Ukinitev študentskih servisev

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 12. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a red_rose » 28. Avg. 2009 13:11

js bi tut takoj ukinla vse studentske servise...sej razumem da nekateri res nimajo dnarja, ampak zal pac ne morjo vsi studirat?! v tujini je studij zelo drag. taki pac sparajo celo zivljenje, ali pa po srednji soli najprej nekaj let delajo pa potem na faks - z veliko vec motivacije bi nardil tezko zasluzen faks, kot pa zdaj ko vecina studentov samo bluzi! js nemorm verjet kake cvetke mam med sosolci...dobesedno dol jim visi za faks in vsak izpit jim je muka...HALO?!?! izbrali so si nek faks, ki bo kasneje njihova sluzba, zdaj pa zabusavajo?! in valda lepo dinarcke sluzijo s studentskim delom...itak da je fajn studirat ce majo pa ze zdej vec dnarja ko pa ga bodo mogoce meli kot redno zaposleni :roll:

vse bi ukinla...potem bi se folk dejansko trudu cimprej dokoncat faks. in vec mest bi blo za diplomante - ker kot so ze pred mano povedali se delodajalcem studente veliko bolj splaca met...

nikol nism delala prek studenta in tut dvomim da kdaj bom. mogoce v zadnjih letnikih POdiplomskega studija, za izkusnje, in to v podjetjih kjer bi se kasneje rada zaposlila, ne pa razno kelnarjenje ki ti res nobenih izkusenj ne prinese - razn ce je to pomembno znat kavo skuhat in uporabljat en preprost program...
Uporabniški avatar
Kiwy
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 2. 7. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Kiwy » 28. Avg. 2009 16:04

red_rose, kje se pa lahko zaposli gimnazijski maturant? jaz tudi nikoli nisem delala preko študenta, ker je bilo doma dovolj denarja... po končani gimnaziji je pa logično da grem študirat, in če starši ne bojo meli dovolj, bom pač šla delat
Uporabniški avatar
punkie_
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 17. 4. 2006
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a punkie_ » 30. Avg. 2009 9:23

ok to študentsko delo se je zdej res že preveč razpaslo, do te mere, da folk pusti študij in raje dela ... to se mi ne zdi ok

ampak bilo bi mi pa čudno, da recimo so sedaj, ko sem 21 stara, nebi imela nobene delovne izkušnje. delam večinoma med poletjem, sprobala sem različne stvari in ko bom iskala službo, bom lahko povedala, kje vse že imam izkušnje. poleg tega pa bom znala veliko bolj ceniti dobro službo (ko/če jo bom dobila), ker sem sprobala tut nekaj nehvaležnih in zoprnih del prek študenca.

danes že vsak delodajalec zahteva izkušnje in ne predstavljam si, da bi šla na razgovor za neko službo in jim rekla, da nimam nobenih izkušenj. kdo te bo vzel? no, super pri mojem študiju je to, da lahko tudi dosti prostovoljno delam. ampak vseeno, do končanega študija se nebi mogla tastarim obest za vrat da me preživljajo, četudi bi me lahko. delo krepi človeka :cool:
Uporabniški avatar
UG84
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 18. 2. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a UG84 » 30. Avg. 2009 13:09

Ne gre se za ukinitev študentskega ela, temveč za ukinitev ŠTUDENTSKIH SERVISOV! Delo bi še bilo absolutno, ampak bi moglo bit velik bolj pod nadzorom, pa tud omejeno. In prav je, da si pridobiš kakšne izkušnje, med poletjem itak je zaželjeno da kaj delaš, ker ravno takrat ni na faksu obveznosti.

Ni normalno, da študent zasluži tudi po 800, 1000 EUR na mesec. Tako velikih stroškov en študent (normaln) ne more imet, ker s stakim denarjem shajajo že cele družine.
Uporabniški avatar
punkie_
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 17. 4. 2006
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a punkie_ » 30. Avg. 2009 13:19

^^ moj post je letel bolj na komentarje uporabnic, ki pravijo, da niso še nikoli nič delale

naj naredijo kar hočejo s servisi, tisti ki si želimo, bomo delali tko ali drugače, drugi pa naj cukajo mamice pa očke za rokav
Uporabniški avatar
rachka_
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 21. 11. 2005
Kraj: hollywood

Neprebrana objavaNapisal/-a rachka_ » 30. Avg. 2009 13:24

red_rose napisal/-a:js bi tut takoj ukinla vse studentske servise...sej razumem da nekateri res nimajo dnarja, ampak zal pac ne morjo vsi studirat?! v tujini je studij zelo drag. taki pac sparajo celo zivljenje, ali pa po srednji soli najprej nekaj let delajo pa potem na faks - z veliko vec motivacije bi nardil tezko zasluzen faks, kot pa zdaj ko vecina studentov samo bluzi! js nemorm verjet kake cvetke mam med sosolci...dobesedno dol jim visi za faks in vsak izpit jim je muka...HALO?!?! izbrali so si nek faks, ki bo kasneje njihova sluzba, zdaj pa zabusavajo?! in valda lepo dinarcke sluzijo s studentskim delom...itak da je fajn studirat ce majo pa ze zdej vec dnarja ko pa ga bodo mogoce meli kot redno zaposleni :roll:

vse bi ukinla...potem bi se folk dejansko trudu cimprej dokoncat faks. in vec mest bi blo za diplomante - ker kot so ze pred mano povedali se delodajalcem studente veliko bolj splaca met...

nikol nism delala prek studenta in tut dvomim da kdaj bom. mogoce v zadnjih letnikih POdiplomskega studija, za izkusnje, in to v podjetjih kjer bi se kasneje rada zaposlila, ne pa razno kelnarjenje ki ti res nobenih izkusenj ne prinese - razn ce je to pomembno znat kavo skuhat in uporabljat en preprost program...

in točno zato cenim fax. kr morm delat, zato da lahko študiram. pač že od vedno me zanimajo jeziki in si želim delat s tem, a zato kr pač doma nismo toliko finančno močni, bi se mogla tej želji odpovedat?!
sicer pa glede na to, da nikoli nisi delala prek študenta, sklepam da nisi rabila kr pač imaš vir dohodka od drugod. verjetno nebi trdila istega če bi ti delo prek študenta pomenilo edina vrata v prihodnost, ki se lahko razvije po tvoji želji. brez zamere, ampak to kar si napisala, se mi zdi skrajno krivično.
pa tudi jaz se strinjam, da na teh servisih marsikaj smrdi in da bi reorganizacija bila nujno potrebna, ampak ne mi o tem kako je študentsko delo nekaj najslabšega na svetu.
"And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the music." F. W. Nietzsche

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov