Tuji jeziki
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
kiny - Kofetarica
- Na forumu od: 4. 8. 2007
- Kraj: over the rainbow
od tujih jezikov: angleško, nemško, italijansko, hrvaško, makedonsko in špansko pa mogoče sem pa tja kakšna francoska beseda
Rada bi se pa naučila čimveč jezikov...škodovat mi ne more
p.s. pozabla sm omenit da so se me prijele tut kakšne nizozemske besede ko sem delala v recepciji
Rada bi se pa naučila čimveč jezikov...škodovat mi ne more
p.s. pozabla sm omenit da so se me prijele tut kakšne nizozemske besede ko sem delala v recepciji
-
*mala* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 3. 8. 2004
Glede na cene za neštudente (in samo 30 ur) se bolj splača npr. Panteon za 400€ (60+10 ur). Pa so res super jezikovna šola
Mene že neki časa najbolj mika portugalščina, potem mogoče italjanščina.
Mene že neki časa najbolj mika portugalščina, potem mogoče italjanščina.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
- *Lani*
- Debatorica
- Na forumu od: 1. 12. 2011
Mene pa mikajo nekateri izmed bolj severnih jezikov in trenutno premišljujem, če bi bilo pametneje investirati v tečaj ali v naročanje parih dobrih učbenikov, da bi se sama vsega naučila. Imam namreč občutek, da sem se pri drugih jezikih, ki jih poznam, na primer pri angleščini in nemščini, še zdaleč največ naučila iz lastnega uživanja velike količine tujih knjig, filmov in pesmi. Bi se pa zdaj naučila še norveščine, nizozemščine, švedščine, finščine in danščine. Nizozemščine bi se mogoče še najhitreje naučila, ker naj bi imela veliko skupnega z angleščino in nemščino, ki ju poznam po taki izpostavljenosti verjetno še dosti natančneje kot slovenščino. Tako, da me zanima, če kdo pozna kakšne dobre tečaje ali učbenike v povezavi s katerimkoli od teh jezikov, ki sem jih naštela, mogoče pa še posebej v povezavi z norveščino ali nizozemščino, da lahko malo pogledam kam bi se lahko vpisala ali kaj bi si lahko naročila.
-
Jochie - Cosmopsiho
- Na forumu od: 17. 9. 2005
nizozemščine sem se učil eno leto pred 10+ leti na filofaksu. sama slovnica in pisanje ni težko, izgovorjava je kar čudna, ima par čudnih glasov, kot so g, ui in sch, je pa dosti težko sporazumevanje, saj nizozemci govorijo zelo hitro in besede tudi požirajo, tako da ne vem, kako se boš učila kot samouk. priporočam tečaj z native speakerjem.
- *Lani*
- Debatorica
- Na forumu od: 1. 12. 2011
Imam občutek, da bi to o hitrem govorjenju in požiranju besed lahko povedala za katerikoli meni tuji jezik. Ker je meni tuj, je logično, da se mi zdi vse hitreje in manj razločno kot pri isto hitrih in nerazločnih dialektih, ki mi niso tuji. Ampak se mi zdi, da se ta efekt dokaj hitro izniči, ko malo po malo začnem padati not v jezik. Mogoče ne bo tako pri čisto vsakem jeziku, ampak do zdaj nisem imela težav s tem. Zdaj že razumem ene avstrijske in irske dialekte, za katere prej nisem vedela niti iz katerega jezika izvirajo. Imaš potem mogoče kakšno idejo, kje bi se dalo iti na dober tečaj nizozemščine z maternim govorcem? Drugače si mi dal tudi idejo, da pogledam, glede na to, da so vsa univerzitetna predavanja javna, če imajo kakšna malo manj komplicirana predavanja nizozemščine na filozofski fakulteti, da bi tam pobrala malo izgovorjave, malo se pa sama naučila preko knjig, filmov in pesmi.
- secret_person
- Sramežljivka
- Na forumu od: 13. 2. 2010
Da ne odpiram nove teme bom vprašala kar tu...
Mogoče katera inštruira angleščino v okolici Kranja? Sem študentska 1.letnika višje strokovne šole za gostinstvo in turizem, in zaradi zamujene snovi mi manjkajo razlage.Potrebovala bi pomoč pri predelovanju skripte.
Mogoče katera inštruira angleščino v okolici Kranja? Sem študentska 1.letnika višje strokovne šole za gostinstvo in turizem, in zaradi zamujene snovi mi manjkajo razlage.Potrebovala bi pomoč pri predelovanju skripte.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov