Tuji jeziki

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
CommandykA
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 3. 11. 2004
Kraj: Maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a CommandykA » 30. Mar. 2005 17:23

obvladam anglescino, nemscino, hrvascino razumem nekaj malega spansko (ko morm kaj povedat zatrokiram :) ) zato si je zelim en x v prihodnosti naucit pa tut francoscina mi je zlo vsec..to dvoje bom en x se znala :D
Riba plava in rdeca.Bil je bled in bohinj.Srbela ga je peta in sesta.Znal je brat in sestra.
Uporabniški avatar
MissBitch
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 4. 7. 2004
Kraj: *med zemljo in zrakom*

Neprebrana objavaNapisal/-a MissBitch » 30. Mar. 2005 18:13

govorim angleško,nemško pa madžarsko... razumem hrvaško zelo dobro, samo govoritz pa baš ne vem, ker naglasa ne trufim, pa malo nekaj razmim špansko, ja ja telenovele pač... nekaj malo me zaj oče uči pisati v cirilici... pa moje ime bi že mogoče šlo, pa tak če mi dugo neko besedo pustijo jo preberem tud...

hm kaj bi se rada navčila... dosti želja pa taaak malo časa in talenta... ja rada bi znala francoski, grški, ruski, japonski...

latinščino se bom še bom zgodovino študirala itaq morala navčiti ali??
...when it comes to the love, even the devil himself has a soul...
Uporabniški avatar
missy L
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 11. 1. 2005
Kraj: ljubljana, črnomelj, london & bruselj

Neprebrana objavaNapisal/-a missy L » 30. Mar. 2005 19:08

jst pa guvurim tekoče anglešk pa sluvensk, dobr tut francosk pa špansk, mal pa pol tut nizozemsk pa hrvask, rada bi znala se usaj rusk, ne maram pa sam nemsk.. :D
Uporabniški avatar
Chica Guapa
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 17. 1. 2005
Kraj: skoraj Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Chica Guapa » 30. Mar. 2005 19:13

Jst tekoče govorim seveda slovensko :D pa špansko in angleško. Ful mi je pa všeč portugalščina, ne maram pa nemščine (in je na srečo tud nimam v šoli).
HASTA LUEGO
Uporabniški avatar
Dalila
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 5. 8. 2004
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Dalila » 30. Mar. 2005 19:47

FairyAngel napisal/-a:
Dalila napisal/-a: neki malga se pa učim stare indiščine.

Vau, kje se pa to učiš?

Na faksu,

Izgovarja se tko kot se napiše, sam morš znat brat, ker je kar zakomplicirano. Ker če ti napišeš sam črko npr. G, to ni g ampak GA, če bi rad da je pa sam G, al pa kak drug vokal morš pa to napisat zravn. Itd itd, ampak ja načeloma se pa bere kot se napiše.

Črke so pa res lepe, se zna zgodit, da bom mela kaj tetoviranega iz teh črk v bodoče.

Ker letnik pa je tvoja prjatlca sAdie? Najbrž je na filofaksu a ne? Pa ma to sam predmet pr študiju a ne?
pa pa
Uporabniški avatar
Bina
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 28. 6. 2004
Kraj: pod pohorjem

Neprebrana objavaNapisal/-a Bina » 30. Mar. 2005 20:01

:eek: Wow!!!! Ve ste pa vse prave asice. Vse govorite stiri. pet jezikov. Pa je to za verjet? Sama sem profesorica nemscine in anglescine in ne morem verjet, da sem taka tepka, da obvladam samo ta dva jezika. No, seveeda tudi hrvasko znam, ne morem pa govoriti, da ga obvladam, razumem nekaj italjanscine, je pa ne obvladam, zato se sprasujem kako je to z vami.... :?:
Uporabniški avatar
Michael
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 26. 9. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a Michael » 30. Mar. 2005 20:17

Bina, cas te je povozu :D
Govorim tri jezika, slovenski, hrvatski i bosanski :D
Gone
Lelly
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 21. 3. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Lelly » 30. Mar. 2005 20:18

Jst pa znam italjansko (mi je ful všeč jezik!!!), nemško-mi ni tolk všeč, pa logično angleško... kdo pa dons ne zna tega jezika... Drgač pa razumem tud hrvaško, srbsko... :)
¤MajC¤
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 3. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a ¤MajC¤ » 30. Mar. 2005 20:20

mah nic kaj..slo,angl,nemsko, hrvasko razumem...to pa je tut vse :)
Uporabniški avatar
sAdie
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 23. 7. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a sAdie » 30. Mar. 2005 20:44

Dalila napisal/-a:
FairyAngel napisal/-a:
Dalila napisal/-a: neki malga se pa učim stare indiščine.

Vau, kje se pa to učiš?

Na faksu,

Izgovarja se tko kot se napiše, sam morš znat brat, ker je kar zakomplicirano. Ker če ti napišeš sam črko npr. G, to ni g ampak GA, če bi rad da je pa sam G, al pa kak drug vokal morš pa to napisat zravn. Itd itd, ampak ja načeloma se pa bere kot se napiše.

Črke so pa res lepe, se zna zgodit, da bom mela kaj tetoviranega iz teh črk v bodoče.
Ker letnik pa je tvoja prjatlca sAdie? Najbrž je na filofaksu a ne? Pa ma to sam predmet pr študiju a ne?

tudi jaz sem razmisljala o tatooju :D moja prjatlca je 1.letnik na filozofski fakulteti :ja: v bistvu ne vem, mislim pa da je dvopredmetn studij...al kaj... :nixweiss:
mors met pa talent pa zeljo, da se gres takemu jeziku posvecat :gut:
Uporabniški avatar
ninčulilika
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 9. 12. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a ninčulilika » 30. Mar. 2005 20:52

metuljčica napisal/-a:
ninčulilika napisal/-a:Ja jst mam u šoli angleščino, nemščino pa še italjanščina. Men je osebno italjanščina najbolj pri srcu Slika

Meni je tudi italijanščina najbolj všeč. Italijani mi sicer niso preveč všeč, jezik mi je pa ful. Letos načrtujem enomesečni pohod po Italiji.

Velik užitkov ti želim v italiji! pa maksimalno izkoristi čas za učenje italjanskega jezika :)
I wanted you to be with me
For so long I don't even know why now
But now that I've given up on you
Defiantly you see me!
metuljčica
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 11. 10. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a metuljčica » 30. Mar. 2005 21:31

ninčulilika napisal/-a:
metuljčica napisal/-a:
ninčulilika napisal/-a:Ja jst mam u šoli angleščino, nemščino pa še italjanščina. Men je osebno italjanščina najbolj pri srcu Slika

Meni je tudi italijanščina najbolj všeč. Italijani mi sicer niso preveč všeč, jezik mi je pa ful. Letos načrtujem enomesečni pohod po Italiji.

Velik užitkov ti želim v italiji! pa maksimalno izkoristi čas za učenje italjanskega jezika :)

Hvala ninčulilika. Saj čas za učenje sem izkoristila že pred štirimi leti, ko sem bila en mesec v Napoliju. In takrat sem jo že maksimalno izpilila, čeprav je njihovo narečje zelo težko in sem skoraj potrebovala italijanskega prevajalca iz italijanščine :D
Zdaj pa grem preverit če še vse znam. Komaj čakam. Italija in italijanski jezik sta me čisto obnorela.
Svet je okrogel zato, da ga obkroža prijateljstvo
Uporabniški avatar
||MuCkAa
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 1. 12. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a ||MuCkAa » 30. Mar. 2005 22:37

metuljčica napisal/-a:

Kam, kam, kam vse gres?? :)
Uporabniški avatar
||MuCkAa
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 1. 12. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a ||MuCkAa » 30. Mar. 2005 22:38

MissBitch napisal/-a:latinščino se bom še bom zgodovino študirala itaq morala navčiti ali??

O ja, morala se bos... se kar pripravi.. ne bo tako lahko kot si na pri pogled mislis... o ne.. ne bo lahko.. :cry: :cry:
Uporabniški avatar
Anchi
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 19. 7. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a Anchi » 30. Mar. 2005 22:51

Jaz pa tekoče govorim angleško, italijansko, nemško in hrvaško, špansko pa raje poslušam kot govorim. :D
Mogoče bi si nekega dne rada prebrala osnove francoščine (čeprav mi je zoprn jezik) in se naučila španščine bolj konkretno.
Resnično pa ne maram nemščine. Blek. :zunge:
Aja, pa že od nekdaj so mi zelo zanimivi kitajski znaki (ker en pomeni več besed oz. celo besedno zvezo), arabski so mi blazno lepi, ta staroindijščina s katero se ukvarja Dalila pa tudi ne zveni slabo, kot zanimivost seveda. :)
Zapisuj rane v pesek in srečo v kamen. (anonimo)

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov