Uspešne slovenske ženske

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 22. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a floribunda » 27. Avg. 2013 10:19

koliko otrok, ki si jih spravil do izobrazbe in službe, da zdej prispevajo v državno blagajno imaš pa ti?
Uporabniški avatar
s0nckic4
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 29. 7. 2009
Kraj: Over the Rainbow

Neprebrana objavaNapisal/-a s0nckic4 » 27. Avg. 2013 12:57

sistem pokojnine zastavljen na medgeneracijski solidarsnoti je zgrešen in se sesuva. folk ne more nekontrolirano rast. že itak nas je preveč na kugli.

moja penzija in oskrba, ko bom stara bi pa lahko bila komot pokrita z davki in prispevki, ki sem jih in jih bom plačala folku, ki ima več otrok, kot si jih lahko privošči.

seveda je folk, ki mu pač spodleti prislužit dovolj, bi pa moral biti bolj izjema kot pravilo. do zdaj sem def prispevala več kot dobila. in zaenkrat zgleda, da bom še precej prispevala.

zelo pameten nasvet, dajmo vsi sproducirat vsaj 3 otroke, da bodo prispevali za nas ko bomo stari, nje. kako jih bomo pa vzgojili in kaj jim bomo lahko med odraščanjem nudili je pa nepomembno. bomo že kako, nje. velika družina je luksuz! otrok pač rabi še kaj več kot pa samo starševsko ljubezen in podporo. pa še te vprašanje koliko dobi od staršev, ki se trgajo na vse strani in garajo, da lahko veliki družini nudijo najosnovnejše. aja, potem pač starejši otroci skrbijo za mlajše in svojega otroštva itak nimajo.

daj preberi si malo zgodbe otrok, ki so iz revnih družin, ki živijo iz dneva v dan. raje otroka nimam, kot pa da mu "omogočim" tako otroštvo.
Vsak raj ima svojo kačo.
Uporabniški avatar
kana_bis
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 25. 8. 2013

Neprebrana objavaNapisal/-a kana_bis » 27. Avg. 2013 14:09

Uspešen moški je tisti, ki zasluži več kot lahko njegova žena zapravi. Uspešna ženska je tista, ki najde takega moža.

Malce za šalo, malce za res :P
Uporabniški avatar
Picatinny
Picatinny 1. stopnje
Na forumu od: 19. 8. 2013

Neprebrana objavaNapisal/-a Picatinny » 27. Avg. 2013 14:13

Če bi bolj podrobno prebrala moje poste, bi videla, sem poudaril pomen vzgoje.

No, jaz poznam številčno družino (moji daljni sorodniki), ki je bila pred 2. sv vojno tako revna, da so živeli v odsluženem potniškem vagonu. Vsi otroci so si potem postavili lastne hiše.

In seveda smo že pri ekstremu, ko imamo 2 brezposlena straša in 15 otrok. Imaš tudi recimo 8 članske družine, oče visdok dohodek, mama doma, kar jim zmanjka pa pač dobijo od države. Pa jim ni hudega, res pa je, da nimajo otroci zadnjega modela pametnega telefona. Ga nimam niti jaz.

Imaš pa modele, ki s čikom v ustih in pivom v roki pljuvajo državo češ kako od nje nič ne dobijo. Evo, takih pa tudi jaz ne maram.

Glej, kar se mene tiče, lahko mirno uvedemo 'ameriški' sistem, kar prišparaš, to boš imel na stara leta. Okej, tudi pri njih ni več čisto tako, lahko si pa začneš računati, koliko ti bo ostalo na stara leta. Pa bog ne daj, da resno zboliš takrat.

Če nas je 'na kugli' rpeveč, to ne reši našega problema, kajti pri nas pa število delavcev pada in število upokojencev raste.
Uporabniški avatar
Picatinny
Picatinny 1. stopnje

Neprebrana objavaNapisal/-a Picatinny » 27. Avg. 2013 14:19

floribunda napisal/-a:koliko otrok, ki si jih spravil do izobrazbe in službe, da zdej prispevajo v državno blagajno imaš pa ti?

Prav nič, imam pa to 'smolo', da sem sposoben in priden in državi plačujem precej več od povprečja. Imam nekje 8 let delovne dobe, pred tem sem kar nekaj let vlekel denarje preko avtorskih dohodkov, ki so bili zelo konkretno obdavčeni in so obenem plačeval prispevke, imam pa poleg službe še druge dohodke, od katerih veselo plačujem davke, nekaj zadev pa sem skenslal, ker so tako obdavčene, da ti na koncu ob velikem vložku po plačilu dajatev ostane 'drobiž'.

zdaj pa prosim odgovori ti flori...koliko let že plačuješ davke in kje približno je tvoj dohodek, povprečna neto plača je slabega jurja, da ti bo v pomoč.

Pa sonckico tudi čakam....

če debatiram z dvema študentkama, ki preko serivsa kaj postorita, pa mislim da lahko to debato kar končamo.
Uporabniški avatar
Anjeske
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 13. 1. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a Anjeske » 27. Avg. 2013 14:27

Joj, prosim, ne s takimi primeri. Po 2. sv. v. si je lahko vsak, ki je seveda imel motivacijo za to, postavil svojo lastno hišo. Vsak!! Ne primerjaj tedanjih razmer z današnjimi.

In ja, milijon otrok tud ne bo rešilo nobene krize, ker kot že omenjeno, folk ne more naraščat do onemoglosti. Bogi naš planetek. Mislim, da bi bil majcen korak k uspešnosti že ta, da bi vse, ki pašejo v penzijo tja tud spravl, ne pa da vztrajajo na položajih še par let.

Pa da grem nazaj na temo. Uspešna ženska? Zame je uspešna vsaka, ki doseže v življenju cilje, ki si jih je sama zadala. Zarad mene je to lahko uspešna kariera al pa lepo vzgojeni otroci in napedenan vrt.
Uporabniški avatar
s0nckic4
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 29. 7. 2009
Kraj: Over the Rainbow

Neprebrana objavaNapisal/-a s0nckic4 » 27. Avg. 2013 14:42

eh bv. vzamem nazaj
Vsak raj ima svojo kačo.
Uporabniški avatar
Picatinny
Picatinny 1. stopnje

Neprebrana objavaNapisal/-a Picatinny » 27. Avg. 2013 15:32

s0nckic4 napisal/-a:eh bv. vzamem nazaj

No, kaj sem rekel...
tor
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 7. 2. 2007
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a tor » 27. Avg. 2013 16:18

Od teh žensk, kji ste jih omenil sem spoznal dve, z eno imel več kontakta , z eno manj. Savina Atai in Anita Ogulin, sta obe fajn, a ne toliko kot jih prikazujejo mediji.
Od prej naštatih bi rad spoznal Tino Maze, no ona pa je ženska , ki je lahko celemu svetu vzor, pa še dobro izgleda :P
Zanimivi sta mi še, Nina Ivanič in Saša Einsidler.
Uporabniški avatar
haley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 20. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a haley » 27. Avg. 2013 20:57

Anjeske napisal/-a:Pa da grem nazaj na temo. Uspešna ženska? Zame je uspešna vsaka, ki doseže v življenju cilje, ki si jih je sama zadala. Zarad mene je to lahko uspešna kariera al pa lepo vzgojeni otroci in napedenan vrt.

:gut:
Uporabniški avatar
mastermind
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 4. 2. 2013
Kraj: London, UK

Neprebrana objavaNapisal/-a mastermind » 27. Avg. 2013 22:33

Meni se pa zdi Benka Pulko ena taka fajn, gajstna baba. Bi bilo kar zanimivo malo podebatirat z njo.. Pa če bi bila možnost bi povabil na kofe tudi Saro Isaković, ona izgleda tudi izredno fajn punca..

Makarovička je pa za moje pojme stara uhrna in zakompleksana koka. Me nič ne mika, da bi jo spoznal.. Je pa res, da ima luštne pravljice. :)
tor
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 7. 2. 2007
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a tor » 27. Avg. 2013 22:50

Makarovićevo bi radi spoznali zaradi pravljic ali onegavljanja z mački?
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 28. 7. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a emanuela » 27. Avg. 2013 22:53

A ker je brez otrok in ima rada mačke si kar vzameš pravico, da rečeš da se onegavi z njimi? Resno?
Dečki, malo se vzemite v roke, ker kolikor gledam zadnje čase, je na forumu sam ološ od vas :P
Se pa strinjam z Anjeske z opisom uspešne ženske.
The world is as you are.
floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 22. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a floribunda » 27. Avg. 2013 23:08

kako točno bi zgledalo onegavljanje z mačko? razloži.

pikatini, kaj točno bi rad izvedel? oziroma dosegel? kaj majo moji dohodki veze z mojim pojmovanjem uspešne ženske?

lepo, da prispevaš v državno blagajno. plosk-plosk.
Mahagonij
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 24. 11. 2005
Kraj: LJ

Neprebrana objavaNapisal/-a Mahagonij » 27. Avg. 2013 23:53

emanuela napisal/-a:Dečki, malo se vzemite v roke, ker kolikor gledam zadnje čase, je na forumu sam ološ od vas :P
:(

tor napisal/-a:Od prej naštatih bi rad spoznal Tino Maze, no ona pa je ženska , ki je lahko celemu svetu vzor, pa še dobro izgleda :P
I would drag my dick through a mile of broken glass just to hear her fart through a walkie-talkie.
Men and women agree on one thing: they both distrust women.

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov