Uspešne slovenske ženske

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Picatinny
Picatinny 1. stopnje
Na forumu od: 19. 8. 2013

Neprebrana objavaNapisal/-a Picatinny » 26. Avg. 2013 21:09

Uspešna je vsaka, ki dobro in s srcem opravlja vsa gospodinjska dela in ji ni težko roditi vsaj enega otroka na 2 leti.

Obupane samske žeske srednjih let pa med uspešne pač ne sodijo
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 28. 7. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a emanuela » 26. Avg. 2013 21:15

^^ sarkazem ali si samo izgovor za predstavnika lastnega spola?
Upam, da je to prvo.
The world is as you are.
floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 22. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a floribunda » 26. Avg. 2013 21:22

torej je uspešen moški tisti, ki je sposoben to ogromno familjo preživljat? vsi intelektualni poklici, ki v sloveniji niso ravno na lestvici najbolj premožnih, tako odpadejo?
Uporabniški avatar
Picatinny
Picatinny 1. stopnje

Neprebrana objavaNapisal/-a Picatinny » 26. Avg. 2013 23:04

floribunda napisal/-a:torej je uspešen moški tisti, ki je sposoben to ogromno familjo preživljat? vsi intelektualni poklici, ki v sloveniji niso ravno na lestvici najbolj premožnih, tako odpadejo?

Po tej logiki ja. Saj ni treba biti premožen, da vodiš in usmerjaš številčno družino ter vzgojiš otroke v odgovorne in samostojne osebe, sama materialna komponenta je tu v ozadju. Če pač ni, pa primakne država. In cenim skromne ljudi. Ne skromne v smislu dosežkov, ampak skromne v smislu, da za samouresničitev ne potrebujejo zlatih pip v kopalnici.

Povej, kdo je zate intelektualec, govoriš o int. v ožjem smislu, torej po definiciji tistem, ki ustvarja novo znanje, ali o int. kot izobraženi osebi? In kaj je potem intektualni poklic? Zobozdravnik...pozna enega ki ima 7 otrok, nič jim ne manjka
floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a floribunda » 26. Avg. 2013 23:08

in je en redkih. poleg tega velik del pogače zasluži v tujini.

10+ frocov je kr problem gor spravit. posebej danes in če ne želiš, da cela familja životari. zanašanje na podporo države je že v osnovi zgrešeno početje (to pomeni, da nisi sam sposoben gor vzgojit frocov= nisi uspešen), v vedno bolj kapitalistični družbi, pa že skrajno neumno početje.
Uporabniški avatar
Picatinny
Picatinny 1. stopnje

Neprebrana objavaNapisal/-a Picatinny » 26. Avg. 2013 23:10

emanuela napisal/-a:^^ sarkazem ali si samo izgovor za predstavnika lastnega spola?
Upam, da je to prvo.

In to se tebe tiče kako že? Nikoli se ne bova srečala, brez skrbi, naj te moja moškost torej nea skrbi. V tvoje dobro pa tole - znaš prepoznati sarkazem za razliko od vsaj dveh, treh kosmovk z nikakvimi meči.
Uporabniški avatar
Picatinny
Picatinny 1. stopnje

Neprebrana objavaNapisal/-a Picatinny » 26. Avg. 2013 23:14

floribunda napisal/-a:in je en redkih. poleg tega velik del pogače zasluži v tujini.

10+ frocov je kr problem gor spravit. posebej danes in če ne želiš, da cela familja životari. zanašanje na podporo države je že v osnovi zgrešeno početje (to pomeni, da nisi sam sposoben gor vzgojit frocov= nisi uspešen), v vedno bolj kapitalistični družbi, pa že skrajno neumno početje.

Sori, sem urejal post medtem...2 uri spanja na noč v daljšem obdobju se mi pač pozna, najsi to priznam ali ne...

Glej, jaz pravim, odvisno koliko človek potrebuje. V Sloveniji ima vsakdo streho nad glavo, lačen ni, zebe pa ga tudi ne. Pa živi precej precej bolje, kot so recimo njegovi dedje že recimo leta 1940. Razen če si izbere drugače.

Jaz nisem toliko skromen. da bi mi to zadostovalo, priznam. So pa ljudje, ki jim je materialna komponenta, kot sem jo opisal, povsem dovolj.
floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a floribunda » 26. Avg. 2013 23:17

Picatinny napisal/-a:V Sloveniji ima vsakdo streho nad glavo

js je nimam. no, imam jo, ampak jo tudi drago plačujem. tako, da mi ne ostane niti za enga froca, kamoli da bi vsake dve leti enga iz pizde stisnila. s tistih 120€ otroškega dodaka jih pa tudi ne moreš nahranit.
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 28. 7. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a emanuela » 26. Avg. 2013 23:22

Sploh pa- kolikim mladim je dejanski cilj da imajo potomce? Nikjer ne piše, da je to nuja...
Meni je kariera npr definitivno pomembnejša od tega, če bodo moji geni šli naprej ali ne.
The world is as you are.
Uporabniški avatar
Picatinny
Picatinny 1. stopnje

Neprebrana objavaNapisal/-a Picatinny » 26. Avg. 2013 23:37

floribunda napisal/-a:
Picatinny napisal/-a:V Sloveniji ima vsakdo streho nad glavo

js je nimam. no, imam jo, ampak jo tudi drago plačujem. tako, da mi ne ostane niti za enga froca, kamoli da bi vsake dve leti enga iz pizde stisnila. s tistih 120€ otroškega dodaka jih pa tudi ne moreš nahranit.

Flori, če si brez tipa, potem itak ni smisla...bi te potolažil, da za lakoto otrok po potrebi poskrbi država, samo se mi zdi, da bi bila kljub mojih zagotovilom še vedno neutolažljiva
Uporabniški avatar
Picatinny
Picatinny 1. stopnje

Neprebrana objavaNapisal/-a Picatinny » 26. Avg. 2013 23:40

emanuela napisal/-a:Sploh pa- kolikim mladim je dejanski cilj da imajo potomce? Nikjer ne piše, da je to nuja...
Meni je kariera npr definitivno pomembnejša od tega, če bodo moji geni šli naprej ali ne.

Potem naj tako tudi bo. Si pa ne morem kaj, da ne bi dramatiziral...misliš, da bo čez 50 let država skrbela za tvojo pokojnino? Zdaj, če ti kariera (kakšna pa?) uspe tudi v materialnem smislu - govorim lastna streha pa najmanj milijon evrof...potem ne bo panike, no ja...
Uporabniški avatar
s0nckic4
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 29. 7. 2009
Kraj: Over the Rainbow

Neprebrana objavaNapisal/-a s0nckic4 » 26. Avg. 2013 23:58

Picatinny napisal/-a:da za lakoto otrok po potrebi poskrbi država,

pa ne morem verjet, da še kdo tako zgrešeno razmišlja. hvala vsemu možnemu, da moji starši niso imeli takih nazorov. kdo pa je država!? folk ki davkle plačuje! torej boma za tvoje lačne otroke jaz in flori plačevale, če tebi in tvoji ženki ne bo zneslo? ne rečem, da pride do nesreče, partner umre, bolezen ipd. ampak da se spraviš delat otroke že s predpostavko, da bo pač država poskrbela zanje, če ti ne boš, je pa res debilno. saj ni čudno, da smo slovenci kjer smo, če imamo pa take osle v državi. pa še več jih bo, ker se taki osli razmnožujejo, kot da kontracepcija ne obstaja. penzijo si ti raje sam zasluži oz našpari tekom šihta, namesto da bi otroke štepal enega za drugim.
Vsak raj ima svojo kačo.
*Abby**
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 2. 9. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a *Abby** » 27. Avg. 2013 0:11

Pa ravno danes sem si spet ogledala The Meaning of Life. Evo, za našega novega primitivnega uporabnika, Tini, ki si lastiš IQ pice, izvoli: http://www.youtube.com/watch?v=g8fheDIG_RA

Nazaj na temo. Hm. Zapišem še Janjo Majzelj, ki jo resnično občudujem kot umetnico z neverjetnim značajem. :)
Uporabniški avatar
Picatinny
Picatinny 1. stopnje

Neprebrana objavaNapisal/-a Picatinny » 27. Avg. 2013 9:45

s0nckic4 napisal/-a:
Picatinny napisal/-a:da za lakoto otrok po potrebi poskrbi država,

pa ne morem verjet, da še kdo tako zgrešeno razmišlja. hvala vsemu možnemu, da moji starši niso imeli takih nazorov. kdo pa je država!? folk ki davkle plačuje! torej boma za tvoje lačne otroke jaz in flori plačevale, če tebi in tvoji ženki ne bo zneslo? ne rečem, da pride do nesreče, partner umre, bolezen ipd. ampak da se spraviš delat otroke že s predpostavko, da bo pač država poskrbela zanje, če ti ne boš, je pa res debilno. saj ni čudno, da smo slovenci kjer smo, če imamo pa take osle v državi. pa še več jih bo, ker se taki osli razmnožujejo, kot da kontracepcija ne obstaja. penzijo si ti raje sam zasluži oz našpari tekom šihta, namesto da bi otroke štepal enega za drugim.

Seveda bosta plačevali, če bi ti vedela, kakšni denarji gredo za številčne družine, verjetno te bo še bolj vznemirilo, ko ti povem, da je med njimi polno družin neslovenskega porekla. :D

Ustava Republike Slovenije v 55. členu pravi takole:
Odločanje o rojstvih svojih otrok je svobodno.
Država zagotavlja možnosti za uresničevanje te svoboščine in ustvarja razmere, ki omogočajo staršem, da se odločajo za rojstva svojih otrok.

Ne vem, zakaj tebe tako boli, če si revna družina želi kopico otrok. Država jim bo hvala bogu pomagala, pa če se takšni nestrpneži kot si ti, razpočite od jeze. :D

Pa še zelo kratkovidna si...veš, nekoč boš najbrž tudi ti stara in se ne boš več mogla sama preživljati. Če ne bo mladih, bo delal kdo?

Tisti, ki nimajo otrok ali pa jih imajo manj kot je potrebno, da se prebivalstvo sploh obnavlja, bodo subvencionirali tuje otroke, tako pač je.

Saj če bosta ti in flori nehale kracati po forumu pa se raje prepustile družini in ustavarili vsaka po 3 mulce, bosta na strani, ki dobiva, do tedaj pa - veselo plačevanje. :D

Lahko se pa vrnemo v čase, ko si samo graščaku plačal za uporabo njegove zemlje, razen svobodnjakov, ki niso plačevali (razn cerkvi), pa verjemi, da se vama s flori ne bo splačalo. Prvi obisk pri zdravniku bi vaju nezavarovani krepko streznil.
Uporabniški avatar
Picatinny
Picatinny 1. stopnje

Neprebrana objavaNapisal/-a Picatinny » 27. Avg. 2013 9:56

aja, pa sonckica prepričan sem, da imaš zares visoko plačo in dolgo delovno dobo...koliko davka pa si že plačala? da slišimo...

za štos (upam, da ste v osnovni šoli imeli matematiko), pa si izračunaj koliko davkov bodo v 40 letih delovne dobe plačevali tvoji otroci (2 komada) in koliko otroci revne družine (10 otrok), pa če ti povem, da 12 članska družina mogoče dobi max 2 jurja pomoči (pa pretiravam) pa računaj da do recimo 26. leta otrok (sem dal ful max predpostavke), za davke pa vzemi povprečno bruto plačo pa prispevke od tega in boš hitro ugotovila, da bo deseterica za tvoja zdravila in nego pa pokojnino ko boš enkrat stara, prispevala državi precej več kot tvoja dva otroka. Hej, če bosta ti in tvoj imela samo 2 otroka, njuni davki in prispevki ne zelo verjetno bodo pokrili vajinih pokojnin. Pa kdaj kokodakaj.

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov