaNapisal/-a Gregorius » 22. Jan. 2008 17:30

sm glede KD na hitro...tukaj nimaš nobene garancije, kar pomeni da lahko vse zgubiš..kot lahko pogledaš zdaj na borzi kaj se dogaja...pa če že hočeš malo večje tveganje (kot je KD)..je Allianz polička dost boljša....

Če pa hočeš met garancijo..da dobiš vsaj vplačan kapital, pa ti svetujem Merkurjev vario top...:)...

Če pa je še kakšno vprašanje.....
Življenje je kratko, pridobivanje izkušenj dolgotrajno, ugodna priložnost redka, izkušnja varljiva, odločitev pa težka.
Uporabniški avatar
*kayka*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a *kayka* » 22. Jan. 2008 21:53

Merkurjev vario top.....tole me zanima...kaj to stekam, dobi zagarantirano vse vlozeno nazaj, kaj pa obresti? kaksne so? se splaca? kam to grem zrihtat?
orhideja1
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 29. 10. 2007
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a orhideja1 » 31. Mar. 2009 12:41

No jaz tudi varčujem, če kaj prihranim. To imam preprosto na računu. Sem pač toliko uvidevna, da ne dvigam, če ne rabim.
Imam pa tudi delnice od katerih prejemam dividende. Zanime me kako bo zdaj z dividendami glede na gospodarsko krizo. Jih bodo izplačevali? Ker jaz sem zasledila, da je firma v kateri imam delnice poslovala z dobičkom, torej bi jih morali izplačati ali kako?
Uporabniški avatar
jemina
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 14. 6. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a jemina » 03. Apr. 2009 1:13

Sedaj se v nasprotju s splošnimi prepričanji splača vlagati v sklade, ker skladi padajo, kar pomeni, da točke kupiš za manjšo količino denarja. Ampak samo v primeru, če misliš varčevati dlje časa, ker nekej časa bodo pomoje še padali oziroma stagnirali. Čez kakšne dve leti pa se pomoje lahko obeta naraščanje skladov, razen, če bo ta kriza trajala več let.
Dame mas quiero mas
De esa bendita forma en que me miras
Solo tu, solo yo
Caricias que me roben la razon
vitavita
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 7. 5. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a vitavita » 07. Apr. 2009 15:56

Ja sem pa nekaj dnara pred približno 1,5 letom vložila v sklade in mi je fuuullll palo, za eno 80% in me ful žal, da sem se za to odločila, ker sem tisti dnar z trudom zaslužla, zdej je pa kar "skopnel"...pa dvomim, da bo kaj kmalu spet narasu, vsaj na pozitivno 0...

Glede Klika in varčevalnega računa je pa to neka srednja varianta-oboje skup ni glih za tiste, ki čjo kaj prišparat (govorim iz mojih izkušenj), ker si ja samo lepo preko klika iz varčevalnega na navaden račun prenakažem in denar zapravim-velikokraz ze brezvezne stvari:S:S:S.....

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov