Ukinitev študentskih servisev
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- 2good4u
- Debatorica
- Na forumu od: 5. 11. 2004
- Kraj: Celje
Jaz tudi mislim, daje skrajni čas da se zgodi kaj takega. Najbolj na živce mi gre...tko kot je že smreka rekla...da nikjer ne dobiš zaposlitve ampak bi te vsi samo uzeli preko študenta. To se mi zdi mal neumno. Namesto da bi službo raje dali eni mamici ,ko ma familijo doma, pa nič denarja, ker ni službe. S študentskimi deli služijo samo podjetniki, ker jim ni treba nič plačevati. samo tiste preklemane ure. Mi se pa damo izkoristiti, ker pač potrebujemo denar. Pa mojega delodajalca nič ne zanima kako se bom pripeljala do delavnega mesta, niti to kako si bom kupila malco, plačala zavarovanje,...vse skupaj je sama norija.
Nekaj se bi definitivno moralo naredit! Al pa npr mene najbolj razkuri, v naši okolici je tolko narkomanov in občina + država lepo sponzorirata te bedake, da se še naprej fiksajo. In pol vidiš vsakega 20-tega v mesecu kako so vsi počeni ko mine. Še podpirajo to golazen, mislim halo??? Namesto da bi ta denar raje dali za študente, štipendije, višje subvencije, bone itd. Mislim da je treba graditi na potencialih ne pa na golazni in podnu. Sam tega se še noben ni očitno zavedu. Ko bi vedeli kolk denarja se porabi na leto iz proračuna za narkiče...mislim, slab bi vam ratalo!!!!
Nekaj se bi definitivno moralo naredit! Al pa npr mene najbolj razkuri, v naši okolici je tolko narkomanov in občina + država lepo sponzorirata te bedake, da se še naprej fiksajo. In pol vidiš vsakega 20-tega v mesecu kako so vsi počeni ko mine. Še podpirajo to golazen, mislim halo??? Namesto da bi ta denar raje dali za študente, štipendije, višje subvencije, bone itd. Mislim da je treba graditi na potencialih ne pa na golazni in podnu. Sam tega se še noben ni očitno zavedu. Ko bi vedeli kolk denarja se porabi na leto iz proračuna za narkiče...mislim, slab bi vam ratalo!!!!
-
mala271186 - Sramežljivka
- Na forumu od: 8. 6. 2005
- Kraj: kamnik
pa kaj ste vsi za ukinitev al kaj?? kako bomo pa dijaki pa studentje pol zivel? nimamo vsi očijev pa mamic k bi nam dajal 40 jurjov na mesec. včasih si pa res radi tud mal prvoščmo od oblačil pa kozmetike... in če smo pripravljeni za to delat, kaj je tuki narobe? potem pa vsi govorijo kok smo leni, da ni nč od nas. ja sevede, če nm bojo ukinil servise pa sploh ne bomo mogl nč delat. sploh med počitnicami, a nej sam v zrak gledamo, dnar bo pa na drevesu rastu? dejte se mal skulerat no. pa govorite da pol pa boge mamice nimajo dela. ja sej ji noben ni reku da more zanosit. pa by the way, tud velik studentk ma ze otroka. kaj bojo pa one brez studentskih servisov? ze tko je prevec da so tisto akontacijo uvedl (sicer so se zdej mal skuliral, ampak se vseen) nocem bit čist nc nesramna, ampak mene je tok razkurlo to ko sem prebrala, da se vas pa še tok strinja, je pa še tok hujš. ja seveda, če pa ni nobene študentke tuki ne.
lp
katra
katra
-
Smreka - Kofetarica
- Na forumu od: 16. 3. 2005
Mala...chill...
Če ne bo študentskih servisov še ne pomeni, da ne bo študentskega dela.
Bo, le izvajalo se bo preko zavoda za zaposlovanje, kar pomeni večji nadzor - delal bo lahko le tisti s statusom.
Samo mal bolj natančno je treba prebrat
Če ne bo študentskih servisov še ne pomeni, da ne bo študentskega dela.
Bo, le izvajalo se bo preko zavoda za zaposlovanje, kar pomeni večji nadzor - delal bo lahko le tisti s statusom.
Samo mal bolj natančno je treba prebrat
-
Slatka Mala - Komunikatorka
- Na forumu od: 10. 5. 2005
- Kraj: Göteborg,Sweden
ok ok mal sm se razburla,ni blo tk sovražno naperjeno kt je zgledal
nismo se razumel,itk da bodo študentske službe pa tud prov je da bodo nadzorovane,sam dejstvo je da zato nebo nič več pravih služb za ostale,ker se bodo delodajalci že drugač znašli.bedno semi zdi da država ukinja servise ker jim gre pač v nos keš in pol to z izgovorom da bodo pa tko dal več štipendij itd.ni razloga da bi delodajalci dal redne zaposlitve,če jih ta ista država udar po žepu z živilci,davki itd.
s tem ko bi dal podjetjem ugodnosti če bi zaposloval za nedoločen čas bi velik več ljudi mel službe,študentje bi pa služl keš u njim/nam primernimi službami.kaj je laži kt zaposlit študenta za kog ati ni treba plačat nč,razn urne postavke.toj to z ekonomskega vidika
nismo se razumel,itk da bodo študentske službe pa tud prov je da bodo nadzorovane,sam dejstvo je da zato nebo nič več pravih služb za ostale,ker se bodo delodajalci že drugač znašli.bedno semi zdi da država ukinja servise ker jim gre pač v nos keš in pol to z izgovorom da bodo pa tko dal več štipendij itd.ni razloga da bi delodajalci dal redne zaposlitve,če jih ta ista država udar po žepu z živilci,davki itd.
s tem ko bi dal podjetjem ugodnosti če bi zaposloval za nedoločen čas bi velik več ljudi mel službe,študentje bi pa služl keš u njim/nam primernimi službami.kaj je laži kt zaposlit študenta za kog ati ni treba plačat nč,razn urne postavke.toj to z ekonomskega vidika
U prolazu tjelo pripijena,bez imena samo bez uspomena..
-
majchy - Komunikatorka
- Na forumu od: 19. 8. 2004
- Kraj: NM / LJ
Joj, hudo....folk, dejte si najprej vse prebrat pol pa pisat.
1. Študentske servise bi ukinl zato ker nimajo pravega nadzora, ker gulfajo vsi po vrst (ponarejajo potrdila, prikažejo več stroškov kot jih dejansko imajo da bi mel več zaslužka, itd.)
2. Študentska dela bojo še zmeri. Tistih 5000 delovnih mest, ki jih omenjajo so tista delovna mesto, na katerih trenutno dela npr. 40 letna ženska na napotnico svoje hčerke in ne tista ki jih podjetja sedaj objavljajo za študente.
3. Vsi ki ste zdej tako proti, boste vidl kako bo ko boste iskal redno zaposlitev pa bojo delodajalci hotl na napotnico, kar pomeni da se vam ne šteje delovna doba in da boste delal do smrti!
1. Študentske servise bi ukinl zato ker nimajo pravega nadzora, ker gulfajo vsi po vrst (ponarejajo potrdila, prikažejo več stroškov kot jih dejansko imajo da bi mel več zaslužka, itd.)
2. Študentska dela bojo še zmeri. Tistih 5000 delovnih mest, ki jih omenjajo so tista delovna mesto, na katerih trenutno dela npr. 40 letna ženska na napotnico svoje hčerke in ne tista ki jih podjetja sedaj objavljajo za študente.
3. Vsi ki ste zdej tako proti, boste vidl kako bo ko boste iskal redno zaposlitev pa bojo delodajalci hotl na napotnico, kar pomeni da se vam ne šteje delovna doba in da boste delal do smrti!
Nekoč ni dolgo še tega
v deželi res ne vemo kje
živela je čebelica
imela lepo je ime...
v deželi res ne vemo kje
živela je čebelica
imela lepo je ime...
-
girl007 - Debatorica
- Na forumu od: 30. 7. 2004
- Kraj: Kranj
Zgleda hočjo razčistit:
Študentje naj študirajo in v najkrajšem možnem času doštudirajo, ne pa da vlečejo status v nedogled in delajo preko študenta.
Študentje naj študirajo in v najkrajšem možnem času doštudirajo, ne pa da vlečejo status v nedogled in delajo preko študenta.
LJUBEZEN je tista gonilna sila, ki dela dan drugačen in življenje lepše, ljubezen je nekaj skrivnostnega, lepega in nerazložljivega.
- jancy
- Debatorica
- Na forumu od: 17. 12. 2004
Nisem se glih poglobila v stvar, samo kolk se mi zdi bo za dijake in študente še vedno isto kot je blo do zdaj, nasrali pa bojo tisti ki so delali prek napotnic koga drugega. se mi zdi pa to čist prav, ker če si študent koristi študentske ugodnosti, če pa nisi pa ne!
I don''t have to worry.
My mother does it for me.
Loesje
My mother does it for me.
Loesje
-
.:sonchika:. - Komunikatorka
- Na forumu od: 11. 3. 2005
- Kraj: Malo tu, malo tam
Študentske servise naj bi ukinili zaradi boljše preglednosti nad delom študentov in nad tem, kam denar resnično gre. Poglejte primer mariborskega servisa, ki za ta denar zgradil kup objektov in je s tem zalužil samo šef firme, študentje pa nič.
Po zakonu bi morali ŠS štipendirati določeno število študentov... kdo pa to sploh dela? Zelo malo servisov.
Zato pač država hoče vse prenesti na ZZ, da bi imeli obljši nadzor.
Po zakonu bi morali ŠS štipendirati določeno število študentov... kdo pa to sploh dela? Zelo malo servisov.
Zato pač država hoče vse prenesti na ZZ, da bi imeli obljši nadzor.
- kathy
- Debatorica
- Na forumu od: 25. 6. 2004
- Kraj: ljubljana
majchy napisal/-a:3. Vsi ki ste zdej tako proti, boste vidl kako bo ko boste iskal redno zaposlitev pa bojo delodajalci hotl na napotnico, kar pomeni da se vam ne šteje delovna doba in da boste delal do smrti!
Ah, glede na naše pokojni oz usklajevanje pokojnin itd. niti ne pričakujem 100sit države v tem času ko bom šla v pokoj, zato tud če delam do konc lajfa prek študenta al pa na črno.
Drgač se pa tud jst strinjam glede ukinitve šs....
- tjaska
- Kofetarica
- Na forumu od: 12. 8. 2004
no js vem da če ukinejo študentske servise enim ne bo lih lepo...
js bom še kšne pol leta definitivno rabla študentski servis, ker živim sama (oz. s frendico) in v tem času od glasbe še ne bo zadost denarja...
zato se mi ne zdi fer od vas, da govorite neki, kar upošteva samo vaše stališče. kr mogoče ni pri vseh isto ane
js bom še kšne pol leta definitivno rabla študentski servis, ker živim sama (oz. s frendico) in v tem času od glasbe še ne bo zadost denarja...
zato se mi ne zdi fer od vas, da govorite neki, kar upošteva samo vaše stališče. kr mogoče ni pri vseh isto ane
-
marateja - Kofetarica
- Na forumu od: 25. 6. 2004
- Kraj: Ljubljana
Ukinitev študenstskih servisev sigurno ne pomeni dobro v prid študentom in dijakom. Kdaj pa so v naši ljubi državici še sprejeli zakon, ki bi ugodil vsem?!! Torej, če se je država odločila, da bo ukinila ŠS naj torej bo tako. To še ne pomeni, da dijaki in študentje ne boste mogli delat, sprememba je le ta, da bo zdaj vse potekalo preko zavoda za zaposlovanje, ki bo imel večjo kontorolo (torej, tisti brez statusa študenta oz. dijaka, ne bo mogel delati preko napotnic). Firme se bodo pa itak že znajdle, da jim ne bo treba preveč plačevat za delavce.
Sama se strinjam z ukinitvijo ŠS. Sploh pa za tiste študente, ki študirajo in študirajo in nikoli ne doštudirajo.......delajo pa preko ŠS in brezposelnim jemljejo delovna mesta. Nesramno rečeno, ampak tako je. Ko pogledam na stran moje delo, povsod piše študentsko delo....le kam to pelje.
Sama se strinjam z ukinitvijo ŠS. Sploh pa za tiste študente, ki študirajo in študirajo in nikoli ne doštudirajo.......delajo pa preko ŠS in brezposelnim jemljejo delovna mesta. Nesramno rečeno, ampak tako je. Ko pogledam na stran moje delo, povsod piše študentsko delo....le kam to pelje.
Za človeka so samo trije dogodki: da se rodi, živi in umre. Ne čuti, ko se rodi, trpi, ko umira in pozabi živeti.
Jean de La Bruyere
Jean de La Bruyere
-
LycHee - Sramežljivka
- Na forumu od: 17. 6. 2005
Vsekakor bi se moralo na tem področju marsikaj spremenit. Delo preko študentskega servisa je v veliko primerih izkoriščanje študentov (neplačana malica, potni stroški, ne šteje se delovna doba, velikokrat podjetja, ko iščeš redno službo, ne jemljejo resno izkušenj pridobljenih s študentskim delom, neustrezno plačilo itd itd.) Veliko je primerov, ko podjetja, še posebej kakšni manjši d.o.o.-ji ne nakažejo študentom in tako ostanejo brez vsega.
-
Tigi - Cosmopsiho
- Na forumu od: 29. 1. 2005
- Kraj: kjer diši po bencinu in zažganih gumah...
Delo preko študentskega servis je kull. Ampak jezi me ker nekateri delajo preko servisa kot študentje pa to sploh niso. Izkoriščanje. Tisti ki pa res rabmo denar nas pa zafrknejo. Glede štipendij zakaj naj bi dobili štipendijo samo tisti ki so nadarjeni. Kaj tisti ki niso?? Ravno tako rabijo denar?? A ni tko??
Jst nism čist dobr razumela. Kaj bo sploh zdej ??? BO še kej dela preko servisov za študente in dijake??? Kaj pa mesta prosta???
Jst nism čist dobr razumela. Kaj bo sploh zdej ??? BO še kej dela preko servisov za študente in dijake??? Kaj pa mesta prosta???
...poraunej vooolan!!! Bencin, bel dim, črna črta po sredin, okn dol, vroč krom, prletim čez ovink, rada mam k zacvil, rada mam k drsi, rada imam vonj po gumah, naj se kadi...
-
shaMa - Komunikatorka
- Na forumu od: 8. 3. 2005
Je res, da studentski servisi znajo izkoriscati. Ampak naj potem popravijo to, ne pa da jih ukinejo. Sploh nej preuredijo studentske organizecije. Me Bolj me zanima, kako bomo preziveli tisti, ki se mormo s tem delom prezivljat. Pa ne mi s stipendijami.... k preden bodo se za to dobil denar in vse....navadno nakladanje ! Pa ze med studijem na zavod... veselje. Tako ali tako za nas skoraj ni vec sluzb, penzije tako ali tako sploh ne bo ...drobnic si je prevec stvari zastavil za zacetke.... koncesija pa stipendije, domovi in ukinitve in...lalalal... Jaz pa rabim denar da prezivim. In ga rabim sedaj....
Meet me in outer space
I will hold you close
if you're afraid of heights
I need you to see this place
I will hold you close
if you're afraid of heights
I need you to see this place
- spelamarela
- Sramežljivka
- Na forumu od: 4. 7. 2005
Na tak način ne bodo uredili štipendijske politike. V zadnji 15 letih relativno število štipendij pada, študij se draža. Zdaj so pa naštudirali, da bodo s pomočjo študentski servisov rešili probleme v zvezi s štipendijamo. Ma ja. Najdu sn en dober članek: študentski servis. Se bo treb mal bolj potrudit, pa stvari naštudirat.
LP
LP
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov