Varčevanje
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
classy - Kofetarica
- Na forumu od: 12. 3. 2005
Jaz dobim čez dober mesec neko manjšo vsoto denarja, par tisoč evrov. Zdej eni me pregovarjajo, naj kam vložim, da zdej se kao ful splača ipd. Ampak me je strah...mislim, res ne bi še tega zgubila. Zdej ne vem, a naj dam vezat al...? Mela bi pa ta denar verjetno za izmenjavo, pa bi blo fajn, če bi se znesek še malo povečal (ne rabim in ne pričakujem zdaj nekih bajnih vsot). Kak nasvet?
- *QueenBitch*
- Kofetarica
- Na forumu od: 6. 6. 2006
classy napisal/-a:Jaz dobim čez dober mesec neko manjšo vsoto denarja, par tisoč evrov. Zdej eni me pregovarjajo, naj kam vložim, da zdej se kao ful splača ipd. Ampak me je strah...mislim, res ne bi še tega zgubila. Zdej ne vem, a naj dam vezat al...? Mela bi pa ta denar verjetno za izmenjavo, pa bi blo fajn, če bi se znesek še malo povečal (ne rabim in ne pričakujem zdaj nekih bajnih vsot). Kak nasvet?
Jah potem je najboljš da daš na banko vezat za določeno obdobje, pol leta al pa eno leto.
-
Marlboro_gold - Sramežljivka
- Na forumu od: 23. 2. 2009
Vlagam v sklade, ker sem mnenja, da se na dolgi rok to najbolj splača.
-
softTouch - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 16. 2. 2007
jest varčujem čist tko, da pač ne porabim vsega denarja in pol tisti presežek dam vezat, ponavadi za pol leta. v razne sklade in delnice ne vlagam, ker nimam dosti znanja in ker se mi ne da s tem ukvarjat. se mi je pa nabralo že kar nekaj €
- cuba libre
- Sramežljivka
- Na forumu od: 27. 6. 2009
- Kraj: Celje
Pomoje je najboljša opcija vlaganje v investicijske sklade, v bistvu gre za varčevanje (vlagaš lahko različne zneske-odvisno od pogodbe) in pri tem, seveda ne takoj, ampak pa parih letih, zraven tudi pridobiš določene donose(ponavadi so ti tam okol 8%),na vezani vlogi mislim da je okol 20€ na leto,kar ni nič, če imaš vezano manjšo vsoto denarja, rečmo do 2000€. Pa še pri vlagnaju v inv.sklade se delež vložka razkropi v delnice več podjetij, in je skoraj nemogoče da bi vsa na enkrat propadla, se mi zdi da je to še najbolj varno in donosno hkrati.
Ne priporočam pa ti kakšnih vlaganj pri KD. To je samo moje mnenje, pač nimam dobrih izkušenj z njimi. LP in pametno naloži svoj višek denarja;)
Ne priporočam pa ti kakšnih vlaganj pri KD. To je samo moje mnenje, pač nimam dobrih izkušenj z njimi. LP in pametno naloži svoj višek denarja;)
-
Zvoncica - Cosmofrik
- Na forumu od: 4. 11. 2005
- Kraj: Ljubljana
Pomoje je najboljše vlaganje v vzajemne sklade. Izpolniš pristopne izjave, pol pa lahko prekladaš znotraj brez provizije. Npr nekaj tednov nazaj je bilo vse fino prenesti v sklade denarnega trga, kjer se ohrani vrednost. Čez nekaj časa (mesecev najbrž? Pač, ko bo dovolj padlo - če bo imela recesija obliko W - tega žal ne ve nihče) bo fino spet prenesti v delniške trge.
Govorim seveda o situaciji, ko denarja ne boš potrebovala nekaj let Jaz bi se osredotočila na razvijajoče trge, recimo BRIC države (Brazilija, Rusija, Indija, Kitajska), pa v eko zadeve zelo rada vlagam, kakšne alternativne vrste energij, itd. Seveda dolgoročno Slovenske delnice - nikakor. Svetovni blue chipi - mogoče. Balkanski trgi - še ne. Tehnologija zna biti zanimiva.
Če šparaš za kaj konkretnega, je pomoje bolje vezati na banki in imeti tistih ubogih par % plusa, kot špekulirati in na koncu izgubiti 30%. Jaz imam na Volksbanku e obresti varianto, ful ok.
Cuba libre investicijske sklade si omenila...kateri pa so primerni za male investitorje? V investicijskih skladih je tako, da so zaprti in če nisi zraven na začektu, prideš pomoje precej težko zraven... Ampak moram priznati, da si z njimi nisem preveč domača In zakaj ne maraš KD? Meni so KD super in imam največ demarja pri njih in same dobre izkušnje z njnimi... medtem ko so mi svetovalci recimo na Iliriki obupni. Vlaganje me zelo zanima, a sem še vedno amaterka, pa ponavadi vem veliko več od njih.
Sedaj berem super knjigo o dolgoročnem investiranju Modri investitor, ki je sedaj prvič prevedena v slovenščino. Če bo koga zanimalo, ziher jo že imajo v knjižnicah
Govorim seveda o situaciji, ko denarja ne boš potrebovala nekaj let Jaz bi se osredotočila na razvijajoče trge, recimo BRIC države (Brazilija, Rusija, Indija, Kitajska), pa v eko zadeve zelo rada vlagam, kakšne alternativne vrste energij, itd. Seveda dolgoročno Slovenske delnice - nikakor. Svetovni blue chipi - mogoče. Balkanski trgi - še ne. Tehnologija zna biti zanimiva.
Če šparaš za kaj konkretnega, je pomoje bolje vezati na banki in imeti tistih ubogih par % plusa, kot špekulirati in na koncu izgubiti 30%. Jaz imam na Volksbanku e obresti varianto, ful ok.
Cuba libre investicijske sklade si omenila...kateri pa so primerni za male investitorje? V investicijskih skladih je tako, da so zaprti in če nisi zraven na začektu, prideš pomoje precej težko zraven... Ampak moram priznati, da si z njimi nisem preveč domača In zakaj ne maraš KD? Meni so KD super in imam največ demarja pri njih in same dobre izkušnje z njnimi... medtem ko so mi svetovalci recimo na Iliriki obupni. Vlaganje me zelo zanima, a sem še vedno amaterka, pa ponavadi vem veliko več od njih.
Sedaj berem super knjigo o dolgoročnem investiranju Modri investitor, ki je sedaj prvič prevedena v slovenščino. Če bo koga zanimalo, ziher jo že imajo v knjižnicah
-
softTouch - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 16. 2. 2007
cuba libre napisal/-a:zraven tudi pridobiš določene donose(ponavadi so ti tam okol 8%),na vezani vlogi mislim da je okol 20€ na leto,kar ni nič, če imaš vezano manjšo vsoto denarja, rečmo do 2000€.
ne vem kje si dobila vsoto 20€ na leto, ker so obresti odvisne od vsote in dni vezave. Sama dobim precej več
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov